Lubelski klub w sezonie 2015.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: Lubelski klub w sezonie 2015.

#651 Postautor: Zaratustra » 17 grudnia 2014, o 20:00

No może z tygodniami przesadziłem, ale popatrz na artykuł z 10 grudnia z tej samej strony :) Kilka tych samych cytatów ;)

Poza tym ciągle klepane teksty o mieście i spotkaniu z Żukiem, to akurat przewija się z ust prezesa notorycznie:) Stąd moja sugestia, że może to jedyna "sensowna" gadka prezesa od którego...znów niestety mało zależy...i któremu średnio się chce..

P.S. Nic nie mam do tej strony, z której pochodzi artykuł. Ot kolejna strona, na którą czasami można zajrzeć ;)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#652 Postautor: Cooper » 18 grudnia 2014, o 09:10

Dobromir pisze:Tak prawdopodobnie będzie. Prezes zrobi casting dla odpadów na zasadzie, kto będzie chętny jeździć za najmniejsze pieniądze i pojedziemy.

A sa jakies wieksze pieniadze, by moc zrobic cos wiecej?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#653 Postautor: Gelo » 18 grudnia 2014, o 10:58

Od dwóch miesięcy jedyną czynnością, o której się pisze w kontekście lubelskiego klubu jest "czekanie na rozwój sytuacji". Efekt jest taki, że praktycznie nie ma szans na zbudowanie składu na 1 ligę. Kilka dni "czekania na rozwój sytuacji" i nie bedzie szans na zbudowanie składu w 2 lidze. Wiedziałem, że nieróbstwo (żeby być uczciwym - brak efektów ewentualnego działania) będzie tłumaczone niejasną sytuacją ale że wokół klubu nie będzie się działo absolutnie nic - tego nie brałem pod uwagę. Został nam Watt (chyba) i niestety Woodward (też chyba) i może Łełek (z mieszanymi uczuciami). Chciałbym wierzyć - chociaż jest to naiwne - że jednak z kilkoma zawodnikami prezes rozmawiał.

go!
Trener

#654 Postautor: go! » 18 grudnia 2014, o 11:19

Cooper pisze:A sa jakies wieksze pieniadze, by moc zrobic cos wiecej?

Zawsze mozna zatrzasnac drzwi, sie nie rzucac i nie narzucac. Nie wiem, po co to ciagniecie klubu za uszy.
Czasem lepiej zrezygnowac niz sie skompromitowac. Ale jak ktos ma w zamiarach dokonanie spektakularnego samobojstwa.. :? Kto desperatowi zabroni oblac sie metanolem i podpalic?

Talmai
Junior

#655 Postautor: Talmai » 19 grudnia 2014, o 01:45

Gelo pisze:Od dwóch miesięcy jedyną czynnością, o której się pisze w kontekście lubelskiego klubu jest "czekanie na rozwój sytuacji".

Przecież chyba przed rokiem było to samo.
Kilka artykułów w różnych tytułach,
a właściwie jeden sprowadzony do słów
"W Lublinie wciąż czekają" czy jakoś tak :lol:
Tak jak pisze Zaratustra, znowu jest powielanie treści
pochodzącej zapewne z jednej rozmowy o zerowej istocie.
O ile wiele naciąganych newsów np na SF występuje,
to te o Lublinie to już szczyt pustoty,
nawet ludzie z innych miast zwrócili na to uwagę,
a przekaz jest taki, że przez kilka miesięcy
nie ma żadnej wiadomości żużlowej z Lublina,
tu jest zawsze czekanie (czyli nie robimy nic),
na co można czekać w Lublinie?
- na rozwój sytuacji (ogólnie ale celnie, bo sytuacja się rozwija wokół)
- na decyzję kopalni
- na spotkanie z prezydentem Żukiem :D
- na ostateczny wynik wyborów
- na ostateczny kształt regulaminu
- na to czy będzie KSM
- na decyzję PZM w której lidze pojedziemy.
Trzeba się uzbroić w cierpliwość i spokojnie poczekać.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#656 Postautor: Hans » 19 grudnia 2014, o 08:51

A Woodward oficjalnie w Daugavpils. Dzisiaj pewno posypia sie kontrakty i sprawa bedzie jasna.

Edit. Suchecki, Thorsell i Kosciuch w Gnieznie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#657 Postautor: Gelo » 19 grudnia 2014, o 11:22

Głupio zrobił Cam. Z jego jazdą na poziomie zbliżonym do tegorocznego i wobec konieczności jazdy Puodzuksa i Bogdanova - zero szans na miejsce w składzie. Pachnie mi wypożyczeniem.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#658 Postautor: $korzen$ » 19 grudnia 2014, o 11:30

Oj zebys nie zalowal tych slow Gelu, ja sie wcale nie zdziwie jak Cam po odejsciu z amatorskiego Lublina wystrzeli z forma na jaka go stac i jaka powinnien prezentowac juz od mniej wiecej 2 lat. Ten chlopak ma papiery na jazde, tor w Dauga mu podobno pasuje, kasa bedzie na biezaco..... ja na dzisiaj na lawce widze u nich jednak Joonasa. Wogole sklad Dyneburga bardzo mi sie podoba. Absolutnie nieobliczalny Lindgren, ktory jak mu tor podpasuje to moze ladnie powymiatac w I lidze. Do tego Murzyn, Cam, Poudzuks, Lebediev i Joonas na lawce. Bardzo ciekawe zestawienie.

Awatar użytkownika
fafel16
Szkółkowicz

#659 Postautor: fafel16 » 19 grudnia 2014, o 12:05

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#660 Postautor: Gelo » 19 grudnia 2014, o 12:30

Na każdym zebraniu jest tak,że ktoś musi być pierwszy.czyli jezeli w ogóle pojedziemy: Franków, Staszek Burza, Staszek Paweł,Jacek R., Tomek P. Kocham 2 ligę

Zaratustra
Kadrowicz

#661 Postautor: Zaratustra » 19 grudnia 2014, o 12:44

Gelu, jeśli w ogóle wystartujemy w tej II lidze to raczej nie Rempałami i Piszczem:) Franków, z racji tego, że był u nas w ubiegłym sezonie, może i podpisze.

Jak ma być biednie, to niech pachnie młodością, a nie emerytem. Jest kilku chłopaków kończących wiek juniora, jest trochę młodych obco, do tego może dojść dwóch trochę starszych np. Franków i Vissing (bo chyba jeszcze wolny). I kilka spotkań w sezonie (mam nadzieję, że kogoś jeszcze do I ligi dokoptują zamiast nas). Wtedy nawet przy frekwencji 500osób długu znacząco nie powiększą. A za rok albo nowa ekipa albo "developer" na Zygmuntowskich.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#662 Postautor: $korzen$ » 19 grudnia 2014, o 14:31

Tani sklad z perspektywami na jakas walke przynajmniej u siebie? Prosze bardzo:

Stefan Nielsen
Damian Adamczak
Ronnie Jamrozy
Nick Morris
Robin Aspegren

+ na rezerwe jakiegos Franka lub Staszka no i standardowo jakies juniorskie odpady.

Hrabia
Szkółkowicz

#663 Postautor: Hrabia » 19 grudnia 2014, o 16:44

Jak jest jeszcze szansa żeby w 1 lidze jechać to może niech ta cudowna grupa zbawicieli przejmie klub?!
Jak myślę o tym drugoligowym marazmie i kiblowaniu w nim przez kolejnych kilka lat to odechciewa się przychodzić na stadion.

PS. Czyżby prezydent nie dał kasy. Wygrał wybory i pokazał środkowy palec kibicom?

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#664 Postautor: ravajas » 19 grudnia 2014, o 17:18

A możesz powiedzieć do czego prezydentowi potrzebny jest lubelski kibic żużla? zwłaszcza po "sfałszowanych" wyborach? ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#665 Postautor: Blinki » 19 grudnia 2014, o 17:45

A może by tak Ty Proctor
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

michasz

#666 Postautor: michasz » 19 grudnia 2014, o 19:28

Klubowy fejsbuk informuje, że jedziemy w II lidze - kontrakty wkrótce.

Decyzja wydaje mi się słuszna. Jeśli faktycznie nie ma pieniędzy to nie ma sensu robić długów i za rok gasić światło.
Sportowo spadliśmy, organizacyjnie i finansowo też raczej bliżej nam do II ligi.
Oczywiście wolałbym I ligę ale w tej sytuacji zbieranie batów nawet u siebie byłoby średnio przyjemne.
II liga to nie koniec świata. Z frekwencją nie powinno być źle jeśli wyniki będą dobre.
Napinki na awans raczej u nikogo nie będzie wiec może uda się awansować tanim kosztem.

Propozycja składu:
D. Stachyra
P. Miesiąc
P. Malitowski
P. Karlsson
E. Krcmar
T. Lahti
+jacyś młodzi obco
juniorzy wiadomo
Jakby udało się pozyskać jakiegoś większego sponsora to zawsze będzie można wypożyczyć kogoś z I ligi.

Zaratustra
Kadrowicz

#667 Postautor: Zaratustra » 19 grudnia 2014, o 19:43

Stachyra - obecnie poza nazwiskiem nie gwarantuje niczego, ale na II ligę dobry kontrakt
Malitowski - jestem za
Miesiąc - jestem za, ale raczej wyląduje w I lidze
Karlsson - on nawet za 10 lat nie będzie jeździł za grosze ;) więc odpada
Krcmar - jestem nawet bardzo za, chłopak się rozwija i dobrymi wynikami mógłby przyciągnąć te kilkaset osób więcej na stadion

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#668 Postautor: Scibi » 19 grudnia 2014, o 20:04

Tych "klubowych facebooków" jest Co najmniej dwa w tym jeden, akurat ten, nieznajomego mi pochodzenia, który wypuścił tą informacje i radzę nie brać na poważnie wszystkich tresci zamieszcanych przez tego rodzaju źródła, bo nie ma pewności czy stoi za nią osoba na tyle kompetentna, że jej przekaz pochodzi prosto z klubu .
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2014, o 20:24 przez Scibi, łącznie zmieniany 2 razy.

michasz

#669 Postautor: michasz » 19 grudnia 2014, o 20:13

Tylko jeden widnieje pod nazwą KMŻ Lublin. Reszta jest jeszcze z Bogdanką w nazwie wiec raczej nie są oficjalne.

Co do Karlssona to wydaje mi się, że nadal jego nazwisko przyciągnie ludzi na stadion, a poza tym jest najlepszym zawodnikiem ligi ;)
Zapomniałem jeszcze o Kudriashovie, może wolałby jazdę niż grzanie ławy w Bydgoszczy.

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#670 Postautor: Scibi » 19 grudnia 2014, o 20:18

Jest jeszcze jeden pod nazwą Speedway Motor Lublin i akurat do tej pory ten, uważałem za bardziej wiarygodny, ale po tych zmianach personalnych na stanowisku administratora nie wiadomo kto za czym stoi i na ile jest kompetentny.
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2014, o 22:35 przez Scibi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#671 Postautor: Moran » 19 grudnia 2014, o 20:35

Ja bym wolał żeby grzał w Bydgoszczy. Jestem za tanimi młodymi Polakami typu Malitowski, starzy mogą być jeśli mają jakieś umiejętności (Miesiąc), oraz obco typu Krcmar, Thorsell (czy jak to się pisze),
ale tutaj trzeba na dłużej niż rok, bo gdy dobrze pojadą to nam podkupią od razu.
Proctor to dobry tani betoniarz na II ligę, co rzadkie wśród anglosaskich riderów, z porządnym kontraktem nie powinien zawodzić, wszystko zależy od tego czy się na kogoś postawi czy podpisze kontrakt za zero. Grajczonek jest lepszy od Proctora, z normalnym sprzętem spokojnie w II lidze ponad dycha, a do Piły przyjeżdżał na mecze z jednym silnikiem, takie są uroki zerowego wkładu - zerowe przygotowanie i zaangażowanie.
Dobrze że ten Dolny poszedł do Victorii bo się bałem że u nas taki topór wyląduje.
Jeszcze kilku się obawiam (zwłaszcza z tarnowskim rodowodem) :)
Jest mnóstwo zawodników którzy w II lidze zrobią wynik jeśli nie będą odstawać sprzętowo,
z Polakami trzeba się bardziej spieszyć bo jest ich mniej i są drożsi. Ci za marne grosze to już łamagi, hobbyści albo weterani. Priorytetem powinno być dogranie dwóch polskich seniorów i juniora który nie będzie się kopał po czole. Szkoda że nie mamy żadnych sponsorów takich żeby kupili chłopakowi silnik
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

asoibar

#672 Postautor: asoibar » 19 grudnia 2014, o 22:29

Na ostatnią chwilę można zmontować fajną ekipę :

1 liga

1.Watt
2.Miesiąc
3.Bech
4.Malitowski
5.Smoliński
6.Piosicki
7.Wolender

wariant oszczędnościowy :

1.Cook
2.M.Fajfer
3.K.Nilsson
4.Ząbik
5.Stead
6.Matura
7.Krzyżanowski

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#673 Postautor: MIERZWIN » 19 grudnia 2014, o 23:44

od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#674 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2014, o 01:43

Na dziś nie ma już możliwości uzbierania ekipy na 1 ligę. Nawet skład Watt Kuciapa Miesiąc Karlsson i ktokolwiek plus oczywiście Madej jest pierwszym kandydatem do spadku.Taki skład nie gwarantowałby też awansu z 2 ligi.jest stanowczo za późno na budowanie składu na jakąkolwiek ligę

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#675 Postautor: Moran » 20 grudnia 2014, o 02:39

Watt + Ciapek + Month + PK w PLŻ 2 to bez kontuzji awans w cuglach
i spore długi na zakończenie sezonu

Piosickiego Start wykupił z Leszna na dwa lata bodajże,
chyba za ogolenie Miśka w Lublinie :)
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze