04.07. GTÅ» GrudziÄ…dz - TÅ» Lublin 50:40
a pamietacie Marka Kępę jak wymiatał? Albo Darka Stenkę? Moze oni niech jada... Jak sens ma rozpatrywanie tego kto jaki byl kilka lat temu. Jurek Mordel mial 5 miejsce IMP w 1993 (chyba) i co? Moze nie wystawiajmy G. Knappa, bo nie ma za dobrych startow?! Juz mi sie czytac tych wpisow nie chce. Ani Jurek ani Seba nie przesadza o naszym zwyciestwie tam. Idealnie musi pojechac czworka: Knapp. Sledz, Karlsson, Franków. Jak przywioza te 35-40 punktow to jest po meczu, juniorzy i Seba/Jurek dorzuca brakujace 6-8 na pewno.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Gość
Ale nie rozumiem dlaczego błedy Trumińskiego i to, że zatarł silnik świadczą na jego korzyść?? a druga rzecz, że nawet jakby Jurek przywiózł 0pkt w Grudziądzu to znowu będzie na niego najazd, że Trumna by pojechał lepiej. Ale niestety nie dane nam będzie porównanie ich w meczu z GTŻ (chyba że jeszcze ktoś nie daj Boże złapie kontuzje). Ale ja naprawdę nie wierzę w Trumnę. Na Jurka też bardzo nie liczę, bo któryś z nich pojedzie tam tylko, żeby był pełny skład. Chociaż na bank znajdzie się jakiś Grudziądzanin do objechania nawet przez nich.
JA z Gelem sie nie zgadzam!
Uwazam ze wystawienie Jurka z Jeleniem mogloby sie skonczyc porazka 5:1 w kazdym ich starcie
(choc nie musialoby)
Znacznie bezpieczniejsze jest ustawienie 2 par na 3:3- Peter+junior Grzesio+Trumna. Wowczas nasza najmocniejsza para (Sledz Franki) musialaby ciagnac wynik. Takie rozwiazanie wydaje sie byc najlepsze, gdyz w w/w zestawieniu nie ma "przegrywajacej pary"
Uwazam ze wystawienie Jurka z Jeleniem mogloby sie skonczyc porazka 5:1 w kazdym ich starcie
Znacznie bezpieczniejsze jest ustawienie 2 par na 3:3- Peter+junior Grzesio+Trumna. Wowczas nasza najmocniejsza para (Sledz Franki) musialaby ciagnac wynik. Takie rozwiazanie wydaje sie byc najlepsze, gdyz w w/w zestawieniu nie ma "przegrywajacej pary"
Poza tym przestancie dyskutowac na temat czy Trumna czy MOldel
Nie zapominajcie ze zawodnik zastepujacy Piszcza pojedzie tylko 4 razy! I nie bedzie mial znaczacego wplywu na wynik!
Ja osobiscie jestem za Trimna bo oczekuje od niego dobrego wystepu w pierwszych 2 startach! A na tyle na pewno sily mu wystarczy i jesli zrobi te 3-4pkt bede juz z tego zadowolony!
WYGRAC MECZ MAJA INNI!
Nie zapominajcie ze zawodnik zastepujacy Piszcza pojedzie tylko 4 razy! I nie bedzie mial znaczacego wplywu na wynik!
Ja osobiscie jestem za Trimna bo oczekuje od niego dobrego wystepu w pierwszych 2 startach! A na tyle na pewno sily mu wystarczy i jesli zrobi te 3-4pkt bede juz z tego zadowolony!
WYGRAC MECZ MAJA INNI!
Hollywood pisze:Pier..... sie buraki ! jeden mÄ…drzejszy od drugiego.
Co Mordel może pokazać , to co w Gdańsku , On zostawał na starcie 10 m , i po ch... taki zawodnik na wyjazd ?
Jaka jest wieksza prawdopodobość zdobycia punktów gumowe Janki ?
a) jak wyjdziesz pierwszy ze startu
b) jak przegrasz start i jedziesz na 4 pozycji
Czyli 0 pkt w Gdańsku to trgedia a 6 pkt u siebie z Gnieznem to mistrzostwo świata?? Ciekawe ile Trumiński by natrzaskał przeciwko Wybrzeżu? Zresztą wygrane starty z Duszyńskim Skrzypczakiem czy Wicińskim nieczgo raczej nie mówią. A skoro twierdzisz, że kto przegra start ten już nic nie uzyska w biegu to zaproponuj może żeby Knapp nie jechał do Grudziądza bo on raczej nie wygrywa startów.
