Motor Lublin w sezonie 2018

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

Re: Motor Lublin w sezonie 2018

#51 Postautor: Fantys » 8 października 2017, o 23:21

Dróżdż jak najbardziej na tak , myślę że to by był drugi Nowak w Gnieźnie chociaż zdaje sobie sprawę że jeździł w drugiej lidze . Miśkowiak zdecydowanie na nie niech sobie dalej pyrka w Łodzi z dala od Lublina . Pakiet Lampartów hmm chciałbym , a za razem wolał bym samego młodego chociaż pewnie wiem że bez Dawida się nie ruszy .

Nie róbmy znów najstarszej drużyny wiekowej naprawdę jest w czym przebierać , ale darujmy sobie już wiekowych zawodników, tak wiem wiem doświadczenie jednak jestem za młodymi gniewnymi .

Kildemand marzenie bardzo go lubię , ale nie wierzę w to że nie znajdzie angażu w E-lidze .

Ochłoniemy trochę po awansie i zbliżamy się dużymi krokami do listopada ,wtedy się zacznie żużlowy poker.

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#52 Postautor: Moran » 8 października 2017, o 23:24

młody Holder czeka na decyzję Torunia.
Przedpełski 100% Toruń, Kurtz Leszno ława bądź ostatnie miejsce seniorskie.
Jamróg zostanie w Tarnowie, aczkolwiek on jest do wyjęcia.
Z podanych to jeszcze Hans Andersen 100% żołnierz Witka.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#53 Postautor: Gelo » 8 października 2017, o 23:26

Czarek pisze:Karol Baran z całym szacunkiem byłby dla nas Maciejem Kuciapą I ligi. Tak dla Kościucha!

Tylko zapytam - byłeś na treningu przed meczem w Rzeszowie?

max3
Zawodowiec

#54 Postautor: max3 » 8 października 2017, o 23:27

Kurtza nie będzie w Lesznie ,chce mieć gwarancje startów .

bartollo
Senior

#55 Postautor: bartollo » 8 października 2017, o 23:31

Karol Baran to poziom Jelenia, Lamberta, Miesiaca, a nam jednak jakies 2 wzmocnienia by sie przydaly, biorac pod uwage ze nie bedziemy mieli takiego juniora jak Oskar. Chyba, ze do zdrowej walki o sklad ze wspomnianymi zawodnikami, to wtedy jestem na tak.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#56 Postautor: Hayden » 8 października 2017, o 23:32

Jeśli mielibyśmy rozważać któryś z duetów Lampartowie/Miśkowiakowie to jestem zdecydowanie za tymi drugimi. Po pierwsze Robert jest znacznie lepszym żużlowcem od Dawida a poza tym na rzeszowskim forum aż huczy od opinii, że bracia nie mają najlepszego wpływu na atmosferę w drużynie i lubią się rządzić.

grzesieck pisze:Polisa i Musielaka ciezko porownywac bo w innej lidze jezdzili, ale z pozostalych, ktorych wymieniles kazdy mial w tym sezonie lepsza srednia biegowa niz Miskowiak
W przypadku Miśkowiaka to akurat może być znak, że przyszły sezon będzie miał bardzo dobry :)
Motor mocny

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#57 Postautor: Gelo » 8 października 2017, o 23:39

bartollo pisze:Karol Baran to poziom Jelenia, Lamberta, Miesiaca, a nam jednak jakies 2 wzmocnienia by sie przydaly, biorac pod uwage ze nie bedziemy mieli takiego juniora jak Oskar. Chyba, ze do zdrowej walki o sklad ze wspomnianymi zawodnikami, to wtedy jestem na tak.
Karol to po Danielu najbardziej "lubelski" zawodnik ostatniej dekady. Na treningu na rezerwowym sprzęcie robił z naszymi co chciał. Jechał znakomicie. Do tego Ogór i mamy polski skład dyspozycyjny na treningi

jerry78
Trener

#58 Postautor: jerry78 » 8 października 2017, o 23:42

Szykuje się fajny okres transferowy i fajna drużyna z potencjałem. Nie będę operował nazwiskami, żeby nic nie zdradzić, ale szkic drużyny już funkcjonuje. Trzeba to tylko przelać na papier.
Zresztą może jeszcze dużo się zmienić, bo wielu fajnych zawodników samemu zgłasza się do naszego klubu i wielu jeszcze się zgłosi. Mając taką markę i wiarygodność możemy mieć kłopot bogactwa z wyborem zawodników, ale z takiego obrotu sprawy tylko się cieszyć.

