Motor Lublin w sezonie 2018

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jacurek

Re: Motor Lublin w sezonie 2018

#426 Postautor: jacurek » 17 października 2017, o 12:58

Metalliczny pisze:Przyznam, że doniesienia medialne trochę mnie martwią (o ile są prawdziwe). Masters? Dla mnie żaden pewniak, dodatkowo na 2-3 mecze w sezonie. Co więcej nie ma pewności, czy zaraz się nie obrazi. Karol? Spoko, jako alternatywa dla składu, coś na zasadzie Stacha w tym sezonie. Pakiet seniorów Miesiąc-Jeleń-Baran na naszym torze może zrobić i 10 pkt, ale nie będzie niespodzianką jak nie uzbiera w sumie 15. Jeżeli faktem jest, że Gdańsk, Łódź, Rybnik mają bić się o ekstraligę, trzeba naprawdę zebrać mocną pakę.

Podoba mi się propozycja Sundstroema. Wydaje się pewniejszy od Tungate'a czy innych Cooków.

I błagam, Ułamek? Dorzućmy do tego Ogóra i Okonia, będzie powtórka z rozrywki w 2006 roku.

Nie no, az musze sie odniesc to tego. Otoz Sam Masters to jest bodaj najlepszy z REALNIE dostepnych obcokrajowcow. Zakladam bowiem, ze Kildemand ,Lindgren,Fricke i Lebedev zostana w ekstralidze. Lepszej kandydatury z pozostalych zawodnikow zwyczajnie nie ma, a jesli sie mowi o Sundstromie jednoczesnie narzekajac na Mastersa to podchodzi mi to pod rozdwojenie jazni. Jedyny problem w kontraktowaniu Sama , to jego dyspozycyjnosc, ale i te kwestie mozna negocjowac teraz.

Ljung czy Batchelor to podobny poziom, tacy zawodnicy na 2.0, tyle ze Sam ma perspektywy rozwoju :) Dla mnie Masters + Michelsen + dobry junior i ogien

Co do Lamparta, to nie miesci mi sie w glowie, jak mozna gardzic zawodnikiem ze srednia 2.0, szczegolnie ze przychodzilby w pakiecie z najlepszym juniorem ligi.....
Ostatnio zmieniony 17 października 2017, o 16:50 przez jacurek, łącznie zmieniany 1 raz.

owen1989
Senior

#427 Postautor: owen1989 » 17 października 2017, o 12:59

Bez przesady.. wstyd jakby nie zrobił kompletu w takim meczu ;)

tmaciuszczak

#428 Postautor: tmaciuszczak » 17 października 2017, o 17:39

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#429 Postautor: DrPaiHiWo » 17 października 2017, o 17:49

Kuba mądrze gada chociaż nie powinien potwierdzać, że ciągle negocjują bo GKSŻ się przyczepi.
Ma plusa za gadkę o Smolińskim.
W ogóle czytając wywiad ma się wrażenie, że Kuba nie mówi nic, chociaż przekazuje absolutnie wszystko :-D
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Gecko
Szkółkowicz

#430 Postautor: Gecko » 17 października 2017, o 18:08

Różnica pomiędzy Mastersem a Woodwardem była taka że ten drugi był zawsze kiedy był potrzebny. A Masters w ostatnich 3 sezonach pojechał kolejno: 3 mecze (u nas w 2 lidze), 6 (w Krakowie, 1 liga), 7 w Ostrowie.

Zdecydowanie bardziej wolałbym żeby u nas jeździł Tungate czy nawet Schlein. Hougaard też jest przyzwoitą opcją

jerry78
Trener

#431 Postautor: jerry78 » 17 października 2017, o 18:41

DrPaiHiWo pisze:Kuba mądrze gada chociaż nie powinien potwierdzać, że ciągle negocjują bo GKSŻ się przyczepi.

Mozesz wyjaśnić dlaczego? Jakieś regulaminy zabraniają negocjować?

Po zakonczonym sezonie mozna negocjować. Nie mozna podpisywać przed 1 listopada

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#432 Postautor: DrPaiHiWo » 17 października 2017, o 19:00

Okienko jest otwarte teoretycznie od 1 Listopada.
Konkretnego punktu nie podam ale ostatnio było nawet głośno jak komuś dowalili karę za negocjowanie z obcym zawodnikiem jeszcze przed otwartym okienkiem.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Susic
Junior

#433 Postautor: Susic » 17 października 2017, o 19:28

Nie wolno rozmawiać w trakcie sezonu, po sezonie jest OK
A karę dostał Artiom Łaguta
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/714408/artiom-laguta-zaplaci-3-tysiace-zlotych-za-odbieranie-telefonu-od-mechanikow
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."

