#90 Postautor: ptgt » 18 września 2017, o 15:31
Pierwszy mecz barażowy w Rzeszowie 1.10. Trochę czasu na wyleczenie kaca po Gnieźnie. Liczę, że zarząd zrobi zebranie z zawodnikami i określi przyszłe cele/zmobilizuje ich do walki. Kto ma nas zlać do 30? Jedynie czym może zaskoczyć Rzeszów to tor. Tak wiem, Gniezno też było gorsze na papierze i zlało nas do 33, ale to był mecz o inną stawkę, inne przygotowanie. Kto by się spodziewał, że w 2007 Daugavpils załatwi sprawę awansu już w pierwszym meczu i w dodatku rozwiąże nasz klub? Sytuacja analogiczna do dzisiejszej, chociaż nie życzę rywalom podobnego zakończenia. Nie wiem co teraz siedzi w głowach naszych zawodników, ale liczę że pojedziemy tam 'z zębem' i defekty na prowadzeniu czy uślizgi na ostatnim łuku nie zabiorą nam awansu. Nie bawiłbym się w żadne wypożyczenia, zarząd i tak zrobił więcej niż mógł, szkoda generować dodatkowe koszty, a z obecnych zawodników 'do wzięcia' żaden zagwarantuje więcej niż Pedersen. Jeśli faktycznie podłożył wczorajszy mecz to jeszcze może wyjść z tego z twarzą, potem niech spierdziela, też nie widzę dla niego tu miejsca w przyszłym sezonie. Tak czy siak, myślę, że na 99% za rok pojedziemy w 1 lidze, lub w lidze łączonej. Kwestia tylko czy awans ten wywalczymy na torze czy poza nim. Osobiście jestem za sprawiedliwym rozwiązaniem, ale patrząc po frekwencjach to pewnie w interesie wielu będzie to, żebyśmy jeździli ligę wyżej.
1. Jeleniewski
2. Miesiąc
3. Lambert
4. Pedersen
5. Smoliński
6. Bober
7. Peroń
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata