Motor Lublin - Polonia Piła 06.09.2015 godz. 16.30

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Motor Lublin - Polonia Piła 06.09.2015 godz. 16.30

#176 Postautor: Cooper » 6 września 2015, o 21:23

No naszym chyba zależało na tym, by meczu nie bylo - to nie powinno byc dla nikogo zaskoczeniem. Skoro nie moglismy wystawić najsilniejszego składu, to bylo nawet w jakiś sposob logiczne. Sędzia jednak zaskoczył - czy słusznie, mam wątpliwości.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

go!
Trener

#177 Postautor: go! » 6 września 2015, o 21:29

A ja nie,
rozszyfrowal wiejskich cwaniaczkow.

Lelewel

#178 Postautor: Lelewel » 6 września 2015, o 21:35

Po przeczytaniu regulaminu wydaje mi się, że sprawa jest jasna.

za nieregulaminowy stan toru stwierdzony przez sędziego zawodów:
a) w regulaminowym czasie odbioru toru przed zawodami
- kara pieniężna od 20000 zł do 100000 zł,
b) w godzinie rozpoczęcia treningu przed zawodami w przypadku uprzedniego
stwierdzenia przez komisarza toru, że tor nie był przygotowany regulaminowo
w regulaminowym czasie inspekcji toru:
- walkower dla drużyny przyjezdnej ogłoszony niezwłocznie przez sędziego
lub Jury Zawodów, kara przyznania jednego ujemnego punktu meczowego,
- zawieszenie licencji toru na 4 tygodnie od daty odwołanych zawodów
(ponowne wydanie licencji musi poprzedzić inspekcja i weryfikacja toru),
- zawieszenie licencji kierownika zawodów,
- kara pieniężna od 50000 do 150000 zł oraz odszkodowanie w wymiarze
określonym w przepisach dotyczących walkowera zawartych w regulaminie
rozgrywek ligowych na dany rok,
c) w godzinie rozpoczęcia zawodów lub treningu przed zawodami i dostosowanie
toru do wymogów regulaminowych w czasie łącznym do 1 godziny
po godzinie rozpoczęcia zawodów lub treningu:
- kara pieniężna od 50000 zł do 150000 zł, kara przyznania jednego
ujemnego punktu meczowego oraz zawieszenie licencji kierownika
zawodów na okres od 1 roku do 2 lat,
d) w godzinie rozpoczęcia zawodów lub treningu przed zawodami i niedostosowania
toru do wymogów regulaminowych w czasie łącznym do 1
godziny po godzinie rozpoczęcia zawodów lub treningu przed zawodami:
d1) w przypadku zawodów ligowych:
- walkower dla drużyny przyjezdnej ogłoszony niezwłocznie przez sędziego

lub Jury Zawodów, kara przyznania jednego ujemnego punktu
meczowego, zawieszenie licencji toru na 4 tygodnie od daty odwołanych
zawodów (ponowne wydanie licencji musi poprzedzić inspekcja
i weryfikacja toru), zawieszenie licencji kierownika zawodów, kara
pieniężna od 50000 do 150000 zł oraz odszkodowanie w wymiarze
określonym w przepisach dotyczących walkowera zawartych w regulaminie
rozgrywek ligowych na dany rok,

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#179 Postautor: Cooper » 6 września 2015, o 21:38

Pytanie na ile zasadnie i na jakich podstawach.

Co do cwaniactwa, cały sezon był płacz, że zero cwaniactwa, że tor sprzyja gościom, że się wszędzie na wszystko zgadzamy... Ja byłem za tym by dziś ten mecz przełożyć - zresztą późniejszy deszcz to potwierdził. Jestem za tym, by sport rozstrzygać sportowo, a za tor np. kara finansowa (choć i to jest kontrowersyjne, bo dalej nie wiem jak ten sedzia jest w stanie stwierdzić, czy tor dało się zrobić czy nie).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#180 Postautor: kibicLBN » 6 września 2015, o 21:39

Żenujące jest to, że niektórzy widzą w tym wszystkim ostrowski spisek. Po padało lekko w nocy, w koło sucho a tor bagno. Kpina, wstyd i brawo dla sędziego, sledzilem wydarzenia i nie pojechałem a miałem jedyną okazję obejrzeć nasz mecz w tym sezonie. Ale łajzy wszystko zepsuły . Wiedziałem że będzie walkower bo musiał być, klub świadomie na bezczela doprowadził do odwołania spotkania. Mieli nam za to order wręczyć? Ogarnijcie się panowie od spisków ostrowskich.co zgasili światła to jedno a to co my odwalilismy dzisiaj to drugie...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#181 Postautor: tezetomaniak » 6 września 2015, o 21:41

Zabrakło polewania Zygmuntowskich. I moze Unii Lubelskiej dla pewności. Amatorzy 8)

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#182 Postautor: Moran » 6 września 2015, o 21:59

Czarek pisze:Oby była to przemyślana strategia! Chciałbym, żeby to nie była głupota, amatorszczyzna i dyletanctwo, ale strategia, której cele zostaną osiągnięte.

Ale jakie cele można osiągnąć tak postępując ?! To jeszcze gorsze niż RF Sprawki przecież.
Wizerunkowo, marketingowo chyba żaden klub tak nisko nie upadł.
Kto podejmie współpracę z nimi ? To jest działanie na szkodę klubu, więcej, na szkodę ewentualnych przyszłych lubelskich klubów żużlowych, bo na obecny to już j.... pies, gdyby to była spółka, takie zachowanie powinno być pociągnięte do odpowiedzialności.
Ja właśnie obawiam się, że kolejny lubelski super wybieg.
Stuprocentową pewność będę mieć kiedy goście zrezygnują z odszkodowania, a drugi mecz zostanie odwołany niebawem za porozumieniem stron i będzie kolejny walkower,
Mogę uwierzyć że nasi wcale nie chcieli jechać. Nie dlatego żeby doszedł Masters, tylko w ogóle nie chcieli tych półfinałów.
Trzeba zestawić koszt meczu u nas i wyjazdowego z karami.
Koszt dwóch walkowerów w drugiej lidze to 50000 zakładając że przeciwnik nie chce pieniędzy i płaci się tylko federacji. Trzeci walkower to inna bajka bo klub zostaje wyrzucony z rozgrywek.
Boję się że właśnie takie były motywy klubu, rzecz jasna pewnie liczą na znikomą karę od GKSŻ.
Pytanie co z pieniędzmi od Żuka ??? Zostały przyznane na jazdę w PO, a jazdy może nie być w ogóle.
Klub wykazał się szczególną bezczelnością i właściwie zrobił wszystko żeby dostać walkowera, więcej już chyba się nie da, bo co, napluć sędziemu w twarz ? Przygotowali jakieś szambo, nic od rana z tym nie robili, intencje jasne. Nie mam nic do kręgli itp, ale ta wyjątkowa bezczelność, także w stosunku do widzów spoza miasta, do tego imprezka i oczywiście nieodłączny brak treningu przed półfinałem przecież, zapowiedzi Ziółkowskiego i jego praca w tv podczas naszego meczu, wszystko może sugerować że postanowiono z grubej rury zakończyć sezon. Nikt nie udawał, że chce awansować do finału, że chce w ogóle jechać dwumecz.
Dlatego wolałbym żeby to było tylko dyletanctwo i amatorszczyzna którą znamy
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#183 Postautor: Maxx » 6 września 2015, o 22:10

Amatorszczyzna i nic więcej. Szkoda, że w tak idiotyczny sposób zakończyli sezon. Znam z przeszłości jak wielu z was pewną historię ze złamanym obojczykiem w tle ale wówczas to przynajmniej jakoś wyglądało. A dzisiaj? Wstyd na całą żużlową Polskę.

