Motor Lublin w sezonie 2018
Re: Motor Lublin w sezonie 2018
Jak już pisałem wcześniej mam od lat awersję do patentów ze wschodu. Jedyne argumenty przemawiające za Bogdanovsem to dobre wyniki z dwóch ostatnich sezonów oraz znajomość torów pierwszoligowych. Do tego osłabienie rywala i zwiększenie szans na wywiezienie punktów z zawsze trudnego terenu jakim jest Dauga. Ale jak pokazał Bjarne w Gnieźnie ten argument jest wątpliwy.
Gelo pisze:Jak już pisałem wcześniej mam od lat awersję do patentów ze wschodu. Jedyne argumenty przemawiające za Bogdanovsem to dobre wyniki z dwóch ostatnich sezonów
Chciałeś chyba powiedzieć czterech? Spójrz w link
http://speedway.com.pl/riders/maksims-bogdanovs/
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jak sie przyjrzec uwaznie - to z ostatnich 10 lat -9 spedzil w pierwszej lidze a tylko raz mial srednia ponizej 1,9. Na dzis - pewnie jeden z najlepszych kandydatow na prowadzacego pare, a w kategorii cena- jakosc moze i bezkonkurencyjny.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
boxing pisze:Jak sie przyjrzec uwaznie - to z ostatnich 10 lat -9 spedzil w pierwszej lidze a tylko raz mial srednia ponizej 1,9. Na dzis - pewnie jeden z najlepszych kandydatow na prowadzacego pare, a w kategorii cena- jakosc moze i bezkonkurencyjny.
Oczywiście ze tak a nie pierdzielenie ze wszyscy zza wschodniej granicy to slabi...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
jeśli Andreas to nasza petarda to moim zdaniem jesteśmy w czarnej d....
myśle że nawet 2,0 nie zrobi ...
zawodników jak dla mnie mozna podzielić na 3 grupy
1. Ci co maja talent
2. Ci co mają wielke jaja
3. pozostali
AJ zalicza się niestety do tej 2 grupy żużlowców ... co oznacza że z wiekiem ma
coraz mniej argumentów do ścigania na dobrym pozimie ... Jeśli liczycie że będzie
chodził pod samą bandą to jesteście w błędzie z tej mąki chleba nie będzie ...
moim zdaniem szkoda kasy ...
Jeśli stawiać na wiekowych to tylko takich którzy zaliczają się do pkt.1
na AJ trochę z późno nawet na 1 lige
no chyba że psycholog czy coś ...
1. Ci co maja talent
3. pozostali
coraz mniej argumentów do ścigania na dobrym pozimie ... Jeśli liczycie że będzie
zamiast 500 + program Beryl +
piotr76 pisze:jeśli Andreas to nasza petarda to moim zdaniem jesteśmy w czarnej d....
1. Ci co maja talent
3. pozostali
Jonsson za słaby na 2.0 w pierwszej lidze? No bez jaj. Tu będzie brylowal. Przeanalizuj jego występy pod koniec sezonu. Pooglądaj trosze elitserien. Polecam https://youtu.be/i__9O0WaiSI
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2017, o 19:48 przez jacur78, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
nie to że mam coś do AJ
jak smigał w Polonii aż miło było popatrzeć, orbitowanie miał prawie takie
jak Gollob a nie wielu to potrafi, problem w tym że to było wynikiem głównie ambicji zawodnika
a wiadomo z wiekim muszę zamienia się w mogę i to jest ta różnica ...
jeśli nasi włodarze wezmą go do psychologa i postawią na nogi to może być nawet grajek na top 3 ligi
niestety wątpie już w Falubazie cieniował teraz to równia pochyła ... i moim zdaniem przepłacona inwestycja
tradycyjnie napisze obym się mylił :)
jak Gollob a nie wielu to potrafi, problem w tym że to było wynikiem głównie ambicji zawodnika
jeśli nasi włodarze wezmą go do psychologa i postawią na nogi to może być nawet grajek na top 3 ligi
niestety wątpie już w Falubazie cieniował teraz to równia pochyła ... i moim zdaniem przepłacona inwestycja
tradycyjnie napisze obym się mylił :)
Przepłacona tzn.? Mam rozumieć, że znasz dokładnie kwotę jaką wyłożyli nasi działacze za AJ. Nigdy nie spotkałem się z opinią, że to typowa żużlowa złotówa. Żużel to raczej jego pasja, bo pieniędzy nigdy w życiu mu nie brakowało. Znając naszą ekipe rządzącą to nikt się nie licytował ponad stan.
Dla mnie to mega wiadomość, oby w poniedziałek została potwierdzona. Andreas to także przesympatyczny gość i świetny duch zespołu.
Dla mnie to mega wiadomość, oby w poniedziałek została potwierdzona. Andreas to także przesympatyczny gość i świetny duch zespołu.
jacur78 pisze: https://youtu.be/i__9O0WaiSI
Fajne ściganie. Tor krótki ale umożliwia fajną walkę, proszę o taki u nas w przyszłym sezonie :).
piteRR pisze:Przepłacona tzn.? Mam rozumieć, że znasz dokładnie kwotę jaką wyłożyli nasi działacze za AJ. Nigdy nie spotkałem się z opinią, że to typowa żużlowa złotówa. Żużel to raczej jego pasja, bo pieniędzy nigdy w życiu mu nie brakowało. Znając naszą ekipe rządzącą to nikt się nie licytował ponad stan.
nie znam kwoty jaką ewentlanie wyłożyli ale mogę się domyślać dla takiego nazwiska jaką trzeba było wyłożyć ...
nie napisałem nigdzie że to złotówa. To przesympatyczny zawodnik jednak biorąc pod uwagę jakość/cena moim zdaniem przepłacony
jeszcze raz podkreślę życzecze mu jak najlepszego sezonu jednak myślę że jaja już nie te co kiedyś ... i to u niego jest
problem nie maszyny i umiejętności tylko poprostu jaja AJ kiedyś wsadzał głowe gdzie inni łyżwy by nie wsadzili ... ale jak mawiją
pepicy to se na warti ...
Ciekawe rzeczy dzieją się w Tarnowie z Kildemandem ..podobno waha się z podpisaniem umowy.
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2017, o 21:57 przez max3, łącznie zmieniany 1 raz.
By może wacha się ale on 1 lige podobno traktuje jako ostateczność. Także może ktoś z ekstraligi go kusi.
piotr76 pisze:Jeśli liczycie że będzie
Kilka lat przed jednym z GP mierzyli refleks zawodników za pomocą takiej specjalnej maszyny. I wiesz kto miał najlepszą reakcję startową? Właśnie AJ. Więc nie musi latać pod bandą, ważne żeby wychodził pierwszy z pierwszego łuku.
Kręcenie nosem na takiego zawodnika znaczy że co niektórym się w głowach poprzewracało.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
max3 pisze:Ciekawe rzeczy dzieją się w Tarnowie z Kildemandem ..podobno wacha się z podpisaniem umowy.
Perez pisze:By może wacha się ale on 1 lige podobno traktuje jako ostateczność. Także może ktoś z ekstraligi go kusi.
Jak dostał za mało na "wachę" (paliwo), to się i chłopina waha ; )
Na twitterze pisza niestety, ze raczej podpisze w Unii, wiec pewnie nie tyle sie waha, ile chce cos jeszcze ugrac liczac, ze Uniii zostalo malo czasu i stoja pod sciana. Ale jakby sie Motorowi z nim udalo a Tungate trafil do Tarnowa - my mielibysmy faworyta kibicow, a i Lodz stracilaby last minute jednego z liderow. Przyznam, ze za cene jednego Hancocka wolalbym dwoch sposrod tercetu Kildemand - Jonsson - Bogdanovs.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Ja z kolei wolałbym dwóch z tercetu: Tungate, Jonsson, Kildemand :)
Kildemand punktowo warty tyle samo co Jonsson. Widocznie pajak byl drozszy wiec wybor padl na Jonssona. Moim zdaniem karty sa juz rozdane i przetasowan zawodnikow miedzy klubami juz nie bedzie. Kto mial podpisac ten podpisal. Jedyna niewiadoma to Hancock ale jesli nikt mu nie zaproponowal zadnych kosmicznych pieniedzy to nie pojedzie w polsce i tyle.
Nie wiem czy po otrzymaniu dzikusa Greg może sobie pozwolić na brak startów w Polsce:)
-
PolonistaLublin
Czewa:
Andreas Jonsson
Szwecja
Andreas Lyager
Dania
Leon Madsen
Dania
Adrian Miedziński
Polska
Tobiasz Musielak
Polska
Matej Zagar
Słowenia
Andreas Jonsson
Szwecja
Andreas Lyager
Dania
Leon Madsen
Dania
Adrian Miedziński
Polska
Tobiasz Musielak
Polska
Matej Zagar
Słowenia
Wszyscy zakładamy ze Lindgren idzie do czewy zatem dla Andreasa nie ma już miejsca
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
piotr76 pisze:nie to że mam coś do AJ
piotr76 pisze:To przesympatyczny zawodnik jednak biorąc pod uwagę jakość/cena moim zdaniem przepłacony
jeszcze raz podkreślę życzecze mu jak najlepszego sezonu jednak myślę że jaja już nie te co kiedyś ... i to u niego jest
problem nie maszyny i umiejętności tylko poprostu jaja AJ kiedyś wsadzał głowe gdzie inni łyżwy by nie wsadzili...
Przepraszam najmocniej, za osobisty komentarz, ale Piotrze - nie masz problemu z czytaniem samego siebie? Bo ja mam i to całkiem gruby - Twoje posty zaczynam rozumieć najczęściej po dwóch-trzech przeczytaniach, przypuszczam, że nie tylko ja. Kropki, przecinki, wielkie litery, myślniki - to wszystko bardzo przydałoby się w Twoich postach, tym bardziej, że merytorycznie są naprawdę ciekawe :)
Motor mocnyj!
PolonistaLublin pisze:Czewa:
Andreas Jonsson
Szwecja
...
Jonsson nie podpisał w Czewie. Ustalił tylko warunki tuż po zakończeniu sezonu, podobnie jak Doyle w Zielonej Górze.
Póki co idzie zgodnie z przewidywaniami. W pn okaże się czy w 100%. :-)
PS. Jeżeli już to przyleciał dziś. Po paru partyjkach tenisa: https://m.facebook.com/andreasjonssonra ... &source=54
Tyle czekaliśmy ja bym poczekał i do piątku na jakąś prezentacje 
Opole zakończyło kontraktowanie seniorów także Miesiąc tam nie trafi!
https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/721178/kolejarz-opole-zamknal-kadre-seniorow-senior-zazadal-duzych-pieniedzy
Chyba właśnie chodziło o Pawła. Także zapewne zostanie u nas.
Mój typ skład to:
1. Jeleniewski
2. Baran
3. Lampart
4. Lambert
5. Jonsson
6. Bober
7. Lampart
w odwodzie Miesiąc i Masters i Smoliński.
https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/721178/kolejarz-opole-zamknal-kadre-seniorow-senior-zazadal-duzych-pieniedzy
- Poważnie braliśmy ten kontrakt pod uwagę. Zrezygnowaliśmy, gdy na ostatnim, wtorkowym spotkaniu zawodnik ten zmienił nagle warunki finansowe i zażądał znacznie większych pieniędzy, niż tych, o których wcześniej rozmawialiśmy. postanowiliśmy mu więc podziękować - tłumaczy Sawicki.
Chyba właśnie chodziło o Pawła. Także zapewne zostanie u nas.
Mój typ skład to:
1. Jeleniewski
2. Baran
3. Lampart
4. Lambert
5. Jonsson
6. Bober
7. Lampart
w odwodzie Miesiąc i Masters i Smoliński.
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2017, o 11:40 przez Rusek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Rusek pisze:w obwodzie Miesiąc i Masters i Smoliński.
W odwodzie.