BARAŻE O I LIGE - MOTOR LUBLIN - STAL RZESZOW
Re: BARAŻE O I LIGE - MOTOR LUBLIN - STAL RZESZOW
Najlepsze jest to, ze nasze problemy do konca nie zniknely, ale Stal byla i tak slabsza i w koncu pech byl po stronie rywala.
A nasze problemy to wciaz pierwsza para (Bjarne 9+2, ale z seniorow pokonal tylko Porsinga...; Stanley wiadomo, jako jedyni dali sie przywiezc na 1:5), umiarkowana forma Lamberta... Klase pokazal przede wszystkim Jelen, moim zdaniem ma naprawde dobry sezon i ciesze sie, ze konczy go w tak doskonalym stylu. Swietny ruch tez z Trofimovem.
Przed dwumeczem trudno bylo wierzyc w zywciestwo w Rzeszy (choc w naszym aucie bukmacherka poszla ostra i chlopaki sa po kilka stowek do przodu), natomiast dosyc pewne bylo dla mnie, ze zadna z druzyn nie ma przewagi toru. Ciekawe, czy Rzeszow bedzie mial jeszcze sile, checi i piniadz, by probowac brak tej przewagi wykorzystac w Lublinie...
A nasze problemy to wciaz pierwsza para (Bjarne 9+2, ale z seniorow pokonal tylko Porsinga...; Stanley wiadomo, jako jedyni dali sie przywiezc na 1:5), umiarkowana forma Lamberta... Klase pokazal przede wszystkim Jelen, moim zdaniem ma naprawde dobry sezon i ciesze sie, ze konczy go w tak doskonalym stylu. Swietny ruch tez z Trofimovem.
Przed dwumeczem trudno bylo wierzyc w zywciestwo w Rzeszy (choc w naszym aucie bukmacherka poszla ostra i chlopaki sa po kilka stowek do przodu), natomiast dosyc pewne bylo dla mnie, ze zadna z druzyn nie ma przewagi toru. Ciekawe, czy Rzeszow bedzie mial jeszcze sile, checi i piniadz, by probowac brak tej przewagi wykorzystac w Lublinie...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Podobno Cook już był dogadany, klub tylko czekał na info z Gksż czy możemy jechać trzema obco. Jeśli to prawda to należy się kolejny duży plus dla działaczy. Ta ekipa musiała awansować w pełni na to zasłużyła :) W niedziele dopełnić tylko formalności i będzie pięknie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
mikas pisze:Spokojnie chłopaki, musiałem Wam wypomnieć, bo Was lubię :) Tym co nie znam nie wypominałem
Ale na przyszłość nie traćcie wiary :)
Jak ma to przynosic takie skutki jak wczoraj, to mozesz mnie obrzucac blotem, ja sie nie obrazam :p
- MikeMistrz
- Senior
Wydaje mi się, że wczoraj to Rzeszów był tak słaby, a nie nasi tacy mocni - tym niemniej gratulacje :) ! Riss według mnie położył mecz celowo, udowodnił to zwłaszcza przekroczeniem limitu 2 minut. Gdyby przywiózł 3x0 jeszcze byłbym skłonny uwierzyć, że to przypadek. Jak zauważył Istred przejechał kilka tysięcy kilometrów - tylko, że jeśli został powołany na mecz, pewnie nie chciał dostać kary finansowej i skończyć przygody z Polską ligą w stylu Smolinskiego. Uparli się, żeby przyjechał - to przybył i zrobił mecz dla nas
. Rzeszów jechał 3-ma seniorami i w miarę dobrym juniorem, który wykorzystał 3 starty w 4 pierwszych biegach. Lamparty widać, że już myślami gdzie indziej - oby nie u nas. Zwłaszcza Dawid, kapitan który zdążył się w trakcie sezonu pokłócić z połową drużyny. Z Wiktora pewnie będą ludzie, zwłaszcza że Hancock ponoć wziął go pod swoje skrzydła. Na przyszły sezon pierwsza para do wymiany, pozostała trójka seniorów + juniorzy mogą zostać.
Jeszcze odnośnie samego widowiska - gdyby nie stawka meczu, były to chyba najgorsze zawody jakie oglądałem. Przydługie przerwy na równanie, stosunkowo dużo powtórzonych wyścigów, przerwy z powodu jazdy bieg po biegu, no i przede wszystkim tor - jedynie Lambert i Miesiąc po wyginaniu się na wszystkie strony zdołali ledwo coś wyszarpać. Tak tragicznego toru do ścigania długo nie widziałem, ale kuzyn z Rzeszowa mi mówił, że w tym roku to był u nich standard. Obrazu dopełniła piknikowa atmosfera wśród kibiców rzeszowskich i spiker, za którego można by wstawić syntezator IVONA i nie byłoby wielkiej różnicy.