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#184 Postautor: Moran » 6 września 2015, o 22:17

Sezon kończymy w Pile. Pewnie krajowy plus Ales
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

dobek
Senior

#185 Postautor: dobek » 6 września 2015, o 22:26

Dla mnie dzisiejsza sytuacja jest po prostu hańbiąca. Żeby nasrać w swoje gniazdo hmmm... Dywagacje na temat decyzji sędziego i wpisy na forum aby się odwoływać od tej decyzji jest po prostu śmieszna. Za to co zostało zrobione i w jakim stylu powinno być tępione.Proszę nie nazywajcie szamba perfumerią,bo to co dzisiaj uczyniono nie ma nic wspólnego z Honorem i dobrym imieniem klubu. Tchórzostwo w najgorszym wydaniu... trzeba było jechać i była bardzo duża szansa wygrania... zabrakło WIARY,SERCA,DETERMINACJI,TEAMU i....jaj!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#186 Postautor: Gelo » 6 września 2015, o 22:58

Ale jakie cele można osiągnąć tak postępując ?!

Jak jakie?Te założone przed sezonem - czyli zakończenie bez długów.Kasa z miasta na playoffy minus kary za walkower a reszta na spłatę długów.kary za walkower i tak niewspółmiernie mniejsze niż wypłaty za dwa a nie daj Boże cztery lub sześć (z barażami) meczów. Dla mnie to układa się w logiczną całość.O wizerunek w tym klubie i tak nikt nie dba - o czym świadczą chociażby wywiady telewizyjne udzielane przez gościa który nie potrafi sklecić dwóch zdań na krzyż oraz mianowanie kierownikiem człowieka który siedzi na rzeszowskiej wycieraczce i drapie w drzwi. Jak Lublin puszcza bąki to śmierdzi na całą Polskę.Tylko smród ze światłem i ucieczką ze stadionu jest porównywalna.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#187 Postautor: $korzen$ » 6 września 2015, o 23:13

Panowie, kilka slow ode mnie. Przez wlasciwie 24 lata przygody z zuzlem widzialem na zuzlowych stadionach wiele, bardzo wiele. Mecze zajebiste, mecze fatalne, chwile wielkiego szczescia i totalnego zalamania. Widzialem wiele przekretow i sedziowskiego gowna, widzialem wiele dziadostwa bo przejezdzilem Polske wzdluz i wszerz ale to co zrobiono dzisiaj.... to juz jest przegiecie. Prezesie Zajac bycie Cwaniakiem to tez sztuka, ktorej trzeba sie wyuczyc a to co dzisiaj zrobiliscie to najprawdziwsze lamerstwo, ktore powinni wykladac na wszystkich polskich uniwersytetach pt. jak zrobic z siebie i klubu idiote i debila. Ja pasuje i dziekuje, dopoki ktos normalny nie wezmie sie za ten klub, jakis pasjonata z grubszym hajsem to na prawde nie widze dalszego sensu egzystencji tego tworu-bo to twoj bez przyszlosci. Tutaj nie ma szans zeby stworzyc klub zuzlowy. Do czasu to cale dziadostwo bylo smieszne, wiele razy ten klun wystawial moja milosc do zuzla na probe ale to co dzisiaj sie dzialo na stadionie to jest arcykurestwo. Prosze adminow o wyrozumialosc, ale cisnienie nadal nie opadlo. Jezeli w tym klubie nikt nie chcial jechac play-off to trzeba bylo powiedziec wprost - mamy dlugi, nie ma kasy, IMSJ okazaly sie klapa, nie stac nas, wybaczcie ale nie chcemy krecic z gowna bicza. Wiadomo, troche bysmy pomarudzili, troche bysmy postekali, Zajac by troche wrzutow posluchal ale jakby emocje opadly to kazdy trzezwo myslacy kibic by to zrozumial. W koncu to II liga, amatorska - skoro tak ma byc niech bedzie. Ale jezeli odwalacie takie numery, a nikt nie wmowi mi, ze nie bylo to zaplanowane dzialanie bo zeby w to uwierzyc to trzeba byc skonczonym debilem to po jaka cholere wyciagacie kase po MIEJSKIE/PUBLICZNE pieniadze i za min. moje pieniadze robicie taki wstyd i taki rozpierdol? Mogliscie chociaz ubic ten tor, zeby chociaz z wierzchu wygladal tak, ze cos z nim robiono, ale jak mozna czekac na sedziego (w dodatku z Ostrowa) ze zbronowanym torem ktory wyglada, jakby wlasnie zaczeto cos z nim robic po kilkudniowych opadach? Przeciez to nawet alkoholowy zgred po rocznym cugu by sie nie dal na to nabrac. Nie trenowano, Ziolkowski gdzies przed kamerami, Masters nie moze jechac, tor pozostawiony zbronowany i nawodniony do granic mozliwosci gdzie kazdy wie, ze nie liczac jakichs tam opadow w nocy nic szczegolnego sie nie dzialo... no na co w tym klubie liczono? Smrod gorszy niz RF Sprawki, Zuk powinnien zarzadac zwrotu kasy bo to jest jawne wyrzucenie publicznych pieniedzy w bloto. Jeszcze jutro powinni zamykac ten burdel. Dlugi nie splacone, dojda kolejne kary i Zajac zamiast odejsc w glorii chwaly dobije ten klub do konca. Pamietajcie, ze na stadionie na Zygmuntowskich nikt nie pojedzie dopoki dlugi nie zostana splacone. A kto to splaci? na dzisiaj jest -250 albo i wiecej, dojdzie kolejne ok. 100 tys to juz jest suma jak na Lublin OGROMNA i wyklucza nas na 2-3 lata z jakiejkolwiek powaznej rywalizacji na 2-o ligowym froncie. To oczywiscie scenariusz optymistyczny bo moim zdaniem trzeba to zamykac w cholere. Mnie taki zuzel nie bawi, nie chce czegos takiego ogladac. Chcieliscie budowac potege lubelskiego zuzla od 2 ligi? jeszcze sie sezon nie skonczyl a tego klubu juz nie ma. Nikt powazny nie da na to gowno nawet zlotowki, Zajac konczy jak taki sam grabarz co i Sprawka. Takie sa fakty. Zamykac to w cholere, wole sobie co jakis czas skoczyc do Leszna, Rzeszowa bo tam jest zuzel, w Lublinie jest dziadostwo ktore tylko ten sport brudzi. Dosyc mam tego, dla mnie to dziadstwo i robienie z kibicow szmaciarzy siegnelo zenitu. Dopoki ktos normalny sie za to nie wezmie to ja dziekuje i pozdrawiam. Zajac pluje nam w geby tak samo jak i Sprawka, nie taki zuzel pokochalem i nie taki zuzel chce pokazywac synowi. Niech ten zarzad i ten klub ida w chuj, moze za pare lat przyjda nowe czasy, ja juz mam dosyc. I na koniec powiem tylko jedno, Ci co dziwia sie sedziemu.... cpaliscie cos? przekretem smierdzi jak stad do Berlina, sedzia widocznie nie jest frajerem. Tym lepiej dla niego. I jeszcze jedno, Opole-Czewa-Poznan jak wroca do ligi to nie ludzcie sie, gksz i paka Ostrowska udupia ten klub na amen. Ale na teraz na prawde nie jest mi szkoda, ten klub nie jest wart zadnych pieniedzy i zadnych kibicow. Do sezonu 2013 jeszcze gdzies w sercu sie ludzilem, sezon 2013 uswiadomil mnie, ze w tym miescie nie doczekam sie zuzla jakiego pragne i ruszylem za emocjami w Polske... ale, ze dozyje takiego lamerstwa w Lublinie to nie sadzilem.
Ostatnio zmieniony 6 września 2015, o 23:31 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.