Czarek
Trener

#434 Postautor: Czarek » 17 października 2017, o 20:19

DrPaiHiWo pisze:Kuba mądrze gada chociaż nie powinien potwierdzać, że ciągle negocjują bo GKSŻ się przyczepi.

"Kuluarowe rozmowy trwają od dłuższego czasu, ale mówienie o nazwiskach mogłoby zaszkodzić negocjacjom."
Bardzo rozsądna wypowiedź. Nie mówi nic, a mówi tak wiele.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

blajar
Trener

#435 Postautor: blajar » 17 października 2017, o 21:05

Nie wiem, gdzie Wy w tym wywiadzie to "wiele" widzicie. Potwierdził Lamberta, powiedział, że chce podpisać Jelenia i Miesiąca oraz wzmocnić skład juniorów oraz, że nie rozmawiał jeszcze ze Smołą (więc pewnie nie jest brany pod uwagę jako trzon drużyny) i w zasadzie tyle. Nic ponad to, o czym wszyscy wiedzą, tj. że rozmowy trwają od dawna ale nikt o zdrowych zmysłach nie poda szczegółów bez podpisu na kontrakcie.
Ktoś mi wyłoży, gdzie jest jakieś inne "wiele", którego nie widzę?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#436 Postautor: spokojny » 17 października 2017, o 22:05

Nie ma co bić piany i szukać informacji w słówkach między wierszami. O składzie się dowiemy za miesiąc i myślę, że mocne nazwiska zjadą do Lublina.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#437 Postautor: $korzen$ » 17 października 2017, o 22:07

Nie wiem na ile prawdziwe sa te doniesienia medialne, ale wedlug moich informacji staramy sie o zawodnika zagranicznego duzo lepszego niz Masters. Zawodnika, ktory rok temu jezdzil w Ekstralidze, ale ktory tez niestety ma mocno ekstraligowe stawki mimo nie do konca udanego sezonu. Bardzo lubie go ja i polubiliscie chyba tez i wy. Sam Wieckowski powiedzial, ze WZMOCNIENIA sa niezbedne, a jakim w zasadzie wzmocnieniem jest dla nas niepowazny Baran z komornikiem na karku czy Masters, ktory nie pokazal nic szczegolnego nawet w II lidze?? Co chwile jakies dziwne akcje z nim sa, tez mam go za zawodnika niepowaznego nie nadajacego sie przynajniej jeszcze do roli pewniaka w I-szo ligowym skladzie. Baran to juz dla mnie totalna abstrakcja. Srednia w e-lidze 48 na poziomie 1,094. Lepszy byl nawet wysmiewany tutaj Drozdz, Karczmarz czy Ulamek, z ktorym Karol czesto przegrywal walke o sklad. Z czym do ludzi Panowie? Czy na prawde nie ma do wziecia lepszych zawodnikow? oczywiscie ze sa i to przynajmniej kilkunastu. Karol od zawsze i na zawsze kojarzyl mi sie bedzie z amatorka i olewactwem. Co chwile sciaga na siebie jakies ciezkie historie zarowno w zyciu sportowym jak i osobistym. Taki charakter, moim zdaniem trzeba szukac gdzie indziej. Ulamka czy Walaska, ktory juz 10 razy konczyl kariere i udzielil juz chyba z 20 wywiadow o tym jak to zuzel go strasznie meczy nawet nie komentuje. NIe trafi z silnikiem i mamy po Walasku do konca sezonu.

Ja generalnie uwazam,ze jednak 1 kozaka jak na I lige powinnismy miec, Lublin z racji ogolnej sportowej nedzy kocha medialne,silne i dzialajace na wyobraznie nazwiska. Uwazam, ze frekwencje w tym sezonie zrobily plotki na miescie oraz osoba.... zawsze fenomenalnie jezdzacego w Lublinie Bjarne Pedersena. Jakby nie bylo jaral sie nim kazdy tu na forum czy w rozmowie jakich odbylem na jego temat wiele. Tak mowi mi moje 25 letnie doswiadczenie z zuzlem. Dlatego fajnie by bylo, jakby taki Pajak czy Lindbaeck podpisali w Lublinie. Mamy gwarancje z miejsca pelnego stadionu nawet jak bilety zrobimy najdrozsze w lidze. Na prawde tak uwazam. Najbardziej chcialbym Lindgrena, ale gdzie o nim cos nie przeczytam to wszedzie pisza, ze tylko katastrofa albo strzal zycia moga go wyciagnac z Rybnika... niestety. Jego pojedynek z Warszawy z Doylem mam przed oczami do teraz, w ciagu ostatnich 2-3 lat zrobil najwiekszy postep w czolowce do spolki z Doylem. Poza tym podoba mi sie, ze on ciagle szuka, co chwile nowy sprzet, co chwile jakies nowinki.... szukajcie a znajdziecie i to idealnie pasuje do Szweda, ale to chyba tylko sfera marzen... niestety. Ale o takiego Kildemanda czy Linbaecka mozna powalczyc. To rowniez armaty do kwadratu jak na I lige. Teraz sie naraze wiekoszosci forum ale ja ze zdumieniem czytam krytyke pod adresem Hansa Andersena. Czy wy sie Panowie i Panie zatrzymaliscie w 2003 roku :) ? Dunczyk startujac u nas byl nieopierzonym malolatem dopiero uczacym sie polskiej ligi, troche tak jak Lambert z Hansenem czy Bartoschowe wynalazki z przeszlosci typu Hall, Auty itp. Przeciez przez te 14 lat Andersen zrobil sie mega kocurem. To pupil Witka wiekszy niz Miskowiak, koles ktory od 3 lat lekka reka wali 2,2 w I lidze i lapie sie caly czas w czolowce klasyfikacji. W tym sezonie przystopowala go na koniec rozgrywek kontuzja, gdyby nie to zrobil by srednia w okolicach 2,3-2,4. Dla mnie to profesor I ligi. Jezdzi zajebiscie agresywnie, ale fair, zjezdzil juz po nascie razy chyba wszystkie tory jakie istnieja i jest dla mnie takim Karlssonem z 2004. Za slaby na e-lige (chociaz ostatnio i tak wykrecil tam niespelna 1,6) ale za to mega kocur na I lige. Nie bez powodu Witek trzyma go u siebie juz 3 lata i pewnie chce przytrzymac i 4 rok. Bardzo dobry zawodnik, ostatnio na finale nice plz rozprowadzal towarzystwo na naszym torze jak chcial, Miskowiak mu uciekl w finale na starcie ale zabraklo 1 okrazenia, zeby go Hansior zrobil na trasie. Wsadzcie animozje w kieszen i spojrzcie na temat obiektywnie, to jedna z najlepszych opcji i ja sugeruje, zeby w klubie mocno pochylili sie nad ta kandydatura. Hansior dla takiego Mastersa to jest PAN ZUZLOWIEC. A jak czytam jakies herezje, ze Hans to jest poziom Bjarne Pedersena to nie wiem czy smiac sie czy plakac czy isc na akcje rozaniec do granic i modlic sie za uzytkownikow, ktorzy az tak pobladzili. Jak mozna kolesia ze srednia 2,2 w I lidze ktora robi od 3 lat porownywac do w/w dwojki, strasznie krzywdzace dla Andersena bo to na dzisiaj duzo wyzsza liga.

Z obecnego skladu seniorskiego zostawilbym tylko Lamberta i Jelenia, z Lelkiem mam duzy problem. Bardzo go lubie, taka niezrozumiala sympatia jak kiedys do Tomka Piszcza ktoremu tez zawsze mocno kibicowalem mimo przeroznej masci historii, ale boje sie, ze Lelek na wyjazdach bedzie kladl nam mecze. Rybnik, Gdansk, Pila w zaleznosci od sprzetu Gniezno... ja go tam wogole nie widze. No chyba, ze znajdzie sie jakis magik, ktory podstawi mu dobry sprzet, bo Lelek do tego szczescia nie ma. To co mial w Gnieznie chodzilo zajebiscie, moze warto pojsc do tego samego tunera i poprosic o dokladnie taki sam silnik x3 albo x4 :) ? Ale ciezko go widze tak obiektywnie w przyszlym roku. Przeciez nawet w tym sezonie w II lidze mial powazna zadyszke. Bardziej go widze jako 1 rezerwowy niz pierwszy sklad. Bardzo lubie chlopaka, ambicja moglby obdarowac kilku jak nie kilkunastu zawodnikow, ale nie sama ambicja sie robi punkty i wygrywa biegi.

Jestem tez za pakietem Lampartow. Dawid byl najjasniejsza postacia fatalnego sezonu 2014. Bardzo dobrze spisal sie w rewanzowym barazu, zna nasz tor tak jak i wszystkie w I lidze. Jest poza tym za slaby na e-lige wiec gdzie mu bedzie lepiej jak nie w wyplacalnym/pewnym I-szo ligowym Lublinie? Poza tym ma ogromnego plusa w postaci Wiktora Lamparta, ktory tez z e-liga nie powinnien sie spieszyc, ja uwazam, ze Lublin NA TEN MOMENT to dla nich idealna opcja i biorac pod uwage "bardzo dziwna" i dajaca "do myslenia" runde honorowa po meczu z Rzeszowem u nas, bede mocno zdziwiony jak ten pakiet nie trafi do nas. Zlapiemy solidnego seniora, bardzo utalentowanego juniora i generalnie ten duet bardzo pasuje do naszego skladu na ten moment. NIe jestem zadnym fanem tych Panow o czym wiecie, ale oni po prostu zajebiscie wpisuja sie w nasze potrzeby i cele na nadchodzacy rok.

Pajak/Andersen
Jelen
Lampart
Lambert
......
W. Lampart
E. Peron
rezerwa Miesiac i Bjarne

Zostaje nam gosc pod 13-tke. Tutaj juz chyba wszystko by zalezalo od kasy. Zakladam optymistycznie, ze wobec wygranej w BO i wobec wyborow w roku nastepnym miasto jak i sponsorzy sypna kase i budzet bedzie w miare dopiety. Zakladam, ze pod 13-tke stac nas bedzie na jakiegos solidnego grajka. Opcji jest ogrom. Mi sie bardzo w tym sezonie a zwlaszcza podczas DPS w Lesznie podobal Linus Sundstroem. Swietny technicznie zawodnik z ogromnym juz bagazem doswiadczen majacy zaledwie 26 lat. Jezdzil juz i w e-lidze w Gorzowie i w I lidze w Gdansku. I liga rok temu srednia 1,9 w tym roku w Gorzowie przywozil te 4-6 pkt w meczu. Podczas DPS jechal jak rowny z rownym z cala czolowka swiatowa zawodow. Zaliczyl juz kilka sezonow w Gorzowie w e-lidze. Moim zdaniem biorac pod uwage doswiadczenie opcja lepsza i od Cooka i od Grajczonka i od Mastersa. Bardzo mocno obiecujacujacy zawodnik, moim zdaniem kwestia czasu jest jak odpali i pojdzie na level solidnego ekstraligowca. Warty rozwazenia zawodnik, bardzo mi przypadl do gustu. Czuje w kosciach, ze to moze byc strzal w 10-tke. Juz od dawna przygladam sie temu zawodnikowi i na prawde sugeruje mocno z nim ponegocjowac. NIe zapominajmy tez o Musielaku. Chlopak nie wytrzymuje cisnienia, gotuje sie w glowie i zalicza duzo wpadek i tasm, ale to cholernie utalentowany zawodnik. Zobaczcie co jechal na Wyspach bez presji. Sam Dobrucki w magazynie pge ekstraligi wielokrotnie podkreslal, ze jedynym czynnikiem decydujacym o tym, ze Tobasz nie jest na poziomie przynajmniej Przemka Pawlickiego jest jego glowa. Chlopak sie po prostu strasznie gotuje i stresuje, na treningach potrafil lac Zengotow, Pedersenow i Pawlickich zeby w meczach wozic ogony. Dobrucki tez powiedzial, ze jak tylko ktos dotrze do glowy Musielaka to bedzie to zawodnik absolutnie ekstraligowy i ja ta opinie podzielam. Rowniez bym go rozwazal. Kosciuch chce isc podobno do ekstraligi, tak przynajmniej wszedzie slychac. Ten zawodnik ma juz 33 lata i to juz jest dla niego ostatni moment zeby sprobowac zuzla przez wielkie Z. Sadze, ze tak tez sie stanie i pojdzie do e-ligi dlatego tez go nie wymieniam. Dziwi mnie tez, ze nikt nie wymienia Hougaarda ktorego Krakow nie powolywal bo nie mial kasy a koles w sezonach 2015 i 2016 robil srednie w Lidze z 2 z przodu. W Gdansku w tym sezonie zrobil 13+1, w Krakowie z Dauga zrobil 10 i w Bydgoszczy 3,1,3 w 3 startach. Pozniej juz go Krakow nie powolal bo nie mieli kasy, sezon 2014 rowniez 2,0 w I lidze. Bardzo solidny zawodnik za rozsadne pieniadze, tez bym bardzo rozpatrywal. Obecny sezon rowniez bylby zajebisty gdyby nie brak kasy w Krakowie. Do wyjecia na pewno za kase duzo mniejsza niz poprzednicy. Rowniez polecam w klubie sie mocno nad nim zastanowic. Z rocznikow okolo-emerytalnych widzialbym u nas tylko Okoniewskiego z racji koniecznosci startow na takich torach jak Gdansk, Rybnik, Gniezno, Pila gdzie 90% sukcesu to start a Okoniewski jest wybitnym startowcem. Nie zauwazylem u niego brakow kondycyjnych wiec mocna by z nim jeszcze zaryzykowac na 1-2 sezony.

Reasumujac, zakladajac jako cel play-off bez wybitnej spiny na awans ja bym sprobowal takiego skladu:

Pajak/Andersen
Jelen
Lampart
Lambert
Sundstroem/Hougaard lub ew. Okoniewski
W. Lampart
Peron

rezerwa Miesiac i Bjarne jak bedzie chcial sprobowac jeszcze I ligi.

Uwazam, ze sklad ten przy odrobinie szczescia w kwestii inwestycji sprzetowych moze narobic zajebistych jaj na poziomie I-szo ligowym. Wlacznie z walka o awans.

No chyba, ze zalapiemy jakiegos super sponsora (tez cos na miescie slychac, ze robimy podchody pod duzy podmiot) to wtedy pod 9 Pajak pod 13 Hansior i atakujmy Ekstralige :) :)

Nie chce na pewno zadnego Miskowiaka, Barana czy Walaska. Szanujmy sie. Miskowiak w 2014 z mojego guru awansowal na poziom zawodnika niemalze nielubianego. Przerznal wsystkie wazne biegi od a do z. Zawod wiekszy niz Bjarne w tym roku. Poza tym to pupil Witka, Witek mu placi na biezaco wiec bedzie u niego na smyczy dopoki nie znudzi sie Witkowi... i dobrze dla nas.

Brawo tez dla zarzadu w kontekscie Lamberta, po SEC-u ucialem sobie z nim krotka pogawedke w parku maszyn, zajebiscie pozytywny z niego chlopak. Usmiechniety, wyluzowany, nadal jeszcze bardzo otwarty na kibica z blyskiem w oku prawdziwego sportowca. Kiedy spytalem go czy zostaje odpowiedzial z usmiechem "Zostaje, gdzie mnie lepiej potraktuja? Bardzo podoba mi sie wasz fanatyczny klimat"

To by bylo na tyle jezeli chodzi o moje spostrzeznia, uwazam, ze to bardzo rozcjonalne zestawienie, ktore moze nam dac mnostwo sportowych emocji w sezonie 2018 czego sobie i wam zycze.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#438 Postautor: DrPaiHiWo » 17 października 2017, o 22:24

Zabrakło linijki i pobiłyś objętościowo I księgę Pana Tadeusza :cool:
Z większością sie zgadzam.
Problem z Andersenem jest podobno taki, że on sam nas nie trawi.

Mnie natomiast zastanawia co innego.
Rok temu Więcek i Kuba przed ogłoszeniem składu powiedzieli, że cel jest jeden: spokojne odjechanie sezonu, potem ogłosili skład i szczęki opadły całej drugiej i połowie pierwszej ligii.
W tym sezonie gadają, że tylko PO...
Wyglada to u nich tak jakby robili ciągłą ciszę przed burzą.
Nie chce być w gorącej wodzie kąpany ale jesli w zeszłym sezonie jechaliśmy tylko o "odjechanie sezonu", to w tym aby na pewno celem jest "tylko PO" ???

bartollo
Senior

#439 Postautor: bartollo » 17 października 2017, o 22:55

A gdyby celem bylo utrzymanie, to co by mowili? Ze jada o spadek?

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#440 Postautor: grzesieck » 18 października 2017, o 00:44

$korzen$ pisze:Nie wiem na ile prawdziwe sa te doniesienia medialne, ale wedlug moich informacji staramy sie o zawodnika zagranicznego duzo lepszego niz Masters. Zawodnika, ktory rok temu jezdzil w Ekstralidze, ale ktory tez niestety ma mocno ekstraligowe stawki mimo nie do konca udanego sezonu. Bardzo lubie go ja i polubiliscie chyba tez i wy.

Korneliussen? Jaram sie
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#441 Postautor: Gelo » 18 października 2017, o 00:46

Korzeń chyba wrócił z banicji to i wypowiedział się obszernie. "Kilkunastu" lepszych od Karola? Pewnie nawet i kilkudziesięciu ale my dopiero co scigalismy się z Rawiczem Opolem i Krosnem. GP rozdzieli między siebie ekstraliga. Skoro mamy "kilkunastu" lepszych od Barana to ja poproszę o wymienienie tutaj pięciu- nie piętnastu. Chętnie się dowiem. Tak jak chętnie się dowiem w czym Schlein Tungate Morris Kurtz Grajczonek są lepsi od Mastersa. Bo ani ja ani selekcjoner kangurów widocznie nie wiemy...

