Lubelski klub w sezonie 2015.
Re: Lubelski klub w sezonie 2015.
Czarku, jakbys czytal forum na biezaco to wiedzialbys, jaki sklad proponuje biorac pod uwage klubowa lipe. No ale zrobie to poraz kolejny:
Ronnie Jamrozy
Edward Mazur (o ile juz gdzies nie podpisal?)/Stefan Nielsen
Stachyra (tutaj mam watpliwosci - ale chlopak ma noz na gardle takze nie wiem czy jednak nie warto sprobowac)
Nick Morris
Timo Lahti
Damian Dabrowski
jakis odpad
+ na rezerwe Mazura (bo chyba nigdzie nie podpisal)/Nielsena + przyczepny tor i takim skladem mozemy miec "fajny" sezon jak na II lige.
Nie wiem natomiast dlaczego i po co mam Ci podawac liste tylko Polakow?? Akurat w przypadku Polakow szukalbym "doswiadczenia" natomiast mlodych wymiataczy szukalbym wsrod Beduinow. Moje kandydatury, zaznaczam przemyslane, masz powyzej.
Ronnie Jamrozy
Edward Mazur (o ile juz gdzies nie podpisal?)/Stefan Nielsen
Stachyra (tutaj mam watpliwosci - ale chlopak ma noz na gardle takze nie wiem czy jednak nie warto sprobowac)
Nick Morris
Timo Lahti
Damian Dabrowski
jakis odpad
+ na rezerwe Mazura (bo chyba nigdzie nie podpisal)/Nielsena + przyczepny tor i takim skladem mozemy miec "fajny" sezon jak na II lige.
Nie wiem natomiast dlaczego i po co mam Ci podawac liste tylko Polakow?? Akurat w przypadku Polakow szukalbym "doswiadczenia" natomiast mlodych wymiataczy szukalbym wsrod Beduinow. Moje kandydatury, zaznaczam przemyslane, masz powyzej.
Dzięki. Fajny skład. Tymczasem pora przestać liczyć na miasto, bo "na doradcę prezydenta Lublina ds. sportu został powołany Marek Lembrych, prezes Lubelskiego Związku Koszykówki", co w połączeniu z zapowiedzią skandalicznego dokapitalizowania SPR-u i Motoru daje nam obraz sytuacji. Na prywatnych sponsorów też nie liczcie. Sytuacja lubelskich przedsiębiorców jest fatalna: "firmy w woj. lubelskim są wyraźnie na bakier z terminowym rozliczaniem swoich transakcji. Lubelszczyzna jest w czołówce zestawień opóźnień w ponad połowie przebadanych branż. Lubelszczyzna to taka wyspa na ścianie wschodniej, gdzie rzeczywiście płaci się źle. Bo już np. województwa podlaskie i podkarpackie pod tym względem wypadają bardzo dobrze - mówi Michał Modrzejewski, dyrektor działu analiz branżowych Euler Hermes." Ratusz, który systematycznie kopie naszych potencjalnych sponsorów metodycznie podnosząc podatki i opłaty postanowił kolejny raz im dop....ć i zamierza podwyższyć opłaty za wodę i ścieki.
Cieszmy się zatem z II ligi, bo tkwimy w g....ie po uszy i nawet profesjonalny zespół żużlowych menadżerów nie zbuduje w tym mieście normalnie funkcjonującego klubu.
Cieszmy się zatem z II ligi, bo tkwimy w g....ie po uszy i nawet profesjonalny zespół żużlowych menadżerów nie zbuduje w tym mieście normalnie funkcjonującego klubu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
No tak - w Lublinie zawsze musi być inaczej. Wszyscy kibice w przerwie zimiwej moga się ekscytować kto będzie u nich jeździł i jakie cele sportowe ma klub, a u nas jak zwykle jedyne zmartwienie to wysokość długu i jak go spłacić. Co za dziadownia.
Łopaczewski i Kostro podpisali w Rawiczu. Można odetchnąć z ulgą.
Gelo pisze: u nas jak zwykle jedyne zmartwienie to wysokość długu i jak go spłacić.
Jak wynika z tego artykułu tym razem nie jedyne, bo jeśli nie dosypiemy sjenitu może się okazać, że w ogóle nie wystartujemy.
Gelo pisze:No tak - w Lublinie zawsze musi być inaczej. Wszyscy kibice w przerwie zimiwej moga się ekscytować kto będzie u nich jeździł i jakie cele sportowe ma klub, a u nas jak zwykle jedyne zmartwienie to wysokość długu i jak go spłacić. Co za dziadownia.
