Motor Lublin w sezonie 2018
Re: Motor Lublin w sezonie 2018
Jestem jak najbardziej za, tym bardziej, że wielu widziało u nas Lebiedievsa. Z drugiej strony ilość miejsc w składzie ograniczona. Każdy "Ljung" to wygryzienie kogoś ze składu. Każdy "Harris" to wygryzienie kolejnego. No chyba , że byliby zawodnikami oczekującymi, ale większość oczekuje jednak regularnych startów.
Na co wam Greg w Lublinie ?? żeby klub z kasy wydoił ! Swego czasu Per Jonsson też miał być w Lublinie :)
Jeśli klub rozmawia to może nas stać, więc w czym widzisz problem? A jeśli nie wyjdzie, przyjdzie kibicować Mastersowi i liczyć na dwucyfrówki. 
Sledzio pisze:Na co wam Greg w Lublinie ?? żeby klub z kasy wydoił ! Swego czasu Per Jonsson też miał być w Lublinie :)
Jestem tego samego zdania!
Macie do tego prawo. Pamiętajcie tylko, że skład na play-off to jednak ciut więcej a taki jest cel.
Kolejna sprawa to prawdopodobieństwo powiększenia ekstraligi do 10 zespołów na sezon 2019. Dużo się wyjaśni po sądowym odwołaniu Rybnika. Nie powiedziane, że sprawy nie wygrają a powiększenie ligi załatwiałoby sprawę polubownie tak dla Rybnika jak i utrzymanego kuchennymi drzwiami Torunia. Awans mogłoby wówczas zapewnić nawet drugie miejsce, a trzecie może być premiowane barażami. Jak się chce być w czołówce, to trzeba się trochę postarać a przede wszystkim na dzień dzisiejszy iść za ciosem. Jest się o co bić. W końcu Lublin jest miastem inspiracji i zasługuje na elitę.
Kolejna sprawa to prawdopodobieństwo powiększenia ekstraligi do 10 zespołów na sezon 2019. Dużo się wyjaśni po sądowym odwołaniu Rybnika. Nie powiedziane, że sprawy nie wygrają a powiększenie ligi załatwiałoby sprawę polubownie tak dla Rybnika jak i utrzymanego kuchennymi drzwiami Torunia. Awans mogłoby wówczas zapewnić nawet drugie miejsce, a trzecie może być premiowane barażami. Jak się chce być w czołówce, to trzeba się trochę postarać a przede wszystkim na dzień dzisiejszy iść za ciosem. Jest się o co bić. W końcu Lublin jest miastem inspiracji i zasługuje na elitę.
Dyskutujemy tu sprawy transferów zawodników, a czy ktoś coś wie w temacie sponsorów na sezon 2018?
Powiedzmy że 1mln miasto, drugi 1 mln z biletów i programów (4500tys*25PLN=112,5tys/mecz; zakładając że awansujemy do play-off mamy 9 meczów czyli ok.1 mln)
Zakładam też, że mamy ze 300tys nadwyżki z tego sezonu.
Czyli potrzeba 1 mln od sponsorów, a jeśli walczymy o awans to wiecej + sponsorzy indywidualni dla zawodników, którym płacimy kwoty ponadregulaminowe.
Powiedzmy że 1mln miasto, drugi 1 mln z biletów i programów (4500tys*25PLN=112,5tys/mecz; zakładając że awansujemy do play-off mamy 9 meczów czyli ok.1 mln)
Zakładam też, że mamy ze 300tys nadwyżki z tego sezonu.
Czyli potrzeba 1 mln od sponsorów, a jeśli walczymy o awans to wiecej + sponsorzy indywidualni dla zawodników, którym płacimy kwoty ponadregulaminowe.
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
Spółka akcyjna to chyba przyszłość nieunikniona. Inaczej żaden Nawrocki się u nas nie znajdzie. Co do budżetu jakim będziemy dysponowali, to mniej więcej będzie widać po "rodzaju" kontraktów czyli kto u nas w składzie. Oczywiście zakładam możliwości zakontraktowania kogoś w kolejnych okienkach transferowych jak to miało miejsce w tym sezonie. Natomiast na gadanie typu "nie będziemy się bić", "nie będziemy się przelicytowywać" to rynek zawodników jest raczej wyczulony. Co innego zakontraktować kogoś bo tak, a co innego mówić bo mnie na innych nie było stać. Jeżeli pojedziemy o utrzymanie to tak się stanie. Na dzień dzisiejszy celem jest awans do fazy play-off (dodam od siebie że co najmniej).
Dobromir pisze:Sledzio pisze:Na co wam Greg w Lublinie ?? żeby klub z kasy wydoił ! Swego czasu Per Jonsson też miał być w Lublinie :)
Jestem tego samego zdania!
No to teraz klub nie ma wyjścia. Jeśli faktycznie są prowadzone rozmowy z Gregiem to natychmiast powinni je zakończyć i skupić się na Smolińskim, Mastersie i tego typu zawodnikach. Będzie taniej, a co...
Bogdanov to mega kozak na 1 lige i jesli Kildemand nie wypali, to Maksim jest idealnym kandydatem pod 5/13
2017
6. Maksim Bogdanow 15 78 39 22 8 4 4 0 1 0 2,231 11,27
2016
6. Maksim Bogdanow 20 90 37 28 14 2 7 1 1 0 2,167 9,05
2015
12. Maksim Bogdanow 16 75 30 15 16 10 3 0 1 0 1,987 8,50
2017
6. Maksim Bogdanow 15 78 39 22 8 4 4 0 1 0 2,231 11,27
2016
6. Maksim Bogdanow 20 90 37 28 14 2 7 1 1 0 2,167 9,05
2015
12. Maksim Bogdanow 16 75 30 15 16 10 3 0 1 0 1,987 8,50
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Susic pisze: Zakładam też, że mamy ze 300tys nadwyżki z tego sezonu.
