Motor Lublin w sezonie 2018

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Gecko
Szkółkowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2018

#751 Postautor: Gecko » 27 października 2017, o 18:27

jacur78 pisze:
MikeMistrz pisze:Na rzeszowskim forum spekulują, że takie pompowanie kasy w Stal ma na celu uzyskanie przychylności Ferenca (prezydenta miasta) przy inwestycjach w nieruchomości. Jak dla mnie to jedyny sensowny powód oprócz prania pieniędzy/ choroby psychicznej p. Nawrockiego. A odnośnie posta powyżej - pewnie chciał kupować te sztaby złota na nagrody dla żużlowców, właśnie z Amber Gold. ;)

Uzyskanie przychylnosci Ferenca? Przecie to juz zakrawa na debilizm. Bez utopiena 5-6 milionow w Stal nie da sie tej przychylnosci uzyskac? Jaki musialby byc ksztalt inwestycji w Rzeszowie aby te kase odzyskac? Sa tansze zabawki

Jedna decyzja o zmianie planu zagospodarowania przestrzennego i zgoda na postawienie np. galerii może przynieść więcej korzyści niż te 6 mln. Zresztą nie trzeba daleko szukać - pamiętasz od kiedy piłkarki ręczne w Lublinie grały z Selgrosem w nazwie?

Czarek
Trener

#752 Postautor: Czarek » 27 października 2017, o 19:20

Gecko pisze:
jacur78 pisze:
MikeMistrz pisze:Na rzeszowskim forum spekulują, że takie pompowanie kasy w Stal ma na celu uzyskanie przychylności Ferenca (prezydenta miasta) przy inwestycjach w nieruchomości. Jak dla mnie to jedyny sensowny powód oprócz prania pieniędzy/ choroby psychicznej p. Nawrockiego. A odnośnie posta powyżej - pewnie chciał kupować te sztaby złota na nagrody dla żużlowców, właśnie z Amber Gold. ;)

Uzyskanie przychylnosci Ferenca? Przecie to juz zakrawa na debilizm. Bez utopiena 5-6 milionow w Stal nie da sie tej przychylnosci uzyskac? Jaki musialby byc ksztalt inwestycji w Rzeszowie aby te kase odzyskac? Sa tansze zabawki

Jedna decyzja o zmianie planu zagospodarowania przestrzennego i zgoda na postawienie np. galerii może przynieść więcej korzyści niż te 6 mln. Zresztą nie trzeba daleko szukać - pamiętasz od kiedy piłkarki ręczne w Lublinie grały z Selgrosem w nazwie?

No dobra! Które firmy starają się obecnie o jakieś zezwolenia w Urzędzie Miasta Lublin?!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#753 Postautor: tezetomaniak » 27 października 2017, o 19:25

Zmieniamy nazwe tematu na Stal Rzeszów w sezonie 2018? ;)

Zuraw

#754 Postautor: Zuraw » 27 października 2017, o 22:45

Kaskę widzę macie i chęci na PO skoro Hancockowi 1,5 banki oferujecie. Będzie ciekawie na rynku transferowym. Natomiast widziałem,że przewijało się nazwisko Masters w związku z angażem w Lublinie. Bardzo ciekawy i perspektywiczny zawodnik. Z tego co słyszałem to wybrał jadę z Orłem na klacie. Lamparty nadal są wielką niewiadomą. Tutaj karty w grze. Nie miałem okazji pogratulować Wam wygranej w barażach. W sumie to cieszę sie, że się tak stało bo dalej mielibyśmy trupa w mieście wojewódzkim. Teraz coś rusza. Wam życzę fajnego składu i udanego sezonu w 1 lidze.
Odnośnie Irka Nawrockiego to nie mylcie go z tym biznesmenem który miał Polonię Warszawa oraz zdefraudował pieniądze innej spółki czy robił inne machloje.To tylko zbieżność nazwisk.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#755 Postautor: boxing » 27 października 2017, o 23:56

Na samego Hancocka potrzeba pewnie ze 2mln za sezon - jezeli byloby nas stac to by oznaczalo ze zamiatamy 1 lige. A i jakas umowe pod stolem Greg zawsze lubi podpisac. Nazwisko - magnes. Transfer - sensacja. Marketingowo - petarda. Punkty - w 100% zdrowy i z kontraktem punktowym a nie ryczaltem gosc na jakies 2,8 pomimo wieku. Z ryczaltem zamiast punktowki troche mniej.

Kildemand - duzo mniejsze nazwisko ale na 1 lige dalej magnes, duuuzo wieksze widowisko a punktow w 1 lidze niewiele mniej od Hancocka. O ile nie przydzwoni. I 2-3 razy tanszy od Mistrza.

Ja na miejscu klubu wybralbym Kildemanda - bo zdrowy (poza glowa
Ostatnio zmieniony 28 października 2017, o 00:30 przez boxing, łącznie zmieniany 1 raz.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#756 Postautor: grzesieck » 28 października 2017, o 00:07

a to teraz mozemy sobie wybierac czy wolimy Hancocka w Lublinie, czy Kildemanda, spoko :D
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#757 Postautor: boxing » 28 października 2017, o 00:32

Moglibysmy ale Hancocka nie ma w ankiecie

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#758 Postautor: grzesieck » 28 października 2017, o 01:50

i tak mialby mniej glosow niz Baran
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#759 Postautor: boxing » 28 października 2017, o 08:51

... i mniej niz Kildemand :) a tak nawiasem mowiac to po restarcie ankiety Peter nie tylko zachowal stan posiadania, ale jeszcze zwiekszyl przewage nad reszta, a to tylko potwierdza, ze lud chce Kildemanda :) O ile mniej wiecej pamietam poprzednia ankiete to Kosciuch tez trzyma sie mocno, ale Karol mocno podupadl, a Karpow przepadl. Za to chyba w gore poszly akcje Michelsena, Sundstroema i Mastersa.
Z ciekawosci zajrzalem w stara statystyke 1 ligi sezon 2014. Ledwie 3 lata minely. 1 Doyle 2,48 2. Rafal Betoniarz Startowiec Okoniewski 2,47 :) Dalej tez ciekawie - Jelen prawie jak Hans Andersen, a lepiej od Lindbaecka. Pseudozuzlowiec Sowka wyzej od Woodwarda, Kosciucha czy Schleina. A na koncu mlody Marcin Nowak, lepszy tylko od mlodych Bietrackiego, Dabrowskiego i Madeja.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#760 Postautor: Perez » 28 października 2017, o 09:05

Zuraw pisze:Kaskę widzę macie i chęci na PO skoro Hancockowi 1,5 banki oferujecie. Będzie ciekawie na rynku transferowym.

Nie wiem co Wy tam w tym Józkowie bierzecie ale radzę na jakiś czas odstawic te piguły.
Dzięki za życzenia, również życzę dobrego składu i szybkiego powroru do 1 ligi bez długów.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#761 Postautor: istred » 28 października 2017, o 09:31

Obawiam się, że to nie my wybieramy, który zawodnik z GP będzie u nas jeździł, tylko to zawodnicy muszą dopuszczać możliwość startowania w I lidze, a z tym bywa kłopot.
Myślę, że każdy o zdrowych zmysłach w I lidze wolałby Kildemanda od Hancocka przy założeniu, że Kildemand jest znacznie tańszy. Nawet myślę, że jeśli cena byłaby porównywalna to, biorąc pod uwagę kontuzję Hancocka, należałoby się zastanowić nad Kildemandem.

Jeśli któregokolwiek z tych zawodników udałoby się zakontraktować w Lublinie to byłaby ogromna sensacja i kolejny sukces klubu.

Stanlej

#762 Postautor: Stanlej » 28 października 2017, o 10:42

Oczywiście zdaję sobie sprawę kim jest Hancock, ale jego słabszy sezon musi w końcu nadejść, nie oszukujmy się. W dodatku po cięższej kontuzji. Mogłoby się to skończyć analogicznie jak z Pedersenem, przepłacony i poniżej oczekiwań. Dziwi mnie trochę też powszechne stawianie Mastersa nad Karpowem. Ten drugi przynajmniej udowodnił kilka razy, że umie jeździć na najwyższym poziomie, a i bardziej dyspozycyjny.

Bilynho

#763 Postautor: Bilynho » 28 października 2017, o 12:24

Tomek Dryla przed 18 wyścigiem wspomniał ze wie gdzie będzie jeździł Kildemand, w jego głosi można było wyczuć radość, no przynajmniej ja to tak odebrałem, czyżby Kildemnad i Greg w Lublinie :shock: :lol: pozdrawiam wielbicieli Mastersa...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#764 Postautor: Gelo » 28 października 2017, o 12:38

Mimo strasznego piachu, który pojechał dzisiaj Masters na Kildemanda wystarczyło :) A Kildemand z Piterem Pawlickim biją się chyba o ilość upadków w sezonie

Hrabia
Szkółkowicz

#765 Postautor: Hrabia » 28 października 2017, o 15:08

Czarek pisze:
No dobra! Które firmy starają się obecnie o jakieś zezwolenia w Urzędzie Miasta Lublin?!

TBV o zmianę planu zagospodarowania na Górkach Czechowskich. Chcą osiedle budować, a kupili teren pod tereny rekreacyjno-handlowo-biurowe.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#766 Postautor: GIGI » 28 października 2017, o 15:49

Bilynho pisze: pozdrawiam wielbicieli Mastersa...

Oceniasz chlopaka po jednym wystepie w GP? Gratulacje.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#767 Postautor: Gelo » 28 października 2017, o 15:59

Nie chcę bronić Mastersa, bo pojechał po prostu słabo - ale wyraźnie był słabszy sprzętowo od reszty. Do tego jeszcze taśmą pozbawil się dodatkowej okazji do spasowania. Kiepski występ i tyle.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#768 Postautor: jacur78 » 28 października 2017, o 18:34

Czyli co ? Bierzemy zaciag dunski w postaci Kildemanda i Michelsena do tego pakiet Lampartow i szturmujemy playoff :)
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#769 Postautor: Perez » 28 października 2017, o 18:43

jacur78 pisze:Czyli co ? Bierzemy zaciag dunski w postaci Kildemanda i Michelsena do tego pakiet Lampartow i szturmujemy playoff :)

I Linus...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Zaratustra
Kadrowicz

#770 Postautor: Zaratustra » 28 października 2017, o 18:44

Wystarczyłby jeden z tych obco i gra muzyka; )

Bilynho

#771 Postautor: Bilynho » 28 października 2017, o 19:45

GIGI pisze:

Dlaczego uważasz ze po jednym? Jak byś nie zauważył wcześniej tez miałem bardzo średnie zdanie o nim, a dzisiejszy występem Sam-a pokazał ze jest bardzo średnim zawodnikiem, wiec jeśli on miał by być nasza petarda zagraniczna to średnio to widzę.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#772 Postautor: jacur78 » 28 października 2017, o 20:15

Bilynho pisze:
GIGI pisze:

Dlaczego uważasz ze po jednym? Jak byś nie zauważył wcześniej tez miałem bardzo średnie zdanie o nim, a dzisiejszy występem Sam-a pokazał ze jest bardzo średnim zawodnikiem, wiec jeśli on miał by być nasza petarda zagraniczna to średnio to widzę.

Nikt tu o nim nie mowi jako o petardzie, a jako uzupelnieniu skladu...
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#773 Postautor: GIGI » 28 października 2017, o 20:54

Bilynho pisze:
GIGI pisze:

To nie ma byc petarda tylko porzadny ligowiec. Gorszy od Daniela nie jest a nawet smiem twierdzic ze na wyjazdach gwarantowalby wieksza zdobycz punktowa. Co do GP, tor tymczasowy, brak doswiadczenia itp, itd. Pragne przypomniec ze nasz mistrz Tomasz przez wiekszosc swojej kariery tez wozil ''piach'' na sztucznych nawierzchniach. Sam mial po prostu pecha, a moze trema go zjadla? Tak czy inaczej bedzie to kawal solidnego wyjadacza.

dobek
Senior

#774 Postautor: dobek » 28 października 2017, o 21:07

Dlaczego uważasz ze po jednym? Jak byś nie zauważył wcześniej tez miałem bardzo średnie zdanie o nim, a dzisiejszy występem Sam-a pokazał ze jest bardzo średnim zawodnikiem, wiec jeśli on miał by być nasza petarda zagraniczna to średnio to widzę.[/quote]

To nie ma byc petarda tylko porzadny ligowiec. Gorszy od Daniela nie jest a nawet smiem twierdzic ze na wyjazdach gwarantowalby wieksza zdobycz punktowa. Co do GP, tor tymczasowy, brak doswiadczenia itp, itd. Pragne przypomniec ze nasz mistrz Tomasz przez wiekszosc swojej kariery tez wozil ''piach'' na sztucznych nawierzchniach.[/quote]
A rezerwowi jakoś potrafili jechać... Tak czy inaczej uważam,że trzeba rozpatrzyć inne opcje zawodników. Myślę,że Duńczyk może być dobrą opcją szczególnie jak Rybnik nie dał mu szansy się pokazać i zapewne będzie on chciał teraz coś udowodnić.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#775 Postautor: Cz@rek » 28 października 2017, o 21:31

^^^ To może przyjrzeć się tym rezerwowym ? :cool: