Finał PLŻ II Start Gniezno - Motor Lublin 17.09.2017 godz 16

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Mad
Senior

Re: Finał PLŻ II Start Gniezno - Motor Lublin 17.09.2017 god

#576 Postautor: Mad » 18 września 2017, o 08:54

Powiadacie że nie mamy szczęścia. Mamy a raczej mieliśmy do półfinałów z Ostrowem kiedy nie jechaliśmy w pierwotnym terminie. Z Mastersem u nich w składzie już by nie było Motoru w finale. Cuda się zdarzają ale trzeba mu pomóc a nie liczyć Bóg wie na co. Byliśmy słabi i tyle i nie ma co się wiele rozwodzić nad decyzjami sędziego czy zawodników. Balony pękają najczęściej w Lublinie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#577 Postautor: istred » 18 września 2017, o 09:01

Lamenciarze :)
Nie chce mi się odpisywać na każdy komentarz, więc skomentuję ogólnie.
Klub ogarnia to organizacyjnie perfekcyjnie, trybuny są pełne, doping na fajnym poziomie. Wszystko funkcjonuje bardzo dobrze, pozostaje tylko sport, a sport jest nieprzewidywalny i to jest w nim najlepsze. Inaczej byłoby nudno ;)
Jednie lubią sobie ponarzekać, ja wolę się przeżywać pozytywne emocje. Jeśli nasi jednak nie awansują do I ligi w tym sezonie to nie potraktuję tego jako swoją porażkę (mam własne życie) tylko będę z niecierpliwością oczekiwać na nowy sezon.

Nie wiem za ile punktów był bieg 11, ale jerry trafnie zauważył, że
Wystarczy zmienić 5:0 na 1:5 w 11 biegu i po 13 biegu mamy wynik 39:39 i świętujemy awans.
Z Gniezna zeszło by powietrze i powalczylibyśmy o zwycięstwo. Miesiąc z Jeleniem byli niełapani i uważam, że wygraliby mecz. Niestety, Jeleń się położył - dalej wierzę w defekt - a Miesiąc tak się poobijał, że mecz nam uciekł.
Miesiąc miał 2,3,3, i dwukrotnie jechał na pierwszej pozycji przed dzwonem. Spokojnie przywiózłby wynik do końca meczu i mielibyśmy nie tylko awans, ale i wygraną.
A potem junior zbiera więćej punktów niż dwóch głównych zawodników razem wziętych.
Nie mamy juniora - źle. Mamy juniora - źle. Ja się cieszę, że Bober robi nam punkty, bo taki junior jest na wagę awansu. Bez niego nie mielibyśmy czego szukać nie tylko w finale, ale i w półfinale. Burza jedzie piach, Bjarne jedzie piach, Jeleniewski dwa razy leży, poza tym dwa defekty na punktowanych pozycjach i skandaliczne sędziowanie. A mimo to walka o awans toczy się do ostatniego biegu. To pokazuje jak silną mamy drużynę. Jeśli pojedziemy przynajmniej na 80 % możliwości to będzie w przyszłym roki I liga w Lublinie.
W Lubelskiej ewidentnie na powtórkach było widać że Szwed już Pawła wyprzedził a ten się próbował na niego kłaść. Szwed nie miał gdzie uciekać, musiałby chyba zjechać na murawę. Niestety, ale Miesiąc sam sobie winny, że pozwolił się dogonić.
Nie wiem co widać było w lubelskiej tv, ale wypadek był dokładnie na wysokości lubelskiego sektora i widać było, że po pierwsze Bertnzon nie wyprzedził Miesiąca (wyprzedzeniem nie można nazwać lekkiego wychylenia koła przed koło przeciwnika i wpakowanie tego przeciwnika w płot) po drugie Bentzona wyraźnie przerosła ambicja (o czym zapewne wie) i wiedząc, że ten bieg w zasadzie załatwia im mecz nie przymknął gazu tylko wpakował się w Miesiąca i wpakował go w bandę. Gdyby taka jazda była dopuszczalna to dziś Lambert połowę Gniezna odesłałby do szpitala. Też w wielu biegach na trasie był szybszy od Gnieźnian.

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#578 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 18 września 2017, o 09:04

Lombard - w wielu kwestiach masz rację, ale... ten (tfu) Dun nie zasługuje na te kilka klocków ekstra w tym sezonie. Zarobił swoje wczoraj w Gnieźnie. I to podwójnie... Burza miał więcej ambicji nawet w biegach, w których był zastępowany i jeżeli jest możliwość to na baraże brałbym Smolińskiego. Jeśli nie to proszę, niech pojedzie choćby P. Hansen albo Śledź a nie ten pasożyt.
Ostatnio zmieniony 18 września 2017, o 09:09 przez m.a.c.i.e.k.s, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#579 Postautor: GIGI » 18 września 2017, o 09:06

W nominowanych tez sedzia sie nie popisal. Lotniaki Gnieznian byly az za bardzo widoczne. Wyglada na to ze nie tylko w Gnieznie sedzia dal popis. W Lesznie Bryla tez strzelil takiego babola ze chyba od sedziowania najwyzszej klasy rozgrywkowej teraz odpocznie.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#580 Postautor: niespokojny » 18 września 2017, o 09:13

Nie. Wstajac o 3 w nocy, robiac dziecku mleko przed oczami mialem 2 luk 11 biegu. Teraz jest niewiele lepiej.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Ge(L)o
Trener

#581 Postautor: Ge(L)o » 18 września 2017, o 09:18

Ktoś napisał, że Jeleń czyta forum. A może on w tym 11. zrobił to celowo. Po tych wszystkich wrzutach, jakie tu na niego szły ze strony niektórych kibiców, przez tyle lat. Wyszliśmy na 5-1, awans na wyciągnięcie ręki, a on się przewraca na prostej drodze przy naszym sektorze. "I co teraz hejterzy, taki ch.. , a nie awans; macie za swoje". Jeszcze wstać nie mógł i zejść z toru, a Paweł cisnął po trójeczkę.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#582 Postautor: _piotrusss » 18 września 2017, o 09:22

Czy jest na sali lekarz? ;)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

ezbeg
Trener

#583 Postautor: ezbeg » 18 września 2017, o 09:24

Dzisiaj to chyba każdy obudził się z potężnym kacem moralnym. Już nawet nie jestem zły na któregokolwiek z zawodników, no może z wyjątkiem Bjarne-Marne ale to bardziej odczucie bycia oszukanym. Sezon trwa dalej, trzeba się spiąć na barażu. Mam nadzieję że chłopaki mają jeszcze chęć walki. Trzeba pokazać że jeszcze nie wszystko stracone.
Ostatnio zmieniony 18 września 2017, o 09:28 przez ezbeg, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#584 Postautor: Lublin_Fan » 18 września 2017, o 09:26

Po 10 biegu było polewanie? Moim zdaniem Jelen miał za mocno i na śliskim go przekręciło. Tylko tyle i aż tyle. Nie bronię go bo zły jestem bardzo, ale tak to mogło wyglądać.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#585 Postautor: $korzen$ » 18 września 2017, o 09:28

Dalej nie moge uwierzyc, ze nie awansowalismy, w obu spotkaniach wystarczylo dobic przeciwnika. Mielismy ich na tacy. Wystarczylo, zeby Jelen dowiozl swoje w biegu 11, wystarczylo tez nie wjezdzac w Krcmara w biegu 3. Tylko tyle. 25 lat chodze na zuzel i ja nie znajduje wytlumaczenia na ten upadek Jeleniewskiego, zadnego wytlumaczenia. Jak mozna przy niedyspozycji Pedersena i bedac kapitanem wywinac wszystkim taki numer? Nie moge w to uwierzyc. Tak jak i niespokojny ja rowniez mam caly czas przed oczami lezacego Jeleniewskiego. Lublin i Jelen, co poraz kolejny sie potwierdza, nie ida ze soba w parze, to juz jest wypalony zwiazek bez przyszlosci. Defekt Stacha tez w dramatycznym momencie. Bylo wszystko co niezbedne, zeby zawodnicy mogli "spokojnie" awansowac - to bylo dla nich za duzo. Nie moge wyjsc z podziwu, jakiego my mamy na prawde pecha. ALbo sa zawodnicy a nie ma dzialaczy albo sa dzialacze a nie ma komu awansowac. No i tak w kolko. Boze nie zdajecie sobie sprawy jak zeszlo ze mnie powietrze.... Baraz z Rzeszowem to tylko generowanie niepotrzebnych kosztow. Szans nie mamy wlasciwie zadnych.
Ostatnio zmieniony 18 września 2017, o 09:29 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#586 Postautor: istred » 18 września 2017, o 09:29