Talmai
Junior

#188 Postautor: Talmai » 6 września 2015, o 23:23

I co, wypowiadał się Zając w wiadomościach ?
Jedziemy na rewanż czy kolejny walkower ?
Odwołujemy się ?
Zamierzamy płacić odszkodowanie czy ryzykujemy zawieszenie warunkowej licencji ?
Może warto dobrowolnie poddać się karze żeby GKSŻ nie naliczyła nie wiadomo ile ?
Są zaległości wobec zawodników za ten sezon, ile ?
Dlaczego klub nie zajął stanowiska wobec dzisiejszych wydarzeń, jak w wszystko ma w dupie ?
Co ze środkami na play-offy, jeśli w nich nie weźmiemy udziału, czy nie należy zwrócić ?
Chcemy powtórki meczu ? :lol:

Przypomniało mi się, że kiedyś Gorzów przyjechał do nas i dostał walkowera,
bo Świst i jeszcze ktoś (Hućko albo Franczyszyn) nie wzięli dokumentów.
Potem parę miesięcy później pojechaliśmy powtórkę zgodnie z duchem sportu heh.
Tym razem chyba nie ma co na to liczyć, Piła już czuje się finalistą,
może uważa że chcieliśmy ich pokonać preparowaniem, ponieśli już koszty przyjazdu,
mają darmowy zastrzyk gotówki zgodnie z regulaminem.
Znowu wyszło na Śwista :)
Hans pisze:Uwazam, ze jest jakis problem na linii gksz/kluby- lublin. I zostalismy udupieni. Nie chce nikogo bronic ale moim zdaniem szykanowanie lubelskiego klubu trwa juz dobrych kilka lat a niektorzy za wieksze walki dostaja jakies grosze kary i jezdza w pierwszej lidze... Rowni i rowniejszy.
Aczkolwiek walki tez trzeba umiec

Nie wiem czy to szykanowanie. Kilka lat temu Leszno, Lublin i Rawicz zostały wzięte na tapetę za przygotowywanie pola ziemniaków. Leszno jest w pewnym sensie sercem polskiego żużla i nikt się z nimi nie pieścił. A Rawicz to taka ich przybudówka, bale tam robią itp. Polonia Piła dla centrali znaczy tyle co i my, czyli nic. Jeśli ktoś w Lublinie liczył że będzie z marnym tanim składem wiecznie klepać przyjezdnych do trzydziestu torem do crossu to się przeliczył, teraz wszystko wygląda na recydywę gdy nie chce się pasować do toru na treningach, do tego mnóstwo kontuzji w tym roku, Ward paraliż, Słoweniec śpiączka. W ostatnich dniach w mediach pojawiały się komunikaty że sędziowie mają być bardziej wyczuleni na kwestie bezpieczeństwa i różnie to wdrażają (kartki m.in.).
Nie porównujmy się do Ostrowa, oni mają plecy, ale taki sam walkower jak dziś dostałby inny klub

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#189 Postautor: niespokojny » 6 września 2015, o 23:54

Talmai pisze: ale taki sam walkower jak dziś dostałby inny klub

Za wyjątkiem Ostrowa :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#190 Postautor: Łoptymista » 7 września 2015, o 07:19

Wstałem
Pomyślałem, może to wszystko było złym snem.
Nie, niestety nie. Ja pierdzielę co za trauma...

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#191 Postautor: Carew » 7 września 2015, o 07:38

Czy ktoś z klubu odniesie się do tego całego obciachu?
----- FORZA JUVE -----

jerry78
Trener

#192 Postautor: jerry78 » 7 września 2015, o 08:07

Łoptymista pisze:Wstałem
Pomyślałem, może to wszystko było złym snem.
Nie, niestety nie. Ja pierdzielę co za trauma...

Miałem tak samo :) Do tego porażka piłkarskiego Motoru napakowanego kasą z miasta w jakieś Sieniawie. Masakra. Na miejscu Żuka bym się załamał taką promocją miasta.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#193 Postautor: Egon » 7 września 2015, o 08:22

Cooper pisze:No naszym chyba zależało na tym, by meczu nie bylo - to nie powinno byc dla nikogo zaskoczeniem. Skoro nie moglismy wystawić najsilniejszego składu, to bylo nawet w jakiś sposob logiczne. Sędzia jednak zaskoczył - czy słusznie, mam wątpliwości.

