Lubelski klub w sezonie 2016

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2016

#126 Postautor: meesha » 12 listopada 2015, o 14:31

1000 wiernych dla których warto rozwinąć ten klub i pozyskać sponsora tytularnego z prawdziwego zdarzenia!

To moze tych 1000 wiernych wplaci po dwie stowy na konto Kaemzeciku i dlugu nie bedzie. Wtedy jedziemy dalej z tym cyrkiem w przyszlym sezonie i gra gitara :)

PS. Witam po polrocznej przerwie :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

krynston

#127 Postautor: krynston » 12 listopada 2015, o 14:35

Gelo pisze:Ja bym się nie obraził na taki scenariusz ze miasto spłaciłoby zadluzenie.lekka ręką zrobili to w przypadku ręcznej.wiem wiem miasto jest akcjonariuszem ale i kwoty zadłużenia są niewspółmierne.230 000 zl to dla miasta pryszcz.jedyny argument to fakt ze pieniądze przeznaczone na spłatę walkoweru za tor są wyrzucone w błoto

No właśnie- do tej pory wszystkie pieniądze włożone w klub poszły chyba na marne- jedynie przedłużyły dogorywanie. Powtórzę jeszcze raz- nawet jak miasto się dołoży to nie gwarantuje wystartowania w 2016. Gwarantuje dostanie licencji ale czy daje pewność, że prezes nie powie "daliście na 2015 to teraz dajcie na 2016 kasę, bo inaczej nie jedziemy". Skoro zapowiedzi wsparcia przez miasto traktujemy jako gruszki na wierzbie to jak traktować brak jakiejkolwiek deklaracji ze strony klubu co do startów?

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#128 Postautor: lombard » 12 listopada 2015, o 14:41

Na tego typu pomysły jest zdecydowanie za późno. Oczywiście rozumiem celowość sprowokowania tej dyskusji, ale odpowiem ci messho zgodnie z moim przedmówcą tak: obawiam się, że to nie jest kwestia tych marnych /z pewnego punktu widzenia/ 230.000 zł i mam realne podstawy tak sądzić. 8)

Pisząc o 1000 kibiców miałem na myśli coś takiego:

@Scibi- "Kontynuowane będzie szkolenie młodzieży, która ma być w przyszłości podstawą drużyny."
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2015, o 15:46 przez lombard, łącznie zmieniany 1 raz.

krynston

#129 Postautor: krynston » 12 listopada 2015, o 14:46

Zapominamy jeszcze, że klub czeka na decyzję potencjalnego sponsora i nie wszystko stracone. Chyba, że to było takie zagranie pod publiczkę- staramy się, próbujemy. Poczekajmy na konferencję prasową klubu.

go!
Trener

#130 Postautor: go! » 12 listopada 2015, o 15:19

meesha pisze:
1000 wiernych dla których warto rozwinąć ten klub i pozyskać sponsora tytularnego z prawdziwego zdarzenia!

To moze tych 1000 wiernych wplaci po dwie stowy na konto Kaemzeciku i dlugu nie bedzie. Wtedy jedziemy dalej z tym cyrkiem w przyszlym sezonie i gra gitara :)

PS. Witam po polrocznej przerwie :D

Rownie dobrze, mozna zrobic w sezonie specjalne bilety: "dla wiernych" po 60 zl np.
Ciekawe czy z 10 w sezonie by sie sprzedalo?

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#131 Postautor: lombard » 12 listopada 2015, o 15:29

Na ostatnim żużlu w tym sezonie wierni płacili po 50 i jakoś nie narzekali 8)

go!
Trener

#132 Postautor: go! » 12 listopada 2015, o 15:32

no tak :)
I nie tylko wierni nawet ;)

Jan

#133 Postautor: Jan » 12 listopada 2015, o 16:03

Widzę,że co niektórzy nie znają wartości pieniądza. 230000 to jest baaardzo dużo kasy, a w 2 lidze to nawet może jeszcze więcej.

Policzcie sobie ile to jest waszych pensji, to może zrozumiecie.

A teraz pomyślcie ile ton bananów musi sprzedać Bury aby zarobić 230000zł.

Za 230000 można w 2 lidze opłacić kontrakty 3-4 dobrych zawodników.

