Stadion
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Re: Stadion
http://www.dziennikwschodni.pl/lublin/lublin-stadion-zuzlowy-musi-poczekac-na-razie-nie-bedzie-inwestycji,n,1000190391.html
Da się w Toruniu, Gorzowie, Grudziądz, Poznaniu, Wrocławiu, Lodzi, Rzeszowie, Krośnie, Tarnowie, Częstochowie, Zielonej Gorze, Rybniku, Lesznie i Krakowie, ale nie da się przeprowadzić porządniejszego remontu w Lublinie.
Może źle postrzegam tą sprawę? Może urzędnicy w tamtych miastach są takimi idiotami, że nie potrafią znaleźć sensownych argumentów do wymiksowania się z problemu?
Da się w Toruniu, Gorzowie, Grudziądz, Poznaniu, Wrocławiu, Lodzi, Rzeszowie, Krośnie, Tarnowie, Częstochowie, Zielonej Gorze, Rybniku, Lesznie i Krakowie, ale nie da się przeprowadzić porządniejszego remontu w Lublinie.
Może źle postrzegam tą sprawę? Może urzędnicy w tamtych miastach są takimi idiotami, że nie potrafią znaleźć sensownych argumentów do wymiksowania się z problemu?
Lublin_Fan pisze:http://www.dziennikwschodni.pl/lublin/lublin-stadion-zuzlowy-musi-poczekac-na-razie-nie-bedzie-inwestycji,n,1000190391.html
W żadnym z wyżej wymienionych miast władze nie wydają milionów złotych na paniusie, które zdobywają wszelkie możliwe tytuły w szczypiorniaka przy niemal pustych trybunach.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze:W żadnym z wyżej wymienionych miast władze nie wydają milionów złotych na paniusie, które zdobywają wszelkie możliwe tytuły w szczypiorniaka przy niemal pustych trybunach.
Przy prawie pustych trybunach?! Byłeś kiedyś na meczu? Ja ostatnio byłem pierwszy raz i byłem pod wrażeniem frekwencji i atmosfery. Inna sprawa, że pomimo dużego budżetu klub kontraktuje zawodniczki na które mimo wszystko go nie stać i na długach buduje sukcesy. Ale błagam, przestańcie pieprzyć o tych pustych trybunach na Monteksie, bo to jest nudne i mija się z prawdą.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Widać z tego wynika, że przyszły rok trzeba będzie po prostu "przetrzymać" bez telebimu i przy trzeszczących głośnikach. Oby maszyna się nazbyt często nie zacinała bo będzie nerwowo. 
Kargolo pisze:Czarek pisze:W żadnym z wyżej wymienionych miast władze nie wydają milionów złotych na paniusie, które zdobywają wszelkie możliwe tytuły w szczypiorniaka przy niemal pustych trybunach.
Przy prawie pustych trybunach?! Byłeś kiedyś na meczu? Ja ostatnio byłem pierwszy raz i byłem pod wrażeniem frekwencji i atmosfery. Inna sprawa, że pomimo dużego budżetu klub kontraktuje zawodniczki na które mimo wszystko go nie stać i na długach buduje sukcesy. Ale błagam, przestańcie pieprzyć o tych pustych trybunach na Monteksie, bo to jest nudne i mija się z prawdą.
Nie przesadzaj. Polecam fotorelacje z meczów SPR-u. Globus posiada 4 tys. miejsc skoro na spotkaniach mistrza Polski są całe połacie pustych krzesełek to

Zapoznałem się kiedyś z frekwencją z całego sezonu (bodajże 2 lata temu) i rekord wyniósł 1600 osób, przy czym większość spotkań obserwowała "rzesza" nieprzekraczająca 900 głów. Najgorsze jest to, że Lublinowi nikt w babskim szczypiorniaku nie podskoczy, bo miasto totalnie przepłaca te kobiety, a żaden ze sponsorów z innych miast Polski nie pozwoli sobie na taką ekstrawagancję. Ratusz pompuje miliony w sztuczny symbol miasta, "symbol" żre, a nikt nie waży się temu przeciwstawić, bo wiadomo: "nasz mistrz, nasza duma"...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Zgłoszony w budżecie obywatelskim wniosek "Modernizacja stadionu żużlowego przy Al. Zygmuntowskich" uzyskał 550 głosów czyli o ponad 1500 głosów za mało aby zostać uwzględniony do finansowania.
http://lublin.eu/mieszkancy/obywatelski ... 471,1.html
http://lublin.eu/mieszkancy/obywatelski ... 471,1.html
Ehhh....
Gdyby jeszcze działające głośniki nie były przy pustych sektorach na wirażu tylko na wyjsciu i przeciwleglej to by było fajnie.....
Gdyby jeszcze działające głośniki nie były przy pustych sektorach na wirażu tylko na wyjsciu i przeciwleglej to by było fajnie.....
Jest taki plan: Inwestujemy w stadion żużlowy. Będzie nowy obiekt, zadaszony
http://lublin.wyborcza.pl/lublin/7,4872 ... biekt.html
http://lublin.wyborcza.pl/lublin/7,4872 ... biekt.html
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Fajna informacja, szkoda tylko, że to Prima Aprillis.
https://www.facebook.com/Krzysztof.Zuk/
Krzysztof Żuk: "Kilka słów na temat stadionu przy alejach Zygmuntowskich. Myślę, że w tym roku zaczniemy prace nad koncepcją tego obiektu i z pytaniami na ten temat zwrócimy się do klubu, żużlowców i środowiska żużlowego, aby wyrazili swoje zdanie i swoje potrzeby. W następnym kroku zlecilibyśmy opracowanie projektu stadionu. Jednocześnie w tym roku zakończy się przebudowa sąsiedniego stadionu lekkoatletycznego. Sądzę, że stadion przy al. Zygmuntowskich mógłby architektonicznie nawiązywać do trybuny widocznej już od al. Piłsudskiego, ale czy tak będzie? Poczekajmy do konsultacji i projektu stadionu żużlowego. Niewątpliwie zaś potrzebna jest szybka przebudowa samego toru i myślę, że dojdzie do niej w tym roku"
Pomińmy milczeniem fakt wybudowania stadionu lekkoatletycznego dla "rzeszy" kibiców tej dyscypliny. Należy jednak podkreślić, że takie usytuowanie nowego stadionu Startu uniemożliwiło budowę trybuny przy drugim łuku stadionu żużlowego. Obiekt lekkoatletyczny jest budowany od podstaw i można było "zostawić" parę metrów dla obiektu żużlowego.
Krzysztof Żuk: "Kilka słów na temat stadionu przy alejach Zygmuntowskich. Myślę, że w tym roku zaczniemy prace nad koncepcją tego obiektu i z pytaniami na ten temat zwrócimy się do klubu, żużlowców i środowiska żużlowego, aby wyrazili swoje zdanie i swoje potrzeby. W następnym kroku zlecilibyśmy opracowanie projektu stadionu. Jednocześnie w tym roku zakończy się przebudowa sąsiedniego stadionu lekkoatletycznego. Sądzę, że stadion przy al. Zygmuntowskich mógłby architektonicznie nawiązywać do trybuny widocznej już od al. Piłsudskiego, ale czy tak będzie? Poczekajmy do konsultacji i projektu stadionu żużlowego. Niewątpliwie zaś potrzebna jest szybka przebudowa samego toru i myślę, że dojdzie do niej w tym roku"
Pomińmy milczeniem fakt wybudowania stadionu lekkoatletycznego dla "rzeszy" kibiców tej dyscypliny. Należy jednak podkreślić, że takie usytuowanie nowego stadionu Startu uniemożliwiło budowę trybuny przy drugim łuku stadionu żużlowego. Obiekt lekkoatletyczny jest budowany od podstaw i można było "zostawić" parę metrów dla obiektu żużlowego.
Myślę, że przebudowa Startu wynikało po prostu z okazji, która się nadarzyła, tj. pieniędzy z Ministerstwa Sportu na przebudowę obiektów lekkoatletycznych.
dannie pisze:Myślę, że przebudowa Startu wynikało po prostu z okazji, która się nadarzyła, tj. pieniędzy z Ministerstwa Sportu na przebudowę obiektów lekkoatletycznych.
Myślę, że Ministerstwo nie naciskało aby utrudniać życie środowisku żużlowemu w Lublinie
Już raz obiecywał "Centrum Sportów Motorowych" czy coś takiego, więc dopóki faktycznie nie zacznie działać to te słowa są gówno warte.
Za jakis czas wybory, wiec można już zaczynać obiecanki
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Potem jeszcze cala kadencja robienia przeroznych projektow za milion bez przetargu i jakos sie tam przezyje 
Ja jestem ciekawy czy za swojego życia doczekam sie oprocz nowego stadionu z prawdziwego zdarzenia ala Toruń i na nim E lipy, także mini toru dla najmłodszych w środku stadionu tam gdzie teraz jest murawa do kopanej. To by był szczyt marzeń jak dla mnie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Nie oczekiwał bym, że w najbliższych kilku latach na Zygmuntowskich powstanie nowy obiekt. Za duże przedsięwzięcie. Perspektywa minimum 3 lat żeby w ogóle ruszyć. Ale realnie brzmi przebudowa toru w tym roku. A to jest inwestycja, która można stosunkowo łatwo przeprowadzić i może wpłynąć bardzo pozytywnie na widowisko. Do tego trzeba zauważyć zmianę podejścia Żuka. Do tej pory z torem nie dało się nic zrobić, bo musiało funkcjonować boisko. Teraz wydaje się, że zauwazono, że zuzel ma tylu kibiców, że zasługuje na stadion z przeznaczeniem tylko na żużel.
Projekt stadionu i to bardzo fajny jest już z czasów Wasilewskiego. Pytanie ile kosztowałaby jego realizacja ? Bardzo chciałbym taki stadion w Lublinie ale miasto raczej nie byłoby w stanie tego udźwignąć. Trybuną od startu bym się nie przejmował, w przypadku budowy od zera nowy stadion można przesunąć o 3 metry.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
- MikeMistrz
- Senior
Najlepiej byłoby usypać tor na Arenie Lublin, a niech piłkarze rozgrywają sobie 4 ligę na Zygmuntowskich. 
Według ostrożnych szacunków szlagier ze Startem obejrzało 10 tysięcy kibiców. - Mamy teraz wielką nadzieję, że ta frekwencja da trochę do myślenia włodarzom naszego miasta - podkreśla Ziółkowski. - Miasto wybudowało bowiem obiekt piłkarski na 15 tysięcy miejsc. Teraz powstaje stadion lekkoatletyczny. Natomiast nasz obiekt jest w takim stanie, że gdybyśmy za jakiś czas zapukali do ekstraligi, to nie mielibyśmy szans na otrzymanie licencji. Wierze, że w końcu politycy dostrzegą to, że w Lublinie to żużel generuje największe zainteresowanie. Żadna inna dyscyplina nie może się z nami równać i nie ma to znaczenia czy odnosi sukcesy. Wystarczy popatrzeć na koszykówkę.
Źródło przglad sportowy. W końcu ktoś z włodarzy o tym powiedzial jest w co inwestować. Przynajmniej trybuna Nowa postawić na tysiąc kibiców na drugim łuku. Coś myślę że przy obecnym zarządzie doczekamy się w końcu prawdziwego(moze i za 5 lat)lubelskiego stadionu żużlowego.
luCas pisze:Za jakis czas wybory, wiec można już zaczynać obiecanki
Jak na razie to w przypadku infrastruktury sportowej te obiecanki nie wychodza Zukowi tak najgorzej:
Arena Lublin
Stadion Startu
Aqua Lublin
czy chocby wyprowadzenie sprawy stadionu Lublinianki
Fakt - zostal stadion zuzlowy, ktory przy obecnej frekwencji jest pilna potrzeba. Mysle, ze wczesniej czy pozniej ta frekwencja bedzie musiala byc nagrodzona lepszymi warunkami.
Co wiecej - uwazam, ze Zygmuntowskie wcale nie potrzebuja nowego stadionu. Obecny broni sie dobra widocznoscia, bliskoscia toru, do poprawy jest trybuna cala przy prostej startowej i przy okazji mozna byloby zrobic duza trybune na I luku.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
A po co wszystko burzyć? szkoda czasu, dodatkowych kosztów i historii tych trybun
postawić trybuny na tym co jest, cos takiego jak zrobiono w Częstochowie, po za tym szkoda by było niszczyć oświetlenia które zostało zrobione za czasów Sprawki znów dodatkowe koszty. Jeśli uda się kiedyś do E lipy awansować to gruntowny remont będzie kwestią czasu.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Cooper pisze:Co wiecej - uwazam, ze Zygmuntowskie wcale nie potrzebuja nowego stadionu. Obecny broni sie dobra widocznoscia, bliskoscia toru, do poprawy jest trybuna cala przy prostej startowej i przy okazji mozna byloby zrobic duza trybune na I luku.
Tu masz rację. Te trybuny to kawał historii, więc jeśli coś by było na rzeczy to wolałbym gruntowny remont niż budowę od nowa. Oczywiście jeśli da się w ogóle tak to wyremontować żeby zwiększyć ilość miejsc na trybunach. Ma ktoś jakieś pomysły jak można by było to zrobić? Czy jest na sali budowlaniec?
Ogólnie chciałbym serdecznie podziękować władzom KM Cross za to co mamy w tym sezonie. Organizacyjnie już wygraliście tą ligę. Dzięki Wam kibice martwią się czy stadion spełni warunki ekstraligowe, bo są pewni że przy tym zacięciu i profesjonalizmie wejście to tylko kwestia czasu. Wierzę, że to udźwigniecie. DZIĘKUJĘ!
Podstawową zaletą naszego stadionu jest kąt trybun i bliskość toru. Dzięki temu żużel u nas ogląda się fantastycznie. Dlatego niezależnie od zakresu przebudowy te dwa elementy trzeba uszanować