Lubelski klub w sezonie 2017

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lombard
Senior

Re: Lubelski klub w sezonie 2017

#676 Postautor: lombard » 7 sierpnia 2017, o 08:09

Teraz trzeba się koncentrować na najbliższym meczu w Ostrowie a nie barażu z Rzeszowem. Nie wiem jak jako kibic mogę pomóc swojej drużynie bo zasłużyła na awans. Jakbym mógł to bym sam wsiadł na motor. Ufam, że Smoliński swoje zrobi i będzie to super radość, bo przeważnie ciężko jest tak wejść z marszu do drużyny i zrobić wynik. My tu rozpatrujemy swoje szanse, ale moim zdaniem jeszcze większą zagwozdkę ma Ostrów, bo to w końcu My zdobyliśmy na nich bonusa, co z drugiej strony nie oznacza, że już jesteśmy w finale. Daniel powiedział, że następnym razem będzie już wiedział jak jechać w Ostrowie. Oby i inni wiedzieli. Czym nas zaskoczą? Nie wiem. Zdają sobie sprawę z tego, że aby nas przejść, muszą u siebie maksymalnie wyciągnąć wynik a u nas się bronić. Dużo będzie zależało od detali typu: kto sędziuje, komisarz toru, częsta kosmetyka toru. A i wczoraj jak zabrakło prądu i zeszło w Opolu powietrze z dmuchawców, to mi się Ostrów przypomniał he he. Pasowałoby czymś Ostrowian zaskoczyć, tak żeby ich ciut wybić z rytmu a nam dodać animuszu. Może jakieś elementy psychologii typu jednakowe ekstrawaganckie okulary dla zawodników do prezentacji, a w parku maszyn krzesełko z ładną Panią i napis psycholog? :lol: Gdyby zabrać do parku maszyn nasze podprowadzające, Ostrów na pewno przystąpiłby do meczu bardzo rozkojarzony. :lol: Niestety play-offy to już jazda bez trzymanki na łokcie. Zawodnicy kończą sezon i nie żałują sprzętu i kości. Wygra ten zespół który będzie bardziej zdeterminowany i oczywiście ma równiejszy skład, bo sezon się jeszcze nie skończył. Hansen ma papiery na jazdę, ale widać, że musi się jeszcze uczyć. Oby odpalił Smoliński no i sprawa z Bobrem...To może być kluczowe. Wczoraj Ostrów w Krośnie odstawił Sówkę a odkurzył Sucheckiego i Kenetha Hansena. Moim zdaniem wstępnie testował ich. Hansen coś ujechał ale to nie jest zawodnik nie do przejścia. Suchecki chyba odpada. W sytuacji kontuzji Mastersa mają na razie większy problem jak My i oby już 20 sierpnia sezon dla Ostrowa się zakończył. 8)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#677 Postautor: $korzen$ » 7 sierpnia 2017, o 09:36

niespokojny pisze:Nie przesadzaj. Morris jest slabszy od Lamberta, Jelen i Pedersen nie sa jakos specjalnie gorsi od Lamparta, Porsinga czy Grajczonka. Za to Kuciapa i Miesiac na pewno sa lepsi od Szymki. Roznice robi mlody Lampart ale gdyby do nas dolaczyl Bober to tez by tej roznicy nie bylo. Szanse wyrownane moim zdaniem.

Niespokojny no prosze Cie, na Rzeszowskiej kopie Pedersen i polamany Lambert nie pojada NIC. Grajczonek i Lamparty sa tak spasowane, ze bedzie sie z naszymi bawic jak Messi z Suarezem podczas gry w dziada. Dojdzie im Harris a Morris? ja juz 3 lata temu mowilem, zeby brac Kangura bo to swietnie rokujacy zawodnik, dac mu sprzet pod dupe i wystrzeli jak niedawno Kildemand. Jest spasowany rowniez rewelacyjnie, przeciez on wygryzl ze skladu Porsinga, ktory juz niejednokrotnie w I lidze robil dwocyfrowki jedna reka. Zrobia zajebiscie przyczepnie i lezymy. Oni I liga w tym roku obrobia przede wszystkim torem. Jasio w dodatku zrobi takie czary-mary, ze nasi sie obudza tak jak w Ostrowie, kolo 12 biegu jak juz bedzie z -20 do tylu. Ja uwazam, ze nie mamy z nimi zadnych szans. Lampart zna nasz tor a nasze Rzeszowiaki na pewno nie beda mieli na reke, zeby spuszczac Stal do II ligi zwlaszcza, ze w razie awansu ja sobie nie wyobrazam budowac skladu na Kuciapie i Miesiacu. Nazwisk moze wybitnych nie maja, ale sa rwewlacyjnie spasowani i maja goscia, ktory z rzeszowskim torem potrafi robic cuda. Nie ma dla mnie lepszego duetu na dzisiaj jak trener-Slaczka toromistrz-Jasio. Takich cwaniakow i specjalistow jak w/w dwojka ze swieca szukac. Rozjada nas w pyl.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#678 Postautor: istred » 7 sierpnia 2017, o 09:40

Skoro Rzeszów i jego zawodnicy i trener są tacy świetni, a tor stanowi zagadkę nie do rozwiązania dla zawodników, to jakim cudem tak znakomity klub zajmuje przedostatnie miejsce w I lidze?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#679 Postautor: niespokojny » 7 sierpnia 2017, o 09:44

Nikt nie zrobi kopy po jaja w obecnosci komisarza, a kto by przyluszczal ze ludzie beda bali sie Morrisa i Grajczonka. Im daleko chocby do Mastersa. To ze nas rozwala w Rzeszowie to wiadomo. Ale w Lublinie oni tez moga dostac solidnie. Tym bardziej ze jezdza w 4 seniorow.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#680 Postautor: $korzen$ » 7 sierpnia 2017, o 10:25

istred pisze:Skoro Rzeszów i jego zawodnicy i trener są tacy świetni, a tor stanowi zagadkę nie do rozwiązania dla zawodników, to jakim cudem tak znakomity klub zajmuje przedostatnie miejsce w I lidze?

Dlatego, ze nie ogarneli sie z kasa (nie wnikam dokladnie dlaczego-srednio mnie to interesuje bo z Rzeszowa nie jestem 8) ) i wobec takiej sytuacji zostali olali przez Harrisa oraz Watta. Zadecydowaly, co tu ukrywac, wzgledy finansowe a pozostale ekipy byly po prostu silniejsze i bardziej wyplacalne. Jednak mimo wszystko pogonili u siebie Krakow, Gdansk, Bydgoszcz, Dugavpils a i Lodz wyciagnela tam wynik dopiero w nominowanych dzieki przede wszystkim kapitalnej jezdzie Hansiora. Sorry, ale kim my jestesmy dla Gdanska, Daugi czy Lodzi? Dostaniemy tam do 30 i nie bedzie co po nas zbierac. Rzeszow caly sezon jedzie na torze mocno przyczepnym - jak sie ma Jasia, ktory robi tor to mozna wszystko 8) 100 razy latwiej byloby z Krakowem i Bydgoszcza.

go!
Trener

#681 Postautor: go! » 7 sierpnia 2017, o 14:44

Zawsze mamy Ciapka na rzeszowski tor, Jeleniewski tez nie jest sierota na tym obiekcie, Pawel jak to Pawel, nawet u siebie moze byc grozny :D
Nie ma sie co obawiac barazu, trzeba go po prostu uniknac. Z Gniezna musi zejsc powietrze, napompowali sie troche przed czasem (jak na moj gust)

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#682 Postautor: Rusek » 7 sierpnia 2017, o 20:39

I jakieś plan sparingow przed play-off już jest?
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#683 Postautor: KosaRKS » 8 sierpnia 2017, o 09:28

Tak, najbliższy 20.08 w Ostrowie ;)
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#684 Postautor: MikeMistrz » 8 sierpnia 2017, o 11:57

Chodzą plotki, że Loko jedzie ostatni sezon w tym roku. Zawsze to dodatkowa szansa na awans. ;)

Ge(L)o
Trener

#685 Postautor: Ge(L)o » 8 sierpnia 2017, o 12:19

I tak im się dziwię, że jeżdżą i ubarwiają naszą ligę, skoro i tak nie mogą awansować. PZM robi z nich idiotów.

STOP awansom przy stole ! Awans tylko po wygraniu ligi albo po barażu.

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#686 Postautor: MikeMistrz » 8 sierpnia 2017, o 13:04

Jak sobie wyobrażam kolejny rok jazdy w 2 lidze, to nawet awansem przy stoliku nie pogardzę. :P

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#687 Postautor: Gelo » 8 sierpnia 2017, o 13:20

Czemu? W tym roku 2 liga jest fajna. Poza Opolem wszystkie mecze u nas były dość wyrównane. Wyjazdy z naszym udziałem też emocjonujące - poza Gnieznem. Pewnie, że ligę wyżej inni rywale, kasa z telewizji - ale jak popatrzę sobie na żużlową mapę 1 ligi bez Tarnowa (awans) i Rzeszowa (spadek) to już widzę, że trzeba będzie zrobić kilka tysiączków kilometrów - czy to zawodnicy czy kibice...

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#688 Postautor: Scibi » 8 sierpnia 2017, o 13:57

W tym sezonie poza Krosnem wszędzie 400 km.+
W 1 lidze oprócz Tarnowa i Rzeszowa zostaje jeszcze Kraków i Łódź, gdzie z Lublina mamy niedaleko.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#689 Postautor: istred » 8 sierpnia 2017, o 14:03

Czemu? W tym roku 2 liga jest fajna.
Bo tylko z I ligi można awansować do ekstraligi :-P

jerry78
Trener

#690 Postautor: jerry78 » 8 sierpnia 2017, o 14:09

Chyba, że się jest Włókniarzem. 1 rok funkcjonowania klubu wystarczył ;)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#691 Postautor: $korzen$ » 8 sierpnia 2017, o 14:33

Gelo pisze:Czemu? W tym roku 2 liga jest fajna. Poza Opolem wszystkie mecze u nas były dość wyrównane. Wyjazdy z naszym udziałem też emocjonujące - poza Gnieznem. Pewnie, że ligę wyżej inni rywale, kasa z telewizji - ale jak popatrzę sobie na żużlową mapę 1 ligi bez Tarnowa (awans) i Rzeszowa (spadek) to już widzę, że trzeba będzie zrobić kilka tysiączków kilometrów - czy to zawodnicy czy kibice...

Gelu ktos Ci zhakowal konto ? :O

Musi byc awans inaczej cala praca i cala frekwencja pojdzie psu w cztery litery. Zadnej II ligi. Ogladac Lopaczewskiego czy odkorzonego Skornickiego mozna rok, ale dluzej to juz szkodzi zdrowiu 8)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#692 Postautor: Gelo » 8 sierpnia 2017, o 14:52

Nikt mi nie shakował. Dlatego nigdzie nie napisałem, że lepiej jezdzić w 2 niż w 1 lidze. Chodziło mi głównie o to, że 2 liga jest obecnie najsilniejsza w historii, a Daugavpils, Piła, Gdańsk, Toruń/Rybnik, Gniezno - poważne wyzwania - oczywiscie jak się postanowi jezdzić na wyjazdy :)

Czarek
Trener

#693 Postautor: Czarek » 8 sierpnia 2017, o 17:36

Gelo pisze:Nikt mi nie shakował. Dlatego nigdzie nie napisałem, że lepiej jezdzić w 2 niż w 1 lidze. Chodziło mi głównie o to, że 2 liga jest obecnie najsilniejsza w historii, a Daugavpils, Piła, Gdańsk, Toruń/Rybnik, Gniezno - poważne wyzwania - oczywiscie jak się postanowi jezdzić na wyjazdy :)

Wyjazdy to esencja żużla. Kto nie jeździ ten nie wie co traci. Kto był raz ten chce zawsze. Co do przyszłorocznej I ligi to oprócz naszego awansu z radością przyjmę wywalenie stąd Dyneburga, a skład Rybnik, Gdańsk, Piła, Łódź, Kraków, Rzeszów, Gniezno i Lublin uważam za bardzo atrakcyjny. 3 całkiem niedługie wyjazdy (Rzeszów, Kraków, Łódź) i jeden średni (Rybnik) to dla nas rewelacyjna sprawa.
Co do rundy finałowej to czuję, że albo będzie powtórka z meczu w Gnieźnie i pierwszych biegów w Ostrowie, albo rozjedziemy wszystkich gładko. Walki na styku nie przewiduję.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#694 Postautor: boxing » 8 sierpnia 2017, o 18:00

A ja z wywalenia Dauvgapils wcale się nie ucieszę. Dla mnie ten klub wpisał się już w naszą ligę i jest ostoją normalności. Byłbym nawet za możliwością ich jazdy w extralidze, ale za duża kasa jest tam do wyjęcia od TV i sponsorów żeby ich dopuścili. Wolę sportowy awans niż wydymanie Łotyszy.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#695 Postautor: DrPaiHiWo » 8 sierpnia 2017, o 18:30

boxing pisze:A ja z wywalenia Dauvgapils wcale się nie ucieszę. Dla mnie ten klub wpisał się już w naszą ligę i jest ostoją normalności. Byłbym nawet za możliwością ich jazdy w extralidze, ale za duża kasa jest tam do wyjęcia od TV i sponsorów żeby ich dopuścili. Wolę sportowy awans niż wydymanie Łotyszy.

A ja dodam aspekt polityczny.
Łotysze w Polskiej lidze to siła rzeczy budowanie wizerunku na Łotwie.
Proponuje więc najpierw ich wyrzucić z ligi a potem gadać o Międzymorzu.
Hardcoreowa logika.

Ps. Czy klub zamierza ogłosić młodzieżowca chociaż przed nominowanymi w Ostrowie ?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#696 Postautor: MikeMistrz » 8 sierpnia 2017, o 18:45

W razie gdyby Bober nie odpalił - z ciekawych grajków do wyjęcia są jeszcze Rujner, Tonder, Kamil Kiełbasa (pojechał dzisiaj całkiem fajnie w DMPJ). Gorsi od Brzezińskiego na pewno nie będą, a i Peronia powinni spokojnie objechać.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#697 Postautor: kibicLBN » 8 sierpnia 2017, o 19:57

boxing pisze:A ja z wywalenia Dauvgapils wcale się nie ucieszę. Dla mnie ten klub wpisał się już w naszą ligę i jest ostoją normalności. Byłbym nawet za możliwością ich jazdy w extralidze, ale za duża kasa jest tam do wyjęcia od TV i sponsorów żeby ich dopuścili. Wolę sportowy awans niż wydymanie Łotyszy.

Popieram w 100%. Oni jako jedni z nielicznych prowadzą klub po ludzku. Szkolą z pozytywnymi skutkami i nie jeżdżą na kredyt. Szkoda by było gdyby odpuscili
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#698 Postautor: MIERZWIN » 9 sierpnia 2017, o 11:40

Ciekawe, na czym owa pomoc polegała. W każdym razie, brawa dla Jakuba:

"Z tego miejsca muszę jeszcze podziękować kilku innym osobom. W pomoc zaangażowali się też prezydent Piotr Przytocki, Kuba Kępa z Lublina czy środowisko Mariusza z Rzeszowa."

https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/696170/mariusz-fierlej-zostanie-przetransportowany-do-szpitala-w-piekarach-slaskich-bar
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#699 Postautor: $korzen$ » 9 sierpnia 2017, o 11:43

Huckenbeck a nie Smola dostal dzikusa na GP Niemiec, to byc moze zmotywuje naszego Niemca do pokazania sie w polskiej lidze z dobrej strony.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#700 Postautor: bartosch » 9 sierpnia 2017, o 15:05

$korzen$ pisze:Huckenbeck a nie Smola dostal dzikusa na GP Niemiec, to byc moze zmotywuje naszego Niemca do pokazania sie w polskiej lidze z dobrej strony.

mnie zastanawia dlaczego Mrozek wybrał Madsa kosztem Smoły. coś musi być na rzeczy. przy okazji tematu kolejny raz powtórzę to co przekazałem Prezesowi Piotrkowi, że jedyną szansą na awans Lublina do I ligi jest zajęcie 1 miejsca i muszą zrobić wszystko aby tak się stało.
carpe diem!