Więc proste, że dla prywatnej firmy lepiej przeczekać i się przygotować i zacząć od początku, niż łatać ciągle dziury.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#134 Postautor: $korzen$ » 12 listopada 2015, o 17:39

Ale to jest oczywista oczywistosc, tego nikt nie neguje. Ale kto zagwarantuje, ze za kilka miesiecy pan Bury nie zechce np. sponsorowac Stali Rzeszow albo Unii Tarnow? Nikt przeciez nie broni zalozyc prowizorycznego stowarzyszenia, podpisac umowy sponsorskiej ktora zacznie sie od daty X i w raz z ta data dokonac przeksztalcenia owego stowarzyszenia w SA. Na razie mamy nic nie warte (poki co) obiecanki a jedno co jest pewne to to, ze czeka nas znowu duza przerwa od zuzla w Lublinie. A to, ze miasto obiecuje to mnie nie rusza wogole. Oni co roku obiecuja a z tych obiecanek do klubu wplywaly kwoty pomniejszone o polowe.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#135 Postautor: Lublin_Fan » 12 listopada 2015, o 17:52

Czy na tym spotkaniu byli jacyś dziennikarze? Media milczą i nie przekazują tej dla wielu radosnej nowiny o udupieniu lubelskiego żużla na minimum rok.
Czy p. Bury był dziś w ratuszu? Powiedział coś ciekawego? Czy viceprezydent Pomorski wspomniał coś o rozwijaniu sportu w mieście? Nikt się nie chwalił?

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#136 Postautor: Scibi » 12 listopada 2015, o 17:55

Byli dziennikarze. Kurier Lubelski, TVP Lublin itd. Pan Bury również.
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2015, o 18:50 przez Scibi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#137 Postautor: niespokojny » 12 listopada 2015, o 18:02

Wychodzi na to, że miasto znalazło sponsora dla drużyny piłkarek. 3 mln zł na piłkę ręczną a wcześniej dostały dwa, czyli razem 5 mln zł to są kosmiczne pieniądze jak na ten sport. Nie da się 230 tyś zł na żużel, w przyszłym roku dotacji też się nie da i zawsze to z pół bańki będzie. A ja dobrze pójdzie to co roku będzie więcej kasy na inne dyscypliny, bo balast w postaci żużla zniknie. Zawsze się można było dogadać, żeby Zajace zniknęły, im to raczej na rękę niż lądowanie z takim długiem do spłaty. Po renegocjacjach można by pewnie zbić ten dług do powiedzmy 150 tyś(skoro w gdańsku łykali 40%). 150 tyś i pogrzeb żużla przy tym jak się ratuje inne kluby kwotami 3 mln pokazuje jak bardzo miastu w rzeczywistości na tym sporcie zależy. I tu nie ma co błagać na kolanach o litość bo miasto kibicom żużla pluje w twarz, żeby nie napisać tego w brzydki sposób.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#138 Postautor: Scibi » 12 listopada 2015, o 19:04

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#139 Postautor: Kargolo » 12 listopada 2015, o 19:08

$korzen$ pisze:Ale kto zagwarantuje, ze za kilka miesiecy pan Bury nie zechce np. sponsorowac Stali Rzeszow albo Unii Tarnow? Nikt przeciez nie broni zalozyc prowizorycznego stowarzyszenia, podpisac umowy sponsorskiej ktora zacznie sie od daty X i w raz z ta data dokonac przeksztalcenia owego stowarzyszenia w SA.

Czy na miejscu pana Burego zgodziłbyś się na takie coś i uwiązałbyś się taką umową? Proszę Cię... W tym momencie trzeba się cieszyć że po ekscesach z trzech ostatnich sezonów w ogóle jakaś prywatna firma INTERESUJE SIĘ wkładaniem kasy w ten burdel.
Oczywiście chodzi mi tylko o firmy prywatne, bo również uważam za idiotyzm wyrzucanie pieniędzy na piłkę ręczną, która obchodzi raptem garstkę kibiców.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#140 Postautor: poli » 12 listopada 2015, o 19:13

Na tvp lublin leci magazyn o zuzlu
a propo Jonsson on chciał kupić Polonię Bydzię z jej rzekomo 5mln długiem moze nasz klub by wzial :shock:

Awatar użytkownika
pav
Junior

#141 Postautor: pav » 12 listopada 2015, o 19:52

Nie bierzecie pod uwagę jeszcze jednej kwestii. Ciągle do sprzedania jest działka po byłym Kamexie do której dla przypomnienia przymierzała się firma chcąca tam wybudować przychodnię czy też szpital. W decyzji zabudowy nie ma ani słowa, że za miedzą jest głośny stadion żużlowy. Wystarczy, że przez rok wybudują ten szpital i powiedzą "żużel wypad bo hałas nam przeszkadza". Wcale nie jest to takie nierealne.

go!
Trener

#142 Postautor: go! » 12 listopada 2015, o 19:55

Szkoda slow.
Wg mnie winien sobie jest tylko i wylacznie zarzad klubu KMZ, i to nie tylko obecny, ale i poprzedni.. od samego poczatku.
Mial byc samograj, ktory nawet Sprawka potrafi obslugiwac, a tu sie okazalo, ze trzeba dzialac i to ostro. Nawet zeby miec uklady w miescie - samo sie nie zrobi. I nie gadajcie o pluciu w twarz kibicom zuzla, bo tych, tak samo jak i koszykowki, noznej czy recznej cale to "miasto" ma daleko w pompie.
Reszta jest milczeniem

janek
Kadrowicz

#143 Postautor: janek » 12 listopada 2015, o 20:02

Wg mnie jeżeli ktoś nowy chciałby w 2017 wystartować z nowym klubem od zera, to tylko pod parasolem miasta jako S.A. .
Wtedy jest przejrzystość finansowa.

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#144 Postautor: Scibi » 12 listopada 2015, o 21:17

http://lublin.tvp.pl/22607097/12-listopada-2015
W dzisiejszym wydaniu "Pytania Panoramy" w TVP Lublin, gościem był Daniel Kędziora z KMŻ Motor Lublin.
Rozmowa rozpoczyna się od 10 minuty.

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#145 Postautor: poli » 12 listopada 2015, o 22:05

go!
Trener

#146 Postautor: go! » 12 listopada 2015, o 22:06

juz nawet wiadomo, ze jak kibice poczekaja rok, to bedzie to zuzel "na wysokim poziomie"
Wiec jednak jakies konkretne plany sa... i nawet mnie to nie dziwi specjalnie. Nikomu nie zalezy na KMZ, mnie tez i nie bede plakal przez ten rok.

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#147 Postautor: Carew » 12 listopada 2015, o 22:12

----- FORZA JUVE -----

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#148 Postautor: stefanzdzialek » 13 listopada 2015, o 00:02

pav pisze:Nie bierzecie pod uwagę jeszcze jednej kwestii. Ciągle do sprzedania jest działka po byłym Kamexie do której dla przypomnienia przymierzała się firma chcąca tam wybudować przychodnię czy też szpital. W decyzji zabudowy nie ma ani słowa, że za miedzą jest głośny stadion żużlowy. Wystarczy, że przez rok wybudują ten szpital i powiedzą "żużel wypad bo hałas nam przeszkadza". Wcale nie jest to takie nierealne.

Ona nie jest do sprzedania ale jest sprzedana prywatnemu właścicielowi, więc wcale nie zdziwię się jak Arenę Zygmuntowskie, spotka ten sam los co tor kartingowy przy Osmolickej.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#149 Postautor: stefanzdzialek » 13 listopada 2015, o 00:40

