Lubelski klub w sezonie 2015.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Talmai
Junior

Re: Lubelski klub w sezonie 2015.

#1726 Postautor: Talmai » 12 sierpnia 2015, o 15:48

G....im to da. Kolejny sygnał z ratusza że mogą się zadłużać a miasto będzie im te dziury zasypywać.
To jest patologia.
Władze Lublina działają na szkodę miasta.
Znakomitą wiadomością byłaby informacja o zakończeniu działalności KMŻ
i powstaniu nowego klubu z ludźmi ktrórzy do tej pory w lubeskim żużlu nie działali.
Przynajmniej byłaby jakaś nadzieja na przyszłość.
Apeluję do władz by zaprzestały dotowania tych gównianych klubów (KMŻ i Motoru) na taką skalę.
Jeśli już chcą dopuszczać się defraudacji to może powinni się dogadać z klubem,
że np miasto dołoży 1/4 wartości sponsoringu firmy pozyskanej przez klub

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1727 Postautor: Gelo » 12 sierpnia 2015, o 16:38

Ale to na zasadzie na złość mamie niech mi zmarzną uszy? Niestety ale żużel po lubelsku to Zające i bazowanie na kasie miejskiej.Ku mojej rozpaczy nawet na horyzoncie nie widać chętnych którzy chcieliby poprowadzić klub. I tak trzeba się cieszyć że przy tak miernym prowadzeniu jakoś to się kręci i to nie na poziomie Rawicza. A skoro prezes przejął posprawkowy model podtrzymywania trupa pod respiratorem miejskim i nie ma dlatego alternatywy to nie ma co się obrażać na miasto. Dają to trzeba brać.

Hrabia
Szkółkowicz

#1728 Postautor: Hrabia » 12 sierpnia 2015, o 16:44

Patrząc z perspektywy czasu to najlepszy okres lubelskiego żużla (biorąc pod uwagę ostanie 10 lat) przypadł w czasie panowania p. Sprawki, dalej to już systematycznie w dół...

miedziany
Senior

#1729 Postautor: miedziany » 12 sierpnia 2015, o 17:20

Talmai pisze:G....im to da. Kolejny sygnał z ratusza że mogą się zadłużać a miasto będzie im te dziury zasypywać.
To jest patologia.
Znakomitą wiadomością byłaby informacja o zakończeniu działalności KMŻ
i powstaniu nowego klubu z ludźmi ktrórzy do tej pory w lubeskim żużlu nie działali.

No najlepiej w Lublinie wszystko zamknąć co jest zadłużone, po co utrzymywywać. Albo zlikwidować działalnosć sportową, tyle pieniędzy by miasto zaoszczędziło.
Ile już tych klubów żużlowych w Lublinie było? Statystycznie jakos by wypadało że co 6-7 lat powstaje nowy, za kilka lat znowu napiszesz że trzeba zaczynać wszystko od nowa?

Hrabia pisze:Patrząc z perspektywy czasu to najlepszy okres lubelskiego żużla (biorąc pod uwagę ostanie 10 lat) przypadł w czasie panowania p. Sprawki, dalej to już systematycznie w dół...

Tak, okres był dobry, ale jedna decyzja sprawiła że wszystko odbiło się czkawką i odwróceniem sponsorów.

Czarek
Trener

#1730 Postautor: Czarek » 12 sierpnia 2015, o 17:46

Talmai pisze:G....im to da. Kolejny sygnał z ratusza że mogą się zadłużać a miasto będzie im te dziury zasypywać.
To jest patologia.

Patologia to klub piłkarek ręcznych. Co roku pożera miliony z ratusza i mimo tego jest na miliony zadłużony, kolejni prezesi robią tam jakieś numery i zwiewają, a kibice w Lublinie mają w d...e ich sukcesy i przychodzą na spotkania mistrzyń Polski w nędznej liczbie 800. To jest patologia bez żadnych szans na rozwój i duże zainteresowanie lublinian.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Talmai
Junior

#1731 Postautor: Talmai » 12 sierpnia 2015, o 17:59

Oczywiście, że coś co jest zadłużone i nie rokuje wyjścia na prostą a wręcz przeciwnie, dalsze zadłużanie,
powinno być zamykane. Pierwsza liga to jeszcze większe zadłużenie i jeszcze większe potrzeby dojenia miasta,
bez sponsorów się nie da.
Miasto nie jest od prowadzenia działalności sportowej w ramach zawodowych klubów kolego miedziany.
Klubów żużlowych trochę mieliśmy, ale odkąd żyję, każdy dziadowski. Zarządzanie zawsze było prowizorką i patologią.
Jeśli za 6-7 lat trzeba będzie zamknąć coś żeby nie narobiło więcej długów, to owszem, napiszę że trzeba to zamknąć w cholerę.
Łudzę się jednak, że w końcu jakiś twór zaskoczy, działacze będą kompetentni i a klub poważny,
dlaczego odbierać komuś taką szansę, tylko dlatego że jakieś stowarzyszenie powstało wcześniej i prowadzi swój marny żywot polegający na żebrach w ratuszu 5 czy 6 lat ? Nie ma marki, nie ma tradycji, poza tradycją żebrania i dziadowania za Bogdanki, nie ma czego żałować

Czarek, patologia klubu piłkarek ręcznych jest nam znana, nie ma sensu wspominać o niej po raz piętnasty.
Mnie interesuje klub żużlowy, a każde kieszonkowe z ratusza utrwalają patologię w tym tworze

miedziany
Senior

#1732 Postautor: miedziany » 14 sierpnia 2015, o 02:36

Motor Motor, Tylko Motor !!

dobek
Senior

#1733 Postautor: dobek » 14 sierpnia 2015, o 09:05

Talmai pisze:Oczywiście, że coś co jest zadłużone i nie rokuje wyjścia na prostą a wręcz przeciwnie, dalsze zadłużanie,
powinno być zamykane. Pierwsza liga to jeszcze większe zadłużenie i jeszcze większe potrzeby dojenia miasta,
bez sponsorów się nie da.
Miasto nie jest od prowadzenia działalności sportowej w ramach zawodowych klubów kolego miedziany.
Klubów żużlowych trochę mieliśmy, ale odkąd żyję, każdy dziadowski. Zarządzanie zawsze było prowizorką i patologią.
Jeśli za 6-7 lat trzeba będzie zamknąć coś żeby nie narobiło więcej długów, to owszem, napiszę że trzeba to zamknąć w cholerę.
Łudzę się jednak, że w końcu jakiś twór zaskoczy, działacze będą kompetentni i a klub poważny,
dlaczego odbierać komuś taką szansę, tylko dlatego że jakieś stowarzyszenie powstało wcześniej i prowadzi swój marny żywot polegający na żebrach w ratuszu 5 czy 6 lat ? Nie ma marki, nie ma tradycji, poza tradycją żebrania i dziadowania za Bogdanki, nie ma czego żałować

Czarek, patologia klubu piłkarek ręcznych jest nam znana, nie ma sensu wspominać o niej po raz piętnasty.
Mnie interesuje klub żużlowy, a każde kieszonkowe z ratusza utrwalają patologię w tym tworze

Zawsze możesz "wystartować" na prezesa klubu i przekonasz się czy to wszystko jest takie łatwe... A na początek żeby ci nikt nie zarzucał dziadowania proponuje sprzedać swoje mieszkanie (jeżeli posiadasz) i całość przekazać na klub... Tu są potrzebni ludzie z kasą którzy kochają ten sport przez duże K. Niestety dużo osób i firmy przez ostatnie lata odbiły od sponsorowania....

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1734 Postautor: Gelo » 15 sierpnia 2015, o 23:06

Ból głowy kto w playoffach.na dziś wygląda to tak że najlepsze starty ma Emil a na trasie najpewniej wygląda Romek.Kamil chyba jednak za wcześnie po kontuzji.Kwestia co z Mastersem na pierwszy termin.Żeby się nie skończyło tak że pojedziemy trzema Polakami plus Lahti i Dryml.T-blom ma wyraźny dołek formy. Ponieważ nie ma co liczyć na atut własnego toru musimy trenować do bólu a o miejsce muszą walczyć w znienawidzonych przez Malite castingach.Tak jest uczciwie.najlepszy jedzie. Żeby myśleć o pokonaniu Piły (będzie bardzo ciężko) musimy u nas wygrać 20 punktami.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1735 Postautor: Hans » 15 sierpnia 2015, o 23:57

Ja bym nie tracil czasu na Mastersa i probowal kogos komu terminy nie beda kolidowac. Klub musi jak najszybciej sie wydostac z dziury zwanej druga liga wiec musi isc w ryzyko i za wszelka cene postawic na kogos innego. Moze jednak Karlsson?

Z drugiej strony- skoro Sam chce zaczac istniec w swiatowym zuzlu to niech przestanie prykac na pol gazu na kwadratowych torach i zdecyduje sie na nasza lige. I odrazu mowie, ze widzialem go na wlasne oczy na kwadraciakach i wiem co mowie. Technike ma, tylko jak zarabiac hajs przy takich stawkach jak w Premier League?

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1736 Postautor: Dobromir » 16 sierpnia 2015, o 21:35

Z tego co wiem to Wybrzeże do play-off przystąpi wzmocnione Juricą Pavlicem, z którym rozmawiał również nasz klub.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1737 Postautor: lombard » 19 sierpnia 2015, o 07:48

Wypowiadacie się na temat Klubu...Wypowiadacie się na temat Miasta...A może byście się tak wypowiedzieli na temat kibiców? Powiem wam coś- co któryś mecz mam wrażenie po co ja przychodzę na stadion jak mnie po prostu tu nie chcą! Na ostatnim turnieju IMŚJ widziałem jak bujają się ludzie z biletami kupionymi przez internet. Wspomnę wcześniej jak w samym dniu zawodów Policja rozciąga taśmę na chodniku żeby nie parkować, a nawet widziałem jak sreberko kibica łapnęło bo wyjechał z CPN-u i od razu pod stadion zaparkował. Ja wiem dlaczego tak jest. Powiem tylko tak- co mnie obchodzą jakieś wojenki i udowodnianie kto jest mocniejszy i kto ma rację?! Przychodzę odreagować, odprężyć się i zobaczyć dobre widowisko. Jeśli ktoś robi na przekór to zabija ten sport i nie ma dziwne, że ludzie wolą potem grilla albo wypad na ryby. Żeby być obiektywnym trzeba powiedzieć też, że to nie jest tak, że nikt w Klubie się nie stara. Po prostu nie da się wiele zrobić z bardzo przedziwnych powodów. Sponsor potrafi się wycofać bo nie umyli jego reklamy- nie rozumie że to jest żużel i się po prostu kurzy-inna sprawa, że można postawić gościa z mopem który będzie przecierał baner po każdym biegu, tylko kto za to zapłaci? Podsumowując- inny wymiar ma sytuacja konieczności stania w kolejce a inny jak już stoję, dochodzę do okienka i słyszę, że nie mogę otrzymać tego czego chciałem, bo... Życzę Klubowi aby jak najszybciej osiągnął pożądany przez kibica profesjonalizm. Niestety uwierzcie mi, że to nie pieniądze są tu jedynym problemem...Szlag mnie trafia jak traktuje się ludzi jak bydło które jak chce niech przyjdzie, a jak nie chce niech nie przychodzi albo jako maszynki do głosowania... :mrgreen:

Pirat

#1738 Postautor: Pirat » 19 sierpnia 2015, o 10:18

W końcu ktoś częściowo dostrzegł błędy władz miasta. Niestety, mnożyć takie sytuacje można w nieskończoność a i tak na samym końcu wszystko spadnie na klub mimo, że za połowę rzeczy nie jest odpowiedzialny albo nie może wyegzekwować tego od miasta.

janek
Kadrowicz

#1739 Postautor: janek » 22 sierpnia 2015, o 13:08

Zając twierdził przed IMŚJ, iż maszyna startowa jest w porządku, a tu taki zonk:
http://www.polskizuzel.pl/gksz-wyjasnia ... ina-klubu/

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#1740 Postautor: Scibi » 22 sierpnia 2015, o 15:21

Każda ze stron swoje, a prawda leży pewnie gdzieś pośrodku ;).

Pirat

#1741 Postautor: Pirat » 22 sierpnia 2015, o 19:24

janek pisze:Zając twierdził przed IMŚJ, iż maszyna startowa jest w porządku, a tu taki zonk:
http://www.polskizuzel.pl/gksz-wyjasnia ... ina-klubu/

A czy maszyna startowa zacieła się chociaż raz podczas IMŚJ ???
Przypomnę, że w tych zawodach mieliśmy 21 biegów do objechania.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1742 Postautor: kilar » 22 sierpnia 2015, o 20:55

To fantastycznie ! Z Pila tez sie nie zatnie ?

mema
Senior

#1743 Postautor: mema » 22 sierpnia 2015, o 22:03

Szymański niech przypilnuje żeby w Ostrowie światła nie gasły.

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#1744 Postautor: Blinki » 23 sierpnia 2015, o 20:14

No to jedziemy z Piła. Nie wiem czy to dobry układ
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1745 Postautor: Gelo » 23 sierpnia 2015, o 20:57

Zły.Gdańsk jest zdecydowanie przereklamowany a w Pile wszyscy dostają wysokie baty.musielibyśmy wygrać 20+żeby myśleć o korzystnym dwumeczu.niestety jako jedyna drużyna nie mamy atutu własnego toru

Sledzio
Trener
Kontakt:

#1746 Postautor: Sledzio » 23 sierpnia 2015, o 21:06

To gdzie pierwszy mecz ??? Komentatorzy szykują już finał Gdańsk Piła przydało by się Pile utrzec nos :P Tylko czy Zająca stać na to ????

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#1747 Postautor: Blinki » 23 sierpnia 2015, o 21:07

Zawsze można dosypać grosza Ziółkowskiemu i ten może przygotować tor pod naszych... Nie nie pasuj... Pod zajacowych strajnieri
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1748 Postautor: Gelo » 23 sierpnia 2015, o 21:43

Sledzio pisze:To gdzie pierwszy mecz ??? Komentatorzy szykują już finał Gdańsk Piła przydało by się Pile utrzec nos :P Tylko czy Zająca stać na to ????

No pierwszy u nas.jeżeli nasz klub ma na myśli udział w finale musi wypożyczyć Dąbrowskiego.Nowiński to może miły chłopak ale na punktowanie w lidze jeszcze nie.zwłaszcza kiedy każdy punkt się liczy

Gecko
Szkółkowicz

#1749 Postautor: Gecko » 24 sierpnia 2015, o 17:35

Gelo pisze:No pierwszy u nas.jeżeli nasz klub ma na myśli udział w finale musi wypożyczyć Dąbrowskiego.Nowiński to może miły chłopak ale na punktowanie w lidze jeszcze nie.zwłaszcza kiedy każdy punkt się liczy

Dokładnie - a jeśli się nie da to brałbym Trzensioka z Grudziądza. Dodatkowo Falubaz skończył sezon więc nie powinni robić problemów z wypożyczeniem Krzyśka Jabłońskiego.

dobek
Senior

#1750 Postautor: dobek » 25 sierpnia 2015, o 09:22

A może tak Jeleniewskiego....