Aha, to pewnie dzięki odjechanym barażom :)
Każdemu jego Everest...
jacur78 pisze:Bogdanov to mega kozak na 1 lige i jesli Kildemand nie wypali, to Maksim jest idealnym kandydatem pod 5/13
Moj nos mi mowi, że bedzie w Gdansku
A mi się wydaje ze zostanie na Łotwie. Jestem mega ciekawy co uda się naszym działaczom skompletować. Czy Kępa i spółka po raz kolejny okażą się cudotwórcami? Oby.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
- MikeMistrz
- Senior
Pewnie DW tylko przedrukowało newsy z Przeglądu Sportowego, no ale z kronikarskiego obowiązku
- http://www.dziennikwschodni.pl/sport/zu ... 07942.html
Mozna wsadzic miedzy bajki. Pisza ze Kildemand ustalil warunki a wczoraj pojawilo sie info ze potwierdzony w Tarnowie. Zadnych Kildemandow i Hancockow nie bedzie w Lublinie. Zejdzcie na ziemie...
Jeden z "lepszych" polskich dziennikarzy żużlowych - Dariusz O. pisze w wczorajszym artykule na SyFach, że Hancock w najbliższy weekend przylatuje na rozmowy z Nawrockim. Poza tym Lampart jest spłacony i chcą by został w Rzeszowie. Hit goni hit, sensacja goni sensacje 
Więc poczekajmy jeszcze trochę i zobaczymy jak się sprawy mają. Ale jak p.Nawrocki przekona do siebie Lampartów to powiem szczerze będę niepocieszony...
A u mnie potwierdzi to jedynie moją bardzo niepochlebna opinię na temat Lamparta
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jazda Lampartów w 2 lidze to szczególnie dla Wiktora opcja mało atrakcyjna. Dla niego to wegetacja, chociażby ze względu na ilość meczów. O poziomie ligi się nie wypowiadam, bo sami do niedawna w tym siedziliśmy. Ale tak sobię myślę - przez plotki pojawiło się nazwisko Wojdyło. I tak na zdrowy rozsądek - jak Lamparty to nie Wojdyło i odwrotnie. Na dziś chyba bardziej realna wydaje się opcja Baran/Wojdyło niż dwa Lamparty. Do tego Łódź pochwaliła się, że zbudowali skład w oparciu o top listy życzeń Ślączki. Ciekawe co wykombinowali.
Pewnie z Polaków to Okoniewskiego lub Kosicuha
Może Lamparty wezmą kasę za ubiegły sezon uczciwie zarobioną od Nawrockiego i podpiszą w Lublinie.
Gelo pisze:Jazda Lampartów w 2 lidze to szczególnie dla Wiktora opcja mało atrakcyjna. Dla niego to wegetacja, chociażby ze względu na ilość meczów. O poziomie ligi się nie wypowiadam, bo sami do niedawna w tym siedziliśmy. Ale tak sobię myślę - przez plotki pojawiło się nazwisko Wojdyło. I tak na zdrowy rozsądek - jak Lamparty to nie Wojdyło i odwrotnie. Na dziś chyba bardziej realna wydaje się opcja Baran/Wojdyło niż dwa Lamparty. Do tego Łódź pochwaliła się, że zbudowali skład w oparciu o top listy życzeń Ślączki. Ciekawe co wykombinowali.
Wydaje mi się, że Wojdyło jest raczej traktowany jako rywal do składu dla Peronia, a dopiero w ostateczności, jakby nie udało się zakontraktować żadnego sensownego juniora, jako wiodący junior do składu.
Z jednej strony polubiłem Peronia, bo swoimi akcjami w końcówce sezonu pokazał, że może być z niego kawał zawodnika, z drugiej strony od początku powinien przyzwyczajać się do rywalizacji o miejsce w składzie. A i klub w razie jakiejś kontuzji będzie miał zabezpieczenie.
Ja od miesiąca konsekwentnie trzymam się opcji Bogdanovsa. Liczyłem i liczę że będzie u nas.
Podobnie liczę na zdrowy rozsądek ze strony Lampartów.
Gdyby jeszcze udało się przechwycić takiego Michelsena, byłoby świetnie.
Skład: 1. Bogdanovs, 2. Lampart, 3. Lambert, 4. Jeleń, 5. Michelsen, 6. Peroń, 7. Lampart
jest składem jak najbardziej na play offy, o które mamy w założeniu walczyć (co najmniej). :)
Podobnie liczę na zdrowy rozsądek ze strony Lampartów.
Gdyby jeszcze udało się przechwycić takiego Michelsena, byłoby świetnie.
Skład: 1. Bogdanovs, 2. Lampart, 3. Lambert, 4. Jeleń, 5. Michelsen, 6. Peroń, 7. Lampart
jest składem jak najbardziej na play offy, o które mamy w założeniu walczyć (co najmniej). :)
- Łoptymista
- Trener
To możesz odpuścić liczenie na B.
Bobera?
No chyba chodziło o Bogdanovsa, przynajmniej ja tak to zrozumiałem 
Motor mocnyj!