Lubelski klub w sezonie 2015.
- niespokojny
- Trener
Re: Lubelski klub w sezonie 2015.
Woodward podobno na Lotwie bedzie jezdzil.
Paweł Miesiąc to zła opcja, jeżeli dalej będziemy jeździć na betonie na którym liczy się głównie start.
Zamiast Miśkowiaka, wolałbym Nichollsa.
Paweł Miesiąc to zła opcja, jeżeli dalej będziemy jeździć na betonie na którym liczy się głównie start.
Zamiast Miśkowiaka, wolałbym Nichollsa.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Na SF piszą,że Oskar ma zostać w Grudziądzu
. Czyli wcześniejszy prezes oddał go na lata? Hmmm nic nie rozumiem. Ale jeżeli pozbyliśmy się wychowanka na zawsze to gratuluje
Więc teraz trzeba "żebrać" o innych młodych i wydawać kasę na nich której i tak brakuję ech...
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Wydaje mi się, że ktoś kiedyś już pisał na forum, że Oskar podpisał na 5 lat. Nie wiem, czy to był bąk, czy prawdziwy news, ale ktoś o takim kontrakcie chyba tutaj pisał.
"Na chwilę obecną nie wiadomo, czy Rujner i Bober będą nadal zawodnikami GKM-u. Ich umowy wygasły bowiem w październiku tego roku."
"Najbardziej prawdopodobny scenariusz zakłada, iż Rujner i Bober pozostaną w Grudziądzu, startując regularnie w zawodach młodzieżowych przeciwko innym juniorom ENEA Ekstraligi."
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/480665/gkm-grudziadz-bez-wlasnych-juniorow
Najlepiej niech podpisze w Grudziądzu a u nas startuje jako gość
Ma wtedy dużo zawodów młodzieżowych + starty w lidze u nas. I tak pewnie na lepszego gościa nie mamy co liczyć... a naszym podstawowym juniorem zostanie niezastąpiony... sami wiecie kto 
"Najbardziej prawdopodobny scenariusz zakłada, iż Rujner i Bober pozostaną w Grudziądzu, startując regularnie w zawodach młodzieżowych przeciwko innym juniorom ENEA Ekstraligi."
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/480665/gkm-grudziadz-bez-wlasnych-juniorow
Najlepiej niech podpisze w Grudziądzu a u nas startuje jako gość
simona pisze:nie wiem skąd te rewelacje że Rzeszów ja raczej słyszałam że Lublin na 99% jeśli zostaniemy w 1 lidze podobnie Watt i jeszcze jest szansa na Pawła Miesiąca z Maćkiem
gorzej z Miśkiem bo jak zwykle szuka miodu , ale to już jego sprawa. Moim skromnym zdaniem opcja Lublin powinna być jego priorytetem dodatkowo jeśli miałby dalej swojego sponsora w Lublinie .
ze składu z 2014 r jest tylko szansa na Miśkowiaka (zależy kiedy oddadzą mu zaległą kase) i na Kudriaszowa który mimo zaległości podpisałby już z nami kontrakt (widocznie nas tak bardzo kocha)
Reszta składu nie będzie u nas jeździć , informacja powtarzam sprawdzona!
asoibar pisze:simona pisze:nie wiem skąd te rewelacje że Rzeszów ja raczej słyszałam że Lublin na 99% jeśli zostaniemy w 1 lidze podobnie Watt i jeszcze jest szansa na Pawła Miesiąca z Maćkiem
gorzej z Miśkiem bo jak zwykle szuka miodu , ale to już jego sprawa. Moim skromnym zdaniem opcja Lublin powinna być jego priorytetem dodatkowo jeśli miałby dalej swojego sponsora w Lublinie .
ze składu z 2014 r jest tylko szansa na Miśkowiaka (zależy kiedy oddadzą mu zaległą kase) i na Kudriaszowa który mimo zaległości podpisałby już z nami kontrakt (widocznie nas tak bardzo kocha)
Reszta składu nie będzie u nas jeździć , informacja powtarzam sprawdzona!
Takich sprawdzonych informacji jest co roku milion. Nie sądzę, żebyśmy szybko poznali skład, ale podejrzewam że nie będzie się jakoś diametralnie różnił od tego z zeszłego roku.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
taa... info 100% KMO
Oficjalnie nie ma jeszcze okresu transferowego, alę sądzę że z dniem jego otwarcia będzie już pozamiatane. Nawet jeśli nie wiemy czy wystarujemy w tej 1-wszej lidze, to ostro grać na rynku transferowym trzeba już teraz! Nie można również któregoś roku z rzędu zaniedbać sprawy juniorów. Niestety sprawa odpowiedniego przygotowania toru jest już w tym momencie chyba pozamiatana. A szkoda bo zawodnicy tacy jak: Miesiąc, Kuciapa, Kościuch którzy w tej chwili raczej nie są jakoś specjalnie rozchwytywani mogliby u nas na "kopie" poszaleć.
Nasi zawodnicy naprawde ładnie radzili sobie w minionym sezonie na obcych torach (inna sprawa że jeździliśmy praktycznie w 5). Co jak co trzeba przyznać Sprawce (albo osobie opowiedzialnej za to), że miał "nosa" do kontraktowania zawodników. Pytanie tylko czy liczymy, że będziemy mieli jeszcze lepszego farta, czy może mamy nadzieję, że Kraków będzie tak beznadziejny?
Oficjalnie nie ma jeszcze okresu transferowego, alę sądzę że z dniem jego otwarcia będzie już pozamiatane. Nawet jeśli nie wiemy czy wystarujemy w tej 1-wszej lidze, to ostro grać na rynku transferowym trzeba już teraz! Nie można również któregoś roku z rzędu zaniedbać sprawy juniorów. Niestety sprawa odpowiedniego przygotowania toru jest już w tym momencie chyba pozamiatana. A szkoda bo zawodnicy tacy jak: Miesiąc, Kuciapa, Kościuch którzy w tej chwili raczej nie są jakoś specjalnie rozchwytywani mogliby u nas na "kopie" poszaleć.
Nasi zawodnicy naprawde ładnie radzili sobie w minionym sezonie na obcych torach (inna sprawa że jeździliśmy praktycznie w 5). Co jak co trzeba przyznać Sprawce (albo osobie opowiedzialnej za to), że miał "nosa" do kontraktowania zawodników. Pytanie tylko czy liczymy, że będziemy mieli jeszcze lepszego farta, czy może mamy nadzieję, że Kraków będzie tak beznadziejny?
Kraków ? Przecież to nie ta liga.
Kraków to ta sama liga (1-wsza liga) ... no chyba żeby Rzeszów odwalał jakieś szopki i nie chciał startować w e-lidze (tylko w 1 lidze). Wtedy możnaby rozpisać jakiś kreatywny konkurs, w którym jednym z warunków występu w 1 lidze, byłoby występowanie smoka w miejskiej legendzie. 
- Łoptymista
- Trener
asoibar pisze:
A co Miśka i Andrieja też masz sprawdzone informacje? Bo z tego co słyszałem to przynajmniej jeden z nich też nam już nie grozi
Poza tym jak nasz klub zachowuje się jakby znowu zapadł w sen zimowy to nie ma co się dziwić. Rynce opadają człowiekowi i tyle.
No ja jak na razie nie widze naszwgo klubu w pierwszej lidze. A patrzac na wzmocnienia klubow juz w tej chwili to moim zdaniem o utrzymanie nawet z porownywalnym skladem jak w tym roku moze byc bardzo ciezko...
ciężko to będzie dopiero ja zarząd zdecyduje się jechać w 1 lidze 18.12 i 19.12 zacznie rozglądać się za wolnymi zawodnikami
typu A. Kurdiaszow
i A Madej 
typu A. Kurdiaszow
Nie chciałbym być złym prorokiem ale nasz zarząd i obecny i poprzedni nie wsławił się tempem działania i spektakularnymi ruchami na początku okresu transferowego wiec pewnie będzie tak jak zwykle będziemy brać okruchy z pańskiego stołu oczekując że desperaci będą się opuszczać z cenami. Fakt że nie wiemy w której lidze jedziemy jest dla nierobów idealnym pretekstem do tłumaczenia przed kibicami swojego nic nierobienia. Dlatego ja bym się nie spodziewał odmiany. Z każdym dniem będziemy teraz odfajkowywać kolejne nazwiska które podpiszą gdzieś tam.
zarząd na taczke. i wszystkie przyszłe zarządy również, tak profilaktycznie
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
- Łoptymista
- Trener
Truskawa dyzurny obronca kazdego zarzadu. Naprawde nie widzisz "pewnych" niedociagniec?
"A gdzie tu sa dociagniecia?"
Wydaje mi się ze podstawową kwestią dla klubu jest wymuszenie na gksz decyzji w której lidze jedziemy.jest na to czas do końca tygodnia.bo potem...wszystkie karty rozdane
Zaraz okaze sie ze sklad trzeba bedzie budowac od podstaw... misiek do polonii, kudriaszow do pily, cam do dauga. Zostaje Watt i Lampart, ktorzy bez problemu znajda zatrudnienie. Zgadzam sie z Gelem, jesli do konca tygodnia nie bedzie wiadomo w ktorej lidze jedziemy trzeba bedzie olac pierwsza lige i tyle. Bo po prostu skonczymy sezon identycznie albo z dlugami, ktorych nie da sie splacic.
- Łoptymista
- Trener
Moim zdaniem problem jest inny. Na chwile obecna klub zachowuje się jakby w ogóle nie wiedział czy ma zamiar startować. Liga 1 czy 2 to pikuś, skoro i tak nie będzie kim ani na czym jechać.
Nie kumam tego marazmu. Co roku wszystko wygląda tak samo, jakby w klubie zapadano w sen zimowy.
Nie kumam tego marazmu. Co roku wszystko wygląda tak samo, jakby w klubie zapadano w sen zimowy.
My biedni kibice lubelskiego zuzla juz od dobrych kilku lat mamy swoista droge krzyzowa w okresie transferowym. Nigdy nic nie wiadomo, Prezes odezwie sie raz na miesiac, wypisywane sa listy potencjalnych zawodnikow ktorzy mogliby wzmocnic nasz klub, po czym i tak i tak uj wszystkim planom bo i tak bierzemy to co zostalo.
Ot taki los kibica kmzeciku.
I jak widac to nic nie planuje sie zmienic. Nie pozostaje nam nic, jak tylko narzekac i czekac, kto i gdzie podpisze
Ot taki los kibica kmzeciku.
I jak widac to nic nie planuje sie zmienic. Nie pozostaje nam nic, jak tylko narzekac i czekac, kto i gdzie podpisze
No widzę ale co z tego? Ja nie pamiętam w ogóle czasów żeby wszystko było dociągnięte. I dlatego zawsze będę bronił osoby organizujące żużel w Lublinie, bo do tego trzeba mieć łeb na karku, nerwy ze stali i bogatą żonę bo w lubelskim żużlu zarabianie za pracę organizacyjną jest zabronione pod groźbą taczki.Łoptymista pisze:Truskawa dyzurny obronca kazdego zarzadu. Naprawde nie widzisz "pewnych" niedociagniec?
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
- Łoptymista
- Trener
Ale z Twojego wpisu wynikało, że złego słowa nie można napisać. Tylko trzeba bić brawo.
Obecnie, zgodnie z wieloletnią tradycją, znowu tracimy czas, który inni potrafią wykorzystać. Ja wiem, że bieda, że nie wiadomo, ale...
Obecnie, zgodnie z wieloletnią tradycją, znowu tracimy czas, który inni potrafią wykorzystać. Ja wiem, że bieda, że nie wiadomo, ale...
truskawa pisze: bo w lubelskim żużlu zarabianie za pracę organizacyjną jest zabronione pod groźbą taczki.
Bzdura.
Patologią jest, że w klubie osoby nie biorą pieniędzy za swoją pracę.
To jest na tyle czasochłonna praca, że powinny być zatrudnione osoby, które będą tego wszystkiego pilnowały, otrzymywały wynagrodzenie i ponosiły odpowiedzialność.
Dzięki pracy społecznej mamy właśnie obraz taki jaki mamy.
Taczka groziła tylko za to, że ktoś brał pieniądze zupełnie nieadekwatne do efektów swojej pracy.
Jednym z wielu problemów tzw. lubelskiego środowiska żużlowego (jeśli w ogóle coś takiego jest
) jest to, że w ciągu ostatnich kilkunastu lat nie tylko nie wychowaliśmy sobie żadnego żużlowca (rodzynek Oskar, który poszedł do Grudziądza), ale nie wychowaliśmy sobie działaczy, którzy - po pierwsze - mieliby predyspozycje (wiedza, kontakty, umiejętność organizacji pieniędzy, także pasja, choć to akurat niekonieczne), a po drugie - chcieliby podjąć się prowadzenia klubu żużlowego. Poprzedni prezes uczył się żużla na żywym organizmie - ze skutkiem mocno średnim. Obecny nie jest w stanie działać w klubie na 100%, bo jego pierwszym zajęciem jest prowadzenie własnego biznesu, co jest zupełnie naturalne. Nikt nie porzuci stabilnego biznesu (czy stabilnej pracy), żeby zająć się niepewną i być może tymczasową pracą (za wynagrodzenie) w klubie. Jeśli, ktoś taki się znajdzie to najpewniej desperat, naiwniak lub bezrobotny. Nie wiem czy prezes o takiej charakterystyce wyprowadzi klub na prostą...
Zastanawia mnie, czy jest w Lublinie (może być i spoza Lublina) ktoś, kto autentycznie jest zainteresowany prowadzeniem klubu żużlowego i ma pomysł jak to robić? Proszę o zgłaszanie kandydatur
Zastanawia mnie, czy jest w Lublinie (może być i spoza Lublina) ktoś, kto autentycznie jest zainteresowany prowadzeniem klubu żużlowego i ma pomysł jak to robić? Proszę o zgłaszanie kandydatur
I zaraz bedzie konkurs na dzika karte w pierwszej lidze. Rzeszow wraca do pierwszej ligi bo nie wierze, aby finansowo dali rade na ekstralige. Gdzies wyczytalem ze nawet Larsen wysyla oferty po klubach takze wyglada to niezadobrze. Nie wiem jak wyglada sprawa kto ma wieksze prawo do PLZ my czy Krakow? My spadlismy ale oni zrezygnowali z barazow... Takiego obrotu spraw w polskim zuzlu nawet sam Nostrodamus by nie przewidzial..