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#59 Postautor: Moran » 8 października 2017, o 23:43

Hayden pisze:Jeśli mielibyśmy rozważać któryś z duetów Lampartowie/Miśkowiakowie to jestem zdecydowanie za tymi drugimi. Po pierwsze Robert jest znacznie lepszym żużlowcem od Dawida a poza tym na rzeszowskim forum aż huczy od opinii, że bracia nie mają najlepszego wpływu na atmosferę w drużynie i lubią się rządzić.

Nie sądzę. Jeden i drugi to zawodnik tylko na start. Na trasie nic nie umieją. Ale z tych dwóch startowców lepsze starty ma Lampart, ścisły światowy top. Dawida łatwiej minąć niż Roberta, ale nie oszukujmy się, to i tak rzadko się zdarza po wygranych startach w obecnym żużlu. Miśkowiak czasy swojej świetności sprzętowej ma już chyba za sobą. Natomiast Lampart ma super sprzęt zwłaszcza na tor przyczepny, dziurawy, gnojowisko. Nie ma szans żeby Miśkowiak wykręcił dziś taki wynik w Lublinie jako gość, jak dzisiaj Dawid.
Prawdopodobnie zarówno Lampartowie/Miśkowiakowie będą startować u Witka.
Dawid rzeczywiście jest pseudokapitanem, ale w Rzeszowie był u siebie, jedynym wychowankiem seniorem i w ogóle seniorem więc się mógł rządzić.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

bartollo
Senior

#60 Postautor: bartollo » 8 października 2017, o 23:47

Gelo pisze:
bartollo pisze:Karol Baran to poziom Jelenia, Lamberta, Miesiaca, a nam jednak jakies 2 wzmocnienia by sie przydaly, biorac pod uwage ze nie bedziemy mieli takiego juniora jak Oskar. Chyba, ze do zdrowej walki o sklad ze wspomnianymi zawodnikami, to wtedy jestem na tak.
Karol to po Danielu najbardziej "lubelski" zawodnik ostatniej dekady. Na treningu na rezerwowym sprzęcie robił z naszymi co chciał. Jechał znakomicie. Do tego Ogór i mamy polski skład dyspozycyjny na treningi

Zgadzam sie, Karola lubie i szanuje ale... lat 37 w przyszlym roku, komornik na karku...na jakikolwiek rozwoj bym juz nie liczyl. Moim zdaniem to lepszy zawodnik niz np. Pawel Miesiac, ale Pawel dla nas troche powalczyl w tej 2 lidze. Albo sentymenty albo stawiamy na rozwoj i powoli szykujemy sklada, zeby za 2-3 lata walczyc o ekstralige.
Ostatnio zmieniony 8 października 2017, o 23:48 przez bartollo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#61 Postautor: DrPaiHiWo » 8 października 2017, o 23:48

Wszystko zależy od budżetu.
Karol nie jest lepszy od Daniela i Pawła, po prostu ma sprzęt Ekstraligowy.
Jeszcze nie tak dawno oglądał plecy Pysznego w Krakowie.
Obecnie mamy tylko Lamberta, a teoretycznie dochodzą do niego Jeleń i Łełek.
Seniorów będzie sześciu, więc pozostają trzy miejsca do obsadzenia.
Klub albo weźmie dwóch polaków i obco albo odwrotnie.
Tym samym pozostają dwa składy teoretyczne składy.

1.Daniel
2.Robert
3.Paweł
4.Kościuch/Przedpełski/Czaja
5.Jędrzejak/Jamróg/Mroczka
6.Thomsen/Batchelor/Kildemand/Holder Jr

Albo

1.Daniel
2.Robert
3.Paweł
4.Kościuch/Przedpełski/Czaja/Jędrzejak/Jamróg/Mroczka
5.Batchelor/Thomsen
6.Kildemand/Holder Jr
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

jacurek

#62 Postautor: jacurek » 8 października 2017, o 23:58

A co ty chcesz szybko spasc?