Jeszcze odnośnie samego widowiska - gdyby nie stawka meczu, były to chyba najgorsze zawody jakie oglądałem. Przydługie przerwy na równanie, stosunkowo dużo powtórzonych wyścigów, przerwy z powodu jazdy bieg po biegu, no i przede wszystkim tor - jedynie Lambert i Miesiąc po wyginaniu się na wszystkie strony zdołali ledwo coś wyszarpać. Tak tragicznego toru do ścigania długo nie widziałem, ale kuzyn z Rzeszowa mi mówił, że w tym roku to był u nich standard. Obrazu dopełniła piknikowa atmosfera wśród kibiców rzeszowskich i spiker, za którego można by wstawić syntezator IVONA i nie byłoby wielkiej różnicy.
bartollo pisze:A ja sie popastwie nad Gigim(bo nad Ge(L)em szkoda :)), ktory najchetniej olalby baraz i zostal w domu...
Ja nic nie wspominalem o odpuszczaniu barazu. Napisalem tylko ze bedzie ciezko jak cholera. Nie spodziewalem sie ze Stal bedzie az tak slaba. Bardzo mnie to cieszy ze bylem w bledzie. Chlopaki pokazali klase I jestesmy teraz w bardzo dobrej sytuacji przed rewanzem. Gratulacje dla druzyny.
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz

Wierzących w wygraną było więcej :)
Cooper pisze:A nasze problemy to wciaz pierwsza para (Bjarne 9+2, ale z seniorow pokonal tylko Porsinga...; Stanley wiadomo, jako jedyni dali sie przywiezc na 1:5), umiarkowana forma Lamberta... Klase pokazal przede wszystkim Jelen, moim zdaniem ma naprawde dobry sezon i ciesze sie, ze konczy go w tak doskonalym stylu. Swietny ruch tez z Trofimovem.
dokladnie tak, to byl dziwny mecz, 52 punkty zdobyte na wyjezdzie i pewne zwyciestwo, a prawda jest taka, ze poza Jeleniem i Trofimowem to reszta pojechala srednio :D
Bjarne - mnie to juz troche oczy bola od patrzenia na niego, jak wyjdzie ze startu to dojedzie z przodu, ale wystarczylo zeby mlody Lampart go przycisnal lekko do plotu i skonczyl sie Bjarne
Burza - 4 punkty to i tak wiecej niz wszyscy od niego oczekiwali, ale do zmiany juz byl po 3,1, bez sensu bylo czekanie na to 0, chyba kazdy widzial ze Stanley sie skonczyl wczoraj po trojce w pierwszym biegu
Jelen - zajebiscie
Miesiac - fajna akcja na Lamparcie, do tego jak zwykle pogibal sie na motorze troche i jak zwykle niewiele z tego bylo
Lambert - najlepsza akcje zrobil po zakonczeniu 10 biegu kiedy pokazal Trofimowi zeby nie zjezdzal jeszcze do parku maszyn
Bober - swoje zrobil
Trofimow - strasznie mi sie wczoraj podobal (mimo bledu na trasie w drugim starcie) i bardzo bym chcial zeby udalo sie go wypozyczyc na przyszloroczne rozgrywki 1 ligi, na podstawowy sklad w Lesznie nie ma szans (Smektala i Kubera), miejmy nadzieje, ze nie bedzie juniorem nr 3 w Lesznie za rok
METHANOL ADVENTURE TEAM
- tezetomaniak
- Trener
Kurde, już nie popadajcie w taką euforię, Stal Rzeszów to dzisiaj prawdopodobnie najbardziej rozbita drużyna w Polsce. Oczywiście lubelski klub wykonał dobrą robotę podczas przygotowań, ale Pedersen dalej zamyka gaz, Lambert nie odnalazł nagle wielkiej formy, a Miesiąc nie uciekał ze startu. Najjaśniejszym punktem był oczywiście Jeleniewski, ale warunki wyjątkowo mu sprzyjały. Równy jak stół tor, dobre spasowanie, ucieczka po starcie. Moim zdaniem drużyna była tak samo dobrze przygotowana do finału w Gnieźnie. Po prostu przeciwnik pozwolił na dużo więcej.
Do zdobycia w rewanżu jest 39 pkt i jeżeli Rzeszów przyjedzie w najsilniejszym składzie, to po te punkty na torze trzeba będzie się schylić.
Do zdobycia w rewanżu jest 39 pkt i jeżeli Rzeszów przyjedzie w najsilniejszym składzie, to po te punkty na torze trzeba będzie się schylić.
Czyli wszyscy pojechali słabo. Nasi słabo, a Rzeszów jeszcze słabiej 
Ja uważam, że wszyscy nasi zawodnicy pojechali po prostu na swoim poziomie. Jeleniewski naprawdę dobrze. Szybki był, wygrywał starty. Widać u niego w tym sezonie, że mu bardzo zależy na awansie i za to ma u mnie duży szacunek.
Bjarne też zaprezentował się tak jak w całym sezonie poza meczem z Gnieznem. Gdyby w Gnieźnie pojechał na tym samym poziomie to byśmy nie musieli jeździć w barażu. Lambert ma przeciętne starty, a na tym torze na trasie praktycznie nie dało się wyprzedzać, a mimo to Robert dał radę wyprzedzić Porsinga w 13 biegu. Bober i Trofimow też przecież jakiejś rewelacji nie pojechali. Pojechali po prostu swoje.
Nie mieliśmy takiego zawodnika jak Miesiąc w Gnieźnie - w zasadzie nie do złapania - a mimo to drużyna zaprezentowała się solidnie i to dało zwycięstwo.
Zawodnicy nie pojechali słabo. Słabe jest natomiast umniejszanie tego zwycięstwa.
Zawodnikom trzeba oddać to, że każdy z nich zrobił swoje i pojechał tak jak można było oczekiwać. Od Jeleniewskiego i Pedersena, przez Burzę po Bobera i Trofimowa.
PS. Odnośnie Trofimowa, to chłopak skończył 18 lat i chyba czas żeby regularnie startował w lidze, a nie czekał na swoje szanse jako trzeci junior.
Ja uważam, że wszyscy nasi zawodnicy pojechali po prostu na swoim poziomie. Jeleniewski naprawdę dobrze. Szybki był, wygrywał starty. Widać u niego w tym sezonie, że mu bardzo zależy na awansie i za to ma u mnie duży szacunek.
Bjarne też zaprezentował się tak jak w całym sezonie poza meczem z Gnieznem. Gdyby w Gnieźnie pojechał na tym samym poziomie to byśmy nie musieli jeździć w barażu. Lambert ma przeciętne starty, a na tym torze na trasie praktycznie nie dało się wyprzedzać, a mimo to Robert dał radę wyprzedzić Porsinga w 13 biegu. Bober i Trofimow też przecież jakiejś rewelacji nie pojechali. Pojechali po prostu swoje.
Nie mieliśmy takiego zawodnika jak Miesiąc w Gnieźnie - w zasadzie nie do złapania - a mimo to drużyna zaprezentowała się solidnie i to dało zwycięstwo.
Zawodnicy nie pojechali słabo. Słabe jest natomiast umniejszanie tego zwycięstwa.
Zawodnikom trzeba oddać to, że każdy z nich zrobił swoje i pojechał tak jak można było oczekiwać. Od Jeleniewskiego i Pedersena, przez Burzę po Bobera i Trofimowa.
PS. Odnośnie Trofimowa, to chłopak skończył 18 lat i chyba czas żeby regularnie startował w lidze, a nie czekał na swoje szanse jako trzeci junior.
Ostatnio zmieniony 2 października 2017, o 11:26 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja mam pytanie do Speedway Euphorii, co na plocie robila flaga Speed Car Motor Lublin? :)
METHANOL ADVENTURE TEAM
To był chyba wyjazd służbowy pracowników SpeedCaru.
Fajnie, że SpeedCar współpracuje z Motorem i ja już regularnie korzystam z ich usług, ale trzeba wytłumaczyć im, że wieszanie takiej flagi to nie jest najlepszy sposób na promocję.
Fajnie, że SpeedCar współpracuje z Motorem i ja już regularnie korzystam z ich usług, ale trzeba wytłumaczyć im, że wieszanie takiej flagi to nie jest najlepszy sposób na promocję.
no to chyba wlasnie od tego jest Speedway Euphoria, ktora w mediach spolecznosciowych pozuje na zajebiscie kumata, a przychodzi co do czego i sponsorowana flaga na sektorze, troche dziwne :)
METHANOL ADVENTURE TEAM
Nie zdziwię się jak Stal wyśle do SpeedCar fakturę za reklamę na płocie 
ja rozumiem, że kibice Rzeszowa nie mogą pojąć że Lublin był mocny i wietrzą jakiś spisek o sprzedaniu meczu, ale że wśród naszych kibiców jest podobnie to tego pojąć nie potrafię 
To że nie ma takiej przepaści pomiędzy ligami widać już było w sparingu gdy pojechaliśmy do Krakowa i mało co im nie wklepaliśmy (wtedy z Kuciapą bez obco).
