Lubelski klub w sezonie 2017

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2017

#501 Postautor: niespokojny » 30 maja 2017, o 15:50

Niech bedzie. Miasto daje banke. A gdzie kolejne dwie? Napisales dwa razy drozszy sklad. A gdzie utrzymanie szkolki? Marketing, oplacenie osob funkcyjnych itd itd. Jak sie nie zna przeplywow pienieznych to po co pisac pierdoly? Nawet porownywanie budzetow nie daje jasnego obrazu sytuacji. Poza tym te pieniadze z miasta sa na organizacje wszystkich zawodow, SEC tez.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
istred
Trener

#502 Postautor: istred » 30 maja 2017, o 15:55

Moim zdaniem to oznacza tylko i wyłącznie, że klub dba o własne interesy.

Myślę, że obawa wynika z doświadczeń z lubelskiego żużla z ostatnich lat, kiedy pieniądze faktycznie kończyły się w trakcie sezonu. Myślę jednak, że obecna ekipa jest rozsądniejsza i ma budżet na cały sezon. Choć wcale by mnie nie zdziwiło jakby kasa klubu wyglądała w tym momencie lepiej niż zarząd klubu zakładał - z powodu niespodziewanie wysokiej frekwencji i jednak niższych wyników niż można było zakładać.
...choć może się mylę i za bardzo ufam obecnym włodarzom klubu.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#503 Postautor: DrPaiHiWo » 30 maja 2017, o 21:38

A ja chciałbym żeby tu chodziło o kasę na nowe silniki dla Daniela i Maćka :-D
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#504 Postautor: Blinki » 31 maja 2017, o 05:43

mustafa pisze:Ja tylko gdybam, ale skoro na promocję z miasta dostaliśmy prawie 1 mln, skoro mamy solidnych sponsorów i rekordową frekwencję i nagle w mediach pojawia się artykuł że na play off może nie starczyć (a przecież do tej pory nie było wysokich wygranych) to może oznaczać, że skład tani nie był.

A w których mediach bo z artykułu w KL nie widze nic o braku pieniędzy. Czytam ze są potrzebne a nie ze ich nie ma. A to chyba nie jest jednoznaczne??
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

jerry78
Trener

#505 Postautor: jerry78 » 31 maja 2017, o 07:49

DrPaiHiWo pisze:A ja chciałbym żeby tu chodziło o kasę na nowe silniki dla Daniela i Maćka :-D

Serio? Kasa z miasta na silniki dla zawodników? :shock:

miedziany
Senior

#506 Postautor: miedziany » 31 maja 2017, o 09:38

Nie widzę w tym nic dziwnego że proszą miasto o pieniądze. Zrobili solidną drużynę i jest w co inwestować. Nie powiedzieli miastu, ej sory nie mamy kasy, jak nam jej nie dacie nie awansujemy. Nie przypomina mi to w niczym biadolenia pod koniec sezonu za czasów Sprawki. Zupełnie inny ton wypowiedzi.
Dwa jestem jakos spokojny o finanse klubu, na razie wszystko wygląda rozsądnie i z głową, nie wspominając już o promocji drużyny w miescie. Prezydent Żuk był chyba na każdym meczu rozgrywanym w Lublinie, na niektórych zdjęciach widać nawet że uzupełnia program zawodów, widział co się dzieje na stadionie i że żużel w Lublinie jest potrzebny.
Trzy syfy podają że na naszym estadio pojawiło się w tym sezonie około 23 tys. kibiców, co daje najmniej około 400 tys. przychodu, tak mniej więcej wychodzi. Nie jest to mało, mamy bańkę 400.
Wydaję mi się że zarząd po prostu dba o finanse i stąd taka wypowiedź, dlaczego nie mają dostać kasy? Wyniki pokazują że powinni ją mieć i tyle.

ermen
Zawodowiec

#507 Postautor: ermen » 31 maja 2017, o 10:31

miedziany pisze: Trzy syfy podają że na naszym estadio pojawiło się w tym sezonie około 23 tys. kibiców, co daje najmniej około 400 tys. przychodu, tak mniej więcej wychodzi. Nie jest to mało, mamy bańkę 400.

Biorąc pod uwagę, że dzieci wchodzą za darmo (do karnetu) lub za złotówkę, a trzeba liczyć że stanowią trzecią część widowni, to byłoby świetnie gdyby przychody wyniosły ok. 300 tys.
Każdemu jego Everest...

Hrabia
Szkółkowicz

#508 Postautor: Hrabia » 31 maja 2017, o 11:20

Jest to niewątpliwie niepokojący sygnał. Klub dostał z miasta pieniądze w rekordowej jak dla Lublina wysokości. Wcześniejsze kluby żużlowe w naszym mieście mogły tylko pomarzyć o takim finansowaniu. Nowy strategiczny sponsor. Rekordowa frekwencja, której nikt się nie spodziewał. Punktówka niższa niż każdy kibic zakładał. Mimo to zaczyna brakować kasy. Wiadomo, że Żuk nie pozwoli zginać swoim kolegom i rzuci kasą, ale mimo to jest to przedziwna sytuacja. Co by było gdyby wszystkie mecze kończyły się do 30 a na trybunach 2-3tyś kibiców?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#509 Postautor: Cooper » 31 maja 2017, o 12:13

A ja mysle, ze to takie troche "dmuchanie na zimne", zeby przypadkiem radnym nie przeszlo przez mysl cos uciac. A moze uda sie wyciagnac cos wiecej.

To jednak troche cos innego niz kaemzetowe gorzkie zale, a na pewno w troche innym stylu.

Ale fakt faktem, ze takiej frekwencji to sie chyba nikt nie spodziewal, i te pozycje w budzecie na pewno nie doszacowano.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#510 Postautor: $korzen$ » 31 maja 2017, o 13:02

Zgadzam sie z Cooperem, oddzwiek jest calkowicie inny, duzo bardziej pozytywny niz przy kmz-ach. To raz, biorac pod uwage frekwencje, organizacje i wyniki klub ma oczywiste orgumenty, zebyo dodatkowe dofinansowanie sie starac. Jest parcie na zuzel, jest publika, sa wyniki i bardzo dobry zespol takze dlaczego inni maja dostac i moga zebrac a my nie mozemy ? nie liczac Lecznej nikt nie ma argumentow, zeby wogole z naszym klubem dyskutowac.

Czarek
Trener

#511 Postautor: Czarek » 31 maja 2017, o 15:10

$korzen$ pisze:Zgadzam sie z Cooperem, oddzwiek jest calkowicie inny, duzo bardziej pozytywny niz przy kmz-ach. To raz, biorac pod uwage frekwencje, organizacje i wyniki klub ma oczywiste orgumenty, zebyo dodatkowe dofinansowanie sie starac. Jest parcie na zuzel, jest publika, sa wyniki i bardzo dobry zespol takze dlaczego inni maja dostac i moga zebrac a my nie mozemy ? nie liczac Lecznej nikt nie ma argumentow, zeby wogole z naszym klubem dyskutowac.

Odbiór informacji o życzeniach Klubu wobec miasta jest, sądząc po komentarzach, niezbyt dobry. Co do Łęcznej: jakie argumenty ma klub z Łęcznej by czerpać z budżetu innego miasta?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

max3
Zawodowiec

#512 Postautor: max3 » 31 maja 2017, o 17:14

...
Ostatnio zmieniony 31 maja 2017, o 18:34 przez max3, łącznie zmieniany 1 raz.

Ge(L)o
Trener

#513 Postautor: Ge(L)o » 31 maja 2017, o 17:47

max3 pisze:W drugiej lidze max za 1 punkt 1000 zł

Oj myślę, że się mylisz.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#514 Postautor: niespokojny » 31 maja 2017, o 22:27

Może na wypożyczenie Morrisa i Bobera potrzebują 8)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#515 Postautor: MikeMistrz » 31 maja 2017, o 22:44

To pewnie nierealne, ale wypożyczenie Bobera byłoby cudownym rozwiązaniem. Bober na pozycji seniorskiej to mało atrakcyjna opcja, ale jako junior zaorałby tę ligę.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#516 Postautor: Perez » 31 maja 2017, o 23:46

niespokojny pisze:Może na wypożyczenie Morrisa i Bobera potrzebują 8)

Chyba nie bardzo.

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/69094 ... y-do-klubu

Komunikat GKSŻ: obsady sędziowskie i zawodnicy zastępowani w Nice 1.LŻ i 2.LŻ

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/69091 ... ce-1l-i-2l
Ostatnio zmieniony 31 maja 2017, o 23:49 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Sober
Senior

#517 Postautor: Sober » 31 maja 2017, o 23:48

Raczej malo realne, ze ekstraligowa druzyna z powaznymi aspiracjami na medal wypozyczy nam ich jedynego sensownego rezerwowego juniora.
Ja bym Oskara objezdzal przede wszystkim u nas na torze, moze okazac sie bardziej przydatny na mecze u nas niz niemrawy Burza i kulawy oraz wypalony Kuciapa. Przypominam, ze w eliminacjach ZK u nas na torze Oskar mial na rozkladzie m.in. Drabika i Buczka. Dziwie sie, ze Rybka nie desygnowal go do skladu na Rawicz. Tym bardziej, ze Lambertowi w terminie ktoregos z meczow play off moga nagle wyskoczyc jakies zawody o mistrza przedmiesc Coventry, w ktorych bedzie musial jechac. Trzeba kombinowac w kontekscie rundy zasadniczej, bo z tym Gnieznem serio moze byc roznie. Nowak im mega odpalil, Krcmar wrocil do optymalnej formy, a młody Jabol tez bedzie grozny, co juz chyba pokazal. Do tego na juniorce wygladaja duzo lepiej, szczegolnie w obliczu kontuzji Peronia. Nasi z kolei w wiekszosci jada ponizej oczekiwan i chyba troche za bardzo uwierzyli, ze awans juz mamy w kieszeni. Zeby nam znowu Jablonscy nie utarli nosa, tak jak w 2004...

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#518 Postautor: Perez » 1 czerwca 2017, o 13:17

W Lublinie nastały lepsze czasy dla żużla powiadają.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/69090 ... dowierzalo

Potrzebujemy pół miliona... http://www.dziennikwschodni.pl/sport/zu ... 00202.html
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Czarek
Trener

#519 Postautor: Czarek » 9 czerwca 2017, o 17:50

Perez pisze:W Lublinie nastały lepsze czasy dla żużla powiadają.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/69090 ... dowierzalo

Potrzebujemy pół miliona... http://www.dziennikwschodni.pl/sport/zu ... 00202.html

Ostatnie artykuły + to co słychać na mieście układa się w jedną całość. Lublin będzie stać z trudem na jako taką egzystencję w I lidze. Dużego sponsora nie widać. Na powrót Bogdanki nie można liczyć. Chyba, że mocniej zaangażuje się miasto, ale to tylko wtedy gdy przestanie pałać absurdalną miłością do mistrzyń słabej frekwencji spod znaku szczypiorniaka. Albo one, albo żużel, bo ratusz na pewno pozostanie przy piłce nożnej. Motor powoli idzie w górę, a poza tym ma rewelacyjną jak na czwartą ligę frekwencję i jest potrzebny Arenie.

janek
Kadrowicz

#520 Postautor: janek » 9 czerwca 2017, o 18:07

A ja bym arenę zaorał i zrobił tor żużlowy -frekwencja murowana, a kopacze z powrotem na stare śmieci. Sorry ale III liga kopaczy to nie ekstraklasa, nawet jak się będzie piąć w górę to i tak podzieli los górnika. Po jakiego grzyba podwórkowym kopaczom taki stadion?

Czarek
Trener

#521 Postautor: Czarek » 9 czerwca 2017, o 19:54

janek pisze:A ja bym arenę zaorał i zrobił tor żużlowy -frekwencja murowana, a kopacze z powrotem na stare śmieci. Sorry ale III liga kopaczy to nie ekstraklasa, nawet jak się będzie piąć w górę to i tak podzieli los górnika. Po jakiego grzyba podwórkowym kopaczom taki stadion?

Ponieważ ludzie tego chcą. Skoro na 4 ligę przychodzi 4 tys. kibiców to o czymś to świadczy.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#522 Postautor: Kargolo » 9 czerwca 2017, o 20:07

Czarek ma rację. Motor mimo wszystko broni się frekwencją i zaangażowaniem kibiców. Pamiętacie te marsze pod ratusz? Ja generalnie uważałem że kasa Motorowi się nie należy, ale zmieniłem zdanie jak poszedłem na kilka meczów, zobaczyłem ile ludzi na to chodzi i jaka jest atmosfera. Niestety spora ilość patologii psuje nieco wizerunek klubu, ale jest też dużo normalnych kibiców. Poza tym nowy prezes ma głowę na karku i poukładał kilka spraw, a teraz są o dwa zwycięstwa od awansu.
Jedyne dwie dyscypliny, w które opłaca się ładować poważny hajs w Lublinie to żużel i piłka nożna.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Czarek
Trener

#523 Postautor: Czarek » 9 czerwca 2017, o 21:20

Kargolo pisze:Czarek ma rację. Motor mimo wszystko broni się frekwencją i zaangażowaniem kibiców. Pamiętacie te marsze pod ratusz? Ja generalnie uważałem że kasa Motorowi się nie należy, ale zmieniłem zdanie jak poszedłem na kilka meczów, zobaczyłem ile ludzi na to chodzi i jaka jest atmosfera. Niestety spora ilość patologii psuje nieco wizerunek klubu, ale jest też dużo normalnych kibiców. Poza tym nowy prezes ma głowę na karku i poukładał kilka spraw, a teraz są o dwa zwycięstwa od awansu.
Jedyne dwie dyscypliny, w które opłaca się ładować poważny hajs w Lublinie to żużel i piłka nożna.

Należy zauważyć, że ta patologia zachowuje się na stadionie niemal wzorowo. Gorzej bywa na żużlu np. tylu osobników, którzy jarają na trybunach i mają gdzieś uwagi innych kibiców nie widziałem na piłce nigdy.

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#524 Postautor: MIERZWIN » 9 czerwca 2017, o 21:42

Odnośnie patologii: Na żużlu masz mniej miejsca do wyboru, a niektórzy mają "swoje" miejsca od dziesiątek lat. Na "ARENIE" u kopaczy, jak coś nie pasuje - jeszcze jest sporo terenu do wykorzystania w razie jakby co...
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#525 Postautor: Kargolo » 9 czerwca 2017, o 23:02

Czarek pisze:Należy zauważyć, że ta patologia zachowuje się na stadionie niemal wzorowo. Gorzej bywa na żużlu np. tylu osobników, którzy jarają na trybunach i mają gdzieś uwagi innych kibiców nie widziałem na piłce nigdy.

Znowu muszę Ci przyznać rację. Nie chodziłem na mecze Motoru z 15 lat, a w tym sezonie zaliczyłem 3 czy 4 mecze i naprawdę miło się zaskoczyłem. Nie ma żadnych dymów. Z tych najgorszych rzeczy to bluzgają, jarają szlugi i są nachlani. Brzmi znajomo? ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!