lombard pisze:spokojny pisze:http://espeedway.pl/news,w_plz2_beda_przestrzegac_przepisow,84516,12.html
Niektórzy z prezesów już dzisiaj mają aspiracje, że za rok będą w I lidze. Z informacji które uzyskałem, składy w Lublinie, Gnieźnie czy Ostrowie będą takie, że z powodzeniem te drużyny już teraz mogłyby jeździć na zapleczu PGE Ekstraligi.
Tak na podsycenie apetytów

.
Prezes Steliga jak zwykle trochę fantazjuje a trochę się użala. Oczywiście, że żaden z klubów tanio skóry nie odda szczególnie na swoim torze ale do zaplecza E-ligi to jednak trochę brakować będzie. Ja po cichu liczę, że będziemy mieli tych dwóch obcokrajowców pokroju Mastersa, Kylmaekorpi lub Monberga ale jeśli nawet tak się nie stanie to i tak już jest fajnie, że Lublin wraca do gry.

Kylmakorpi
To drogi zawodnik. Chce jeździć ligę wyżej a nie ligę niżej niż teraz.
Jeśli Masters ma trochę oleju w głowie to też jest poza zasięgiem. Miał dobry sezon, kilka meczów bardzo ładnie zapunktował. Prezesi pierwszoligowi to widzą. Kraków, Rzeszów, może Piła.
Monberg jest w zasięgu. Ale czy jest magnesem dla lubelskich widzów ? I czy traktuje żużel jeszcze w miarę poważnie ?
I tak trzeba mieć mocnych Polaków i to jest większy problem. Jeśli którykolwiek weźmie 2 ligę pod uwagę to pewnie nie będzie tani.
A potrzeba trzech. Zakładam że jednym z nich będzie Stachyra, amator za słaby na najbiedniejszy klub Premier League gdzie go zwolnili po kilku meczach bo nie mógł zdobyć 5 pkt.
Steliga koloryzuje jacy to wszyscy poza Krosnem bogaci i rozrzutni, potem się okazuje że jeżdżą tacy sami lamerzy jak w Krośnie.
Wygląda na to że bracia Jabłońscy będą teoretycznie najlepszymi Polakami w tej lidze.
Cross musi zrobić jakiś skład bo na amatorów w drugiej części sezonu nikt nie pójdzie.
Jakie składy mogą być w 2 lidze które " z powodzeniem mogą się ścigać w PLŻ" ?
Przecież tu nawet Baran z Lampartem i Miesiącem się nie zniżą bo mają dobre średnie i okazję żeby coś wyciągnąć w PLŻ.
Dostępni Kuciapa, Mazur, Koza, Burza, M.Rempała itp. Do tego tylko dwóch obco. Przecienie do Janusza myślę że wszyscy zgłoszą słabe ekipy.
Może Gniezno jeśli ściganie wszystkich dostępnych wychowanków i weźmie Bjarne i jakiegoś mocnego obco to będą w miarę wyglądać.
Ostrów ma zaczynać skład od Sówki, to już jest jeden słaby punkt