Kolejarz Rawicz - Speed Car Motor Lublin 27.05.2017 r.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
ezbeg
Trener

Kolejarz Rawicz - Speed Car Motor Lublin 27.05.2017 r.

#1 Postautor: ezbeg » 22 maja 2017, o 10:14

Karuzela ligowa trwa dalej, teraz czas na mecz wyjazdowy do Rawicza. Teoretycznie najsłabszy rywal jednak jedno z wzmocnień - mam tu na myśli Richiego Worralla może napsuć trochę krwi. Widziałem na stronie Lamberta, że ma zaplanowany właśnie mecz w Rawiczu więc zapewne młody Anglik pojedzie. Kuciapa niech jeszcze odpocznie i wróci do pełnej sprawności

Według mnie skład powinien wyglądać następująco:
1. B. Pedersen
2. S. Burza
3. P. Miesiąc
4. R. Lambert (chociaż jeśli nie będą chcieli go brać to niech jedzie Hansen)
5. D. Jeleniewski
6. M. Kuromonow
7. K. Brzeziński

Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Kolejarz Rawicz - Speed Car Motor Lublin 27.05.2017 r.

#2 Postautor: istred » 22 maja 2017, o 10:34

W obu meczach z Rawiczem juniorzy powinni odjechać po 5 biegów, a seniorzy po 4. Tak jak zrobiło Gniezno.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3 Postautor: ravajas » 22 maja 2017, o 10:34

Wydaje mi się sensowną opcja sprawdzenie Hansena w którymś meczu z Rawiczem. Nie ma znaczenia czy to będzie wyjazd czy dom, bo dla Hansena przecież i jeden, i drugi tor to hydrozagadka, i żadna z opcji nie będzie miarodajną. Dlatego lepszym wariantem byłoby sprawdzenie go w obu meczach.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#4 Postautor: $korzen$ » 22 maja 2017, o 10:36

W temacie zwyciezkiego meczu z Gnieznem pojawily sie juz opinie, zeby jechal Hansen a nie Lambert. Ja nigdy nie zrozumiem takiego rozumowania :shock: ja wiem, ze to tylko Rawicz, ze najgorszy zespol w Polsce itp itd ale musicie zrozumiec, ze Hansen przegral walke o sklad. Jest ostatni w kolejce, na dzien dzisiejszy tylko jakis kataklizm daje mu miejsce w skladzie. Musicie tez zrozumiec, ze Lambert moze byc cholernym jezyczkiem u wagi czy tez kropka nad i.... dlatego jak tylko jest ku temu okazja i jego wolny termin, to ten chlopak MUSI jechac. Dlaczego? a no dlatego, ze jak go olejemy raz i drugi, to chlopak poczucie sie traktowany niepowaznie i jak przyjdzie co do czego to oleje nas. Nadal optymistycznie uwazam, ze chlopak chce sie pokazac w Polsce, bo przeciez trenowal przed sezonem i jak tylko mial wolny termin na Opole czy u nas z Poznaniem to sie na meczu stawil - czyli chce jechac. Poza tym skoro mamy w planach awans a Lambert ma kontrakt na 2 lata, to ten chlopak musi sie uczyc polskiego zuzla, polskich torow i lapac doswiadczenie. Bardzo podobalo mu sie u nas na meczu z Poznaniem, fajnie go przywitalismy i kto wie, moze jakos tam przywiaze sie do naszego Lublina? Chlopak tez musi "wkleic" sie w zespol i brac czynny udzial w walce o awans. Postawcie sie teraz na miejscu Lamberta w momencie braku powolania na Rawicz, robie komplet z Poznaniem, daje fajne show a oni jak mam wolny termin zapraszaja Hansena, ktory jest dla mnie II liga... no badzmy powazni i traktujmy nasza wisienke na torcie powaznie. Takie rzeczy rowniez sa wazne w walce o awans i przy ewentualnych negocjacjach. Jak Lambert moze jechac w Rawiczu to niech jedzie za Kuciape a Kuciapa niech wyleczy kontuzje, bo jest nam niezbedny... ale tylko, jezeli bedzie zdrowy. Dla mnie sklad jest wykrystalizowany a ewentualne roszady powinny byc tylko na linii Burza-Lambert. W odwodzie mamy Oskara. No chyba, ze dojda jakies kontuzje ale na dzisiaj tak to wlasnie wyglada. Wiec ja uwazam, ze na Rawicz powinno wygladac to tak:

Bjarne
Burza
Miesiac
Lambert
Jelen
Kurumonow
Brzezinski

No i jazda!

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#5 Postautor: Apocalips » 22 maja 2017, o 10:46

Szkoda, że nie ma na forum lajków, ale podpisuje się pod postem Korzenia rękami i nogami. Lambert musi jeździć, jak najwięcej, poznawać polskie tory oraz integrować się z drużyną. Jeżeli chcemy awansu to jest on nam niezbędny do tego. Poza tym w Rawiczu wcale nie musi być tak łatwo, jak się wszystkim wydaje. Mają lepszego juniora i w razie jakichś problemów u któregoś z naszych seniorów może być w miarę wyrównany mecz. W końcu Kolejarz nie ma nic do stracenia.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#6 Postautor: MIERZWIN » 22 maja 2017, o 10:46

Nie należy lekceważyć rywala przed meczem, tak jak większość przewidywała lanie z Gnieznem. Każdy u siebie jest mocny, a nam te wyjazdy w tym roku idą ciężko. Rawicz wzmocnił się braćmi Worrallami, wrócił Skóra, Lutowicz naszych juniorów powinien pewnie objeżdżać. Żadnego oszczędzania na składzie, a juniorzy mogą jechać "ekstra" biegi gdy mecz będzie już wygrany - o ile seniorzy się zgodzą 8)
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
istred
Trener

#7 Postautor: istred » 22 maja 2017, o 11:03

Też mam duże wątpliwości co do Hansena. Z jednej strony to zawodnik ze sporymi możliwościami i powoli zaczyna łapać formę z poprzedniego sezonu. Z drugiej strony, za kogo miałby wskoczyć do składu? Jeleniewskego? Pedersena? Miesiąca?

Moim zdaniem od składu - i to raczej na stałe - powinien zostać odsunięty Burza. Jest najsłabszym seniorem i nie daje żadnych perspektyw, że będzie lepiej. W ciągu ostatnich kilku lat nie zdobył dwucyfrowego wyniku.
Wiadomo, że jak będzie miał wolny termin to w miejsce Burzy do składu wskakuje Lambert. Natomiast jest jeszcze Bober i nawet Hansen, którzy, moim zdaniem, dają większe perspektywy niż Staszek.

Gdzie Rawicz, a gdzie Gniezno? :)
Gniezno rozjechało Rawicz na wyjeździe juniorami do 30. Krosno pojechało z nimi do 35.
To powinny być pewne komplety dla wszystkich seniorów, dlatego przy 10-12 punktach nie mogą mieć pretensji, że przez ten jeden bieg nie zarobią.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#8 Postautor: $korzen$ » 22 maja 2017, o 11:12

Bober na narodowym byl lepszy tylko od Wieczorka a w Opolu zrobil 5 pkt.

Wczorajsze biegu z udzialem Burzy 4:2, 4:2, 5:1, 1:5 gdzie ta wtopa byla przeciwko mlodemu Jabolowi i juz wowczas dobrze spasowanemu Berntzonowi... Istred na prawde przesadzasz, zeby kazdy najgorszy senior w druzynie przywozil to co przywozi Burza... on na prawde przywozi wazne punkty i jego jazda daje wiecej niz czysta matematyka. Ja ogladalem powtorke meczu w Opolu i uwazam, ze Oskar ma na prawde powazny problem - nie wiem czy mentalny, czy sprzetowy, czy moze jednak ekstraliga za szybko? ale wpychanie go na sile do skladu bo jest mlody i z Lublina kompletnie mnie nie przekonuje. Stachu robi swoje, mial robic 5-7 i tyle wlasnie robi. Wczoraj zabraklo punktow Kuciapy i Miesiaca po dzwonie. Takie sa fakty.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9 Postautor: istred » 22 maja 2017, o 11:31

Nikt od Burzy nie oczekiwał kompletów, ale jeśli pojawia się możliwość wzmocnienia składu to trzeba to wykorzystać. Szczególnie, że - jak widać - awans nie musi być taki pewny.
Na juniorów nie ma co liczyć (niech zrobią swoje w biegu juniorskim), więc mecz muszą wygrywać seniorzy, a w zasadzie dwie pierwsze pary seniorów. Przy jakiejś niedyspozycji czy kontuzji nie można zadowolić się 5 czy 6 punktami Burzy, na zasadzie, że od niego nikt nie oczekiwał więcej. Po prostu nie wierzę, że jest on w stanie przebić się - poza meczami z Rawiczem - ponad te 6 punktów, a w Gnieźnie czy nawet w Ostrowie będzie miał problem żeby się nawet do tej granicy zbliżyć. A to właśnie mecze w Gnieźnie lub Ostrowie będą kluczowe.

Nie wiem gdzie leży problem Bobera. Na pewno jedną z przyczyn jest brak regularnej jazdy, co klub akurat może mu zapewnić. Czy są inne przyczyny, to powinien wiedzieć trener i sam zawodnik.
Ale jest jeszcze Hansen. Uważam, że klub miałby większą korzyść ze startów Hansena niż Burzy. IMŚ juniorów z ubiegłego roku jak i tegoroczna eliminacja pokazują, że może on się ścigać na poziomie wcale nie dużo niższym niż Lambert czy Krcmar. Przy dobrym sprzęcie i spasowaniu (a ojciec, który był mechanikiem Nielsena może to gwarantować) może nieźle punktować.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#10 Postautor: radonis » 22 maja 2017, o 11:40

Stanisław wczoraj w pierwszym biegu pojechał takie frajerstwo, że zęby bolały. W biegu, który wygrał miał atomowy start. To bardzo sympatyczny starszy pan, ale nie ma się czym podniecać.
Bardziej martwią problemy Maćka i Pawła.

Maciek bez ręki i to jest gruby problem bo barki są mega trudne w leczeniu i rehabilitacji.

Paweł też 2 dzwony w 2 ostatnich meczach bliźniaczo podobne. Nie wiadomo jak ze sprzętem, ale wczoraj pierwszy bieg poezja, a potem już bez błysku.

Dla mnie do Rawicza Lambo za Maćka a Oskar za Stanleya. Mecz w sobotę więc nie będzie kolizji.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#11 Postautor: Kargolo » 22 maja 2017, o 11:43

Ja bym się zastanowił nad parą Lambert-Miesiąc. Obaj szukają szerokiej i ostatnio trochę sobie przeszkadzali. Może Bjarne-Miesiąc i Lambert-Burza?
Darek Śledź chyba nie narzeka, że ma takie problemy przy ustalaniu składu ;)
Oczywiście też uważam, że naszego Angola trzeba traktować poważnie. Pamiętajmy, że pana Sprawki nie ma już przy lubelskim żużlu i składy oszczędnościowe odeszły w niepamięć razem z tragiczną organizacją :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#12 Postautor: $korzen$ » 22 maja 2017, o 11:43

Ja natomiast uwazam, ze w takim Ostrowie Burza sobie spokojnie poradzi i sieknie te 6-7pkt spokojnie. Wydaje mi sie, ze jemu tez bardziej pasuje, jak jest cos pod kolem, a w Ostrowie bedzie. Szukasz problemu i winowajcy nie tam gdzie trzeba. My sami sobie zrobilismy wczoraj nerwowke tracac frajersko pozycje na I luku. Stracuilismy tam dobre 4-5pkt, gdyby nie to, wynik ocylowalby w okolicach 50:40. Doszla kontuzja Macka. Gdyby nie to nie byloby wogole dyskusji o roszadach. Zdrowy Kuciapa z Pedersenem i Lambertem postrasza w Gnieznie tak samo jak nas wczoraj Jabol i w 2 czesci zawodow Berntzon. Ja uwazam, ze Burza poraz kolejny zrobil to, czego od niego oczekiwalem w ramach zalozen przedsezonowych. Oskar z Hansenem musza poczekac na swoja kolej. Jak Burza zawali to bede pierwszym, ktory napisze, ze trzeba go posadzic na lawce, ale poki co nie widze podstaw. Jak ktos ma siasc na lawce to musi to byc ze wzgledu na stan zdrowia Maciek. Po Rawiczu mamy away w Gnieznie i away z Poznaniem i tak potrzebny bedzie w pelni zdrowy Kuciapa.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#13 Postautor: GIGI » 22 maja 2017, o 13:07

Ja wzialbym do Rawicza Lamberta( jak wyzej ktos wspomnial, to jest nasz brylant, koniec I kropka ;) ) Za Burze wstawilbym Hansena. Staszek mnie jakos nie przekonuje.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#14 Postautor: Hayden » 22 maja 2017, o 13:11

Musi być trzech polskich seniorów więc to nie przejdzie.
Motor mocny

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#15 Postautor: grzesieck » 22 maja 2017, o 13:13

Burza ma srednia biegowa ponad 1,5, czyli zdecydowanie jedzie niezle, nie rozumiem odstawiania go od skladu za wszelka cene.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#16 Postautor: GIGI » 22 maja 2017, o 13:13

No widzisz,.... tyle mnie nie bylo na forum I of razu taka gafa ;) Dzieki Hayden.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#17 Postautor: istred » 22 maja 2017, o 13:20

Hayden pisze:Musi być trzech polskich seniorów więc to nie przejdzie.

To niestety zmienia postać rzeczy :/

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#18 Postautor: Marcinex » 22 maja 2017, o 16:14

$korzen$ pisze:Poza tym skoro mamy w planach awans a Lambert ma kontrakt na 2 lata...

Czy to potwierdzone info? Ja słyszałem informacje o kontrakcie tylko na ten sezon...
Obrazek

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#19 Postautor: Scibi » 22 maja 2017, o 18:06

Lambert w Lublinie ma podpisany kontrakt tylko na rok, choć przed sezonem też docierały do mnie informacje, że na dwa lata. Szkoda, że się nie potwierdziły, bo jeśli utrzyma swoją obecną formę, to e liga może nam go podkupić.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#20 Postautor: Hayden » 22 maja 2017, o 19:22

GIGI pisze:No widzisz,.... tyle mnie nie bylo na forum I of razu taka gafa ;) Dzieki Hayden.

A tam gafa, sezon 2015 chyba wielu użytkowników zniechęcił do żużla i pewnie mało kto śledził na bieżąco co się w tym grajdole wyprawia :D

A co do samego meczu to jak większość uważam, że pomimo teoretycznie średnio wymagającego przeciwnika powinniśmy jechać Lambertem, niech chłopak ma świadomość że w klubie wiążą z nim nadzieje na przyszłość a może będzie to miało jakieś znaczenie przy negocjacjach transferowych w I lidze za rok 8)
Motor mocny

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#21 Postautor: grzesieck » 23 maja 2017, o 15:12

awizowany:

1. Bjarne Pedersen
2. Stanisław Burza
3. Paweł Miesiąc
4. Robert Lambert
5. Daniele Jeleniewski
6. Kamil Brzeziński

czyli Kuciapa odpocznie, a Lambert pozna nowy tor, oby tylko poszlo mu lepiej niz innemu Lambertowi, ktory probowal podbic rawicki owal w naszych barwach w 2009 roku ;)
METHANOL ADVENTURE TEAM

ezbeg
Trener

#22 Postautor: ezbeg » 23 maja 2017, o 21:45

http://rlach.republika.pl/dmp/2009/ralu_1.htm

Kod: Zaznacz cały

S. Lambert 0,0,1

Nie no może, aż tak źle nie będzie :D Sebastian Alden już nie jeździ w Rawiczu

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#23 Postautor: DrPaiHiWo » 24 maja 2017, o 00:06

Scibi pisze:Lambert w Lublinie ma podpisany kontrakt tylko na rok, choć przed sezonem też docierały do mnie informacje, że na dwa lata. Szkoda, że się nie potwierdziły, bo jeśli utrzyma swoją obecną formę, to e liga może nam go podkupić.

Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby już dzisiaj rozpocząć rozmowy w celu przedłużenia umowy na 2018 r. Trzeba tylko go jakoś zachęcić.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#24 Postautor: $korzen$ » 24 maja 2017, o 07:20

Ale jak to? pamietam jak dzisiaj, ze wiele zrodel w mediach i tutaj pisalo o kontrakcie dwuletnim?

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#25 Postautor: radonis » 24 maja 2017, o 08:35

Maciek odpoczywa. Niech się rehabilituje bo będzie bardzo potrzebny od meczu w Gnieźnie.