Motor Lublin w sezonie 2018

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

Re: Motor Lublin w sezonie 2018

#301 Postautor: DrPaiHiWo » 13 października 2017, o 13:53

Ge(L)o pisze:Uff, jak dobrze, że był Karol i ochrona.

Dobrze dla Rzeszowa :cool:
Ostatnio zmieniony 13 października 2017, o 13:54 przez DrPaiHiWo, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#302 Postautor: Hayden » 13 października 2017, o 13:54

Nie rozumiem czemu tyle osób jest przeciwnych Karolowi Baranowi. Ja wiem, że w porównaniu z Kościuchem, Jędrzejakiem, Okoniem czy jakby to niektórzy nawet chcieli Zengotą i Woźniakiem :lol: wygląda trochę blado, natomiast jak to śpiewali Stonesi "You can't always get what you want". Poza tym Jędrzejak może zostać we Wrocławiu a Okoń w Grudziądzu wobec czego możemy w zasadzie wybierać między Karolem a Kościuchem, po którego swoją drogą i tak zgłasza się Eliga.

Poza tym, tak jak już to wcześniej ktoś wspomniał, Karol zaraz obok Jelenia i Miesiąca jest najbardziej 'lubelskim' zawodnikiem dostępnym na rynku. Jeździł u nas 5 lat i tak na dobrą sprawę oprócz słynnego wożenia Pawlickich :-P nie przypominam sobie jakichś innych spektakularnych wtop z jego strony.
Motor mocny

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#303 Postautor: _piotrusss » 13 października 2017, o 14:03

Karol wykazywał się czasami brakiem profesjonalizmu, ale nie oszukujmy się... nasze kluby w których aktualnie jeździł również. Myślę że jak najbardziej warto z nim podpisać kontrakt. Będzie miał pieniądze na czas i spokojną głowę. Nie musi mieć przecież gwarancji startów, może walczyć o skład.
Uważam że Lublin jest skazany na Karola a Karol na Lublin :D poza kilkoma osobami idę o zakład, że jego nazwisko ponownie zostanie najgłośniej wykrzyczane przez kibiców na prezentacji.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#304 Postautor: Apocalips » 13 października 2017, o 14:07

Dokładnie, ja np. bym się ucieszył z Karola w Motorze :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#305 Postautor: Gelo » 13 października 2017, o 14:09

Ja to wspominałem :) Karol to jeden z największych talentów w polskim żużlu. Talent odwrotnie proporcjonalny do osiągnięć. Coś jak Jurek Mordel. Obaj jakoś niezbyt dobrze pokierowali swoimi karierami chociaż z różnych powodów. Co do naszego składu to odejście Woźniaka z Wrocka komplikuje nam trochę Ogóra i Lebiedevsa. Czekam aż padnie nazwisko Ułamek :) A tego bym nie zniósł :)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#306 Postautor: grzesieck » 13 października 2017, o 14:20

mmm Ulamek, do tego Balinski, Hancock, Holta, Walasek i mozna na rok zapomniec o zuzlu :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

bartollo
Senior

#307 Postautor: bartollo » 13 października 2017, o 14:28

Ja Karola Barana lubie i jezeli przychodzi pod numer 2/10 albo 4/12 to tylko sie cieszyc. Kibice go lubia, on zna Lublin, waleczny i w dodatku to typ cwaniaka torowego. Natomiast jezeli ma to byc wzmocnienie pozycji 1/9 albo 5/13 to juz takiego entuzjazmu nie ma. Z drugiej strony jezeli bedzie walka o sklad Jelenia, Barana, Miesiaca i Lamberta to mozliwe sa zgrzyty w zespole.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#308 Postautor: Perez » 13 października 2017, o 14:41

bartollo pisze:Ja Karola Barana lubie i jezeli przychodzi pod numer 2/10 albo 4/12 to tylko sie cieszyc. Kibice go lubia, on zna Lublin, waleczny i w dodatku to typ cwaniaka torowego. Natomiast jezeli ma to byc wzmocnienie pozycji 1/9 albo 5/13 to juz takiego entuzjazmu nie ma. Z drugiej strony jezeli bedzie walka o sklad Jelenia, Barana, Miesiaca i Lamberta to mozliwe sa zgrzyty w zespole.

Potrafi nie jednego wpuścić w taśmę. :cool:
Może reaktywujmy Watta :shock: albo jak Mrozek Crumpa spróbujmy. :lol:
Za Karolem przemawia fakt ze potrafi spod tasmy wyjsc a jak nie to i powalczyć na trasie, moze nie az tak zacięcie jak Miesiąc lecz też dosyć widowiskowo :)
Ostatnio zmieniony 13 października 2017, o 20:53 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

jerry78
Trener

#309 Postautor: jerry78 » 13 października 2017, o 15:03

Gelo pisze:Co do naszego składu to odejście Woźniaka z Wrocka komplikuje nam trochę Ogóra i Lebiedevsa.

W naszym interesie powinno być to, żeby do Wrocławia trafił jeden z dwóch polskich pakietów, wtedy może odpuszczą Oskara :)
W każdym razie cała układanka zaczyna się od ekstraligi i dopiero jak tam się poukłada, to wtedy będzie można działać na polu I ligowym.

Awatar użytkownika
Yeste
Szkółkowicz

#310 Postautor: Yeste » 13 października 2017, o 15:28

Oprócz tych wszystkich atutów Karola, o których pisano powyżej (klika lat jazdy w Lublinie, dość widowiskowa jazda itp.) to ja jeszcze cenię go za to, że jeździ zespołowo. Dość powszechny był obrazek, kiedy Baran jadący na drugim miejscu niemal przez cały bieg ogląda się za siebie po to, żeby dowieźć kolegę z drużyny, który jechał akurat na pierwszym. Żeby dodać malowniczości tej historii powinienem napisać "juniora", ale nie mam pewności czy to byli akurat juniorzy :) . Choć niewykluczone. Plus Karola w Lublinie jest też taki, że mlody26 z Flintem częściej udzielaliby się na forum, a to były zawsze barwne wypowiedzi ;) A i jeszcze Karol miał taki fajny czarny kewlar, w którym akurat chyba nie najeździł się w Lublinie, bo zaraz po tym jak go kupił wszedł Lubelski Węgiel i zaczęli jeździć w tych koszulach nocnych, w których wyglądali jak dzieci na pierwszej komunii.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#311 Postautor: DrPaiHiWo » 13 października 2017, o 15:38

jerry78 pisze:
Gelo pisze:Co do naszego składu to odejście Woźniaka z Wrocka komplikuje nam trochę Ogóra i Lebiedevsa.

W naszym interesie powinno być to, żeby do Wrocławia trafił jeden z dwóch polskich pakietów, wtedy może odpuszczą Oskara :)
W każdym razie cała układanka zaczyna się od ekstraligi i dopiero jak tam się poukłada, to wtedy będzie można działać na polu I ligowym.

A jeśli zaproponujemy więcej niż E-Liga ? ;-)
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#312 Postautor: ptgt » 13 października 2017, o 15:43

jerry78 pisze:

Holdery też idą w pakiecie? Nie pogardziłbym :D
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#313 Postautor: kibicLBN » 13 października 2017, o 15:46

Yeste pisze:to ja jeszcze cenię go za to, że jeździ zespołowo. Dość powszechny był obrazek, kiedy Baran jadący na drugim miejscu niemal przez cały bieg ogląda się za siebie po to, żeby dowieźć kolegę z drużyny, który jechał akurat na pierwszym.

Prawda. Karol jeździł bardzo zespołowo na trasie i na pierwszym łuku, ale te obracanie głową czasami powodowało utratę pozycji, bo po prostu z tym przesadzał ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#314 Postautor: DrPaiHiWo » 13 października 2017, o 16:35

Daniel 34 lata
Paweł 32 lata
Karol 36 lat

Czy my musimy kolejny raz budować skład seniorów 32 + ?
Jeszcze Okoń, Jędrzej i Ułamek i Jonsson i możemy domagać się zasiłku dla kombatantów :-D
Ja wolałbym Dróżdża, chłopak gwarantuje wigor i świeżość, choć przyznam, że ryzyko jest.

jerry78
Trener

#315 Postautor: jerry78 » 13 października 2017, o 16:40

Dróżdż to idealnie pasuje pod nr 8 we Wrocławiu. Podejrzewam, że tam zostanie

Sober
Senior

#316 Postautor: Sober » 13 października 2017, o 17:40

Ja rozumiem wszystko - ze Karol w porzadku koles, jezdzi widowiskowo, potrafi zaskoczyc i pojechal w naszych barwach niezlych pare sezonow. Nalezy jednak pamietac, ze to jest wciaz Karol Baran, ktory moze wykrecic komplet, by w nastepnym tygodniu, przy braku "zajawki" totalnie cieniowac. Po prostu - nie jest gosciem, ktory zagwarantuje solidne wzmocnienie druzyny, a takich potrzebujemy. Wedlug mnie - przy zalozeniu, ze zostana Lambert, Miesiac i Jelen, z Karolem mielibysmy zbyt mocno nieprzewidywalny sklad, w mojej opinii na pograniczu 2 i 1 ligi. Nawet sciagniecie Karpowa, czy zawodnika jego pokroju (nie oszukujmy sie - na Lebiediewa nie ma co liczyc), nie gwarantowaloby w 1 lidze niczego.

Awatar użytkownika
piv
Junior

#317 Postautor: piv » 13 października 2017, o 18:49

Ja się obawiam że niektórym zakontraktowanym zawodnikom nie będzie się chciało/opłacało awansować. Tak np. odbieram od kilku sezonów Miśkowiaka. Z Danielem i Pawłem w składzie też przemyślałbym treść kontraktów. Witek chyba już to zauważył.

