FIM Speedway Under 21 World Championship Final 2 - Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
tck
Senior

Re: FIM Speedway Under 21 World Championship Final 2 - Lubli

#126 Postautor: tck » 14 sierpnia 2015, o 21:39

lombard pisze:......... Agregat byłby ale potrzebne 3000 poszło na wypożyczenie polewaczki z KOMEKO. ........

a co sie stalo z zomowska polewaczka kupiona 2 lata temu??
z tego co pamietam to tylko raz jezdzila podczas zawodow

Pirat

#127 Postautor: Pirat » 14 sierpnia 2015, o 21:52

tck pisze:
lombard pisze:......... Agregat byłby ale potrzebne 3000 poszło na wypożyczenie polewaczki z KOMEKO. ........

Ludzie! skąd wy bierzecie takie informacje ?!

jerry78
Trener

#128 Postautor: jerry78 » 14 sierpnia 2015, o 22:26

Jeśli to faktycznie jedyny powód to proponuję zostać na Mazurach, a kasę za bilet przesłać do klubu przelewem.

Proszę zrozumieć, że obecność osobista jest równie ważna jak wsparcie finansowe w postaci kupna biletu. Frekwencja na zawodach żużlowych w postaci cyferek mówi o tym, jakie jest zainteresowanie żużlem w naszym mieście, czy ta dyscyplina faktycznie przewyższa inne pod względem publiki, czy nadal jest jedną z najpopularniejszych i nadal warto ją wspierać i walczyć o jej byt.
Jeśli ludzie nie będą przychodzić to nikt nie będzie zainteresowany, żeby inwestować w żużel nawet w przyszłości, nawet przez nowych ludzi.
Trzeba przyjść w jak największej liczbie, żeby pokazać władzom miasta, vipom, ludziom biznesu i całej Polsce, że żużel w Lublinie nie umarł.

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#129 Postautor: poli » 15 sierpnia 2015, o 00:08

strate kibiców za wczesna godz klub sobie z pewnoscia odbije na napojach podczas zawodów

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#130 Postautor: Cz@rek » 15 sierpnia 2015, o 09:43

^^^Klub nie sprzedaje napojów ,co najwyżej udostępnia teren.
Swoją drogą ciekawe czy będą okolicznościowe pamiątki? Na taką imprezy to obowiązkowy zakup każdego fanatyka speedwaya. 8)

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#131 Postautor: poli » 15 sierpnia 2015, o 09:56

nie ma udzialow w tyskim?

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#132 Postautor: Cz@rek » 15 sierpnia 2015, o 12:43

Trwa właśnie trening. Jest chyba większość zawodników. Mocno się kurzy więc warto zaopatrzyć się w chusteczki do przetarcia siedziska 8)
Kasy otwarte, bramy na stadion powinny być otwarte o 14 -tej. Są już pierwsi kibice z zagranicy a konkretnie widziałem grupę Ukraińców.
Do zobaczenia na stadionie :)

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#133 Postautor: poli » 15 sierpnia 2015, o 13:42

Wybierając się dziś na zawody nie zapomnij o barwach narodowych ! bialo-czerwoni na zygmuntowskich 8)

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#134 Postautor: luCas » 15 sierpnia 2015, o 16:01

Na oko 2000 zuzlozjebow na stadionie
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#135 Postautor: tezetomaniak » 15 sierpnia 2015, o 18:41

Smutne to. Dobrze, że światła nie trzeba gasić.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#136 Postautor: kilar » 15 sierpnia 2015, o 19:27

Wiecej ludzi pewnie bylo na Jarmarku Jagiellonskim. Siedziec w takim upale, to sie nawet w cieniu nie chce.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#137 Postautor: Cz@rek » 15 sierpnia 2015, o 21:12

To i tak moim zdaniem było minimum przyzwoitości jak na taką porę, było w granicach 2-2,5 tys.
Jedyne czego mi zabrakło to okolicznościowych pamiątek i działającej tablicy świetlnej (niestety padła całkiem przed zawodami)
Zawody może nie były porywające ale kilka wyścigów mogło się podobać ,generalnie mogło być lepiej ale wstydu nie było.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#138 Postautor: Gelo » 15 sierpnia 2015, o 22:12

Zawody nudne jak flaki z olejem.chyba najgorsze jakie widziałem w ciągu ostatnich 15 lat.na szczęście jak na sobotę, upał, wczesną porę i stawkę o pietruche w sensie lokalnego patriotyzmu to frekwencja zaskakująca.stawiałem coś na powtórkę z meczu Polska Ukraina.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#139 Postautor: Fantys » 15 sierpnia 2015, o 22:33

Maaajo Panie wirazowy o czym chlopaku myslsz stojac na plycie boiska? Gosc lezy, a Wy wirazowi nic nie robicie? W tym biegu moglo dojsc do tragedii.Zawody bardzo ndne, 3 biegi warte ogladania reszta start i nic wiecej.Ludzi hmm jak na sobote g. 16 i 36 stopni, troche przyszlo ale szalu ni ma. Wiktor Kulakov moj nowy idol styl jazdy typowy Rusek za rok zapraszamy do Lublina.

mema
Senior

#140 Postautor: mema » 15 sierpnia 2015, o 23:20

Emocji tyle ile na lipcowych MDMP.Tyle kurzu już dawno nie widziałem.Ja wiem upał,ale czy gośc z polewczki musi polewac bandę a nie tor.Na moje oko coś około 1500 osób.

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#141 Postautor: Scibi » 16 sierpnia 2015, o 00:30

Fantys pisze:Maaajo Panie wirazowy o czym chlopaku myslsz stojac na plycie boiska? Gosc lezy, a Wy wirazowi nic nie robicie?

Akurat Majo i dwóch pozostałych wirażowych, którzy stali na drugim łuku zareagowali błyskawicznie i w odpowiednim momencie, więc chyba coś Ci się pomyliło kolego ;). Zaspali Ci, którzy stali na pierwszym łuku. Zresztą nie tylko podczas zawodów, bo już na treningu sędzia zwracał na to uwagę, że reakcja na jego sygnał jest zbyt późna, ale to nie daję powodu do tego, żeby teraz wszystkich wirażowych wrzucać do jednego worka i robić z nich nieudaczników, bo jednak jest w tej grupie też kilka ogarniętych osób ;).

Gecko
Szkółkowicz

#142 Postautor: Gecko » 16 sierpnia 2015, o 08:01

Zawala ten starszy Pan który stał na wyjściu z pierwszego łuku. W biegu 12 gdy sędzina włączyła czerwone światło z powodu nierównego startu, nic nie pokazał przez co dalej jechali. W biegu 15 jak przewrócił się Grobauer na drugim łuku ten stał schowany gdzieś za fotoreporterami nie pokazując przerwania biegu. Podobne spóźniał się na meczu chyba z Piłą. Mam wrażenie że ogląda sobie wyścig nie patrząc się ani na kolegów ani na czerwone światło.
Ten chłopak co go zmienił widać było że jest bardziej ogarnięty, no ale nie miał też okazji żeby machać chorągiewką.

Zaratustra
Kadrowicz

#143 Postautor: Zaratustra » 16 sierpnia 2015, o 20:17

Frekwencja, której wszyscy się chyba spodziewali, nieczynna tablica świetlna - żenada, zawody w tumanach kurzu (czasem nie było widać, czy w ogóle wszyscy wyjeżdżają z łuków), ze 2-3 ciekawe biegi. Trochę słabo ;) Ja spełniłem swój kibicowski obowiązek i tak traktuję swoją obecność na stadionie w sobotę. Takich osób, które pomimo wujowej pory rozgrywania zawodów wybrali kurz, zamiast rodzinnej wycieczki, było pewnie sporo, więc mam nadzieję, że klub odwdzięczy się tym wszystkim "wytrwałym" odpowiednim przygotowaniem i walką w play-off.

Czarek
Trener

#144 Postautor: Czarek » 16 sierpnia 2015, o 21:33

Zaratustra pisze:Frekwencja, której wszyscy się chyba spodziewali, nieczynna tablica świetlna - żenada, zawody w tumanach kurzu (czasem nie było widać, czy w ogóle wszyscy wyjeżdżają z łuków)

Twardy i nienamoczony tor to kompletny brak szacunku dla kibiców, bo gwarantuje jazdę gęsiego i tony kurzu na trybunach. Pokaz totalnej głupoty grupy trzymającej władzę w lubelskim żużlu. Godzina meczu poparta jakimiś kretyńskimi tłumaczeniami o transmisji z SEC (wiadomo, że w Lublinie ludzie tak to oglądają, że telebimy stoją na każdej dzielnicy...) dopełnia obrazu tej żużlowej groteski.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#145 Postautor: niespokojny » 17 sierpnia 2015, o 00:55

Pogratulować osobie która ustaliła godzinę meczu. Ci którzy zostali do końca i tak nie zobaczyli połowy SECu. Zawziąłem się i namówiłem jeszcze 3 osoby by przyszły na te zawody. Później było mi zwyczajnie głupio. Dobrze, że widzieli wcześniej żużel w dużo lepszym wydaniu.

Jeżeli nie potrafimy organizować turniejów na poziomie to się za to nie bierzmy, bo po prostu później jest wielki wstyd. Ludzie czerwoni od słońca, na torze takie tumany kurzu, że może na niewielkim odcinku prostych cokolwiek było widać, wody w sklepikach zabrakło w połowie zawodów, tor dziurawy i wszystko się przeciągnęło przynajmniej o godzinę w 36 stopniach, wirażowi umysłem nieobecni. Podsumowując to świetny przykład dziadostwa. Szacunek dla 2 tyś zapaleńców. Przyszli oglądać tumany kurzu w tropikalnej temperaturze, to przyjdą i na PO. I tym jedynym pozytywnym akcentem zakończę.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Pirat

#146 Postautor: Pirat » 17 sierpnia 2015, o 09:21

Wieszacie psy na klubie. Ja wam tylko powiem tyle - miasto zapewniało nas, że tablica wyników na zawody będzie sprawna.... Na godzinę przed zawodami strzelił jeden z wiatraków chłodzących i nie dało się już tego naprawić.
Nie wiem też czy się orientujecie ale osobami odpowiedzialnymi za przygotowanie toru na tego typu zawodach są delegaci PZM oraz FIMu. To oni przejmują władze i oni wydają dyspozycję toromistrzom itd. My jako gospodarze mogliśmy jedynie sugerować pewne sprawy i nic więcej.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#147 Postautor: _piotrusss » 17 sierpnia 2015, o 09:44

Ja myślę że trochę przesadzamy z tą krytyką. Trzeba wziąć pod uwagę fakt że mamy drugoligowy klub z kiepskim zapleczem finansowym oraz infrastrukturalnym, abstrahując od przyczyn takiego stanu rzeczy, organizacja tych zawodów miała jeden cel - nie dopuścić do kompromitacji. Moim zdaniem to się udało wykonać w 100%. Nie mamy toru i zaplecza z motoareny by się bawić na siłę w widowiskowość na takiej imprezie. Mamy ruinę zamiast stadionu za co można podziękować władzom miasta oraz ciągłe długi, co jest zasługą wielu ekip które rządziły w ostatnich latach klubami żużlowymi w Lublinie.
Wczoraj oglądałem ekstraligę wraz z magazynem. Wiele razy pojawiały się nawiązania do turnieju w Lublinie i nikt nie mówił o tumanach kurzu, złej godzinie i braku tablicy. Za to była mowa o sukcesie Przedpełskiego i Zmarzlika. Nikt nie mówił o ciężkim torze na którym nie mogli się złożyć słabsi zawodnicy, nikt nie poddawał w wątpliwość słuszności tego że to Lublinowi przypadła organizacja tego turnieju. My tu sobie narzekamy na godzinę, kurz i kiepski tor (i słusznie) ale ogólny wydźwięk był pozytywny, w Lublinie sukces odnieśli nasi reprezentanci i bardzo zbliżyli się do medali IMŚJ. Tego było nam potrzeba.
Ze swojej strony dziękuję wszystkim osobom zaangażowanym w organizację tych zawodów, nie był to dla mnie jako kibica zachwycający turniej, ale biorąc pod uwagę warunki w jakich przyszło to organizować, cieszę się że obyło się bez problemów technicznych i organizacyjnych które by spowodowały wypaczenie wyników tak ważnej imprezy.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#148 Postautor: Cooper » 17 sierpnia 2015, o 10:27

Zawody byky kiepskie, bo paralitow bylo zaskakujaco duzo jak na impreze rangi mistrzowskiej. Zmarzlik czy Przedpelski nie mieli sie z kim scigac, troche Ruscy poszarpali i tyle. Z dolna polowa stawki to Bober by na miekkiej nodze powalczyl, a moze i pozny Michaluk. Troche trudniejszy tor i panny skandynawskie strach w oczach - zreszta, znamienny przyklad jak szarpnelo Zmarzlika na wejsciu w I luk - odkrecil gaz i odjechal, a Mikkelsen w tym samym miejscu puscil motocykl. Taka roznica pomiedzy talentem i sprzetem, a tylko sprzetem.

Reszta nie wymaga komentarza, wiadomo bylo ze tak bedzie (goraco itd.). Czemu nie bylo stoisk z jedzeniem?

Ehh, ze tez nam sie trafil ten IMSJ zamiast GP Challenge...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#149 Postautor: niespokojny » 17 sierpnia 2015, o 10:40

Ja wiem ze tutaj jest drugoligowa bida, ale uwagi sa po to zeby sie poprawiac w przyszlosci i wyciagac wnioski. Lepiej udawac ze sie nic nie stalo? Frekwencja tez slaba jak na takie zawody bo miala potencjal przynajmniej na pol stadionu. Speedway battle tez bylo organizowane na tym stadionie, a mimo to kazdy wychodzil jednak zadowolony bo organizatorzy pomysleli o czystych siedziskach a dodatkowo poddupnikach. To jest tylko przyklad bo i tak na frekwencje najwiekszy wplyw miala godzina, no i ten dlugi weekend. Swoja droga to prezydentowi powinno byc wstyd przyjmowac gosci na takiej ruinie. Pewnie temat centrum sportow motorowych byl pomijany.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Koper
Trener
Kontakt:

#150 Postautor: Koper » 17 sierpnia 2015, o 11:54

niespokojny pisze:Speedway battle tez bylo organizowane na tym stadionie, a mimo to kazdy wychodzil jednak zadowolony bo organizatorzy pomysleli o czystych siedziskach a dodatkowo poddupnikach.

Masz na myśli mecz Polska - Mistrzowie Świata, ale wówczas ten mecz nie był rozgrywany w ramach 4 turniejów Polish Speedway Battle tak jak w tym roku. Zresztą 10 października na torze w Lublinie czekają nas tego typu zawody w formule rewanżu za mecz Polska - Mistrzowie Świata .

niespokojny pisze: Swoja droga to prezydentowi powinno byc wstyd przyjmowac gosci na takiej ruinie. Pewnie temat centrum sportow motorowych byl pomijany.

Otóż prezydent otrzymał takie pytanie na trybunie VIP w stylu "I jak się Panu podoba ten stadion?" , odpowiedź oczywiście dyplomatyczna : "Dbamy o całą sportową infrastrukturę w mieście, również i o tym stadionie nie zapominamy".