A co do ustawienia par to raczej Knappa bym puścił z juniorem a Karlssona z Mordelem, bo pamiętam 15 bieg z Gnieznem i uważam że Jurek trochę przeszkadzał Knappikowi.
-
Gość
Arek 200 czy ty jesteś naprawde taki tępy czy tylko udajesz ?
Przecież ja cały czas podkreślam możliwości startowe Modrela i Trumińskiego !!! Dlaczego wieć wtrącasz Knappa do mojej dywagacji ?
Mi chodzi wyłącznie o momenty startowe ! Przecież wiadomo że na dystansie nie ma co liczyć na mijanki ze strony jak i Mordela i Trumińskiego.
Dlatego podkreślam że powinien pojechać zawodnik który ma lepszy start.
Trumiński jest kiepski kondycyjnie ale 2 biegi powinien wytrzymać , w dwóch kolejnych mógłbym pojechać z rezerwy Jeleniewski.
Zresztą zobaczymy do dziś pokażą i wtedy bedzie jaśniej.
Mam zaufanego kumpla w Krośnie , wieczorem zda mi relacje jak sobie nasi radzili na torze !
Przecież ja cały czas podkreślam możliwości startowe Modrela i Trumińskiego !!! Dlaczego wieć wtrącasz Knappa do mojej dywagacji ?
Mi chodzi wyłącznie o momenty startowe ! Przecież wiadomo że na dystansie nie ma co liczyć na mijanki ze strony jak i Mordela i Trumińskiego.
Trumiński jest kiepski kondycyjnie ale 2 biegi powinien wytrzymać , w dwóch kolejnych mógłbym pojechać z rezerwy Jeleniewski.
Mam zaufanego kumpla w Krośnie , wieczorem zda mi relacje jak sobie nasi radzili na torze !
maestro76 pisze:najgorsze co moze byc to zestawienie juniora z nastepca tomka!
5:1 w plecy bedzie ciezko naszym odrabiac-petr z juniorem-pewny remis,grzes z nastepca-j.w.a moze 4:2,frankow z rybka -min 4:2 i meczyk wygrany!![]()
pozdr
Zdaje sie że temat Knappa z juniorem był już przerabiany i mówiac delikatnie nie zdał egzaminu. Para przegrywała 5:1 praktycznie wszystko. Po prostu Grzesio nie sprawdza się w takiej roli. W parze z Peterem moze wygrywac nam biegi przynajmniej 4:2. A ustawiając Karlika z juniorem zabiera się nam parę wygrywającą bieg i robi się za nią dwie "remisowe". A założenie, że Mordel z juniorem przegrają wszystko 5:1 jest trochę na wyrost. Oczywiście jest to ryzyko, ale trzeba je podjąć jezeli chcemy wygrac. Stare porzekadło mówi, że zwycięskiego składu się nie zmienia.
Hollywood pisze:Arek 200 czy ty jesteś naprawde taki tępy czy tylko udajesz ?
Aha, czyli Trumiński ma tak zaje...isty start, że niech się boją grudziądzanie? Tylko żeby on przypadkiem z 10 pkt nie przywiózł. Uważam, że 6 pkt przeciwko Gnieźnianom to wynik fatalny(patrz jak Jeleń pojechał). W sumie to nie chodzi mi o to, żeby to Jurek koniecznie jechał, bo i tak ani jeden ani drugi dużo nie nawojuje. A Knappa wtrącam, bo widzę, że wg Ciebie Hamill Sawina czy Puszakowski nie mają szans wyprzedzić Trumny na dystansie.
Gelo pisze:Zdaje sie że temat Knappa z juniorem był już przerabiany i mówiac delikatnie nie zdał egzaminu. Para przegrywała 5:1 praktycznie wszystko. Po prostu Grzesio nie sprawdza się w takiej roli. W parze z Peterem moze wygrywac nam biegi przynajmniej 4:2. A ustawiając Karlika z juniorem zabiera się nam parę wygrywającą bieg i robi się za nią dwie "remisowe". A założenie, że Mordel z juniorem przegrają wszystko 5:1 jest trochę na wyrost. Oczywiście jest to ryzyko, ale trzeba je podjąć jezeli chcemy wygrac. Stare porzekadło mówi, że zwycięskiego składu się nie zmienia.
