Lubelski klub w sezonie 2016
Re: Lubelski klub w sezonie 2016
Tylko że tych dwóch o których myślę razem wzięci w sezonie zrobili kilkanaście punktów. Wkład punktowy najmniejszy w drużynie.gorzej jak mieli np.zapisane kwoty na przygotowanie których nie dostali.mam jednak nadzieje że klub się jakos zabezpieczył bo za taką jazdę obaj panowie powinni dopłacić.
Gelo pisze:mam jednak nadzieje że klub się jakos zabezpieczył
Nie żartuj Gelu.
Podobno jednym z naszych wierzycieli jest również Nike Luna
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Ale był na prezentacji zespołu na Arenie Lublin , to niby za darmo ? 
Nie no żartujecie - prawda?
Może chodzi o koszty dojazdu na sparing w Krośnie w którym pojechał

Gelo pisze:Tylko że tych dwóch o których myślę razem wzięci w sezonie zrobili kilkanaście punktów. Wkład punktowy najmniejszy w drużynie.gorzej jak mieli np.zapisane kwoty na przygotowanie których nie dostali.mam jednak nadzieje że klub się jakos zabezpieczył bo za taką jazdę obaj panowie powinni dopłacić.
A jak byś zareagował jeśli byś się dowiedział że jednym z tych co nie podpisali jest Oskar.
I w przypadku jego osoby wcale bym sie nie dziwił.
Wszyscy wiemy jak klub wywiązał się z obietnic wobec niego a MDMP w Krośnie chyba przelało czarę goryczy.
Nie wierzę.
Znowu Oskarowi Lublin śmierdzi? Czy to jemu jedynemu coś obiecano a nie dano? Z pustego to i Salomon nie naleje. Ile w tym sporcie naobiecywano i nigdy się nie wywiązano to można by kilka tomów poezji wydać. Klubowi też obiecywano a potem wielokrotnie było jak było.
Życie pokazuje też, że bezsensem jest organizowanie przedsezonowych konferencji. Szkoda generować koszty bo to nic nie daje. Konferencję można i powinno się organizować jak wchodzi sponsor tytularny lub zaistnieje równie ważne wydarzenie. Inaczej to nie działa. Jeśli ktoś myślał, że organizując konferencję przyciągnie tym kogoś w późniejszym czasie, to się grubo pomylił. Prędzej ktoś odniósł mylne wrażenie, że wszystko jest ok i dadzą sobie radę. W sumie też tak myślałem a jednak widmo zniknięcia żużla się przybliżyło...
Na sparingi też nas niestety nie stać...Już lepszym pomysłem na otwarcie sezonu wydaje się zorganizowanie turnieju indywidualnego o Puchar Prezydenta. Przyjdzie trochę kibiców to zwróci się za metanol.
Ale czy to wypali? Brak 3 ugód to jednak spora przeszkoda na chwilę obecną...
Życie pokazuje też, że bezsensem jest organizowanie przedsezonowych konferencji. Szkoda generować koszty bo to nic nie daje. Konferencję można i powinno się organizować jak wchodzi sponsor tytularny lub zaistnieje równie ważne wydarzenie. Inaczej to nie działa. Jeśli ktoś myślał, że organizując konferencję przyciągnie tym kogoś w późniejszym czasie, to się grubo pomylił. Prędzej ktoś odniósł mylne wrażenie, że wszystko jest ok i dadzą sobie radę. W sumie też tak myślałem a jednak widmo zniknięcia żużla się przybliżyło...
Na sparingi też nas niestety nie stać...Już lepszym pomysłem na otwarcie sezonu wydaje się zorganizowanie turnieju indywidualnego o Puchar Prezydenta. Przyjdzie trochę kibiców to zwróci się za metanol.
Ale czy to wypali? Brak 3 ugód to jednak spora przeszkoda na chwilę obecną...
Motrowiec pisze:A jak byś zareagował jeśli byś się dowiedział że jednym z tych co nie podpisali jest Oskar.
I w przypadku jego osoby wcale bym sie nie dziwił.
Wszyscy wiemy jak klub wywiązał się z obietnic wobec niego a MDMP w Krośnie chyba przelało czarę goryczy.
Jeśli to prawda to Oskar zyskuje u mnie kolejne plusy. Mam nadzieję, że zostanie solidnym zawodnikiem, bo rozsądnym już jest, a takich w żużlu brakuje.
lombard pisze:Czy to jemu jedynemu coś obiecano a nie dano?
No tak, to jest argument.
A jak byś zareagował jeśli byś się dowiedział że jednym z tych co nie podpisali jest Oskar.
I w przypadku jego osoby wcale bym sie nie dziwił. Wszyscy wiemy jak klub wywiązał się z obietnic wobec niego a MDMP w Krośnie chyba przelało czarę goryczy.
Zareagowałbym brakiem zaskoczenia. Jeżeli ktoś od początku kariery za mentora obrał sobie starszego kolegę - również wychowanka, któremu również Lublin okresowo cyklicznie śmierdzi, czemu daje się upust na konferencjach oraz ucieczkami do Grudziądza - takie coś nie powinno dziwić. Z drugiej strony oczywiscie klub popełnia fatalne błędy. Na Oskara należy chuchać, dmuchać i od niego zacząć budowanie składu w jakiejkolwiek lidze.
- niespokojny
- Trener
Oby nie dopuścili Zająców do ligi. Mieli szansę spłacić długi, nie wykorzystali jej. Teraz starają się o licencję warunkową do licencji warunkowej. Po co grzebać się kolejny rok w szmabie i przedłużać agonię. Przynajmniej za rok będzie można rozliczać władzę z obiecanek, a tak pokażą faka i do widzenia z żużlem na lata.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Po to żeby dostać kolejną dotację...Po co grzebać się kolejny rok w szmabie i przedłużać agonię.
Na dzień dzisiejszy z licencjami rewelacja
http://sportowefakty.wp.pl/zuzel/567115 ... ciu-klubow
http://sportowefakty.wp.pl/zuzel/567115 ... ciu-klubow
Przyznam szczerze, że bardzo dziwi mnie awersja niektórych kibiców do Motoru. Nie śledzę tego, ale czy kibice piłki ręcznej tak samo jada po dziewczynach że narobiły 2 miliony długu?
A może to wcale nie kibice Motoru tu i pod artykułami gazet oraz sportowych faktach i innych forach wypowiadają się o konieczności likwidacji tego sportu w mieście?
Powiedział P.Zając, że nie jest przyspawany do stołka? Więc pytam co kogo jeszcze boli? W czym widzi problem? Może niech sobie taki delikwent golnie dwa piwka i przemyśli jeszcze raz sprawę? Albo się kibicem jest na dobre i na złe albo się nim nie jest. Nie tylko nasz klub ma problemy.
Jak już coś cytujesz kolego, to nie wyrywaj z kontekstu! Cieszę się, że Tobie szef płaci na czas, dostajesz premie, trzynastki, bony na Święta i inne suveniry. Na prawdę zazdroszczę. Niestety nie wszyscy tak mają.
Ja na ten przykład na te Święta dostałem 30% mniej niż rok temu. Będzie trzeba zrezygnować z zakupu nowych koszul co chwila. Żużel jest ostatnią rzeczą z której chcę rezygnować, bo wiem dobrze jaka jest rola i miejsce kibica! 
A może to wcale nie kibice Motoru tu i pod artykułami gazet oraz sportowych faktach i innych forach wypowiadają się o konieczności likwidacji tego sportu w mieście?
Powiedział P.Zając, że nie jest przyspawany do stołka? Więc pytam co kogo jeszcze boli? W czym widzi problem? Może niech sobie taki delikwent golnie dwa piwka i przemyśli jeszcze raz sprawę? Albo się kibicem jest na dobre i na złe albo się nim nie jest. Nie tylko nasz klub ma problemy.
mkosz pisze:lombard pisze:Czy to jemu jedynemu coś obiecano a nie dano?
No tak, to jest argument.
Jak już coś cytujesz kolego, to nie wyrywaj z kontekstu! Cieszę się, że Tobie szef płaci na czas, dostajesz premie, trzynastki, bony na Święta i inne suveniry. Na prawdę zazdroszczę. Niestety nie wszyscy tak mają.
Nie zawsze mi płaci na czas. Trzynastek, premii, bonów itp. nie widziałem już od lat.
Uważam, że jak zawodnika "x" klub zrobił w jajo, to nie znaczy, że zawodnik "y" też ma na to pozwalać. Zarobił pieniądze na torze i należą mu się one jak psu buda.
A jak było z poprzednimi umowami, to spytaj panów z zarządu, czy ze wszystkich (szczególnie tych ustnych) zawsze się wywiązywali.
Popytaj tych co nie podpisali ugody. Może wtedy dojdziesz do wniosku, że to na prawdę nie ma sensu.
Uważam, że jak zawodnika "x" klub zrobił w jajo, to nie znaczy, że zawodnik "y" też ma na to pozwalać. Zarobił pieniądze na torze i należą mu się one jak psu buda.
A jak było z poprzednimi umowami, to spytaj panów z zarządu, czy ze wszystkich (szczególnie tych ustnych) zawsze się wywiązywali.
Popytaj tych co nie podpisali ugody. Może wtedy dojdziesz do wniosku, że to na prawdę nie ma sensu.
Z tego co jest napisane na SF "KMŻ Motor Lublin w ogóle nie skorzystał z możliwości złożenia odwołania." to rozumiem że temat nieaktualny
, nie będzie gdzie na żużel pójść i powdychać .... szkodza
cytowalem prezesa w innym watku
"We wtorek złożyliśmy odwołanie i liczymy na pozytywne rozpatrzenie. Myślę, że do końca roku podpiszemy ugody ze wszystkimi zawodnikami i będziemy mogli pojechać w drugiej lidze – mówi Andrzej Zając, prezes klubu."
"We wtorek złożyliśmy odwołanie i liczymy na pozytywne rozpatrzenie. Myślę, że do końca roku podpiszemy ugody ze wszystkimi zawodnikami i będziemy mogli pojechać w drugiej lidze – mówi Andrzej Zając, prezes klubu."
Wysłali odwołanie tylko może na zły adres.
W lubelskim żużlu przydałaby się osoba pokroju Witolda Skrzydlewskiego. Można go nie lubić za jego wypowiedzi czy zachowania. Jednak nie odmówi się wkładu w uratowanie, a potem powolną budowę solidnego klubu. Nie ma tam przepłacania zawodników
Pomarzyć zawsze można
Pomarzyć zawsze można
No to chyba pozamiatane.Tylko po co ta ściema,że odwołanie wysłali.
http://www.kurierlubelski.pl/sport/art/ ... z-35985254
mema pisze:No to chyba pozamiatane.Tylko po co ta ściema,że odwołanie wysłali.
Podsumowując: ratusz pozamiatał żużel w Lublinie, uspokajając kibiców mglistą obietnicą nowego otwarcia w roku 2017. Szczęśliwego Sezonu 2016!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Powiem tak, z jednej strony sie ciesze bo to co sie dzialo przez ostatnie 2,5 sezonu to jawne obrzydzanie zuzla i to obrzydzanie bylo tak skuteczne, ze nawet ja, absolutny zuzlozjeb mialem juz tego lubelskiego cyrku dosc. Wszystko bylo by nawet ok, gdyby deklaracje Zuka i Burego byly przelane na papier. A do 2017 roku moze zdarzyc sie tak wiele, ze bardzo powaznie boje sie o przyszlosc lubelskiego zuzla. Obysmy jak najszybciej spotkali sie na Zygmuntowskich na meczu ligowym, ale tak jak mowilem niejednokrotnie, boje sie, ze ten sport udupiono juz na amen. W bialych rekawiczkach.
$korzen$ pisze:Powiem tak, z jednej strony sie ciesze bo to co sie dzialo przez ostatnie 2,5 sezonu to jawne obrzydzanie zuzla i to obrzydzanie bylo tak skuteczne, ze nawet ja, absolutny zuzlozjeb mialem juz tego lubelskiego cyrku dosc. Wszystko bylo by nawet ok, gdyby deklaracje Zuka i Burego byly przelane na papier. A do 2017 roku moze zdarzyc sie tak wiele, ze bardzo powaznie boje sie o przyszlosc lubelskiego zuzla. Obysmy jak najszybciej spotkali sie na Zygmuntowskich na meczu ligowym, ale tak jak mowilem niejednokrotnie, boje sie, ze ten sport udupiono juz na amen. W bialych rekawiczkach.
Gdyby istniał plan nowego otwarcia w lubelskim żużlu to przecież podstawową sprawą byłby remont/budowa nowego obiektu, ale
http://wiadomosci.onet.pl/lublin/plany- ... ury/j44dy7
cisza na ten temat, więc wiecie jak was zrobili...
Nie wierzę w żadne nowe otwarcie w 2017,Jacek Bury ma już nowe cele (głównie polityczne) a Miasto w 2017 przygotowuje się do jubileuszu i nie będzie szukać dodatkowych obciążeń budżetowych...
Chyba ze znajdują się zupełnie nowe osoby które będą chciały spróbować...
Cz@rek pisze:Nie wierzę w żadne nowe otwarcie w 2017,Jacek Bury ma już nowe cele (głównie polityczne) a Miasto w 2017 przygotowuje się do jubileuszu i nie będzie szukać dodatkowych obciążeń budżetowych...
i dlatego Zająca załatwiono MOSiR-em, a kibiców (frajerów) obietnicami.