Tak jak napisał ktoś wyżej Lublin i Gniezno spokojnie by sobie poradziło w pierwszej lidze.
Chociaż teraz na pierwszą ligę połowę składu i tak trzeba wymienić.
To że nie ma takiej przepaści pomiędzy ligami widać już było w sparingu gdy pojechaliśmy do Krakowa i mało co im nie wklepaliśmy (wtedy z Kuciapą bez obco).
Tak jak napisał ktoś wyżej Lublin i Gniezno spokojnie by sobie poradziło w pierwszej lidze.
Chyba troche nie doceniasz Jeleniewskiego. Przy wczorajszym "Jeleniu", Miesiac z Gniezna wygladal blado. A szczegolnie jego wynik.
Ostatnio zmieniony 2 października 2017, o 11:50 przez bartollo, łącznie zmieniany 3 razy.
-
mechanizator
- Junior
Bo teraz w Speedway Euphoria jest zmiana pokoleniowa z czasów wyjazdów do Łodzi Krakowa pozostało kilka twarzy. To juz nie to co Ty meesha i kilku innych. Dlatego wolę chyba pojechać własnym autem albo po prostu wydoroślałem
mustafa pisze:Tak jak napisał ktoś wyżej Lublin i Gniezno spokojnie by sobie poradziło w pierwszej lidze.
O zdecydowanie. Zwlaszcza, ze w przyszlym roku to trudniej bedzie chyba sklad na awans w I lidze zbudowac niz w ekstralidze na utrzymanie. Rybnik, Torun (?), Lodz...
No ale z tym budowaniem skladu poczekajmy do 8.10 :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
grzesieck pisze:no to chyba wlasnie od tego jest Speedway Euphoria, ktora w mediach spolecznosciowych pozuje na zajebiscie kumata, a przychodzi co do czego i sponsorowana flaga na sektorze, troche dziwne :)
Tylko czy był sens robić awanturę przed meczem?
Pewnie pracownicy dostali darmowy wyjazd pod warunkiem wywieszenia reklamy.
Trzeba porozmawiać z ludźmi wyżej, żeby w przyszłości takie sytuacje nie miały miejsca.
Cooper, dokładnie. W tym sezonie I liga była cienka jak barszcz. W przyszłym natomiast może być ciekawie, bo z outsiderów pozostanie tylko Kraków.
istred pisze:grzesieck pisze:no to chyba wlasnie od tego jest Speedway Euphoria, ktora w mediach spolecznosciowych pozuje na zajebiscie kumata, a przychodzi co do czego i sponsorowana flaga na sektorze, troche dziwne :)
Tylko czy był sens robić awanturę przed meczem?
Pewnie pracownicy dostali darmowy wyjazd pod warunkiem wywieszenia reklamy.
Trzeba porozmawiać z ludźmi wyżej, żeby w przyszłości takie sytuacje nie miały miejsca.
Cooper, dokładnie. W tym sezonie I liga była cienka jak barszcz. W przyszłym natomiast może być ciekawie, bo z outsiderów pozostanie tylko Kraków.
awanture od razu :)
z tego co wiem to kontakty miedzy klubem, a SE sa calkiem niezle, a o tym, ze taka reklama jedzie do Rzeszowa bylo juz wiadomo od rana (lataly gdzies foty po facebooku)
METHANOL ADVENTURE TEAM
8 października Polska gra z Czarnogórą o 18.00. Początek meczu rewanżowego nie powinien zostać ustalony później niż na godzinę 15.00. Najlepiej jednak aby mecz rozpoczął się nawet wcześniej - o 14.00, żeby był czas na... no wiadomo, ale nie napiszę, aby nie zapeszać :)
Każdemu jego Everest...
no a mecz nie jest już ustalony na 15 ? przynajmniej na facebooku jest taki baner.
Póki co nadają opady od jutra praktycznie przez cały tydzień

No faktycznie, godzina 15.00. Nie jest źle, choć jak pisałem godzinę wcześniej byłoby chyba lepiej.
Opady mają być we wtorek, czwartek i niedzielę. Do niedzieli jeszcze daleko więc trzeba spokojnie czekać.
Opady mają być we wtorek, czwartek i niedzielę. Do niedzieli jeszcze daleko więc trzeba spokojnie czekać.
Każdemu jego Everest...
Może uda się przełożyć na następny tydzień 
im niej czasu na to aby Rzeszów mógł się podnieść tym lepiej