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#63 Postautor: Moran » 9 października 2017, o 00:41

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#64 Postautor: sting126 » 9 października 2017, o 07:44

Ej, serio chcecie w składzie 40-letniego Jędrzejaka i dwa lata młodszego Okonia ? Byłem pewien, że po tym sezonie wszyscy sobie wybiją z głowy tzw. "rutyniarzy" wspominając występy Kuciapy i Pedersena.

Oczywiście obydwaj są niezłymi zawodnikami, ale ze względu na wiek - to już końcówka ich karier i raczej należy się spodziewać regresu formy niż jakiejś eksplozji. Na rutyniarzy z eligi już postawiliśmy w 2006 - pamiętamy wszyscy jak to się skończyło.

Dlatego jestem za postawieniem na młodych/młodszych - Kościuch, Jamróg, może Mazur, Zengi to marzenie, Grajczonek, Thomsen (kontrakt ma, ale wypożyczenie zawsze wchodzi w grę), może Jakobsen - fajny sezon w Poznaniu, facet ma potencjał.

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#65 Postautor: lombard » 9 października 2017, o 08:11

Widzę, że macie mieszane uczucia do Lampartów? Nie wiem gdzie wylądują (może już wylądowali), ale powiem swoje zdanie:
ktoś napisał "trzeba nam zawodnika który zna pierwszoligowe tory"= Lampartowie znają. :idea:
Ktoś inny napisał "trzeba odmłodzić skład"= obaj Lampartowie są młodzi. :idea:
A co do tego, że jakoby porozumieli się ze Skrzydlewskim to jeśli nic nie przesądzone to dlaczego mielibyśmy wzmacniać rywala odpuszczając sobie Lampartów? Z tego co widziałem w jednym z ostatnich wywiadów Robert Miśkowiak niemal liże Skrzydlewskiemu buty, więc jeden duet w Łodzi chyba wystarczy? :idea:
Bez względu jednak na to jak się ich los potoczy, to co do nazwisk i ankiety powiem tak: każdego z nich w zależności od tego jakie postawią warunki. Bo jeżeli niewygórowane kwoty i bez gwarancji startów to nawet Smoliński jest jak najbardziej widziany. Nie kontraktujemy zawodników na play offy Nice ligi, tylko na cały sezon. :idea: Sezon jest długi, a niektóre mecze wyjazdowe ciężkie. Przypadek Maćka Kuciapy pokazał nam w tym roku, że ława zawodników musi być. Dobrze, że Stanley jako tako tą dziurę wypełnił.
Mówicie, że Dróżdż będzie Nowakiem? Dróżdż może zostać we Wrocku rezerwowym. Wracają pod pozycję 8 i 16 zawodnicy rezerwowi (krajowi do lat 25). Ale nawet gdyby nie został, to ja nie wiem czy umiejętnościami i nazwiskiem w mentalności lubelskich kibiców przewyższyłby Karola. :idea: Poza tym wzięcie jednego wykluczy kolejnego, no chyba, że do grzania ławy, ale tego żaden zawodnik nie lubi, gdyż chce zarabiać.
Tak czy owak jest ciekawie. Myślę, że nasi działacze już wiedzą mniej więcej co i kto. Może znowu będzie podpisane, ale czekane z ogłoszeniem. Pozostaje nam się degustować chwilą i cieszyć, że ustalamy skład na Nice ligę . :cool:

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#66 Postautor: kibicLBN » 9 października 2017, o 08:42

Dopóki nie zostanie uruchomiony program d12 i geometria się nie zmieni to na naszym torze walczakow nie potrzebujemy i będą się męczyć. Na tym torze po prostu nie da się ścigać i mijać, trzeba to zrozumieć i zaakceptować, musimy walczyć o zmiany bo co nam z przyjazdów kildemandów, batchelorów a może kiedyś Lindgrenów z Doylem skoro oni będą się zabierać do ataków po4 razy w 1 biegu, a i tak nie będą w stanie nic zdziałać. Dlatego równie ważne co ciekawy skład będzie walka o modernizację i zmiany na torze. Dlaczego musimy się dlawic nudnym zuzlem?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#67 Postautor: Cooper » 9 października 2017, o 09:33

Sklad przede wszystkim nalezy budowac z jakas perspektywa. Przyszloroczne rozgrywki w I lidze beda bardzo zaciete i nawet teoretycznie mocnym skladem mozna bic sie o awans albo o utrzymanie... (bo komus jakis Thomsen odpali). W tym kontekscie oczywiste jest ze naszym nr 1 jest Lambert. Idac dalej tym tropem - formacja juniorska. Z tym wszystkie kluby maja problem, niezaleznie od ligi. Peron musi jezdzic, bo w przypadku awansu wyzej musimy miec chociaz kawalek swojego juniora, zeby nie brac udzialu w licytacjach.