A mi się wydaje, że to tylko na początku sezonu tak było, kiedy Knapp jeszcze nie pokazywał za wiele. Myślę, że Grzesiu może prowadzić parę, tak jak to było w ostatnim meczu(chociaż to tylko Gniezno) .
A co do zastępowania Mordela/Trumińskiego juniorem to raczej bym się wstrzymał, bo raczej Jurek/Seba i tak pojadą lepiej od Dawida. O wyniku zadecyduje postawa Karlssona, Knappa, Śledzia, Frankowa i Jeleniewskiego, reszta niech się postara urwać pojedyncze punkciki to będzie dobrze. A mój typ składu na mecz to: 9Śledź 10Franków 11Karlsson 12Mordel 13Knapp 14Stachyra 15Jeleniewski
arek200 napisał:
"A co do zastępowania Mordela/Trumińskiego juniorem to raczej bym się wstrzymał, bo raczej Jurek/Seba i tak pojadą lepiej od Dawida. "
Przy tak zestawionym składzie, jak proponujesz Mordela lub Trumińskiego może zastepować Jeleniewski, a nie Stachyra. A jeśli chodzi o Jelenia to nie sądzę, żeby zaprezentował się słabiej niż Jurek czy Trumna.
"A co do zastępowania Mordela/Trumińskiego juniorem to raczej bym się wstrzymał, bo raczej Jurek/Seba i tak pojadą lepiej od Dawida. "
Przy tak zestawionym składzie, jak proponujesz Mordela lub Trumińskiego może zastepować Jeleniewski, a nie Stachyra. A jeśli chodzi o Jelenia to nie sądzę, żeby zaprezentował się słabiej niż Jurek czy Trumna.
Pamietam jak kiedys przyjechala do nas Bydgoszcz w eksperymentalnym zestawieniu. W jednej parze pojechali liderzy Gollob i Ermolenko, liczac ze wszystko przywioza na 5:1. Natomiast w innej parze byli najslabsi (chyba Jacus z...Cieslewiczem?? nie chce mi sie sprawdzac) i tutaj liczyli ze tej parze uda sie cos "ukrasc" naszym i dzieki temu mieli odniesc zwyciestow nad niepokonanymi u siebie. Plan nie wypalil i Motor wygral.
Jednak moze warto w Grudziadzu zastosowac taki manewr i Karlssona puscic z Knappem a Mordela z juniorem. Wierze ze Daniel jest w stanie zawalczyc.
Jednak moze warto w Grudziadzu zastosowac taki manewr i Karlssona puscic z Knappem a Mordela z juniorem. Wierze ze Daniel jest w stanie zawalczyc.
Talib pisze:arek200 napisał:
Też uważam, że Jeleńpojedzie lepiej od zastępcy Piszcza, ale Stachyra już raczej nie. Więc jeśli Jeleń by miał zastępować Mordela/Trumińskiego to Stachyra musiałby jeździć, który wg mnie jest najsłabszym ogniwem. Ale ogólnie mam takie zdanie jak ty, że ta cała paczka, tzn Mordel i Trumna dużo nie zawalczą
z tym Åšledziem to chodzilo mi tylko o to, ze w jego przypadku sprawa byla jasna: wpadka, a w przypadku Seby nie wiadomo czy to co pokazal to jego staly poziom jazdy czy cos ponizej. nie dysponujemy w jego przypadku zadna skala porownanwcza.
co zas do remontu sprzetu, to Mordelowi te przyjemnosc zafundowal sponsor, przy czym u Trumińskiego sytuacja z darczyncami nie wyglada raczej wesolo.
ponadto nie rozumiem zarzucania komukolwiek, ze jadac na trzecim miejscu markuje defekt, podczas gdy pozniej jedzie jeszcze cale 4 okrazenia...
co zas do remontu sprzetu, to Mordelowi te przyjemnosc zafundowal sponsor, przy czym u Trumińskiego sytuacja z darczyncami nie wyglada raczej wesolo.
ponadto nie rozumiem zarzucania komukolwiek, ze jadac na trzecim miejscu markuje defekt, podczas gdy pozniej jedzie jeszcze cale 4 okrazenia...