Lubelski klub w sezonie 2017
Re: Lubelski klub w sezonie 2017
Kolejne dobre info dla kibiców - w przyszłym roku prawdopodobnie będziemy mieli jedną z rund SEC w Lublinie.
http://www.przegladsportowy.pl/zuzel/sec,sec-w-lodzi-ale-najwczesniej-w-2018-roku,artykul,737520,1,12423.html
http://www.przegladsportowy.pl/zuzel/sec,sec-w-lodzi-ale-najwczesniej-w-2018-roku,artykul,737520,1,12423.html
Może jest szansa na jakiś mały lifting stadionu
albo chociaż posprzątanie 
Karol Baran Karol!
Ponoć chodzi o sztuczny tor na Arenie Lublin. Nie wiem czy to faktycznie wypali, bo obawy były o wjazd ciężkiego sprzętu na podłoże wypełnione drenażami i ew. utratę gwarancji. W każdym razie info o żużlu na Arenie pojawiło się już parę miesięcy temu.
Kibice sobie poradzą ze wszystkim. Poradzą sobie i z barwami i nazwą. Sam pamiętam jak na meczu Polska -Dania po zawołaniu spikera kto wygra mecz połowa krzyczała Polska a druga połowa Motor.
Nie ma co jechać po chłopakach za wcześniejsze niezadowolone wypowiedzi. Kibic jak nie ma komu kibicować ma prawo być wkurzony. A może dzięki tym wypowiedziom teraz mamy to co mamy? (między innymi)
A co do próby żużla na Arenie Lublin...no to mogłoby otworzyć nowy rozdział z powrotem developerów na Zygmuntowskie włącznie, choć wolałbym aby na Zygmuntowskich powstała druga Arena dla sporów motorowych.
Nie ma co jechać po chłopakach za wcześniejsze niezadowolone wypowiedzi. Kibic jak nie ma komu kibicować ma prawo być wkurzony. A może dzięki tym wypowiedziom teraz mamy to co mamy? (między innymi)
A co do próby żużla na Arenie Lublin...no to mogłoby otworzyć nowy rozdział z powrotem developerów na Zygmuntowskie włącznie, choć wolałbym aby na Zygmuntowskich powstała druga Arena dla sporów motorowych.
Te na samym początku na kevlarach niezapomnianego Lubelskiego Węgla, rzeczywiście
Prezentują się wyśmienicie, wystarczy odkurzyć, odkupić od tamtych zawodników i voila,
pasują do obecnego klubu.
Zamiast rundy SEC gdzie się jeździ o pietruszkę wolałbym na Arenie finał GPCh, lub nawet GP za parę lat gdy się znudzi gorzowianom czy torunianom.
Jeśli dojdzie do tej rundy, smutne będzie oglądanie w roli gościa tych zawodów, ile by się zmieniło gdyby na takim obiekcie była liga żużlowa co kolejkę.. Dopuszczenie na rozdzielenie funkcji piłki i żużla na dwa stadiony to największy błąd w historii lubelskiego środowiska żużlowego.
Teraz to czy organizują sobie SEC, MACEC czy Andrzejki nie ma znaczenia
Zamiast rundy SEC gdzie się jeździ o pietruszkę wolałbym na Arenie finał GPCh, lub nawet GP za parę lat gdy się znudzi gorzowianom czy torunianom.
Jeśli dojdzie do tej rundy, smutne będzie oglądanie w roli gościa tych zawodów, ile by się zmieniło gdyby na takim obiekcie była liga żużlowa co kolejkę.. Dopuszczenie na rozdzielenie funkcji piłki i żużla na dwa stadiony to największy błąd w historii lubelskiego środowiska żużlowego.
Teraz to czy organizują sobie SEC, MACEC czy Andrzejki nie ma znaczenia
Talmai pisze:Te na samym początku na kevlarach niezapomnianego Lubelskiego Węgla, rzeczywiście
Prezentują się wyśmienicie, wystarczy odkurzyć, odkupić od tamtych zawodników i voila,
Co kto lubi, tak to widzi
Z barwami wiadomo- każdy prawdziwy lubelski kibic chciałby jednego.
A co do przyszłego sezonu to byłbym ostrożnym optymistą. Oczywiscie skład jest dobry i można by nim było jechać w pierwszej lidze. Tylko że to jest nowo powstały klub, jestem ciekaw jak to wszystko wypadnie organizacyjnie, niektóre sprawy buduje się latami, a awansuje się do wyższej ligi nie przez jeden a dwa- trzy sezony. Zaczelismy z przytupem i z kasą(chyba- będzie ten sponsor? ) jaką inni nie mają, oby tego nie spierd....
Najpewniejszym sponsorem jest zawsze kibic. Paka jest. Odpowiedź kibiców powinna być we frekwencji na stadionie. Jak kibice tego nie spierd... to chyba nie da się tego spierd...Klub nowy ale moje zaufanie ma. Nie mogę doczekać się sprzedaży karnetów na sezon 2017. 
-
tmaciuszczak
Wracając do tematu SEC i toru na Arenie:
http://www.dziennikwschodni.pl/sport/zu ... 90285.html
http://www.dziennikwschodni.pl/sport/zu ... 90285.html
-
Misio1987lbn
lombard pisze:Najpewniejszym sponsorem jest zawsze kibic. Paka jest. Odpowiedź kibiców powinna być we frekwencji na stadionie. Jak kibice tego nie spierd... to chyba nie da się tego spierd...Klub nowy ale moje zaufanie ma. Nie mogę doczekać się sprzedaży karnetów na sezon 2017.
Jak ja już nie mogę się doczekać tych kolejek do kas na Zygmuntowskich.. Eh niech powrócą te stare dobre czasy gdy człowiek w nie musiał myśleć co będzie robił w niedzielne popołudnie bo wiadomo było, gdzie będzie..
- tezetomaniak
- Trener
Misio1987lbn pisze:Jak ja już nie mogę się doczekać tych kolejek do kas na Zygmuntowskich.. Eh niech powrócą te stare dobre czasy gdy człowiek w nie musiał myśleć co będzie robił w niedzielne popołudnie bo wiadomo było, gdzie będzie..
Przedpołudnie. Bo jedna kasa będzie czynna, więc trzeba wcześnie wstać
Czego się nie robi dla swojej ulubionej dyscypliny sportu. 
Czas na zmiany :]
Gdybyśmy mieli jakiegoś porządnego juniora (np. Bober) to byłaby prawda.
Wielki hit PLŻ2 w lany poniedziałek w Lublinie? Czekamy na oficjalne ogłoszenie terminarza.
Pierwsze spotkanie z tego co wiem na wyjeździe.
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2016, o 20:52 przez Dobromir, łącznie zmieniany 2 razy.
,,Z pisma przesłanego przez Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji, który zarządza stadionem przy A. Zygmuntowskich wynika, że z obiektu żużlowcy nie będą mogli korzystać od 5 do 25 czerwca. W czasie rozgrywanych m.in. w Lublinie Młodzieżowych Mistrzostw Europy będzie on całkowicie wyłączony z eksploatacji. W tym czasie nie mogą się tam odbywać treningi ani imprezy sportowe w żadnej dyscyplinie.
Szykujemy się na scenariusz, według którego będziemy korzystali z uprzejmości zaprzyjaźnionych drużyn. Będziemy szukać podobnych torów do tych, na których w tym czasie będziemy rozgrywać mecze – przyznaje Dariusz Śledź."
http://www.dziennikwschodni.pl/sport/zu ... 91485.html
Szykujemy się na scenariusz, według którego będziemy korzystali z uprzejmości zaprzyjaźnionych drużyn. Będziemy szukać podobnych torów do tych, na których w tym czasie będziemy rozgrywać mecze – przyznaje Dariusz Śledź."
http://www.dziennikwschodni.pl/sport/zu ... 91485.html
To chyba wystarczy dogadać się z przeciwnikiem i na te dwa mecze zamienić gospodarza ?
Czas na zmiany :]
Oczywiscie że można w tym okresie się dogadać i odjechać mecze wyjazdowe, gorzej jak się trafi taki ostrów, który na pewno wykorzysta taką sytuację. Zresztą i tak ich pocisniemy.
Czyli jednak mecze w soboty? http://www.polskizuzel.pl/kluby-drugiej-ligi-chca-jechac-sobote/
od 1988 tylko SPEEDWAY
Dziwne... niedzielne popoludnia sa idealne na zuzel. Sobota to np. wesela, wyjazdy nad jeziora, dzialki itp., inne spotkania sportowe. Według mnie, moze to sie przelozyc na frekwencje. Odkad chodze na zuzel, niedzielne popoludnie mozna bylo smialo rezerwowac na zuzel. Zobaczymy jak sie kluby dogadaja, oby z korzyscia dla kibicow.
I praca. Dla części osób sobota to dzień powszedni. Niestety na przykład dla mnie mecze w sobotę to kolejny rok bez żużla w Lublinie.
mecze w sobote to strzal w kolano.
zadnych plusow - nie rozumiem decyzji
zadnych plusow - nie rozumiem decyzji
never ride faster than your angel can fly