Lubelski klub w sezonie 2016
Re: Lubelski klub w sezonie 2016
ktos ma jakies wiesci z klubu bo jakas cisza zapadla?
A co to jest klub i żużel w Lublinie?
A ktoś zgłosił upadłość albo likwidację?
Na mój nos Prezes kompletuje papiery i trzeba czekać. Ale bez dobrej woli Centrali to nic z tego nie będzie bo trzeba by na parę rzeczy przymknąć oko. Jeśli centrala będzie konsekwentna to będzie jeden zespół w lidze mniej...
Na mój nos Prezes kompletuje papiery i trzeba czekać. Ale bez dobrej woli Centrali to nic z tego nie będzie bo trzeba by na parę rzeczy przymknąć oko. Jeśli centrala będzie konsekwentna to będzie jeden zespół w lidze mniej...
- Łoptymista
- Trener
Centrala od lat pali głupa, wiec na ich rozsądek i konsekwencję w działaniu to bym nie liczył.
Łoptymista pisze:Centrala od lat pali głupa, wiec na ich rozsądek i konsekwencję w działaniu to bym nie liczył.
Nie znajduję kulturalnych określeń na tzw. centralę. Co roku to samo. Ogłoszenie nowych zasad (np. połączenia lig) w grudniu, a tym bardziej w styczniu to katastrofalna sytuacja dla klubów. Decyzje co do kształtu lig i zasad rywalizacji powinny być znane już we wrześniu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Jeśli uda się wystartować, biorąc pod uwagę całokształt sytuacji, skład mógłby wyglądać teoretycznie jakoś tak:
9. Karol Baran
10. junior
11. Anders Thomsen
12. junior
13. Dawid Stachyra
14. junior
15. junior
Myślę, że byłoby nas stać a i kibice by przyszli.
9. Karol Baran
10. junior
11. Anders Thomsen
12. junior
13. Dawid Stachyra
14. junior
15. junior
Myślę, że byłoby nas stać a i kibice by przyszli.
Jednak 5-zespołowa II liga? Znowu mecze raz na miesiąc.
http://www.przegladsportowy.pl/zuzel,gk ... 1,281.html
2 zawodników bez zgody na ugody
http://www.lubsport.pl/aktualnosci/kmz- ... -na-ugody/
Co do składu to marzeniem były polski skład, na który niestety nas nie stać.
9. Miesiąc
10. K. Pulczyński
11. Stachyra
12. Mazur
13. Baran
14. Bober
15. szkółkowicz
9. Miesiąc
10. K. Pulczyński
11. Stachyra
12. Mazur
13. Baran
14. Bober
15. szkółkowicz
jerry78 pisze:Jednak 5-zespołowa II liga? Znowu mecze raz na miesiąc.
9. Miesiąc
10. K. Pulczyński
11. Stachyra
12. Mazur
13. Baran
14. Bober
15. szkółkowicz
Pobożne marzenie - Zdziwił bym sie jak po tegorocznych obiecankach i "zapominaniu" zgłaszania od jazdy w zawodach młodzieżowych Oskar będzie z tymi ludźmi rozmawiał
o matko, ale masz marzenia.
Mięsiąc - Gonie, gonie i nie mogę do gonić
Stachyra - Jak ja nie lubię lubelskiego toru
Baran - Gdzie moja zajawka
To ja już wolę oglądać młodych z KM Cross
Mięsiąc - Gonie, gonie i nie mogę do gonić
Stachyra - Jak ja nie lubię lubelskiego toru
Baran - Gdzie moja zajawka
To ja już wolę oglądać młodych z KM Cross
No to cyrk zaczyna sie na nowo. Licencja dla KMŻ to najgorsza wiadomość dla wszystkich kibiców. Oznacza nic innego jak blokadę do 2018 roku "konkurencję" tak przynajmniej traktują działania Burego i innych obecni rządzący tym co nazywają klub.
Chciałbym poznać nazwiska tych dwóch zawodników którzy woleliby pogrzebać klub niż poczekać na kaskę.
Czyżby myśleli że Lublin tylko udaje Greka? A może aż tak bardzo im Lublin obrzydł?
GKSŻ dobrze kombinuje i rozumiem ich argumentację. Prezes widzę obrał dobry kurs. Zwrócę tylko uwagę na jedna kwestię (zanim będzie za późno): Panie Prezesie ostrożnie z budowaniem silnego składu żeby dogodzić kibicom. Znowu jedziemy o awans bez stabilnego zaplecza finansowego i sponsora tytularnego? Sezon 2016 jeśli wystartujemy powinien być przygotowaniem do utworzenia spółki z dobrym stabilnym kapitałem i wdrożenia pomysłów rozwojowych zaprezentowanych na konferencji Prezydenta (a może coś się pojawić w międzyczasie sezonu).
Oczywiście na skład papy nikt nie przyjdzie. Więc musi być nazwisko na które zwrócą uwagę kibice i dobrzy prowadzący parę. Nawet jak przegramy 30-60 po walce i widowisku nic się nie stanie. Pamiętam jak Mroczka męczył się z Michalakiem. Kibicom się podobało. Jeden zakończył karierę a drugi się rozwinął. Taki to sport. A rujnowaniem budżetów innych klubów bym się najmniej przejmował. W tym sezonie wygraliśmy wszystkie mecze z Krosnem a Krosno lepiej na tym wyszło niż my zwycięzcy!
Czyżby myśleli że Lublin tylko udaje Greka? A może aż tak bardzo im Lublin obrzydł?
GKSŻ dobrze kombinuje i rozumiem ich argumentację. Prezes widzę obrał dobry kurs. Zwrócę tylko uwagę na jedna kwestię (zanim będzie za późno): Panie Prezesie ostrożnie z budowaniem silnego składu żeby dogodzić kibicom. Znowu jedziemy o awans bez stabilnego zaplecza finansowego i sponsora tytularnego? Sezon 2016 jeśli wystartujemy powinien być przygotowaniem do utworzenia spółki z dobrym stabilnym kapitałem i wdrożenia pomysłów rozwojowych zaprezentowanych na konferencji Prezydenta (a może coś się pojawić w międzyczasie sezonu).
Oczywiście na skład papy nikt nie przyjdzie. Więc musi być nazwisko na które zwrócą uwagę kibice i dobrzy prowadzący parę. Nawet jak przegramy 30-60 po walce i widowisku nic się nie stanie. Pamiętam jak Mroczka męczył się z Michalakiem. Kibicom się podobało. Jeden zakończył karierę a drugi się rozwinął. Taki to sport. A rujnowaniem budżetów innych klubów bym się najmniej przejmował. W tym sezonie wygraliśmy wszystkie mecze z Krosnem a Krosno lepiej na tym wyszło niż my zwycięzcy!
@lombard
Ty naprawdę w to wierzysz czy tylko marzysz? Zarząd liczy na stworzenie składu z młodzieżowców aby tylko wystartować, wyżebrać z miasta z 300 tysi i zamknąć biznes a rokiem karencji najlepiej zrobić 2017 może wtedy Bury i spółka się rozmyślą bo kto będzie czekał do 2018.
Ty naprawdę w to wierzysz czy tylko marzysz? Zarząd liczy na stworzenie składu z młodzieżowców aby tylko wystartować, wyżebrać z miasta z 300 tysi i zamknąć biznes a rokiem karencji najlepiej zrobić 2017 może wtedy Bury i spółka się rozmyślą bo kto będzie czekał do 2018.
lombard pisze:W tym sezonie wygraliśmy wszystkie mecze z Krosnem ...
Oj, chyba nie wszystkie

lombard pisze:Pamiętam jak Mroczka męczył się z Michalakiem. Kibicom się podobało. Jeden zakończył karierę a drugi się rozwinął.
Ekhmm... Michalukiem.
Nawiasem mówiąc, Maciek pozostał chyba jednak przy żużlu w trochę innej roli. A Mroczka w E-lidze "gwiazdorzy" w TV.
od 1988 tylko SPEEDWAY
A jak sie maja dzialania klubu/prezesa do niedawnej konferencji Prezydenta i Pana Burego? Jezeli Zajac dopnie swego i wystartuje to co wowczas z kwestiami ktore byly poruszane i ustalone na konferencji?
aj korzen musiales przypominac
a juz liczyli ze o sprawie szybko sie zapomni ... 
never ride faster than your angel can fly
Motrowiec pisze:No to cyrk zaczyna sie na nowo. Licencja dla KMŻ to najgorsza wiadomość dla wszystkich kibiców. Oznacza nic innego jak blokadę do 2018 roku "konkurencję" tak przynajmniej traktują działania Burego i innych obecni rządzący tym co nazywają klub.
Dobrze powiedziane, chociaz i tak delikatnie.
Tak jak juz pisalem: Dlugi KMZ za pomoca miejskiej kasy mozna pokryc wylacznie prowadzac ten klub. Wyniki sportowe, sklad czy ilosc kibicow naprawde sie tu licza najmniej
Motrowiec pisze:No to cyrk zaczyna sie na nowo. Licencja dla KMŻ to najgorsza wiadomość dla wszystkich kibiców. Oznacza nic innego jak blokadę do 2018 roku "konkurencję" tak przynajmniej traktują działania Burego i innych obecni rządzący tym co nazywają klub.
Mit konkurencji w postaci Burego będzie żył jeszcze długo w sercach lubelskich ćwierćkibiców, zwłaszcza wtedy gdy p. Bury ogłosi, że faktycznie miał coś robić, ale mu Zając uciekł i się nie udało.
Ja również pozwolę sobie zachować postawę niewiernego Tomasza.Nie uwierzę dopóki nie zobaczę.nauczony doświadczeniem wiem że jak przychodzi co do czego i trzeba wyłożyć kasę na stół - chętnych brakuje. Pogodziłem się z myślą że żużla u nas nie będzie w sezonie 2016 i wcale nie jestem zwolennikiem jechania pod dowództwem prezesa.Jazda o nic i generowanie kolejnych długów jakoś mnie nie rajcują.aż dziw że Ales chce pójść na ugodę i zostać w Lublinie.równy chlop z niego
Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Od sezonu bez żużla lepszy bylby nawet Kasiński. Jak klubowi uda sie w przyszłym sezonie zmniejszyć dług, to być może nie będzie potrzebna żadna karencja i od 2017 będzie mógł wystartowac ktokolwiek tylko chce
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Mit konkurencji w postaci Burego będzie żył jeszcze długo w sercach lubelskich ćwierćkibiców, zwłaszcza wtedy gdy p. Bury ogłosi, że faktycznie miał coś robić, ale mu Zając uciekł i się nie udało.
Kolego to że trafiłem na to forum dopiero teraz nie oznacza że jak to nazwałeś jestem ćwierćkibicem po prostu nie ogarniałem jak się tu poruszać i nadal jest to dla mnie nie do końca zrozumiałe. W sumie to nawet mnie wali jak mnie oceniasz, z Motorem jestem od około 40 lat i nie jedne obiecanki pamiętam. Nie mogę natomiast znieść tego dziadostwa jakie nazywane jest tą wspaniałą nazwą Motor, szarganie nią. Obecni prezesi są od kilku lat z tym że za sprawki rządzili kasą i mieli ludzi którzy się znają i których znają a od roku stwierdzili że sami się na wszystkim znają i skłócili środowisko, Wzięli sobie do pomocy chłystka wyrwanego rok temu z trybuny na wirażowego a w tym roku dali mu pełnię władzy. Drugi vice prezes taksówkarz od 5 lat obiecuje sponsorów tytularnych aby tylko wyrwać karnet i lansować się no cóż Dyrektor z wykształcenia. O 3-cim vice nie będę się wypowiadał szkoda słów prawdę powie jak się pomyli.
Motrowiec pisze:Mit konkurencji w postaci Burego będzie żył jeszcze długo w sercach lubelskich ćwierćkibiców, zwłaszcza wtedy gdy p. Bury ogłosi, że faktycznie miał coś robić, ale mu Zając uciekł i się nie udało.
Kolego to że trafiłem na to forum dopiero teraz nie oznacza że jak to nazwałeś jestem ćwierćkibicem po prostu nie ogarniałem jak się tu poruszać i nadal jest to dla mnie nie do końca zrozumiałe. W sumie to nawet mnie wali jak mnie oceniasz, z Motorem jestem od około 40 lat i nie jedne obiecanki pamiętam. Nie mogę natomiast znieść tego dziadostwa jakie nazywane jest tą wspaniałą nazwą Motor, szarganie nią. Obecni prezesi są od kilku lat z tym że za sprawki rządzili kasą i mieli ludzi którzy się znają i których znają a od roku stwierdzili że sami się na wszystkim znają i skłócili środowisko, Wzięli sobie do pomocy chłystka wyrwanego rok temu z trybuny na wirażowego a w tym roku dali mu pełnię władzy. Drugi vice prezes taksówkarz od 5 lat obiecuje sponsorów tytularnych aby tylko wyrwać karnet i lansować się no cóż Dyrektor z wykształcenia. O 3-cim vice nie będę się wypowiadał szkoda słów prawdę powie jak się pomyli.
Tym bardziej nie powinieneś wierzyć w bajki o nowych sponsorach.
PS. Nie wiem czy ogarniasz swój nick, bo brzmi "Motrowiec". Motr to taka marka rowerów.
O to Ci chodziło?
Dajcie dziadkowi spokój. Jak będziemy się gryźć między sobą to nic dobrego z tego nie wyjdzie.
Odpowiem: Oczywiście Michaluka. Przepraszam Maćka za przejęzyczenie. Nie tylko żużlem się zajmuję więc może się zdarzyć.
Czy naprawdę wierzę? No jestem widać optymistą.
Ale to nie tylko optymizm. Ja umiem czytać wypowiedzi Prezesa między wierszami np. "nie będę płacił więcej jak 600 złotych za punkt zgodnie z porozumieniem międzyklubowym" dla mnie oznacza, że Prezes nie zamierza jechać tylko i wyłącznie juniorami wychowanymi przez KM Cross. No chyba, że chłopaki mają szanse taką kasiorę zarobić czyli przy wyniku 5 pkt. (1,1,1,1,1) wpadnie chłopakowi cirka 3000 złotych.
Jak odjedzie dwa mecze w miesiącu to mu się od kasiory w głowie poprzewraca....
A co do konferencji Prezydenta, Burego itd. to miasto prędzej czy później zmusi KMŻ do utworzenia spółki akcyjnej albo odejścia z branży. W tej sytuacji w mojej opinii prezes Zając ma rok na zdecydowanie się co chce: albo w jakiś sposób włącza się w to dzieło, albo oddaje pałeczkę. Inaczej tego nie widzę. Jeśli na koniec 2016 będzie wynik finansowy pozytywny, nie wpadałbym w hurra optymizm jaki to ja jestem, bo nadal tylko i wyłącznie pozostają te dwie drogi. I nie ważne kto jest taksówkarzem. Ważne czy chce dobra tego sportu i kibiców w mieście. Oczywiście szkoda ludzi którzy poodchodzili. Ale z drugiej strony z pozycji kibica na pewno lepiej się ogląda mecze jak z pozycji działacza. Dlatego szacun dla tych co robili i robią dla tego sportu.
Odpowiem: Oczywiście Michaluka. Przepraszam Maćka za przejęzyczenie. Nie tylko żużlem się zajmuję więc może się zdarzyć.
Czy naprawdę wierzę? No jestem widać optymistą.
A co do konferencji Prezydenta, Burego itd. to miasto prędzej czy później zmusi KMŻ do utworzenia spółki akcyjnej albo odejścia z branży. W tej sytuacji w mojej opinii prezes Zając ma rok na zdecydowanie się co chce: albo w jakiś sposób włącza się w to dzieło, albo oddaje pałeczkę. Inaczej tego nie widzę. Jeśli na koniec 2016 będzie wynik finansowy pozytywny, nie wpadałbym w hurra optymizm jaki to ja jestem, bo nadal tylko i wyłącznie pozostają te dwie drogi. I nie ważne kto jest taksówkarzem. Ważne czy chce dobra tego sportu i kibiców w mieście. Oczywiście szkoda ludzi którzy poodchodzili. Ale z drugiej strony z pozycji kibica na pewno lepiej się ogląda mecze jak z pozycji działacza. Dlatego szacun dla tych co robili i robią dla tego sportu.
Tym bardziej nie powinieneś wierzyć w bajki o nowych sponsorach.
PS. Nie wiem czy ogarniasz swój nick, bo brzmi "Motrowiec". Motr to taka marka rowerów.
O to Ci chodziło?[/quote]
Nie do końca ale nie miałem czasu się zastanawiać i w sumie to nieistotny szczegół. Rowery mnie nie interesują więc znam tylko Romet Jubilat (z komunii)
Co do bajek jestem bardzo ostrożny lecz jednocześnie wiem kto z Burym i Więckowskim jest po słowie. Obawiam się jednak że działania obecnego zarządu mogą odwlec to w czasie na kolejny rok. Rozumiem że chcą objechać sezon byle jak, z kasy miasta pospłacać zobowiązania a jak się to uda to najlepiej wycofać zespół i dostać zawieszenie. Co do porozumienia o którym pisze kolega @lombard to już jest łamane bo klub po raz kolejny proponuje kasę za podpis i większą stawkę niż 600 (przynajmniej 2 zawodnikom)
No cóż do wczoraj był czas na składanie wniosków licencyjnych zobaczymy co przyniesie jutro (zbiera się szanowna komisyja)
O to Ci chodziło?[/quote]
Nie do końca ale nie miałem czasu się zastanawiać i w sumie to nieistotny szczegół. Rowery mnie nie interesują więc znam tylko Romet Jubilat (z komunii)
Co do bajek jestem bardzo ostrożny lecz jednocześnie wiem kto z Burym i Więckowskim jest po słowie. Obawiam się jednak że działania obecnego zarządu mogą odwlec to w czasie na kolejny rok. Rozumiem że chcą objechać sezon byle jak, z kasy miasta pospłacać zobowiązania a jak się to uda to najlepiej wycofać zespół i dostać zawieszenie. Co do porozumienia o którym pisze kolega @lombard to już jest łamane bo klub po raz kolejny proponuje kasę za podpis i większą stawkę niż 600 (przynajmniej 2 zawodnikom)
No cóż do wczoraj był czas na składanie wniosków licencyjnych zobaczymy co przyniesie jutro (zbiera się szanowna komisyja)
lombard pisze:Chciałbym poznać nazwiska tych dwóch zawodników którzy woleliby pogrzebać klub niż poczekać na kaskę.![]()
Czyżby myśleli że Lublin tylko udaje Greka? A może aż tak bardzo im Lublin obrzydł?![]()
Naprawdę nie wiesz kto?
A którzy jeździli najmniej a mieli największe oczekiwania (głównie finansowe?)
No kto ?
Dodam dla ułatwienie ze mówimy oczywiscie o krajowych zawodnikach