Mi osobiście jest Jeleniewskiego szkoda. Widać jak bardzo zależało mu w tym sezonie, żeby wprowadzić klub do pierwszej ligi. Przypłacił to kilkoma poważnymi upadkami. We wszystkich meczach był szybki. Wczoraj także.
Ma dwa tygodnie na naprawienie zdrowia. Sprzęt ma szybki. Tor w Rzeszowie zna i chyba całkiem dobre wyniki na nim robił. Da radę :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#587 Postautor: ravajas » 18 września 2017, o 09:34

istred pisze:Lamenciarze :)
(...) Jeśli nasi jednak nie awansują do I ligi w tym sezonie to nie potraktuję tego jako swoją porażkę (mam własne życie)
Ja ja Cię szanuję i lubię to, co napisałeś, Istred.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#588 Postautor: niespokojny » 18 września 2017, o 09:39

Z Jeleniem w tym meczu to wybitny przyklad od bohatera do zera. 13 pkt w Lublinie i prawie 6+3 dajace awans.

Jezeli mozemy wystawic 3 obco, to pogonimy Rzeszow. Oni maja jedna mega wyrwe w skladzie w postaci Szymki. A jak wazny jest wyrownany sklad pokazal mecz z Gnieznem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

wuja1985

#589 Postautor: wuja1985 » 18 września 2017, o 10:26

Panowie, a teraz czas na komentarz kibica z Gniezna :)
Po 1 - gratulacje za super postawę w całym sezonie (organizacyjnie). Mam nadzieję, że za rok spotkamy się w I lidze. Zasługujecie na to. Przed sezonem uważałem, że ciężko będzie z wami zawalczyć o awans. Raczej nastawiałem się na baraże. Ale nasz klub dał radę i ściągnął fighterów, którzy nie wymiękli w najważniejszym momencie. Jeśli chodzi o przebieg wczorajszego meczu, to zgadzam się, że 11 bieg zdecydował o awansie. Przy 1-5 ciężko byłoby się nam podnieść. Ale najpierw, albo defekt, albo błąd Jelenia, w konsekwencji upadek, a potem kapitalna akcja Berntzona. Moim zdaniem akcja meczu. Według mnie między zawodnikami nie było kontaktu. Paweł Miesiąc za późno się zorientował, że Berntzon wchodzi mu pod łokieć, a później próbował założyć się na Szweda, co zakończyło się niestety upadkiem. Sędzia mimo wszystko musiał podjąć trudną decyzję. Cokolwiek by nie uczynił, to jedna ze stron byłaby oburzona. Przy kolizji Bobera również uważam, że między zawodnikami nie było kontaktu i sędzia popełnił błąd. Bober powinien zostać wykluczony, a Krakowiak dopuszczony do powtórki. Ten błąd mógł nas wiele kosztować, bo z 5-1 zrobiło się 2-4. Jeśli chodzi o lotne starty, to jest to temat dyskusyjny. Uważam, że sędzia nie powinien przerywać biegów. Jednak w Lublinie sytuacja była odwrotna. Z lotnych puszczali waszych zawodników (np. Burzę). Uczciwość wymagałaby, aby przy ocenie meczu z Gniezna wspomnieć o meczu w Lublinie ;)
Po meczu była mowa o tym, że Miesiąc i Lambert korzystali z silników Łaguty i Hancocka, to prawda? Miesiąc pod tyłkiem naprawdę miał szybki sprzęt.
Dzięki za super widowisko i powodzenia w barażu z Rzeszowem. Mam nadzieję, że wygracie ten dwumecz, bo dla żużla źle by było, żeby klub z takim potencjałem pozostał w II lidze.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#590 Postautor: InDorka » 18 września 2017, o 10:42

Kod: Zaznacz cały

Nie mamy juniora- źle.Mamy juniora- źle.

Tymi zdaniami o 180stopni odwróciłeś moje intencje i spostrzeżenia.
Naprawdę myślisz, że mnie nie cieszy piękna jazda Oskara? W biegu juniorskim równie pięknie pojechał Emil... nie udało się utrzymać miejsca, ale nic to, nauczy się jeszcze.

Daniel pomimo rehabilitacji po poprzednim upadku, starał się i jego upadki nie są efektem biernej postawy jak u Bjarne. Duńczyk zwyczajnie chciał tylko odfajkować ten mecz w kalendarzu.
Bezpiecznie dekował się w " ostatnim lub przedostatnim rzędzie" tuż po rozegraniu tego trudnego pierwszego łuku, gdzie prawie zawsze robiło się kompletne przetasowanie i zamiana miejsc.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#591 Postautor: lombard » 18 września 2017, o 10:49

Ge(L)o pisze:Ktoś napisał, że Jeleń czyta forum. A może on w tym 11. zrobił to celowo. Po tych wszystkich wrzutach, jakie tu na niego szły ze strony niektórych kibiców, przez tyle lat. Wyszliśmy na 5-1, awans na wyciągnięcie ręki, a on się przewraca na prostej drodze przy naszym sektorze. "I co teraz hejterzy, taki ch.. , a nie awans; macie za swoje". Jeszcze wstać nie mógł i zejść z toru, a Paweł cisnął po trójeczkę.

Są jeszcze wstrząśnięcia mózgu, uszkodzenia neurologiczne itp. ale co ja tam wiem? Oczywiście tez chciałbym aby nas wprowadzili do I ligi z Jeleniem na czele, ale jest jak jest. Boku se nie wyrwę :cry:
Kilku naszych chłopaków chce jechać ligę wyżej, między innymi przecież Lambert. Daniel nie liczył kiblować dłużej w drugiej jak tylko w tym sezonie. Myślę, że Paweł też, że o Oskarze nie wspomnę. Wszystko w ich rekach. trzeba pokonać Rzeszów i wszyscy będą zadowoleni.
Ps. Jaskółki ćwierkają, że jak Unii Tarnów się nie poszczęści to tracą głównego sponsora i Stanley tam wraca, a jak nie to prawdopodobnie Krosno. Nie mam nic do Stasia bo to fajny facet i w niektórych meczach pomógł, ale ma prawo wybrać drogę kariery dla siebie najkorzystniejszą. 8)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#592 Postautor: $korzen$ » 18 września 2017, o 10:57

Ok, staral sie, ale fakty sa takie, ze to kolejny "najwazniejszy" mecz zawalony przez Jelenia na wyjezdzie. Tak jak Adams nigdy nie potrafil wyprzedzac, tak jak Protasiewicz nigdy nie osiagnie sukcesu na arenie miedzynarodowej tak Jelen nigdy nie osiagnie zadnego sukcesu z lubelska druzyna. Jestem zdania (zakladam porazke w barazach) ze ten zwiazek powinnien sie juz tym roku definitywnie zakonczyc bez zadnych pozniejszych zejsc. Nam potrzeba innych zawodnikow, Daniel potrzebuje innego klubu, w tej historii nie bedzie happy endu. Tak widocznie jest pisane na gorze. Caly czas mam ten 11 bieg przed oczami, caly czas.... i tak wiem, Bjarne polozyl mecz po calosci, ale wystarczylo dowiezc to co mielismy w biegu 3 do momentu upadku i dowiezc 5:1 w biegu 11 i teraz jedyne nad czym bysmy debatowali to to czy stac nas na Lindgrena czy innego Lindbaecka.... a tak cala tytaniczna praca wykonana przez cale srodowisko poszla psu w d**e.... Ostatni raz tak smutno bylo mi chyba w drodze powrotnej z Zielonej Gory w 2004...

rumburaque
Szkółkowicz

#593 Postautor: rumburaque » 18 września 2017, o 11:04

No cóż finał przegrany..... Bierne złośnik zepsuł balonik..... Położył mecz po całości, owszem upadki Jelenia, Miesiąca były po walce, jakaś ambicja, a u Duna nic. Ja tam nie wiem ale jakąś karę klub powinien nałożyć... Ja uważam że finał przegraliśmy u siebie, bo zamiast zadać w trzech ostatnich biegach cios "misericordia" to wypuściliśmy ich tylko na chwiejnych nogach z paroma siniakami. Obawiam się tylko co będzie jak nie awansujemy....

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#594 Postautor: lombard » 18 września 2017, o 11:08

OK, ale skąd to rozczarowanie jeżeli większość z was zakładała że tak będzie? Przecież w Gnieźnie nie da się wygrać a Jeleń na pewno zawali mecz! Więc o co come in? :lol:
Sędzia Grodzki podszedł do meczu bardzo nieprofesjonalnie. Powinien wiedzieć kto z kim i o jaka stawkę jedzie! Pawła skasowali nam gnieźnianie najpierw w Lublinie (to też jest przyczyna 50-40 a nie 55-35!). A wczoraj w Gnieźnie Bertzon to powtórzył. Zaryzykował i wygrał na tym. Bo nieprofesjonalny sędzia tego nie wyłapał! :idea: Mógł zrobić 3-2 lub nawet zaliczyć 3-3 bo to był ostatni wiraż a zaliczył 5-0 podcinając nam skrzydła w ważnym momencie spotkania! Paweł ma racje. Musi się zabić, żeby ktoś coś zauważył? :shock: Za faule taktyczne jest wykluczenie do końca zawodów!!! :idea: :idea: :idea:

Awatar użytkownika
medyk

#595 Postautor: medyk » 18 września 2017, o 11:12

Swoją drogą ciekawe czy Bjarne nie serwisuje się u tego samego mechanika co Peter Kildemand.

Ge(L)o
Trener

#596 Postautor: Ge(L)o » 18 września 2017, o 11:21

lombard pisze:Mógł [...] nawet zaliczyć 3-3 bo to był ostatni wiraż

Nie mógł.

speedhub

#597 Postautor: speedhub » 18 września 2017, o 11:25

Pozwolicie teraz głos kibica z Gniezna:

Na początku gratuluję postawy na torze, takiego meczu nie było w Gnieźnie chyba z 5 lat. Pełna dramaturgia. Dodatkowo była chwila zwątpienia przy wyniku 28:26.
Na forum pojawia się temat Bjarne i Jelenia. Powiem tak, Bjarne zawalił sezon w Pile - na I ligę się nie nadaje, były przesłanki, że da radę w II lidze, ale to nie ta sama II liga co kiedyś. On nie ma charakteru, zamyka klapę gdy nie wygra startu, jak dla mnie zawodnik skończony w polskiej lidze.

Jeleń to zawodnik jak K. Jabłoński. Jabłońskiego też zawsze stawialiśmy w roli krajowego lidera, ale w pewnym momencie przyszło otrzeźwienie i świadomość, że to tylko druga linia. Tak też należy traktować Jelenia - jako zawodnika do pary a nie który weźmie ciężar walki o zwycięstwa na siebie.

Popatrzcie na skład Startu: M. Jabłoński 32 lata, Gała 22 lata, Bertzon 23 lata, Nowak 22 lata, Krcmar 19 lat. Widzicie różnicę? Czy Bjarne wszedłby tak odważnie komuś jak Bertzon Miesiącowi?

Przez większość sezonu Nowak, Gała, Krcmar byli nazywani przez Was ogórkami, ogórasami itp. To młodzi zawodnicy, a nie wypaleni sportowo Kuciapa, Burza, Jeleń i Pedersen. Zobaczcie na Bobera - jemu się wczoraj chciało, bo jest młody i ma dużo do udowodnienia.

Powodzenia w barażach. Aczkolwiek realnie patrząc wszyscy wiemy jak to się skończy, szczególnie u trenera kombinatora w Rzeszowie...

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#598 Postautor: Kargolo » 18 września 2017, o 11:28

Ja nie wierzę w przypadek w tym występie Mierne. Musiał coś dostać za taką padakę. Jak nie pieniądze to jakąś obietnicę albo groźbę zakończenia współpracy ze sponsorem. Po prostu nie wierzę, że to zwyczajna słaba dyspozycja. Przecież on wpuszczał wszystkich pod łokieć i jeszcze zjeżdżał im z drogi. Jedynym, którego skutecznie blokował był Stanley. Kiedy on jechał za Dunem to ten pokazał niesamowite umiejętności obronne. Krakowiaka za to wpuścił i jeszcze zjechał mu z drogi. Pokonał tylko Stalkowskiego, który nie mógł przez dłuższy czas wyprzedzić Burzy. Gdyby Staszek zdefektował wcześniej to i drugi junior łyknąłby Marnego po trasie. Za to, że ten sprzedawczyk pojechał aż 4 biegi a Oskar nie pojechał swojego szóstego to Śledź powinien pożegnać się z posadą jeszcze przed barażami. Tak nieudolnego taktycznie trenera nie mieliśmy chyba nigdy. Gdyby nikt mu nie podpowiedział to i Oskara puściłby z siódemką i nasz najskuteczniejszy zawodnik odjechałby 4 biegi.
Do Jelenia nie mam wielkich pretensji. Przy pierwszym upadku poniosła go ambicja, drugi nie mam pojęcia z czego wynikał. Tak doświadczony zawodnik nie powinien przewrócić się sam z siebie w takiej sytuacji. Przynajmniej widać było, że mu zależało. Przy tych 2x 5:1 z Łełkiem szedł na noże z Gnieźnianami i te zwycięstwa dawały nam oddech i pozwalały wierzyć, że będzie dobrze. To Marne położył nam mecz, moim zdaniem celowo, bo nie chodzi tu tylko o dorobek punktowy, ale przede wszystkim o styl w jakim przegrywał.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#599 Postautor: _piotrusss » 18 września 2017, o 11:36

speedhub pisze:Przez większość sezonu Nowak, Gała, Krcmar byli nazywani przez Was ogórkami, ogórasami itp. To młodzi zawodnicy, a nie wypaleni sportowo Kuciapa, Burza, Jeleń i Pedersen. Zobaczcie na Bobera - jemu się wczoraj chciało, bo jest młody i ma dużo do udowodnienia.

Dużo w tym racji i myślę że zarząd wyciągnie wnioski z tego sezonu. Gratulacje.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#600 Postautor: Cooper » 18 września 2017, o 11:36

Bjarne 15
Burza 8+4
Miesiąc 15+3
Lambert 15+1
Jeleń 17+2
Bober 14+2
Peroń 2+1

Nawet nie czytam tej 20-stronnicowej gownoburzy, ale powyżej zamieszczam sume punktów z dwumeczu. Jeleń najlepszy z całej drużyny; BJARNE, Lambert i Miesiąc podobne wyniki... No liczby nie kłamią 8)

Dla porównania Gniezno

Nowak 19+4
Berntzon 17+1
Gała 18+1
Krcmar 14
Jabol 19+2
Krakowiak 3
Stalkowski 3+1

Tylko Krcmar gorszy od kilku naszych, reszta jak widać. Gdyby nie Bober, to w ogole nie byloby nawet nadziei i naprawde nie ma znaczenia, ktory senior i gdzie dal ciala. Srednich biegowych nie wrzucam z litosci dla naszych (Gniezno nie robilo taktykow u nas). Bylismy gorsi od Gniezna, po prostu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]