Robert Lambert

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
simona
Szkółkowicz

Re: Robert Lambert

#126 Postautor: simona » 31 lipca 2017, o 13:32

$korzen$ pisze:Nie ma juz na rynku seniorow, ktorzy mogliby faktycznie byc dla nas realnym i pewnym wzmocnieniem. Dla jaj mozna by zaprosic na treningi Smolinskiego, ale szwab podobno nadal zyje czasami, kiedy na mega farcie dostal sie do GP i ma jakies oderwane od rzeczywistosci wymagania. Na sam trening pewnie nawet nie zechce mu sie przyjechac. Ricky Wells zapewne wiazalby sie ze sporym kosztem za podpis bo zakladam, ze sprzetu na nasza lige nie ma. To juz chyba lepiej podsunac dobry silnik Stachowi i niech go pasuje na treningach w razie jakichs jajec z Lambertem. Innej alternatywy ja nie widze.

S. Burza i tak musi być w składzie miałam na myśli zastępstwo za R. Lamberta gdyby nie był gotowy do jazdy kolizja terminów, kontuzje
A silniki to chyba najmniejszy problem teraz załatwić tylko trzeba chcieć.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#127 Postautor: $korzen$ » 31 lipca 2017, o 14:28

Silnik to i ja moge zalatwic od Zenka z Bychawy, kwestia dojsc do kogos, kto zrobi silnik pod danego zawodnika tak, zeby on zajebiscie pojechal. A Ricky Wells ani nie ma doswiadczenia z polskimi torami ani tez zaden z niego dobry zuzlowiec. Jedyne co nam zostaje to sprobowac z Boberem i rzezbic z tego co mamy pod reka.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#128 Postautor: grzesieck » 31 lipca 2017, o 16:24

Yesterday I got a heat win then I had a crash while I was in front. After that a second and then another crash in the first corner with steve. I hurt my leg muscle and carve such as my knee. It is hart to walk and when I sit it hurts too but I'll be fine to ride tomorrow in Sweden.

u Roberta po staremu, ciezko mu sie chodzi, boli jak siedzi, noga do wymiany, nadgarstek do wymiany, ale jutro w Szwecji jedzie
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#129 Postautor: sting126 » 31 lipca 2017, o 19:27

Niezbyt to madre... Widac, ze chyba nie ma najlepszych doradcow.

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#130 Postautor: grzesieck » 31 lipca 2017, o 19:59

Rozne opinie na temat Roberta mozna przeczytac na pewnym brytyjskim forum gdzie sporo zorientowanych w temacie osob siedzi, przytocze kilka postow, najpierw post sprzed 3 dni:

Robert jezdzi ze zlamana koscia lodeczkowata, a oprocz tego z zabandazowym/zaplastrowanym barkiem, reka, dlonia i noga.

Teraz mozna dorzucic do tego noge/kolano...

Oprocz tego panuje tam opinia, ze nie pomaga Robertowi fakt, ze na prawie kazdych zawodach ma ze soba ojca, matke i dziewczyne, a rozstal sie z Olle Allenem (Chyba chodzi o Olivera Allena, bylego zuzlowca, ale nie mam pewnosci). Dodatkowo nie pomaga fakt, ze rodzice Roberta nie chca sluchac opini z zewnatrz, wiec ostatnio we Wroclawiu Woffinden udzielal rad i wskazowek w parku maszyn tylko Worrallowi.

No to tyle, takie tam ploteczki z brytyjskiego forum zuzlowego, nie wiem ile w tym wszystkim prawdy :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#131 Postautor: sting126 » 31 lipca 2017, o 21:28

Czyli jest gorzej niż myślałem. Chyba trzeba faktycznie szukać numeru do Smolinskiego...

mema
Senior

#132 Postautor: mema » 31 lipca 2017, o 22:29

sting126 pisze:Czyli jest gorzej niż myślałem. Chyba trzeba faktycznie szukać numeru do Smolinskiego...

Czy przypadkiem za Smolinskim nie ciągnie się jeszcze kara finansowa z Krosna?Z dostępnych polskich żużlowców to chyba został tylko Chrzanowski.Przypomniał mi się wczoraj podczas transmisji meczu z Grudziądza.

jerry78
Trener

#133 Postautor: jerry78 » 31 lipca 2017, o 22:55

Jest jeszcze Brady Kurtz, który w Pile wykręcił na razie 7+1. Ale on chyba leczy jakąś kontuzję, a jak będzie zdrowy to wielu chętnych będzie na niego (włącznie z samą Piłą, która może go nie chcieć puścić)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#134 Postautor: Gelo » 31 lipca 2017, o 22:58

Czytam i nie wierzę. Facet, który ma najlepszą średnią w lidze, jedzie poezję na każdym torze, bez niego dostalibyśmy w Gnieźnie i Ostrowie do 30-tu. Szkoda, że co mecz w tej śmiesznej Anglii zalicza dzwona, ale tak to jest jak tam w każdej drużynie jeździ pięciu Worynów bez umiejętności. A jak Robert ma jeździć dla nas tak jak dotychczas to niech go zapycha z parku maszyn nawet jego prababcia

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#135 Postautor: Jcob » 31 lipca 2017, o 23:24

sting126 pisze:Niezbyt to madre... Widac, ze chyba nie ma najlepszych doradcow.

Jego menadżerem jest niegdysiejszy matador żużlowych torów Rene Schaefer.... Tyle w temacie.
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#136 Postautor: sting126 » 1 sierpnia 2017, o 11:54

Gelo pisze:Czytam i nie wierzę. Facet, który ma najlepszą średnią w lidze, jedzie poezję na każdym torze, bez niego dostalibyśmy w Gnieźnie i Ostrowie do 30-tu. Szkoda, że co mecz w tej śmiesznej Anglii zalicza dzwona, ale tak to jest jak tam w każdej drużynie jeździ pięciu Worynów bez umiejętności. A jak Robert ma jeździć dla nas tak jak dotychczas to niech go zapycha z parku maszyn nawet jego prababcia
Zgadza się Gelu, ale widzę dwa ryzyka: 1. obniżka formy, którą niestety już widać w ostatnich startach Roberta (zobaczymy co będzie dziś w Szwecji), 2. po którymś z kolejnych dzwonów - o które łatwiej, gdy ciało nie jest w 100% sprawne - będzie musiał odpocząć, oby nie wtedy gdy będziemy jechać finał.

A co się dzieje z Kimem Nilssonem ? Jeździ gdzieś w PL ? Ewentualnie może odkurzyć Petera ?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#137 Postautor: istred » 1 sierpnia 2017, o 12:09

Petera chciał zakontraktować Rybnik, ale miał jakieś gigantyczne oczekiwania finansowe.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#138 Postautor: niespokojny » 1 sierpnia 2017, o 12:14

Moim zdaniem ten Kurtz najbardziej realny i dosyc sensowny.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#139 Postautor: Cooper » 1 sierpnia 2017, o 12:28

Smoła podpisał w Lublinie.

Jest już info na klubowym FB.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

Robert Lambert

#140 Postautor: _piotrusss » 7 sierpnia 2017, o 21:14

Postawa Roberta w dzisiejszym meczu w Anglii nie napawa optymizmem...

Edit: jednak zaczął jechać swoje
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#141 Postautor: Gelo » 7 sierpnia 2017, o 23:42

Wystarczyło zmienić motocykl. Ale niezależnie od tego widać że leży w każdym meczu. Jest młody więc ryzykuje. Ale jak chce być w czołówce światowej będzie musiał pójść drogą Taia. Anglia to liga amatorska i kontuzjogenna. Jak ktoś myśli o GP musi postawić na Polskę i Szwecję

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#142 Postautor: RadeKas » 26 sierpnia 2017, o 17:56

Lambert został nowym IMEJ. Gratulacje.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#143 Postautor: Rusek » 27 sierpnia 2017, o 13:07

http://www.motormag.pl/2017/08/robert-lambert-kontuzja-nogi-wygrana-imej/
-Mogę zapewnić, że wystąpię w meczu fazy play-off przeciwko drużynie z Ostrowa i zrobię wszystko, co w mojej mocy, aby pomóc mojemu klubowi z Lublina w awansie do pierwszej ligi – powiedział 19-latek.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

krynston

#144 Postautor: krynston » 1 września 2017, o 11:29

Wczoraj odwołali spotkanie Kings Lynn Stars. Ciekawe czy nowy termin nie wskoczy na niedzielę i pokrzyżuje nam plany występów Lamberta w PO?

Grucha
Junior

#145 Postautor: Grucha » 1 września 2017, o 11:59

Nie będzie to raczej możliwe by wskoczył na niedzielę :)

Gdyż jadą tam zawodnicy z Ekstraligi a pierwszeństwo ma wiadomo która liga bo są podpisane oświadczenia ;) Wątpię by drużyny z Anglii chciały jechać bez swoich też zawodników którzy są kluczowi

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#146 Postautor: Kargolo » 1 września 2017, o 12:27

Może postawią im ultimatum i ostatecznie zawieszą jak chyba Holdera i Batcha. W końcu brytyjski speedway to stan umysłu :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#147 Postautor: Gelo » 1 września 2017, o 12:43

Obawiam się natomiast, że moga odwołać nasz mecz. Jeżeli prognozy się sprawdzą, to mecz trzeba będzie odjechać w tygodniu, bo za tydzien finał. I tu powstaje problem - czy Robert będzie miał termin. Szkoda, że zapowiadają deszcz - taki mocny trening przed finałem w normalnych warunkach byłby bardzo potrzebniutki.

Grucha
Junior

#148 Postautor: Grucha » 1 września 2017, o 12:46

Gelo pisze:Obawiam się natomiast, że moga odwołać nasz mecz. Jeżeli prognozy się sprawdzą, to mecz trzeba będzie odjechać w tygodniu, bo za tydzien finał. I tu powstaje problem - czy Robert będzie miał termin. Szkoda, że zapowiadają deszcz - taki mocny trening przed finałem w normalnych warunkach byłby bardzo potrzebniutki.

Zapowiadają owszem ale przelotny jak się popatrzy na radary wygląda że ma padać rano potem brak deszczu.
Trzeba wierzyć a jeśli odwołają to wtedy trzymać kciuki by Robert miał wolny termin.

Czarek
Trener

#149 Postautor: Czarek » 1 września 2017, o 14:23

Grucha pisze:
Gelo pisze:Obawiam się natomiast, że moga odwołać nasz mecz. Jeżeli prognozy się sprawdzą, to mecz trzeba będzie odjechać w tygodniu, bo za tydzien finał. I tu powstaje problem - czy Robert będzie miał termin. Szkoda, że zapowiadają deszcz - taki mocny trening przed finałem w normalnych warunkach byłby bardzo potrzebniutki.

Zapowiadają owszem ale przelotny jak się popatrzy na radary wygląda że ma padać rano potem brak deszczu.
Trzeba wierzyć a jeśli odwołają to wtedy trzymać kciuki by Robert miał wolny termin.

Skąd wiadomo, że przełożenie zawodów w Rybniku oznacza odwołanie spotkania w Lublinie?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#150 Postautor: istred » 1 września 2017, o 14:27

Prognozy na cały przyszły tydzień są mocno niekorzystne. Chyba najlepsza prognoza jest właśnie na niedzielę.