Pewnie zostana Jelen i Miesiac (a na pewno by chcieli). Troche mam z nimi problem, bo z jednej strony ciezko o w miare solidnych Polakow, a z drugiej strony, jesli doszedlby Karol, to tak troche robi sie 3 zawodnikow na 2 miejsca... A zaden z nich nie zaakceptuje roli rezerwowego. Mlodzi tez sa tak srednio :) Mysle, ze nasze ambicje w przyszlym sezonie beda wysokie, zadne tam "przejezdzenie sezonu", to nigdy nie ma wiekszego sensu, trzeba isc za ciosem.

Przy zalozeniu skladu seniorskiego Lambert, Danny, Miesiac i Baran musimy wtedy sciagnac jakiegos napieracza. I Trofimova. Zuzel sie troche zmienil (popatrzcie na wiek zawodnikow w GP), nie ma sie co zabijac o 40-latkow.

Ciezki temat w sumie, bo z tego co sie slyszy to nawet Bjarne chetny na pozostanie (a i klub nie mowi nie).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

bartollo
Senior

#68 Postautor: bartollo » 9 października 2017, o 09:46

Bajki. Pamietam jak Doyle robil na trasie Miskowiaka i Lamparta. Tak samo Jamrog. Trzeba miec sprzet i umiejetnosci po prostu. Ciezko sie wyprzedza ale jest to do zrobienia. Pamietacie mecz z Grudziadzem w 2013 roku? Poezja.

Jezeli zatrzymujemy Lamberta, Jeleniewskiego, Miesiaca to przydaloby sie jedno mocne nazwisko, ale nie przebrzmiale, i drugi bardzo dobry zawodnik I ligowy, najlepiej polski. Do tego jakichs dwoch obco do walki o sklad, ktorzy mogliby zaskoczyc i mozna jechac. No i nie zatrudniac takich co za rok, dwa mieliby konczyc kariery jak Pedersen. Niestety ale on nawet w polowie nie przypomina goscia, ktory dociskal naszych do plotu, mial atomowe starty i latal po szerokiej na pierwszym luku. Kuciape pomine milczeniem. Obaj ze 4 lata temu zmiazdzyliby ta II lige, ale jak bylo teraz to wszyscy wiemy. Trzeba brac zawodnikow, ktorym bedzie zalezec na odbudowaniu albo postepie, a nie takich odcinajacych kupony.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#69 Postautor: kibicLBN » 9 października 2017, o 09:48

Nie no Coop nawet nie strasz B.Pedersenem na samą myśl robi się niedobrze i zbiera na wymioty? NO WAY!
Moja lista ANTYzyczeń:
1. B.Pedersen
2. Lampart
3. Gomolski
Szczepaniaki też jakoś za bardzo Ostrów jak dla mnie, nie wiem czy bym się przekonał.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

max3
Zawodowiec

#70 Postautor: max3 » 9 października 2017, o 09:56

Mój skład na 2018r.

1)R.Lambert
2)K.Baran
3)D.Jeleniewski/P.Miesiąc
4)B.Kurtz
5)G.Zegnota/P.Klidemand
6)Peroń
7)W.Trofimov
Rezerwowy B.Pedersen .

Vazqez

#71 Postautor: Vazqez » 9 października 2017, o 10:17

Debatując nt. przyszłorocznego składu pozwoliłem sobie przygotować listę zawodników, którzy mogą być w naszym zasięgu i będą teoretycznie wzmocnieniami. Oprócz Jelenia, Łełka i Lamberta oraz juniorów (oprócz Bobera z wiadomych względów) warto się pochylić nad kilkoma nazwiskami:

David Bellego
Brady Kurtz (o ile Leszno się nie zdecyduje)
Linus Sundstroem
Mikkel Bech
Patrick Hougaard
Artur Czaja
Troy Batchelor
Rohan Tungate
Josh Grajczonek
Peter Ljung
Jakub Jamróg
Maksim Bogdanow
Mikkel Michelsen
Norbert Kościuch
Jack Holder
Oskar Polis
Damian Dróżdż
Krystian Pieszczek
Kamil Nowacki
Przemysław Liszka

Mój skład:
1. Patrick Hougaard
2. Jeleń/Łełek
3. Ljung
4. Lambert
5. Kościuch
6. Peroń/Nowacki
7. Trofimow

Awatar użytkownika
istred
Trener

#72 Postautor: istred » 9 października 2017, o 10:27

Z obecnego składu zostawiłbym Daniela, Lamberta jako pewniaków do składu i Miesiąca - trochę za zasługi i do walki o skład. Miesiąc zasłużył sobie meczem w Gnieźnie, ale moim zdaniem jego fatalne starty powodują, że jego obecność w składzie to bardzo duże ryzyko.
Z juniorów, to chyba oczywiste jest, że pewniakiem jest Peroń, ale potrzebujemy jeszcze drugiego punktującego juniora.

Czyli - jak zakładam - nasz skład wyjściowy /podstawowy/ jest taki: Jeleniewski, Lambert, Peroń. Brakuje jednego Polaka i dwóch obcokrajowców.
Jako, że Jeleniewski, jakkolwiek wierzę że jest w stanie zrobić w I lidze średnią ponad 2,0, to pewniakiem nie jest. Podobnie jak Lambert, który ma dopiero 19 lat i z jego formą może różnie być. Nie opierałbym o nich składu, a traktował jako silna II linia, która może pozytywnie zaskoczyć.

Dlatego drugi Polak powinien być lepszy od Jeleniewskiego i z tego powodu Baran jak dla mnie odpada. Nie wchodzi się drugi raz do tej samej rzeki, a narzekania na Barana było już sporo. Jego "dyspozycyjności" na treningach nie skomentuję nawet. Osobiście cenię sobie profesjonalizm, a jego absolutny brak dyskwalifikuje u mnie Barana. A szkoda, bo ze swoją walecznością i talentem mógłby osiągnąć bardzo dużo.

Generalnie kandydatów do składu łatwo sobie wyselekcjonować przeglądając statystyki dolnej połowy ekstraligi i górnej połowy I ligi.
Z nazwisk bardziej kontrowersyjnych do widziałbym w składzie Miśkowiaka. Wiadomo, że "jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz/sezon" (powiedzenie raczej prześmiewcze, choć traktowane przez wielu na serio), ale Miśkowiak jest zawodnikiem na TOP 3 I ligi i udowodnił to kilka razy. Ten sezon miał słabszy, dlatego może udałoby się go zakontraktować na dobrych warunkach. Dodatkowo jakby przyszedł z Jakubem to byłaby to dla nas idealna opcja.
Co do Miśkowiaka, pomijając ten nieudany sezon, to:
2016 - 2 średnia I ligi
2015 - 24 średnia I ligi
2014 - 9 średnia I ligi
2013 - 5 średnia I ligi
2012 - 1 średnia I ligi

Z innych zawodników... może udałoby się wyrwać, któregoś z: Zengota, Walasek, Okoniewski, Przedpełski, może Musielak..., Kościuch, Jamróg, może Czaja.
Jeżeli chodzi o Lamparta, to osobiście nie lubię tego zawodnika i nie chciałbym go oglądać w barwach Motoru. Parę lat jeździ, a jeszcze niczego nie osiągnął. Marne średnie w ekstralidze, przeciętnie w I lidze. W pierwszym meczu barażowym też pokazał "klasę". Przecież gdyby sytuacja była odwrotna i Jeleniewski tak pojechał jak Lampart to zostałby przez lubelskich "kibiców" wyklęty do końca kariery i okrzyknięty pierwszym grabarzem lubelskiego żużla, a jeśli to józek to już wszystko OK i chcemy go w składzie :roll: Jest chimeryczny, dodatkowo ponoć charakter też nie jest jego zaletą.
...chyba, że by przyszedł w pakiecie z bratem (z kontraktem dłuższym niż rok). Utalentowany junior to taka wartość dla drużyny, że bym już chyba nawet obecność Dawida jakoś przełknął - jakby zrekompensowana została jakimś galaktycznym obcokrajowcem.

Co do obcokrajowców, to podobnie jak u seniorów - wystarczy przeanalizować dolną połowę ekstraligi i górną I ligi.
Poza takimi napieraczami jak Kildemand, Lindgren (dwa sezony jakoś przejeździł w I lidze), Lebiediew, Jonsson, Bjerre... z innych ciekawszych nazwisk, które chętnie bym w Lublinie widział to Michelsen i Batchelor.

Jak dla mnie skład mógłby wyglądać następująco:

1. Jeleniewski
2. Lambert
3. Miśkowiak
4. Kościuch/Jamróg/Czaja
5. Kildemand/Lebiediew
6. Trofimow/Miśkowiak ew. Lampart
7. Peroń

W I lidze jeździło już wielu zawodników, którzy spokojnie poradziliby sobie w ekstralidze, tak samo jak w II lidze (choćby w tym sezonie w Motorze) jeździli zawodnicy pierwszoligowi. Dlatego nie można zakładać, że zawodnik, który w ekstralidze jednak zawodzi, albo walczy o skład nie zdecyduje się jednak na I ligę.
Skoro udało się namówić do II ligi Jeleniewskiego czy Pedersena to dlaczego miałoby się nie udać np. Kildemanda czy Jonssona? Wszystko zależy od podejścia tych zawodników, ich ambicji i planów na kolejny sezon.

I jeszcze jeżeli chodzi o starszych zawodników (Bjarne). Jak wszyscy, jestem lekko rozczarowany jego postawą w tym sezonie. Liczyłem, że wciągnie tą ligę nosem, a tak nie było. Trzeba mu jednak oddać to, że prezentował przez cały sezon równą i dość wysoką formę. W dużej mierze to również jemu zawdzięczamy awans - choćby wyjazd z Ostrowem, ale też kilka zwycięstw w sezonie zasadniczym. Nagrabił sobie niestety meczem w Gnieźnie, dlatego nie widzę go w składzie na przyszły rok. Natomiast, jeśli zdecydowałby się zostać bez żadnych gwarancji startów - jako straszak i zawodnik walczący o skład za rozsądne pieniądze - to nie miałbym nic przeciwko. Dalej będę uważał, że to zawodnik zbliżony poziomem do H. Andersena i może robić podobny wynik jak on - czyli ok. 2.0 w I lidze.

PS. Po cichu liczę, że może uda się wyciągnąć kogoś z Torunia, bo oni będą musieli wzmocnić skład. Przedpełski już w tym sezonie nie łapał się do składu, podobnie Walasek. Zakładam, że Miedziński zostanie. Pewnie i Walasek i Przedpełski spokojnie znajdą miejsce w ekstralidze, ale może zdecydują się na I ligę. Walasek już w I lidze jeździł.

ermen
Zawodowiec

#73 Postautor: ermen » 9 października 2017, o 10:52

Trochę dziwi mnie to przewijające się w propozycjach nazwisko chimerycznego do bólu Batchelora. On miał średnią minimalnie ale jednak niższą od niechcianego przez wielu Dawida Lamparta. Miał też niższą średnią od innego Australijczyka, Josha Grajczonka. Od obu jest też 3 lata starszy. Batch to dobry zawodnik ale jeżdżący po sinusoidzie.
Wartość Dawida w pakiecie z Wiktorem jest nie do pogardzenia. Jednak z wymienionej trójki to chyba Josh jest najbardziej cenny. Z polskim obywatelstwem jego wartość w kontekście układania składu jest wysoka.

Bartek, Lublin dla Josha to chyba niezła opcja, co? :)
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#74 Postautor: Gelo » 9 października 2017, o 10:54

Pełna zgoda co do Bjarne. Żal tylko patrzeć jak facet, który kilka lat temu robił z naszymi co chciał teraz jak trzeba wejść pod łokieć w połowie prostej wystawia nogę, a na takim torze jak wczoraj jedzie z wyciągnętą lewą nogą całe okrążenie. Zawsze byłem zwolennikiem starszych zawodników. Ale czasy się zmieniły, żużel się zmienił więc i przyszedł czas na weryfikację stanowiska.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#75 Postautor: Hayden » 9 października 2017, o 11:15

Jonsson zostaje w Częstochowie, a szkoda bo i ja tego zawodnika widziałbym u nas.
Motor mocny