L(o)katy
Szkółkowicz

#318 Postautor: L(o)katy » 13 października 2017, o 19:00

Ja też nie wierzę w zawodników którzy jeżdżą od wieków (Miśkowiak, Jędrzejak, Okoniewski). WYdaje się mi że oni świetnie będą jeździć na swoich starych śmieciach np. Jędrzejak w Ostrowie wciągnąłby pewnie całą ligę, nawet gdyby Ostrów jeździł w Nice. Lublin dla starych wyjadaczy z zewnątrz to byłoby miejsce tylko do odcięcia kuponów.
a może Mikkel Michelsen? Jakoś go tu mało było na forum (przynajmniej w porównaniu do Lampartów czy Karola). Czy jest gdzieś poważnie przymierzany? Nie śledziłem jego wyników z całego sezonu, ale czy ktoś może mi powiedzieć czy był jakiś konkretny powód dlaczego Tarnów przestał go powoływać w trakcie sezonu?
Z młodzieżowców to najchętniej widziałbym młodego Lamparta ale raczej nie w pakiecie ... więc to prawdopodobnie nierealne. Drugi wybór to Trofimow tutaj wierzę w dar przekonywania naszego zarządu ... a jeśli Leszno uparłoby się żeby zmarnować chłopakowi sezon trzymając go na ławie to chyba ktoś pisał o jakimś innym juniorze z Leszna, która przejawia umiejętności .... o Wiktora Trofimowa można by ewentualnie ponownie się ukłonić w trakcie sezonu, w kolejnym okienku transferowym
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#319 Postautor: kibicLBN » 13 października 2017, o 20:53

Nie chce wyjść na antyfana Karola, piszemy wiele o jego nieprzecietnym potencjale ale fakty są następujące. Na przestrzeni ostatnich 20 lat Karol miał 4 dobre sezony w klasie rozgrywkowej wyższej niż 2 liga, z czego jeden sezon 2 liga była połączona z 1, a te udane sezony to średnia na poziomie 1,9. 4 sezony w ciągu 20 lat...
Dokładnie 2003,2004,2013,2016
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Gecko
Szkółkowicz

#320 Postautor: Gecko » 13 października 2017, o 22:01

Statystyki Karola z ostatnich sezonów:

2009 Lublin II liga 2,037
2010 Lublin II liga 2,263
2011 Lublin II liga 2,148
2012 Lublin I liga 1,714
2013 Lublin I liga 1,833
2014 Kraków II liga 2,236
2015 Ekstraliga Rzeszów 1,125
2016 I liga Rzeszów 1,921
2017 Ekstraliga Częstochowa 1,094

Jak widać Karol to pewny zawodnik na średnią 1,7 - 1,9, czyli w sam raz zawodnik na drugą linię. Jak mamy wybierać Bjarne czy Karol to bardziej wolę tego drugiego.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#321 Postautor: spokojny » 13 października 2017, o 22:24

Sęk w tym ze drugiej linii nie potrzebujemy. Zakladajac ze zostaja u nas Jelen, Miesiac i Lambo, jeden z nich musi jechac jako prowadzacy pare, reszta ma wypelniac luki. potrzeba nam dwoch zawodnikow na srednia 2,1+ zeby myslec o spokojnym utrzymaniu i walce o PO.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

Motor Lublin w sezonie 2018

#322 Postautor: _piotrusss » 13 października 2017, o 22:28

A rezerwa? Zdecydowanie potrzeba nam jeszcze jednego polskiego zawodnika na poziomie minimum Daniela. Myślę że o dwa miejsca w składzie mogliby walczyć właśnie Daniel, Maciek i Karol. W razie tfu kontuzji lub kolizji terminów obco, do składu wskoczyliby we trzech.
Andrzej Waligórski

ermen
Zawodowiec

#323 Postautor: ermen » 13 października 2017, o 22:59

_piotrusss pisze:A rezerwa? Zdecydowanie potrzeba nam jeszcze jednego polskiego zawodnika na poziomie minimum Daniela. Myślę że o dwa miejsca w składzie mogliby walczyć właśnie Daniel, Maciek i Karol. W razie tfu kontuzji lub kolizji terminów obco, do składu wskoczyliby we trzech.

Maciek to chyba będzie walczył w Krośnie ze Staszkiem :cool:

A na poważnie - zamiast Karola zdecydowanie bardziej wolę Grajczonka. Josh to moim zdaniem zawodnik jakiego potrzebujemy, aby skład Polaków zamknąć (+Daniel i Paweł). Biorąc pod uwagę że będziemy chyba mieli Lamberta, to potrzebujemy jeszcze dwóch obcokrajowców i gdyby nie dało się ściągnąć kogoś z początku listy Jerry'ego, to można trochę ryzykować - a nóż widelec któryś wypali (Michelsen, Cook?). Wtedy cała szóstka będzie walczyć o skład.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#324 Postautor: _piotrusss » 13 października 2017, o 23:09

Oczywiście chodziło o Pawła ;) Z Maćka to w Rzeszowie chcą zrobić trenera.
Andrzej Waligórski

ermen
Zawodowiec

#325 Postautor: ermen » 13 października 2017, o 23:11

_piotrusss pisze:Oczywiście chodziło o Pawła ;) Z Maćka to w Rzeszowie chcą zrobić trenera.

I to byłby bardzo dobry układ i dla Maćka i dla Stali.
Każdemu jego Everest...