Lubelski klub w sezonie 2016

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2016

#176 Postautor: poli » 26 listopada 2015, o 18:39

ktos ma jakies wiesci z klubu bo jakas cisza zapadla?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#177 Postautor: Gelo » 27 listopada 2015, o 00:07

A co to jest klub i żużel w Lublinie?

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#178 Postautor: lombard » 27 listopada 2015, o 07:33

A ktoś zgłosił upadłość albo likwidację? :lol:
Na mój nos Prezes kompletuje papiery i trzeba czekać. Ale bez dobrej woli Centrali to nic z tego nie będzie bo trzeba by na parę rzeczy przymknąć oko. Jeśli centrala będzie konsekwentna to będzie jeden zespół w lidze mniej...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#179 Postautor: Łoptymista » 27 listopada 2015, o 20:07

Centrala od lat pali głupa, wiec na ich rozsądek i konsekwencję w działaniu to bym nie liczył.

Czarek
Trener

#180 Postautor: Czarek » 28 listopada 2015, o 10:50

Łoptymista pisze:Centrala od lat pali głupa, wiec na ich rozsądek i konsekwencję w działaniu to bym nie liczył.

Nie znajduję kulturalnych określeń na tzw. centralę. Co roku to samo. Ogłoszenie nowych zasad (np. połączenia lig) w grudniu, a tym bardziej w styczniu to katastrofalna sytuacja dla klubów. Decyzje co do kształtu lig i zasad rywalizacji powinny być znane już we wrześniu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#181 Postautor: lombard » 3 grudnia 2015, o 07:25

Jeśli uda się wystartować, biorąc pod uwagę całokształt sytuacji, skład mógłby wyglądać teoretycznie jakoś tak:

9. Karol Baran
10. junior
11. Anders Thomsen
12. junior
13. Dawid Stachyra
14. junior
15. junior

Myślę, że byłoby nas stać a i kibice by przyszli. 8)

jerry78
Trener

#182 Postautor: jerry78 » 3 grudnia 2015, o 08:43

Jednak 5-zespołowa II liga? Znowu mecze raz na miesiąc.
http://www.przegladsportowy.pl/zuzel,gk ... 1,281.html

2 zawodników bez zgody na ugody
http://www.lubsport.pl/aktualnosci/kmz- ... -na-ugody/

Co do składu to marzeniem były polski skład, na który niestety nas nie stać.
9. Miesiąc
10. K. Pulczyński
11. Stachyra
12. Mazur
13. Baran
14. Bober
15. szkółkowicz

Motrowiec

#183 Postautor: Motrowiec » 3 grudnia 2015, o 18:32

jerry78 pisze:Jednak 5-zespołowa II liga? Znowu mecze raz na miesiąc.
http://www.przegladsportowy.pl/zuzel,gk ... 1,281.html

2 zawodników bez zgody na ugody
http://www.lubsport.pl/aktualnosci/kmz- ... -na-ugody/

Co do składu to marzeniem były polski skład, na który niestety nas nie stać.
9. Miesiąc
10. K. Pulczyński
11. Stachyra
12. Mazur
13. Baran
14. Bober
15. szkółkowicz

Pobożne marzenie - Zdziwił bym sie jak po tegorocznych obiecankach i "zapominaniu" zgłaszania od jazdy w zawodach młodzieżowych Oskar będzie z tymi ludźmi rozmawiał

Jan

#184 Postautor: Jan » 3 grudnia 2015, o 18:38

o matko, ale masz marzenia.

Mięsiąc - Gonie, gonie i nie mogę do gonić
Stachyra - Jak ja nie lubię lubelskiego toru
Baran - Gdzie moja zajawka

To ja już wolę oglądać młodych z KM Cross

Motrowiec

#185 Postautor: Motrowiec » 3 grudnia 2015, o 18:53

No to cyrk zaczyna sie na nowo. Licencja dla KMŻ to najgorsza wiadomość dla wszystkich kibiców. Oznacza nic innego jak blokadę do 2018 roku "konkurencję" tak przynajmniej traktują działania Burego i innych obecni rządzący tym co nazywają klub.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#186 Postautor: lombard » 4 grudnia 2015, o 07:36

Chciałbym poznać nazwiska tych dwóch zawodników którzy woleliby pogrzebać klub niż poczekać na kaskę. :shock:
Czyżby myśleli że Lublin tylko udaje Greka? A może aż tak bardzo im Lublin obrzydł? :shock:
GKSŻ dobrze kombinuje i rozumiem ich argumentację. Prezes widzę obrał dobry kurs. Zwrócę tylko uwagę na jedna kwestię (zanim będzie za późno): Panie Prezesie ostrożnie z budowaniem silnego składu żeby dogodzić kibicom. Znowu jedziemy o awans bez stabilnego zaplecza finansowego i sponsora tytularnego? Sezon 2016 jeśli wystartujemy powinien być przygotowaniem do utworzenia spółki z dobrym stabilnym kapitałem i wdrożenia pomysłów rozwojowych zaprezentowanych na konferencji Prezydenta (a może coś się pojawić w międzyczasie sezonu). :idea:
Oczywiście na skład papy nikt nie przyjdzie. Więc musi być nazwisko na które zwrócą uwagę kibice i dobrzy prowadzący parę. Nawet jak przegramy 30-60 po walce i widowisku nic się nie stanie. Pamiętam jak Mroczka męczył się z Michalakiem. Kibicom się podobało. Jeden zakończył karierę a drugi się rozwinął. Taki to sport. A rujnowaniem budżetów innych klubów bym się najmniej przejmował. W tym sezonie wygraliśmy wszystkie mecze z Krosnem a Krosno lepiej na tym wyszło niż my zwycięzcy! :idea:

Motrowiec

#187 Postautor: Motrowiec » 4 grudnia 2015, o 08:12

@lombard
Ty naprawdę w to wierzysz czy tylko marzysz? Zarząd liczy na stworzenie składu z młodzieżowców aby tylko wystartować, wyżebrać z miasta z 300 tysi i zamknąć biznes a rokiem karencji najlepiej zrobić 2017 może wtedy Bury i spółka się rozmyślą bo kto będzie czekał do 2018.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#188 Postautor: Marcinex » 4 grudnia 2015, o 09:19

lombard pisze:W tym sezonie wygraliśmy wszystkie mecze z Krosnem ...

Oj, chyba nie wszystkie 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#189 Postautor: MIERZWIN » 4 grudnia 2015, o 09:44

lombard pisze:Pamiętam jak Mroczka męczył się z Michalakiem. Kibicom się podobało. Jeden zakończył karierę a drugi się rozwinął.

Ekhmm... Michalukiem.
Nawiasem mówiąc, Maciek pozostał chyba jednak przy żużlu w trochę innej roli. A Mroczka w E-lidze "gwiazdorzy" w TV.
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#190 Postautor: $korzen$ » 4 grudnia 2015, o 14:40

A jak sie maja dzialania klubu/prezesa do niedawnej konferencji Prezydenta i Pana Burego? Jezeli Zajac dopnie swego i wystartuje to co wowczas z kwestiami ktore byly poruszane i ustalone na konferencji?

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#191 Postautor: maestro76 » 4 grudnia 2015, o 18:52

aj korzen musiales przypominac :wink: a juz liczyli ze o sprawie szybko sie zapomni ... :-D
never ride faster than your angel can fly

go!
Trener

#192 Postautor: go! » 4 grudnia 2015, o 19:03

Motrowiec pisze:No to cyrk zaczyna sie na nowo. Licencja dla KMŻ to najgorsza wiadomość dla wszystkich kibiców. Oznacza nic innego jak blokadę do 2018 roku "konkurencję" tak przynajmniej traktują działania Burego i innych obecni rządzący tym co nazywają klub.

Dobrze powiedziane, chociaz i tak delikatnie.
Tak jak juz pisalem: Dlugi KMZ za pomoca miejskiej kasy mozna pokryc wylacznie prowadzac ten klub. Wyniki sportowe, sklad czy ilosc kibicow naprawde sie tu licza najmniej :)

Czarek
Trener

#193 Postautor: Czarek » 4 grudnia 2015, o 20:24

Motrowiec pisze:No to cyrk zaczyna sie na nowo. Licencja dla KMŻ to najgorsza wiadomość dla wszystkich kibiców. Oznacza nic innego jak blokadę do 2018 roku "konkurencję" tak przynajmniej traktują działania Burego i innych obecni rządzący tym co nazywają klub.

Mit konkurencji w postaci Burego będzie żył jeszcze długo w sercach lubelskich ćwierćkibiców, zwłaszcza wtedy gdy p. Bury ogłosi, że faktycznie miał coś robić, ale mu Zając uciekł i się nie udało.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#194 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2015, o 00:56

Ja również pozwolę sobie zachować postawę niewiernego Tomasza.Nie uwierzę dopóki nie zobaczę.nauczony doświadczeniem wiem że jak przychodzi co do czego i trzeba wyłożyć kasę na stół - chętnych brakuje. Pogodziłem się z myślą że żużla u nas nie będzie w sezonie 2016 i wcale nie jestem zwolennikiem jechania pod dowództwem prezesa.Jazda o nic i generowanie kolejnych długów jakoś mnie nie rajcują.aż dziw że Ales chce pójść na ugodę i zostać w Lublinie.równy chlop z niego

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#195 Postautor: truskawa » 5 grudnia 2015, o 01:13

Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Od sezonu bez żużla lepszy bylby nawet Kasiński. Jak klubowi uda sie w przyszłym sezonie zmniejszyć dług, to być może nie będzie potrzebna żadna karencja i od 2017 będzie mógł wystartowac ktokolwiek tylko chce
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Motrowiec

#196 Postautor: Motrowiec » 5 grudnia 2015, o 17:44

Mit konkurencji w postaci Burego będzie żył jeszcze długo w sercach lubelskich ćwierćkibiców, zwłaszcza wtedy gdy p. Bury ogłosi, że faktycznie miał coś robić, ale mu Zając uciekł i się nie udało.

Kolego to że trafiłem na to forum dopiero teraz nie oznacza że jak to nazwałeś jestem ćwierćkibicem po prostu nie ogarniałem jak się tu poruszać i nadal jest to dla mnie nie do końca zrozumiałe. W sumie to nawet mnie wali jak mnie oceniasz, z Motorem jestem od około 40 lat i nie jedne obiecanki pamiętam. Nie mogę natomiast znieść tego dziadostwa jakie nazywane jest tą wspaniałą nazwą Motor, szarganie nią. Obecni prezesi są od kilku lat z tym że za sprawki rządzili kasą i mieli ludzi którzy się znają i których znają a od roku stwierdzili że sami się na wszystkim znają i skłócili środowisko, Wzięli sobie do pomocy chłystka wyrwanego rok temu z trybuny na wirażowego a w tym roku dali mu pełnię władzy. Drugi vice prezes taksówkarz od 5 lat obiecuje sponsorów tytularnych aby tylko wyrwać karnet i lansować się no cóż Dyrektor z wykształcenia. O 3-cim vice nie będę się wypowiadał szkoda słów prawdę powie jak się pomyli.

Czarek
Trener

#197 Postautor: Czarek » 5 grudnia 2015, o 21:37

Motrowiec pisze:

Kolego to że trafiłem na to forum dopiero teraz nie oznacza że jak to nazwałeś jestem ćwierćkibicem po prostu nie ogarniałem jak się tu poruszać i nadal jest to dla mnie nie do końca zrozumiałe. W sumie to nawet mnie wali jak mnie oceniasz, z Motorem jestem od około 40 lat i nie jedne obiecanki pamiętam. Nie mogę natomiast znieść tego dziadostwa jakie nazywane jest tą wspaniałą nazwą Motor, szarganie nią. Obecni prezesi są od kilku lat z tym że za sprawki rządzili kasą i mieli ludzi którzy się znają i których znają a od roku stwierdzili że sami się na wszystkim znają i skłócili środowisko, Wzięli sobie do pomocy chłystka wyrwanego rok temu z trybuny na wirażowego a w tym roku dali mu pełnię władzy. Drugi vice prezes taksówkarz od 5 lat obiecuje sponsorów tytularnych aby tylko wyrwać karnet i lansować się no cóż Dyrektor z wykształcenia. O 3-cim vice nie będę się wypowiadał szkoda słów prawdę powie jak się pomyli.

Tym bardziej nie powinieneś wierzyć w bajki o nowych sponsorach.
PS. Nie wiem czy ogarniasz swój nick, bo brzmi "Motrowiec". Motr to taka marka rowerów.

O to Ci chodziło?

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#198 Postautor: lombard » 7 grudnia 2015, o 07:40

Dajcie dziadkowi spokój. Jak będziemy się gryźć między sobą to nic dobrego z tego nie wyjdzie. :lol:
Odpowiem: Oczywiście Michaluka. Przepraszam Maćka za przejęzyczenie. Nie tylko żużlem się zajmuję więc może się zdarzyć. :lol:
Czy naprawdę wierzę? No jestem widać optymistą. :lol: Ale to nie tylko optymizm. Ja umiem czytać wypowiedzi Prezesa między wierszami np. "nie będę płacił więcej jak 600 złotych za punkt zgodnie z porozumieniem międzyklubowym" dla mnie oznacza, że Prezes nie zamierza jechać tylko i wyłącznie juniorami wychowanymi przez KM Cross. No chyba, że chłopaki mają szanse taką kasiorę zarobić czyli przy wyniku 5 pkt. (1,1,1,1,1) wpadnie chłopakowi cirka 3000 złotych. :idea: Jak odjedzie dwa mecze w miesiącu to mu się od kasiory w głowie poprzewraca.... :lol:
A co do konferencji Prezydenta, Burego itd. to miasto prędzej czy później zmusi KMŻ do utworzenia spółki akcyjnej albo odejścia z branży. W tej sytuacji w mojej opinii prezes Zając ma rok na zdecydowanie się co chce: albo w jakiś sposób włącza się w to dzieło, albo oddaje pałeczkę. Inaczej tego nie widzę. Jeśli na koniec 2016 będzie wynik finansowy pozytywny, nie wpadałbym w hurra optymizm jaki to ja jestem, bo nadal tylko i wyłącznie pozostają te dwie drogi. I nie ważne kto jest taksówkarzem. Ważne czy chce dobra tego sportu i kibiców w mieście. Oczywiście szkoda ludzi którzy poodchodzili. Ale z drugiej strony z pozycji kibica na pewno lepiej się ogląda mecze jak z pozycji działacza. Dlatego szacun dla tych co robili i robią dla tego sportu. 8)

Motrowiec

#199 Postautor: Motrowiec » 8 grudnia 2015, o 08:51

Tym bardziej nie powinieneś wierzyć w bajki o nowych sponsorach.
PS. Nie wiem czy ogarniasz swój nick, bo brzmi "Motrowiec". Motr to taka marka rowerów.

O to Ci chodziło?[/quote]
Nie do końca ale nie miałem czasu się zastanawiać i w sumie to nieistotny szczegół. Rowery mnie nie interesują więc znam tylko Romet Jubilat (z komunii)
Co do bajek jestem bardzo ostrożny lecz jednocześnie wiem kto z Burym i Więckowskim jest po słowie. Obawiam się jednak że działania obecnego zarządu mogą odwlec to w czasie na kolejny rok. Rozumiem że chcą objechać sezon byle jak, z kasy miasta pospłacać zobowiązania a jak się to uda to najlepiej wycofać zespół i dostać zawieszenie. Co do porozumienia o którym pisze kolega @lombard to już jest łamane bo klub po raz kolejny proponuje kasę za podpis i większą stawkę niż 600 (przynajmniej 2 zawodnikom)
No cóż do wczoraj był czas na składanie wniosków licencyjnych zobaczymy co przyniesie jutro (zbiera się szanowna komisyja)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#200 Postautor: Cz@rek » 9 grudnia 2015, o 17:22

lombard pisze:Chciałbym poznać nazwiska tych dwóch zawodników którzy woleliby pogrzebać klub niż poczekać na kaskę. :shock:
Czyżby myśleli że Lublin tylko udaje Greka? A może aż tak bardzo im Lublin obrzydł? :shock:

Naprawdę nie wiesz kto?
A którzy jeździli najmniej a mieli największe oczekiwania (głównie finansowe?) 8) Ale jakby nie dostrzegali własnych błędów?
No kto ? 8)
Dodam dla ułatwienie ze mówimy oczywiscie o krajowych zawodnikach :)