Dziadowskie miasto, władze, wyborcy, klub, stadion, a także liga. Wszystko na swoim miejscu. Nie ma gdzie spaść, więc chociaż cele są niedziadowskie czyli ustabilizowanie finansów. Podoba się mi pomysł z zaangażowaniem młodych i ambitnych, niekoniecznie wszystkich z Polski. Dorzuciłbym coś swojskiego w postaci wychowanków czyli Stachyra, może Staszek, bo co nam zależy? Poza sytuacją finansową priorytetem powinna być szkółka i stan toru.
jazdą w drugiej lidze długów nie spłacimy jedynie możemy ten dług powiększyć bo na Miasto nie ma co liczyć , a i o sponsorach w 2 lidze można zapomnieć dodatkowo ilość kibiców i ceny biletów w tej lidze nie napawa optymizmem
więc hasło spłata-długów - priorytetem 2015 może odbić się bardzo , ale to bardzo negatywnie
i oby 5 lat rządów jako prezesa D.Sa teraz przez 5 kolejnych lat nie odbijało się li tylko czy pojedziemy i spłacimy długi
długi nie powstały ot tak sobie tylko w 2014 tylko przechodziły z roku na rok i tylko powiększały się i spłacane były z transz sponsorów na kolejne lata
jak można było dopuścić się długów mając tak możnych sponsorów Bogdankę i Miasto
nie wspomnę o licznej widowni lubelskiej do 2014 roku
bo w RF 2013 D.S wyleczył większość wspomnianych sponsorów
pozostaje jednak mam polubić słonecznik
II liga to obecnie najlepsza opcja. Kolejny taki sezon w I lidze to pewny upadek klubu bo - brak już zawodników na Ilige, nawet jakby byli zawodnicy to brak kasy i co najgorsze obecnie brak klimatu. Trochę te dwa dziadowskie sezony obrzydziły żużel niektórym. Wydaję mi się, że odpowiednio przygotowany tor do walki plus ciekawy skład gwarantują dużą widownię. Zawsze lepiej pozyskać jakiegokolwiek sponsora jeśli drużyna wygrywa i jest większa publika, a liga nie ma większego znaczenia(szczególnie dla lokalnych przedsiębiorców).
Co myślicie o powrocie K. Barana? Wanda podpisała kontrakt z Pontusem i pewnie zabraknie miejsca dla Trojana albo Karola bo nie sądze żeby któryś z nich chciał grzać ławę(przy założeniu, że Aspgren będzie rezerwowym).
Co myślicie o powrocie K. Barana? Wanda podpisała kontrakt z Pontusem i pewnie zabraknie miejsca dla Trojana albo Karola bo nie sądze żeby któryś z nich chciał grzać ławę(przy założeniu, że Aspgren będzie rezerwowym).
michasz pisze:II liga to obecnie najlepsza opcja.
II liga jest bardzo demonizowana na tym forum. Jest to spowodowane faktem, że większość użytkowników zna inne ośrodki żużlowe, stadiony i miasta, ale tu jest Lublin - totalne zadupie na kresach. Poziom intelektualny lubelskich działaczy sportowych jest dostosowany do poziomu gospodarczego Lublina. Poza tym to tutaj kibice żużlowi popierają władze, które postawiły na inne dyscypliny (piłka ręczna, piłka nożna, koszykówka i lekkoatletyka), choć reprezentują je działacze na identycznym, a czasem niższym poziomie niż ci żużlowi.
Z tego co wiem kibice piłkarscy w Gorzowie czy w Toruniu mają zdecydowanie inne podejście do władz za wspieranie żużla, ale tam ludzie zachowują się bardziej racjonalnie niż na prowincji.
Nie wiem dlaczego - ale odnoszę wrażenie, że dla Ciebie wszystko co lubelskie to kupa łajna, wieś, zadupie, zaścianek i kiła. Ja tam jestem lokalnym patriotą i nie czuję się gorszy z tego tytułu, że jestem stąd. Mieszkamy w pięknym mieście, największym po prawej stronie Wisły (jego uroki doceniają zwłaszcza przybysze z innych miast), bardzo przyjaznym do mieszkania. W takiej Warszawie nie da się żyć - brzydki moloch. A to, że kraina rolnicza? Co zrobić. A czy ludzie głupi? Sądząc po ilości nieważnych głosów w Wielkopolsce są głupsi 
Gelo pisze:No tak - w Lublinie zawsze musi być inaczej. (...) Co za dziadownia.
Gelo pisze:Nie wiem dlaczego - ale odnoszę wrażenie, że dla Ciebie wszystko co lubelskie to kupa łajna, wieś, zadupie, zaścianek i kiła.
Gelu, używasz dwóch nicków i przez zapomnienie nie przelogowałeś się?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
Należy odgraniczyć nieudolne prowadzenie klubu prawdopodobnie przez ludzi którzy się do tego nie nadają od miasta jako takiego.kocham to miasto i dlatego jak patrzę na dziadostwo klubu to mi się nóż w kieszeni otwiera.chcesz być złośliwy na silę?
Coś czuje że Pytel wyląduje u nas...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
henek1234 pisze:
jazdą w drugiej lidze długów nie spłacimy jedynie możemy ten dług powiększyć bo na Miasto nie ma co liczyć , a i o sponsorach w 2 lidze można zapomnieć dodatkowo ilość kibiców i ceny biletów w tej lidze nie napawa optymizmem
więc hasło spłata-długów - priorytetem 2015 może odbić się bardzo , ale to bardzo negatywnie
Klub z Piły spłacił w ciagu roku około 180 tysiecy zaległosci wiec jest to możliwe
michasz pisze:
Przecież tam pewne miejsca maja Watt,Karpov,Kuciapa, Baran i Trojan a rezerwa Hansen/Pontus
Generalnie życze wam aby udało się wam wyjść z tych kłopotów bo lubelski żużel zawsze kojarzył mi się z dość uznaną marką. W końcu to u was zaczynał Hans Nielsen. Niestety musicie troche zejść na ziemie z tymi kontraktami i zrozumieć że na ten moment macie klub drugoligowy. Jesli zespół o coś walczy to wcale nie musi być tak zle. U nas powolnymi kroczkami jakoś sie to rusza do przodu i kibice w sporej ilosci przychodzą na stadion. Pozdrawiam
ravajas pisze:Gelo pisze:No tak - w Lublinie zawsze musi być inaczej. (...) Co za dziadownia.Gelo pisze:Nie wiem dlaczego - ale odnoszę wrażenie, że dla Ciebie wszystko co lubelskie to kupa łajna, wieś, zadupie, zaścianek i kiła.
Gelu, używasz dwóch nicków i przez zapomnienie nie przelogowałeś się?
He, he. Jednak trochę zgadzam się z Gelem. Lublin to super miasto do mieszkania i życia, wizualnie przyjemne, ale jednocześnie miasto zakutych, socjalistycznych łbów, gdzie dławi się ludzką aktywność i pozytywne inicjatywy. Miasto wielu niewykorzystanych szans. Co do sportu: nie powinno być żadnego dofinansowania z budżetu miasta, ale jeśli ono już jest to nie może odbywać się na takich s......skich zasadach jak teraz. Sytuację należy uzdrowić. Komu dać więcej kasy? Głosują kibice, zapełniając trybuny. Czym większa frekwencja tam więcej funduszy, a tymczasem forsę dostają panienki grające w pustej hali.
Perez pisze:Coś czuje że Pytel wyląduje u nas...
W obecnej sytuacji uważam że to będzie dobry wybór.
Drugoligowe tory zna, w poprzednim sezonie miał średnią w okolicach 1,9.
Oczywistym powinno być że to głosowanie nogami decyduje o dofinansowaniu.powinno być ale nie jest.jest skandalem wysokość dofinansowania sportu który wysycił zapotrzebowanie na sukcesy krajowe a który w zetknięciu ze średniakami europejskimi nie istnieje.kopacze adekwatnie do poziomu i frekwencji na trybunach powinni też dostać max po parze korków i to wszystko. Zawsze ktoś się na krzywy ryj podpinał pod nasz żużel.zawsze się znajdzie jakaś menda co wyszarpie resztki dla siebie tylko dlatego że bardziej truje głowę temu czy tamtemu.
Gelo pisze:Oczywistym powinno być że to głosowanie nogami decyduje o dofinansowaniu.powinno być ale nie jest.jest skandalem wysokość dofinansowania sportu który wysycił zapotrzebowanie na sukcesy krajowe a który w zetknięciu ze średniakami europejskimi nie istnieje.kopacze adekwatnie do poziomu i frekwencji na trybunach powinni też dostać max po parze korków i to wszystko. Zawsze ktoś się na krzywy ryj podpinał pod nasz żużel.zawsze się znajdzie jakaś menda co wyszarpie resztki dla siebie tylko dlatego że bardziej truje głowę temu czy tamtemu.
Dlaczego w tej sprawie nic nie zrobili kibice żużlowi, skupieni wokół SE, a więc zorganizowani? Nie jest tajemnicą, że w Polsce zbiorowe naciski, wiece i demonstracje przynoszą skutek, bo rządzący to albo tchórze (vide: Lublin), albo autentyczni demokraci, albo jedno i drugie. Odpowiedź znam, ale nie zaryzykuję kolejnego bana.
henek1234 pisze:długi nie powstały ot tak sobie tylko w 2014 tylko przechodziły z roku na rok i tylko powiększały się i spłacane były z transz sponsorów na kolejne lata
jak można było dopuścić się długów mając tak możnych sponsorów Bogdankę i Miasto
Właśnie ten obecny dług powstał w 2014 roku, bo przecież w grudniu 2013 roku otrzymaliśmy licencję bezwarunkową w pierwszym terminie na jazdę w sezonie 2014, więc jednak nie mogły się powiększać z roku na rok.
Natomiast ci możni sponsorzy, czy rzeczywiście byli tacy możni? Porównując do innych dyscyplin mam wątpliwości. Zawsze jesteśmy na końcu i tak już zostanie.
Bogdanka niezależnie od wszystkiego i tak by nas zostawiła, najpierw zrobiła to z motocyklistami, byliśmy następni na liście. A lista coraz krótsza ...
Scibi pisze:Gelo pisze: u nas jak zwykle jedyne zmartwienie to wysokość długu i jak go spłacić.
Jak wynika z tego artykułu tym razem nie jedyne, bo jeśli nie dosypiemy sjenitu może się okazać, że w ogóle nie wystartujemy.
Współpraca z Mosirem była i jest bardzo trudna. Mam wrażenie, że będzie jeszcze gorzej, bo kasa tej instytucji świeci pustkami. Wynajem stadionu czy modernizacji toru zapewne będą udręką i tutaj należy współczuć żużlowcom ale pod górkę będą mieli też wszyscy inni, którzy są zależni od Mosiru. Nie liczmy na przychylność, co oczywiście dziwi ale takie są realia.
Dobromir pisze:Łopaczewski i Kostro podpisali w Rawiczu. Można odetchnąć z ulgą.
Jednak pozytywne wieści na początek roku
Czarek pisze:Cieszmy się zatem z II ligi, bo tkwimy w g....ie po uszy i nawet profesjonalny zespół żużlowych menadżerów nie zbuduje w tym mieście normalnie funkcjonującego klubu.
O matko mocne stwierdzenie, dobre jest, podoba mi się naprawdę.
oj LublinM widzę że tęsknisz za deesem który przy takim wsparciu przez swoje lata działalności Bogdanki , Miasta , mniejszych sponsorów i kibiców doprowadził do upadku tej dyscypliny
a pro po kto kontraktował zawodników na sezon 2014 ???? kto ciągle był w kontakcie jeszcze w grudniu 2013 roku ( nie mylić z kontraktami ) z juniorami na sezon 2014 ????
chyba Twój ulubieniec ............. mistrz Dariusz który był przyspawany do swojego stołka
jedynie rok 2014 był podsumowaniem zarządzania ówczesnego człowieka zwanego prezesem klubu KMŻ !!!!!!!!
przez co obecny zarząd ma chyba teraz nie małe problemy
a pro po kto kontraktował zawodników na sezon 2014 ???? kto ciągle był w kontakcie jeszcze w grudniu 2013 roku ( nie mylić z kontraktami ) z juniorami na sezon 2014 ????
chyba Twój ulubieniec ............. mistrz Dariusz który był przyspawany do swojego stołka
jedynie rok 2014 był podsumowaniem zarządzania ówczesnego człowieka zwanego prezesem klubu KMŻ !!!!!!!!
przez co obecny zarząd ma chyba teraz nie małe problemy
Moim faworytem na kilka najbliższych lat jest Fricke.niestety Rów jest nim zainteresowany.ja bym młodego wypożyczył bo to talent niebywały
Gelu, nie chcę być złośliwy ani na siłę, ani w ogóle. Tylko wydaje mi się, że zapominasz, że sytuacja Klubu nie bierze się znikąd. To nie jest tak, że Lublin i jego mieszkańcy są zajedwabiści, a tu jak na złość klub żużlowy to kupa drutu.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
Kiedy moim zdaniem tak właśnie jest-mieszkańcy są ok miasto ok a klub do dupy. Zupełne przeciwieństwo np.Gniezna.mieścina gdzie psy dupami szczekają,na ulicach same żule a na stadionie komplety niezależnie od ligi chociaż klub z długami.
ps. Rempałowie zostają w Krośnie - ufff
ps. Rempałowie zostają w Krośnie - ufff
Gelo pisze:W takiej Warszawie nie da się żyć - brzydki moloch.
Da się. Nie jest to wprawdzie tak wspaniałe miasto jak Lublin