Oj zależało, zależało..
Czy ktoś może potwierdzić informację ze przed południem na masę lano wodę na tor?
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#194 Postautor: Złoty » 7 września 2015, o 08:33

Po co maja sie odnosic, przeciez maja nas gleboko w powazaniu. Smiac mi sie chce, bo wyszlo jak zwykle po lubelsku, czyli dziadostwo do kwadratu. Oszukiwac i byc cwanym tez trzeba umiec. Nie tak wyobrazlem sobie koniec sezonu w Lublinie. Stalismy z ludzmi pod parkiem maszyn, ludzie przyjechali z calego wojewodztwa, facet obok zabral pierwszy raz syna na mecz... piekna niespodzianka. Chyba czas dac sobie spokoj z organizowaniem zuzla w Lublinie. Nie ma ludzi, checi i zaplecza. Kto da kase na takie dziadostwo, kto przyjdzie, jak tu nikt nie szanuje kibicow. Odpoczac rok -dwa, moze znajdzie sie ktos ze smykalka do zarzadzania klubem, pojeciem o biznesie, marketingu itd. Żal serce sciska, ze w ostatnim czasie z klubu o pieknych tradycjach zrobiono posmiewisko i synonim dziadostwa.

dobek
Senior

#195 Postautor: dobek » 7 września 2015, o 08:40

Nie lano,bo po 8.00 jak byłem to byli już ludzie z Piły...

simona
Szkółkowicz

#196 Postautor: simona » 7 września 2015, o 08:41

Carew pisze:Czy ktoś z klubu odniesie się do tego całego obciachu?

jakaś dziwna cisza sterników klubowych..
a może szef szefów zakładów wulkanizacyjnych który tak mocno integrował się z zawodnikami ( o zgrozo termin z soboty na niedzielę noc przed zawodami ) ma coś do powiedzenia :shock:
i jakaś dziwna cisza naszego honorowego
miałam powstrzymać się i już nic tu nie pisać ale to teraz normalni kibice świecą :roll: przed nie tylko całą żużlową polską
to między innymi z nas się śmieją że niedzielę szuszlową spędziliśmy w kolejce za swoje pieniążki po bilety i po swoje pieniążki aby oddać bilety , a przy okazji można było się nasłuchać co sądzą kibice o tym wszystkim i większość teraz wybierze wyjazdy na zawody do Rzeszowa tylko nie wiem czy wiedzą że będą mieli dodatkowe koszty w postaci zakupu słonecznika
a że zima za pasem czas zaopatrzyć się w opony zimowe :arrow: :lol: :lol: :lol: to tak na marginesie gdyby ktoś wybierał się na Ice speedway :-|

jerry78
Trener

#197 Postautor: jerry78 » 7 września 2015, o 09:26

Piła liczy na mecz rewanżowy. Ciekawe jakie plany ma klub.
http://pilskisport.pl/index.php?option= ... &Itemid=30

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#198 Postautor: $korzen$ » 7 września 2015, o 09:36

:lol:

Ludzilem sie jeszcze do teraz, ze nasi po prostu ustawili sie z Pila w sposob taki, ze przytulamy kase od miasta na dlugi i fundujemy Pile darmowy oraz bezstresowy awans do finalu a oni w zamian odpuszczaja nam kare finansowa. Chyba jednak sie przeliczylem. Alez dramat tego klubu.

bAsE

#199 Postautor: bAsE » 7 września 2015, o 10:03

Od RF 2013 za klubem ciągnie się pasmo nieszczęść. Rzeszowski zaciąg rzucił klątwę po tej konferencji w parkingu czy jak. W ciągu dwóch lat z przyzwoitego klubu żużlowego staliśmy się pośmiewiskiem Polski. Szkoda, że najbardziej cierpią kibice i nawet ci najbardziej zagorzali mają zwyczajnie dość.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#200 Postautor: niespokojny » 7 września 2015, o 11:53

Ja widzę tylko jedno rozwiązanie. Panowie rezygnują z prowadzenia klubu i klub zostaje zamknięty. I to teraz a nie po jakichś rewanżach. Trudno. Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść, co by nie mówić Sprawka miał idealne wyczucie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych