04.07. GTÅ» GrudziÄ…dz - TÅ» Lublin 50:40

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Gość

#26 Postautor: Gość » 29 czerwca 2004, o 01:45

moim zdaniem mecz mozemy wygrac spokojnie!!
"rybka" - 10 pkt
"mario" - 7-8
"terminator" - 10
"okularnik"- 12-15
"ojciec" - 5
"jelen" - 6
stachyra - 4
nawet przy takich il. punktow jest mecz wygrany
sumujac minimaln wartosci wychodzi : 10+7+10+12+5+6+4=54
a mysle ze jelenia i mordela stac na wiecej , wiec mysle ze wygramy, w grudziadzu dobrych majÄ… tylko 3, a mianowice : hamill, puszakowski i sawina i tyle ;)

Awatar użytkownika
fildor

#27 Postautor: fildor » 29 czerwca 2004, o 07:55

wygraja nawet, niebiore innej sytuacji pod uwage
p.s. szkoda tylko ze nie moge ogladac tych meczy, ale zawsze podczas pobytu w Polsce staram sie byc na kazdych ich wystepach

Czarek
Trener

#28 Postautor: Czarek » 29 czerwca 2004, o 09:22

mks_montex pisze:moim zdaniem mecz mozemy wygrac spokojnie!!
"rybka" - 10 pkt
"mario" - 7-8
"terminator" - 10
"okularnik"- 12-15
"ojciec" - 5
"jelen" - 6
stachyra - 4
a mysle ze jelenia i mordela stac na wiecej , wiec mysle ze wygramy, w grudziadzu dobrych majÄ… tylko 3, a mianowice : hamill, puszakowski i sawina i tyle ;)

Bardzo optymistycznie. Zwłaszcza Stachyra 4, przy 6 Jeleniewskiego. Kogo będzie zatem zastępował Jeleniewski? Mordel 5 też nieźle, ale pomażyć można.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#30 Postautor: Gelo » 29 czerwca 2004, o 10:03

A ja Wam mówię, że ojcem zwycięstwa będzie Mario ;). Na ostatnim meczu prezentował się najlepiej z naszych - na wyremontowanym sprzęcie to inny zawodnik. Co nie zmienia faktu, że wygrac będzie niezwykle trudno.

Citas

#31 Postautor: Citas » 29 czerwca 2004, o 10:07

Na grudziądzkim forum napisałem:
No więc zbliża się bardzo ciekawy mecz pomiędzy drużynami GTŻ Grudziądz i TŻ Lublin. Na pewno Grudziądzanie nie oddadzą łatwo tego pojedynka, ani Lublinianie ne przyjadą tu na wycieczkę. Obie drużyny mają wielkie aspiracje w związku z końcówką rundy zasadniczej. Lublinianie liczą na awans do ekstraligi. Natomiast grudziądzanie mają jeszcze szanse na awans do pierwszej czwórki i na pewno będą chcieli ją wykorzystać. Spróbujmy porównać skład obu ekip:
Billy Hamill - Peter Karlsson 1 0 || 1 0
Starzy wyjadacze światowych torów. Stali bywalcy w grand prix, wciąż należą do elity światowej. Pojedynki tych zawodów będą ozdobą tego meczu. Stawiam na Bulleta z dwóch względów myślę że on jednak jest lepszy oraz w tym sezonie tak naprwde tutaj w Grudziądzu nikt go nie pokonał ( upadek w pierwszym łuku i kontynuowanie jazdy 0 pkt)\
Robert Sawina - Dariusz Śledź 0,5 0,5 || 1,5 0,5
Obaj starzy wyjadacze polskich torów, swoje najlepsze lata mają już za sobą. Jednak zawsze można nanich liczyć. Tutaj stawiam na remis, bo wielkie doświadczenie i chytrość żużlowa przemiawia za równo za jednym jak i za drugim
Mariusz Puszakowski - Grzegorz Knapp 0,5 0,5 || 2 1
Młodzi gniewni. Oboje będzie chciało pokazać się z jak nalepszej strony. Puszak przeplatający fatalne występy doskonałymi, będzie chciał w dwóch ostatnich kolejkach poprowadzić swą drużynę do zwycięstwa i awansu do pierwszej czwórki. Knapp wychowanek GKM będzie chciał pokazać grudziądzanom, że jest wartościowym zawodnikiem. Obaj znają bardzo dobrze tajniki grudziądzkiego toru
Łukasz Pwlikowski - Mariusz Franków 1 0 || 3 1
Pawlik powoli staje się ulubieńcem grudziądzkiej publiczności, za swoją nieustepliwość, walkę do końca. Myślę że w niedziele powinien wygrywać z Frankowem. Choć jak zwykle się obali.
Jarosław Łukaszewski - Sebastian Trumiński/ Jerzy Mordel 1 0 || 4 1
Jarek będzie chciał pokazać się z ja najlepszej strony bo może to być ostatni dla niego mecz w tym sezonie. I myślę, że Jarek swoje zrobi.
Krzysztof Buczkowski Grzegorz Musiał - Daniel Jeleniewski Dawid Stachyra 0,5 1,5 || 4,5 2,5
Od Musiała Lublina mają zdecydowanie lepszych juniorów i tutaj nie mam wątpliwości. W pierwszym biegu któryśz Lubelskich młodych zawodników może pokanać Buczka.

Reasumując wyszło mi 4,5 do 2,5 dla Grudziądza. Wliczyłem w to nasz tor. Teraz dodaję jeden punkt Lublinianomz racji iż wydaję mi się że w tych obliczeniach byłem zbyt pobłażliwy dla zawodników GTŻ-u. A więc 4,5 do 3,5. Wynik mówi sam za siebie ciekawe, emu=ocjonujące spotkanie, trzymające w niepewności do końca. Myślę jednak, żę w tym mecz górą będą grudziądzanie, którzy wygrają 49 41.

Piotrbaz

#32 Postautor: Piotrbaz » 29 czerwca 2004, o 12:31

chciałbym zebysmy wygrali ale... no nie wiem... hamill na tym torze wymiata niesamowicie a buczkowski jest duzo lepszy od jelenia a na włąsnym torze to jush wogule :shock: no i zobaczcie jak sie zaprezentował puszakowski na naszym :shock: torze a w grudziądzu przed włąsna publicnoscią na torze swoim moize byc roznie.. jezeli sie szybko spasujemy i nie przegramy wyscigu juniorskiego to moze byc ciekawie. cholera z piszczem byłem pewny wyniku a teraz tak 60 % .
( gdyby był to mecz innych druzyn to bym powiedział 50 % ale to Tż lubli wiec.. :twisted: ) typuje w okolicach 43:47 8)

łukasz

#33 Postautor: Å‚ukasz » 29 czerwca 2004, o 14:14

Gelo pisze:
służę wyjasnieniem: Seba po prostu lubi jeździć przy bandzie.

Tylko tak w kwestii formalnej spytam - który Seba lubi jezdzić po bandzie? Chyba chodzi o Ułamka, bo na pewno nie o Trumińskiego.
Ale w odróznieniu od Seby. T. Gollob nie traci w ten sposób punktów ostatniej prostej przed metą :)

Różnie to bywa. W GP przeważnie traci i objeżdżają go kelnerzy po małej.

popieram!!!
wlasnie sie zastanawialem o ktorego sebastiana chodzi bo na pewno Truminski nie lubi jezdzic po szerokiej

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#34 Postautor: ravajas » 29 czerwca 2004, o 21:29

Gelo pisze:
służę wyjasnieniem: Seba po prostu lubi jeździć przy bandzie.

Tylko tak w kwestii formalnej spytam - który Seba lubi jezdzić po bandzie? Chyba chodzi o Ułamka, bo na pewno nie o Trumińskiego.
Ale w odróznieniu od Seby. T. Gollob nie traci w ten sposób punktów ostatniej prostej przed metą :)

Różnie to bywa. W GP przeważnie traci i objeżdżają go kelnerzy po małej.

chodziło o trumińskiego

pozdrawia:
Rafał Borowski

MAK

W sprawie meczu w GrudziÄ…dzu

#35 Postautor: MAK » 29 czerwca 2004, o 21:37

Piotrek pisze:chciałbym zebysmy wygrali ale... no nie wiem... hamill na tym torze wymiata niesamowicie a buczkowski jest duzo lepszy od jelenia a na włąsnym torze to jush wogule :shock: no i zobaczcie jak sie zaprezentował puszakowski na naszym :shock: torze a w grudziądzu przed włąsna publicnoscią na torze swoim moize byc roznie.. jezeli sie szybko spasujemy i nie przegramy wyscigu juniorskiego to moze byc ciekawie. cholera z piszczem byłem pewny wyniku a teraz tak 60 % .
( gdyby był to mecz innych druzyn to bym powiedział 50 % ale to Tż lubli wiec.. :twisted: ) typuje w okolicach 43:47 8)

Myślę ,ze nie musicie się martwić o wynik. GTŻ to co zaprezentował w meczu z Ostrowem, daleko odbiega od tego co było zakładane przed sezonem. Grzesiu, myślę że zostanie przyjęty nie gwizdami lecz oklaskami. Martwi mnie postawa Kempesa, bo braki sprzętowe nadrabia bardzo nie fair jazdą. Co do wspomnianego meczu z Ostrowem to myślę, że GTŻ przegra przez sprzęt. Ktoś na forum wspomniał o problemie Puszaka. ale on ma te problemy od początku i nie widać końca. Zapraszam na mecz do gościnnego Grudziądza i inech wygra lepszy.[/list][/b]

sledzio

#36 Postautor: sledzio » 29 czerwca 2004, o 22:25

stawiam 43:47 zwycieństwo teżeciku i myśle ze to będzie Mordela mecz umie jeżdzić sprzęta dobrego ma i mogę powiedzieć tyle że gdyby pojechał w co bardzo wieże to nie zawiedze w co bardzo wieże karlik zrobi swoje knappik pierwsze kroki stawiał tutaj na torze więc tez swoje zrobi sledzi i franków sprzęty mają eleganckie co było widac w meczu z Gnieznem aż byłem pod wrażeniem jak pocinają ostro tylko troszke martwią mnie juniorzy jeszcze ale meczyk z Gnieznem pokazał ze już jest po kłopotach zdrowotnych jelenia ale to nie ten sam rywal ale jak będzie zobaczymy w niedziele do zobaczonka w Grudziadzu papa

Geest
Senior

#37 Postautor: Geest » 30 czerwca 2004, o 09:44

ja stawiam 48:42 dla Lublina.
widzieliscie aktualne wyniki sondy odnosnie meczu na http://www.gtz.grudziadz.net ? ktos chyba kogos przzeskoooczyl :D

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#38 Postautor: Radzio » 30 czerwca 2004, o 10:05

Geest pisze:ja stawiam 48:42 dla Lublina.
widzieliscie aktualne wyniki sondy odnosnie meczu na http://www.gtz.grudziadz.net ? ktos chyba kogos przzeskoooczyl :D

W lublinie więcej kibiców żużlowych ma internet niz w grudziądzu i dla tego tak :D

Co do meczu to będzie bardzo ciekawy. Bawiąc się w liczby i obstawiając to uważam ze Petera stać na 12pkt (+2) Knapp też będzie chciał sie pokazac i może zrobic te 10-12 pkt. Dalej to Śledz 8-10 i myślę że franek tak samo może pojechać. Więc ta trujka Jeleniewski, Stachyra (mordel/truminski) będzie musiała w sumie zrobic z 6-8pkt na co ich stać.

Co do kibiców na meczu to licze że z lublina pokaze sie tam grupa ok 100 osobowa. Z dobrą oprawą:)

Geest
Senior

#39 Postautor: Geest » 30 czerwca 2004, o 10:37

Radzio pisze:
Geest pisze:ja stawiam 48:42 dla Lublina.

W lublinie więcej kibiców żużlowych ma internet niz w grudziądzu i dla tego tak :D

no jasna sprawa, widac to chocby po forum grudziadza. nie zmienia to jednak faktu, ze przyjemnie zrobic im na zlosc :twisted:

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#40 Postautor: GIGI » 30 czerwca 2004, o 13:04

Będzie dobrze ;)

Ja osobiście bym wział Trumne do Grudziądza bo mimo wszystko ma lepsze starty na betoniku niż Jurek, ale pewnie i tak pojedzie ojciec;)

Nic więcej nie mówię i czekam na wieści z Grudziądza, będę niedaleko bo w Mragowie(Olsztynie) na rajdzie Kormoran. 3majcie się wszyscy i pozdrawiam wesoły autokar.

PS. Szkoda ze mnie nie bedzie na meczu ;(

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#41 Postautor: DonKamizi » 30 czerwca 2004, o 13:53

Jurek nie pokazując się na wczorajszym treningu chyba jednak zaprzepaścił szanse jaką dano mu na meczu z Gnieznem i myślę, że jak nic złego się nie przytrafi w tym roku juz nie zobaczymy go w składzie.
Coraz bardziej dziwi mnie jego postępowanie..... :? :?
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#43 Postautor: DonKamizi » 30 czerwca 2004, o 14:07

Ru$eK pisze:
DonKamizi pisze:Jurek nie pokazując się na wczorajszym treningu chyba jednak zaprzepaścił szanse jaką dano mu na meczu z Gnieznem i myślę, że jak nic złego się nie przytrafi w tym roku juz nie zobaczymy go w składzie.
Coraz bardziej dziwi mnie jego postępowanie..... :? :?
Moze poprostu nie mógł przyjechać albo pojedzie w MPPK :twisted:

Tak tak nie mógł.........a w MPPK raczej też nie pojedzie
GG 4113059

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#44 Postautor: Talib » 30 czerwca 2004, o 14:11

Gniezno to zbyt słaby przeciwnik, aby ocenić kto powinien zająć miejsce Piszcza w składzie. Myślę, że właśnie mecze z Grudziądzem i Rzeszowem będą takim poletkiem doświadczalnym przed play-offami. Ja osobiście postawił bym na Trumińskiego w Grudziądzu i Mordela z Rzeszowem.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#46 Postautor: DonKamizi » 30 czerwca 2004, o 15:08

Do Krosna jedzie Grzecho i najprawdobodobniej Jeleń, być może też Sebek.
GG 4113059

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#47 Postautor: ravajas » 30 czerwca 2004, o 16:36

wracając do tematu meczu GTŻ - KMO, to gospodarze jechali wprawdzie bez hamilla, ale i intar jechał bez klingberga/ferjana i "ogóra". Uważam, ze nasza strata jest mniejsza, bo u nas nie pojedzie tylko jeden zawodnik, a młodzież mamy przecież - choćby teoretycznie - lepsza niż intar. kurcze, myslę, że wynik będzie na styku, chociaż serce podpowiada, że kilka punktów więcej zrobią nasi.

pozdrawia:
Rafał Borowski

PS. i nikt typerka nie zaproponuje? :(

maloh
Szkółkowicz

#48 Postautor: maloh » 30 czerwca 2004, o 17:09

mks_montex pisze:moim zdaniem mecz mozemy wygrac spokojnie!!
"rybka" - 10 pkt
"mario" - 7-8
"terminator" - 10
"okularnik"- 12-15
"ojciec" - 5
"jelen" - 6
stachyra - 4

z tego co napisałeś wychodzi że w Grudziądzu jeżdżą outsiderzy i same "fujary". Narazie Wybrzeże i nieoczekiwanie Stal Rz. wywiozły stamtąd punkty , a Gorzów myśląc że spokojnie tam wygra - wyjechał na taczce :)
GTŻ powalczył w Lublinie i było ciepło Wam , a teraz tak łatwo macie wygrać u nich ? nie wydaje mi sie , powalczycie i może wygracie , ale wątpie żeby tak jak napisał kolega powyżej. Oni potrafią sie zmobilizować , tym bardziej że to mecz o "wszystko" ;) dla nich.
2 dobre mecze w tej kolejce ! - będzie sie działo !
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2004, o 17:28 przez maloh, łącznie zmieniany 1 raz.

Gosia
Szkółkowicz

#49 Postautor: Gosia » 30 czerwca 2004, o 17:15

Mecz jest do wygrania Będzie cięzko ale pełna mobilizacja w naszej drużynie i 2 pkt wracają do Lublina :) Obstawiając wynik wydaje mi się ze będzie 48:42 dla Lublina Grzes zna tor więc chyba problemu nie będzie a Franek co raz lepiej dogaduje sie ze swoim sprzętem o Karlssona kazdy jest spokojny Pod znakiem zapytania stoją nasi juniorzy no i to czy pojedzie Seba czy Jurek Duzy problem ma trener i kierownictwo klubu bo tak naprawde to mecz z Gnieznem zadnym sprawdzianem umiejetnosci nie był... Pozdrawiam

Geest
Senior

#50 Postautor: Geest » 30 czerwca 2004, o 17:40

biorac pod uwage slowa Janusza Stachyry w wywiadzie dla gazety wyborczej, w Grudziadzu nalezy spodziewac sie Mordela. ale jakos dziwnie wydaje mi sie, ze kwestia wystepu w Grudziadzu przesadzona byla juz wczesniej. dowodzic temu moglaby m.in. wspomniana juz absencja Jurka na wtorkowym treningu. poza tym Seba po meczu z Gnieznem nie wygladal na specjalnie zmartwionego swoja zdobycza punktowa, a gdyby ona rzeczywiscie decydowala o tym, kto pojedzie w Grudziadzu, to Trumna nie mialby chyba powodow do robienia tylu baczkow :D. Po meczu na prostej przy budzie spikerskiej cos jescze Siwek z kimstam stal i gadali z Sebkiem, a Mordel szybko dosc sie zwinal.
taaa, to by bylo na tyle moich przypuszczen:D ja tam chce, zeby Seba pojechal do Grudziadza, bo bedzie tam, moim zdaniem, w stanie zrobic wiecej punktow niz Mordel.