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#442 Postautor: lombard » 18 października 2017, o 08:24

Chwała Kubie Kępie, że nam szarym kibicom przybliżył cele na sezon 2018. Oczywiście, że za dużo nie powiedział bo i nie mógł powiedzieć na tym etapie, ale Ci co śledzą wiadomości, forum itd. mają podstawy do jarania się. Fakt faktem, że dopóki nie ma podpisów, to możemy sobie gdybać, więc z tym jaraniem poczekajmy. Najważniejsze jednak, że klub się stara. I dobrze powiedział (skromnie i ostrożnie w przeciwieństwie do Jaśka Stachyry), że celem jest faza play-off. Nic nie stoi przecież potem na przeszkodzie, aby wejść do finału Nice ligi żużlowej.
Co do nazwisk to powiem tak: są nazwiska nie do ruszenia i takim moim zdaniem na dzień dzisiejszy jest wspomniany Hans Andersen i tu nie ma żadnych animozji. Jest mu tam dobrze tak jak Lambertowi u nas. Natomiast jest kilku podobnych grajków, których odpowiednimi argumentami można przekonać i na to osobiście liczę (a konkretniej liczę na jednego, góra dwóch).
Nie rozpatrywał bym jednak poszczególnych zawodników w kategoriach lepszy, bo co to znaczy lepszy? W SEC lepszy od Jonssona i Jepsena Jensena był Smoliński, ale to jednak Jensen jest lepszy w e-lidze i ma kontrakt w Toruniu. Kurtz jest zawodnikiem perspektywicznym, dlatego interesuje się nim e-liga. Grajczonek z kolei kusi szansą polskiego obywatelstwa. Ale czy Masters w jakichś zawodach nie ograłby ich wszystkich razem wziętych? Ograłby albo równie dobrze przywiózł audi, więc na papierze możemy mówić o przepaściach i kto jest lepszy, ale to jest sport i tor wszystko weryfikuje. Tu wszystko może się zdarzyć i trzeba być ostrożnym w ferowaniu wyroków. Nawet sama średnia w lidze niczego nie gwarantuje, bo ktoś może mieć sezon konia, a kto inny zniżkę formy. Dlatego o kontrowersyjnym jak widzę Karolu powiem tak: jasne, że ławka zawodników jest krótka i nie możemy zakontraktować ich nie wiadomo ilu, ale nigdzie nie jest powiedziane, że Karol nie odpali jak z rakiety. Co do przyszłości Pawła Miesiąca to Kuba wyraźnie powiedział, że zostaje. A czy nam zawali jakiś wyjazd? Każdemu zawodnikowi może to się zdarzyć, nawet mistrzowi świata Doylowi.
PS. zostawcie korzenia. Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. :cool:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#443 Postautor: $korzen$ » 18 października 2017, o 09:27

Gelo pisze:Korzeń chyba wrócił z banicji to i wypowiedział się obszernie. "Kilkunastu" lepszych od Karola? Pewnie nawet i kilkudziesięciu ale my dopiero co scigalismy się z Rawiczem Opolem i Krosnem. GP rozdzieli między siebie ekstraliga. Skoro mamy "kilkunastu" lepszych od Barana to ja poproszę o wymienienie tutaj pięciu- nie piętnastu. Chętnie się dowiem. Tak jak chętnie się dowiem w czym Schlein Tungate Morris Kurtz Grajczonek są lepsi od Mastersa. Bo ani ja ani selekcjoner kangurów widocznie nie wiemy...

Gelu ale ja w zasadzie wypowiedzialem sie w tej kwestii wczesniej, od Karola i Mastersa wole:

Sundstroema
Musielaka
Hougaarda
Okoniewskiego (to jedyny emeryt, ktorego powiedzmy, ze chcialbym u nas)
Michelsena
Lamparta (pod warunkiem ze w pakiecie)
Karpova

Pajak, Andersen to nawet nie wymieniam bo to dla mnie kandydaci na liderow i wymiataczy, ktorzy maja nam robic wynik o kazdej porze dnia i nocy bez zadnego zajakniecia.

Jezeli chodzi o Karola to jestem po prostu totalnie na nie, w e-lidze nic nie jechal co pokazuje srednie poza tym nam potrzeba realnych, pewnych wzmocnien. Baran takowym nie jest, to zawodnik na dwa uda, na dwa uda to juz mamy Jelenia i Miesiaca. PO grzyba nam trzeci do kolekcji? No chyba, ze znowu w kazdy czwartek chcemy nabijac posty domyslajac sie, dlaczego Barana nie bylo na treningu albo dlaczego przyjechal z jednym motocyklem. Jezeli chodzi o Sama, jak przyjdzie nie bede robil z tego tragedii, na pewno szybciej zainwestowalbym w niego niz Karola, ale jeszcze chetniej zainwestowalbym w powyzsze nazwiska. Baran i Sam to sa zawodnicy, ktorzy moze odpala a jak nie odpala to skazuja nas na mordercza walke o utzymanie. Pamietajmy o jednym, I liga w nastepnym sezonie bedzie niesamowicie mocna i trudna, czeka nas mnostwo spotkan "na noze" a trzeba przy tym utrzymac pozytywna koniunkture na zuzel w miescie. Nie oczekuje, ze bedziemy wygrywac w Gdansku, Rybniku czy Gnieznie :) ale musimy zrobic sklad, ktory wygra wszystko u siebie i ogoli na wyjezdzie Krakow i Daugavpils bo to bedzie nam niezbedne do play-off. Czy twoim zdaniem sklad... :

Masters
Jelen
Karol
Lambert
Grajczonek
Peron
junior

gwarantuje nam play-off? bo dla mnie to jest sklad na utrzymanie i na nic wiecej bym sie nie podpalal bo moze byc ogromne rozczarowanie. Nie bede sie wypowiadal o reprezentacji AUstralii, bo jak pewnie zauwazyles nie wymienilem w kontekscie skladu zadnego Kangura, ostatnim dobrym i pewnym z mlodych byl Darcy. Moj sklad jaki ja bym w miare mozliwosci zakontraktowal to:

Pajak/Andersen
Jelen
Lampart
Lambert
Sundstroem/Hougaard
W. Lampart
Peron

rezerwa Lelek i Bjarne a jak Bjarne nie chce sie wysilac i znajdzie frajera w II lidze to wzialbym wysmiewanego tutaj Dolnego, ktory zrobil u nas 13+1 i o malo a nie wywalil nas w polfinale play-off z rozgrywek.

i bylbym sklonny postawic bardzo duze pieniadze, ze bez problemu bedziemy w play-off i nawet cos na wyjezdzie szarpniemy i o jakies finaly sie otrzemy. Nie musisz sie oczywiscie z tym zgadzac, kazdy ma swoje preferencje i sympatie, Ty jestes fanem Kangurow, ja natomiast zawsze mialem zuzlowy pociag do Dunczykow :) kazdego z wymienionych zawodnikow widzialem live przynajmniej kilka razy, to nie jest wrozenie z fusow, natomiast na pewno nie chce u nas ani Barana ani Miskowiaka bo nic dobrego, moim zdaniem, z tego nie wyjdzie. Pozdrawiam

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#444 Postautor: K.A.M.I.L. » 18 października 2017, o 09:53

Nareszcie lubelski klub prowadza ludzie, ktorzy wiedza o co w tym sporcie chodzi, a nie przypadkowe osoby (Sprawka). Mam jakies przeczucie, ze przyszly sezon bedzie atakiem na Ekstralige.
Klub przez pierwszy rok zrobil marketingowy majstersztyk. Wydaje mi sie, ze projekt do BO tez nie byl przypadkowy, tylko celem jakim ma byc Ekstraliga w Lublinie. Wszystko sie zazebia i jesli chodzi o sklad na przyszly sezon, to i ja pobawie sie w typowanie:

Kildemand
Lampart
Jeleniewski
Lambert
Michelsen
Lampart
Peron/Trofimow

Walka o sklad: Miesiac/Baran, Smolinski (o ile zgodzi sie na rez.)
MOTOR LUBLIN

jacurek

#445 Postautor: jacurek » 18 października 2017, o 10:21

K.A.M.I.L. pisze:Nareszcie lubelski klub prowadza ludzie, ktorzy wiedza o co w tym sporcie chodzi, a nie przypadkowe osoby (Sprawka). Mam jakies przeczucie, ze przyszly sezon bedzie atakiem na Ekstralige.
Klub przez pierwszy rok zrobil marketingowy majstersztyk. Wydaje mi sie, ze projekt do BO tez nie byl przypadkowy, tylko celem jakim ma byc Ekstraliga w Lublinie. Wszystko sie zazebia i jesli chodzi o sklad na przyszly sezon, to i ja pobawie sie w typowanie:

Kildemand
Lampart
Jeleniewski
Lambert
Michelsen
Lampart
Peron/Trofimow

Powyzszy sklad jest skladem na pierwsza dwojke :) i conajmniej baraze o ekstralige. Jesli zas chodzi o Dolnego, to bez jaj... Taki Drozdz wciaga go nosem

Awatar użytkownika
istred
Trener

#446 Postautor: istred » 18 października 2017, o 10:21

O nazwiskach można długo dyskutować, ale o każdym nazwisku można dyskutować w trochę innym kontekście.
Jest 5 miejsc dla seniorów w składzie i dwa juniorskie.
Wszyscy w ciemno obstawiają, że zostają Jeleniewski i Lambert, jako zawodnicy do pierwszego składu i być może Miesiąc z rolą bliżej nieokreśloną. Przy takim założeniu potrzebujemy dwóch wzmocnień (zawodników, którzy będą wyraźnie lepsi od Jeleniewskiego i Miesiąca).
Nie oszukujmy się, Karol takim wzmocnieniem nie będzie. To nie jest zawodnik lepszy od Miesiąca, a miejsca dla II linii mamy już zajęte. Wszyscy się chyba zgadzają, że pierwszeństwo mają zawodnicy, którzy wywalczyli awans.

Ewentualnie, przy założeniu, że wzmocnimy się dwoma naprawdę dobrymi zawodnikami to widziałbym trzeci kontrakt - perspektywicznego zawodnika, który jednak już osiągnął poziom, który pozwala mieć nadzieję na rozsądne punkty. I w takiej roli można rozpatrywać np. Mastersa (pod warunkiem rezygnacji z Championship). Na pewno nie jest to zawodnik, na miejsca 1/5 i 9/13.

Przy takich założeniach można myśleć o takim składzie:
1. Kościuch/Lampart/Miśkowiak/Jamróg/Czaja/Sundstroem/Michelsen/Batchelor/Hougaard
2. Masters/Miesiąc/Cook/Musielak/niektórzy zawodnicy z pkt 1
3. Jeleniewski
4. Lambert
5. Kildemand/Lebiedew/Lindback/Zengota
6. Bober/Trofimow/Lampart/Miśkowiak
7. Peroń

Myślę, że tak skrojony skład mógłby z powodzeniem walczyć o ekstraligę.

Nie chcę się nastawiać, bo od Lamberta obecnie można oczekiwać średniej ok. 1,8-1,9 w I lidze. Jednak po cichu liczę, że Robert będzie objawieniem ligi i pojedzie powyżej 2,1. Lambert może być w przyszłym sezonie 'języczkiem u wagi', który zadecyduje o końcowym sukcesie naszej drużyny w przyszłym sezonie.

Ge(L)o
Trener

#447 Postautor: Ge(L)o » 18 października 2017, o 10:43

Z Musielakiem i Jeleniewskim na podbój Ekstraligi :cool:
https://www.youtube.com/watch?v=mPyCZ-nGSIc

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#448 Postautor: grzesieck » 18 października 2017, o 10:45

K.A.M.I.L. pisze:Kildemand
Lampart
Jeleniewski
Lambert
Michelsen
Lampart
Peron/Trofimow

korzen pisze:Pajak/Andersen
Jelen
Lampart
Lambert
Sundstroem
W. Lampart
Peron

2x tak!

Kildemand, Michelsen, Andersen, Sundstroem - na nich 4 (i Thomsena) glosowalem w ankiecie, milo ze jest pare osob, ktore uwazaja, ze wlasnie oni moga zrobic wynik w 1 lidze (niewiele co prawda - Michelsen 5%, Sundstroem 4%, Andersen 2%), a nie Baran, Miskowiak, Ulamek, Miesiac itd. itp.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#449 Postautor: lombard » 18 października 2017, o 10:57

Na chwilę obecną to tak to niby wygląda:
9. .......................................................?
10. Jeleniewski
11. Lambert
12. Miesiąc
13. .....................................................?
14. .....................................................?
15. Peroń

Zakładając, że w składzie byliby przymierzani Masters i Baran a pod 9 byłby super napieracz, mogłoby być tak:
pod 13 jedzie Masters. Jak zawala zmienia go Baran. Jak zawala Miesiąc, też go zmienia Baran. A jak zawalą obaj- Miesiąc i Masters to Masters idzie pod 12 a Baran pod 13. Aż do skrystalizowania optymalnego składu. Do tego Smoliński albo/ i B. Pedersen i jadą w meczu najlepsi zawodnicy z szerokiej ławki. Ten sezon pokazał, że zmiennicy muszą być w odwodzie.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#450 Postautor: DrPaiHiWo » 18 października 2017, o 11:00

Gelo pisze: Skoro mamy "kilkunastu" lepszych od Barana to ja poproszę o wymienienie tutaj pięciu- nie piętnastu. Chętnie się dowiem.

Kościuch
Jamróg
Dróżdż
Okoń
Lampart (w pakiecie)

$korzen$ pisze:Jezeli chodzi o Karola to jestem po prostu totalnie na nie, w e-lidze nic nie jechal co pokazuje srednie poza tym nam potrzeba realnych, pewnych wzmocnien. Baran takowym nie jest, to zawodnik na dwa uda, na dwa uda to juz mamy Jelenia i Miesiaca. PO grzyba nam trzeci do kolekcji?

Dokładanie.
Karol to ruletka w której wygrana oznacza, że będzie najwyżej średniakiem.
Potrzebujemy prowadzących pary a nie uzupełniaczy !!!

Daniel i Paweł nie są w stanie być prowadzącymi.
Potrzebujemy więc prowadzących pod nich i jednego pod juniora.
Ostatnio zmieniony 18 października 2017, o 11:04 przez DrPaiHiWo, łącznie zmieniany 1 raz.