Gdybyśmy dostali drugie 300 tys., to dzisiaj nie mielibyśmy żadnych problemów – twierdzi prezes KMŻ, który do sezonu 2015 przystąpił już z zadłużeniem w wysokości 350 tys. zł. – Na naszym wyniku finansowym zaważył poprzedni sezon. W grudniu 2013 roku ze sponsorowania klubu wycofała się Bogdanka, a mieliśmy już podpisane kontrakty, z których nie mogliśmy się wycofać. Jeżeli wcześniej wiedziałbym, że Bogdanka przestanie nas wspierać, rozmawialibyśmy z zawodnikami o innych pieniądzach i na inne sumy podpisalibyśmy z nimi umowy. Z tamtego długu zostało do spłacenia tylko 30 tys. zł. Niestety, w tym czasie narósł nowy dług – dodaje Zając. Prezes KMŻ traci już wiarę, że klub wystartuje w przyszłym roku. Kibiców czeka więc rozbrat z ligowym żużlem. Prezydent obiecuje, że tylko na rok, a w tym czasie na torze przy Al. Zygmuntowskich rozgrywane będą zawody towarzyskie. Ratusz nadal będzie także wspierać szkółkę żużlową prowadzoną przez KM Cross. Na jej wychowankach ma być oparta przyszła drużyna. Piotr Więckowski, prezes KM Cross, zapowiada, że za rok licencję żużlową uzyska kolejnych 10 adeptów (w tym roku udało się to siedmiu chłopakom). Na razie trudno ocenić, ilu z tych młodych zawodników ma „papiery” na poważne ściganie. Pieniądze na odbudowanie żużla w Lublinie i stworzenie nowego klubu ma wyłożyć Jacek Bury, prezes zarządu Bury Sp. z o.o. – Przyjaciel namówił mnie do zaangażowania się w żużel. Jeśli tak się stanie, to obiecuję, że w klubie będzie całkowita przejrzystość, zwłaszcza jeśli chodzi o finanse. Jestem już po rozmowach z dwiema firmami, które są zainteresowane sponsorowaniem żużla – zapewnia Bury. Problemy finansowe dotyczą coraz większej liczby klubów żużlowych. Na spłatę zaległości i wystąpienie do PZM o licencję na przyszły sezon mają one czas do końca listopada.

Czytaj więcej: http://www.kurierlubelski.pl/sport/art/ ... ,id,t.html
gdybyśmy dostali, gdybym wiedział, gdyby gdybybyby kur.a

Awatar użytkownika
istred
Trener

#150 Postautor: istred » 13 listopada 2015, o 07:33

Pierwsze kwestia to co prezes uważa mówiąc "my". Obawiam się, że nie rozumie tego pojęcia tak jak kibice. My to przede wszystkim on i reszta zarządu. Jak miasto da, to spłaci ICH długi, za które w przypadku niewypłacalności może odpowiedzieć.

Ja osobiście jestem dość zadowolony z przebiegu sytuacji. Nie jestem zainteresowany żużlem w wydaniu KMŻ i zupełnie nie zależy mi żeby ten twór startował w 2016 r. Są gorsze rzeczy na świecie niż roczna przerwa od żużla. Myślę, że taki odpoczynek wszystkim się przyda. Przede wszystkim kibicom. I co najważniejsze, taka przerwa otworzy drogę do nowego otwarcia.

Co do Jacka Burego, to miałem okazję poznać jedną z jego firm i czego jestem pewien, że jeśli będzie chciał, to jest w stanie udźwignąć finansowanie żużla na takim poziomie na jaki Rzeszów wprowadziła Półtorak.

Co będzie za rok, zobaczymy. Natomiast jeśli znajduje się osoba, która choćby zapowiada, że jest chętna wyłożyć swoje pieniądze w lubelski żużel, to trzeba trzymać kciuki i sprzyjać temu żeby się nie rozmyśliła.
Generalnie nie do końca rozumiem postawę niektórych kibiców. Zając, który narobił długów - dobry. Bury, który zapowiedział chęć wyłożenia własnych pieniędzy na żużel - zły.
Mam wrażenie, że niektórzy tak polubili dziadostwo, że w sytuacji klubu silniejszego organizacyjnie i sportowo czuliby się nieswojo.

Co do prezydenta, to potwierdza się to o czym pisałem wcześniej. Nie jest dla miasta problemem wyłożenie 300 tys. zł na spłatę długów, ale miasto po prostu nie chce tego zrobić. Nie chce współpracować dalej z KMŻ. Ja to w całości popieram, bo na miejscu prezydenta zachowałbym się dokładnie tak samo.

PS. I co do gościa z wywiadu w TV. Wspominał coś o zaległości w stosunku do ZUS. Twierdził, że 100 % budżetu klubu to koszty utrzymania zawodników (co jest oczywistą bzdurą). Skąd wynikają zatem koszty zaległości w stosunku do ZUS? Na jakiej podstawie zawodnicy reprezentują klub? Czy nie jest tak, że prowadzą działalność gospodarczą i wystawiają klubowi fakturę VAT za swoje występy?
A może z tym ZUSem to taka sama bajka jak z ogłoszeniem upadłości przez klub?