Karol Baran

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: Karol Baran

#1001 Postautor: Zaratustra » 17 września 2014, o 19:28

ravajas pisze:Gdyby zrobić :

Baran
Kudriaszow
Miesiąc
Woodward
Lampart
Vissing
Porsing
Dąbrowski
Bober
Trzensiok

oraz tor do jazdy
to chodziłbym :)

Myślę, że przy takim składzie, to i na I ligę by wielu poszło ;)

Baran, Woodward, Vissing, Dąbrowski - ta czwórka jest jak najbardziej realna, przynajmniej teoretycznie 8)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1002 Postautor: $korzen$ » 18 września 2014, o 11:49

Ale po co nam jakies Vissingi sringi. Po co ekspeymentowac z beduinami? Zostawmy Woodwarda oraz Kudriaszova - obaj sa idealni na II lige. Do tego 3 zawodnikow krajowych objezdzonych na II-o ligowych torach. Baran-Jamrozy(ten zawsze fajnie smigal na naszym torze) + Marcin Rempala i jedziemy. Mozna tez pomyslec nad Hougaardem bo z tego co wiem jest na wylocie z Bydgoszczy.

Woodward
Baran
Jamrozy
Kudriaszov
Hougaard/M.Rempala
Dabrowski
ktos leszy niz Madej

i jedziemy. Na taki sklad to moze i ja przyjde :)

I koniecznie Stefan Nielsen na rezerwe!! goscia trzeba sprobowac bo to dobry wariat.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1003 Postautor: istred » 18 września 2014, o 12:34

Ja bym dodał jeszcze do kompletu Staśka Burzę. Doświadczony żużlowiec i na jego korzyść działa to, że doskonale zna drugoligowe tory.
I w komplecie z Marcinem koniecznie Jacek, który będzie jeżdżącym klubowym tunerem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1004 Postautor: Gelo » 18 września 2014, o 12:41

Nawet przez takie żarty nie cierpię 2 ligi

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1005 Postautor: $korzen$ » 18 września 2014, o 13:38

istred pisze:Ja bym dodał jeszcze do kompletu Staśka Burzę. Doświadczony żużlowiec i na jego korzyść działa to, że doskonale zna drugoligowe tory.
I w komplecie z Marcinem koniecznie Jacek, który będzie jeżdżącym klubowym tunerem.

Istred nie rozumiem aluzji, tym skladem za rok wymiatamy cala II lige. Chetnie poczytam co Cie tak smieszy w tym skladzie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1006 Postautor: istred » 18 września 2014, o 14:06

Można znaleźć co najmniej kilkadziesiąt różnych konfiguracji składu, którym możemy wymiatać w II lidze. Choć akurat ten podany przez Ciebie - moim zdaniem - takim nie jest.
A śmieszą mnie nazwiska Jamrożego i Marcina Rempały.

PS. Choć w sumie jeśli chodzi o śmieszne nazwiska to najśmieszniejsze z wymienionych jest pewnie nazwisko Baran.

PPS. Popatrz jak ten Jamroży fajnie śmiga na naszym torze:
2010 - 0, 1, 0
2012 - 2, w, 1, 1
2013 - 0, 1, 3, 2 (to jakiś towarzyski mecz z Krosnem i dla jasności te punkty zrobił na Łopaczewskim, Madeju i Łukaszewskim plus na defektach/wykluczeniach Gaschki i Wieczorka).

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1007 Postautor: tezetomaniak » 18 września 2014, o 14:37

Hougaard

:mrgreen:

http://zuzelstat.pl/zuzlowiec/patrickhougaard/2014

Może i jeździ jak drewno, ale na 11 meczów w 1 lidze, 8 zakończył z wynikiem 10+ (z bonusami).
Średnia 2,000.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1008 Postautor: $korzen$ » 18 września 2014, o 15:10

istred pisze:.
A śmieszą mnie nazwiska Jamrożego i Marcina Rempały.

PS. Choć w sumie jeśli chodzi o śmieszne nazwiska to najśmieszniejsze z wymienionych jest pewnie nazwisko Baran.

Kiedy pisalem, zeby brac 2 lata temu Kildemanda a przed obecnym sezonem Larsena i Adamczaka kosztem Kudriaszova i Lamparta to tez sie wszyscy smiali. Komu dzisiaj do smiechu?

Woodward nie liczac obecnego sezonu dwa wczesniejsze konczyl w top10 I ligi.
Kudriaszov na 2 lige jest ok bo to jest typowy drugoligowiec.
Baran 2,298
M. Rempala 2,028
Jamrozy 1,929
Hougaard 2,000 w I lidze - tyle, ze nastukane glownie u siebie na torze. Jest na wylocie z Bydzi a tlumow raczej na jego zakontraktowanie nie bedzie. W sam raz na II lige.

Nie rozumiem nadal twojej aluzji. Musisz zrozumiec, ze spadlismy do II ligi. Wlasnie miedzy takimi nazwiskami trzeba bedzie wybierac. Zaproponuj twoj realny dla naszego klubu sklad.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1009 Postautor: istred » 18 września 2014, o 15:35

A skąd mam wiedzieć jaki jest "realny skład" skoro nie znam ani stawek zawodników ani możliwości finansowych klubu? :roll:

To ja do kompletu dodam jeszcze innych zawodników, którzy by się nadali - nasz stary znajomy Tomasz Rempała i Mariusz Staszewski. Obaj mają średnie wyższe niż Jamroży.

PS. No ten Damian Adamczak to niezły napieracz jest. Tak go przewidziałeś, że prawie lepszy był od tego leszcza Lamparta, który w I lidze miał nie istnieć. Dobry wizjoner z Ciebie.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1010 Postautor: $korzen$ » 18 września 2014, o 16:02

No jak to skad? Przeciez Prezes ostatnio powiedzial jasno i wyraznie, ze za punkt honoru stawia powrot do I ligi, a ze dal sie poznac troche inaczej niz Sprawka to przyjmuje, ze nie puscil baka tylko rzeczywiscie celem bedzie walka o awans. Takze sklad budowany bedzie zapewne pod ten wlasnie cel. Takze jedziesz z tym koksem :)

Czepiles sie tego Jamrozego, wiec jeszcze raz powtarzam, w tym sezonie startuje w najmocniejszym Ostrowie gdzie na teraz zrobil srednia 1,929. W poprzednim sezonie byl czwartym zawodnikiem calej II ligi ze srednia ponad 2,2 bedac gorszym tylko od Czalova, Bridgera i Swista. II lata temu startowal w I lidze w Ostrowie gdzie zrobil srednia 1,774. Lepsza niz Cam czy Kudriaszov w tym sezonie. Nie wiem czemu z niego drwisz, moze nadal nie pogodziles sie z II liga, ale na ta 2 lige Jamrozy to kawal solidnego zawodnika. Reszte juz opisalem wyzej. Sa 2 koncepcje na awans:

1. Sklad I-szo ligowy na ktory zapewne stac nas nie bedzie wiec zostaje opcja 2 czyli bierzemy z II-o ligowcow mozliwie jak najlepszych i liczymy, ze znowu pokaza 2-o ligowa klase mimo faktu, ze awans i tak pozbawi ich pracy w Lublinie 8) Obawiam sie jednak, ze wlasnie taka koncepcje trzeba bedzie obrac. No i mi Jamrozy tutaj pasuje. Stary nie jest, jakis tam potencjal ma i zawsze moze jeszcze wystrzelic czego nie mozna powiedziec o wspomnianych przez Ciebie Tomku Rempale czy Staszewskim.

Adamczak tak jak i cale Gniezno zalicza slaba koncowke sezonu, poczatek i srodek sezonu byly w jeg wykonaniu bardzo dobre. Widzialem go w tym sezonie 3 razy na zywo i daje sobie jaja uciac, ze w II lidze wymiatal by az milo. Czemu teraz spucil z tonu? zapewne zagraly finanse....

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1011 Postautor: tezetomaniak » 18 września 2014, o 16:06

Stachyra
Franków
Kudriaszov
(jakiś PL, albo obco typu Bach, Gustafsson)
Woodward
Madej
Dąbrowski

i można bez Barana :wink:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1012 Postautor: istred » 18 września 2014, o 16:14

OK Korzen, umówmy się, że chciałbym zobaczyć tuzy speedwaya w postaci Roniego Jamrożego, Marcina Rempały i tego pokroju zawodników w innych drugoligowych drużynach coby drużyny te też miały jakieś szanse, liga była bardziej wyrównana i żebyśmy nie gromili wszystkich do 30 na wyjeździe.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1013 Postautor: $korzen$ » 18 września 2014, o 16:41

No ale Istred powiedz mi w koncu kim chcialbys zebysmy golili ogorkow do 30 na wyjezdzie?

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1014 Postautor: kilar » 18 września 2014, o 16:58

Sam piszesz, zeby nie brac beduinow, a zaraz potem wyskakujesz z jakims Nielsenem. Jezdzil on w ogole juz w Polsce gdzies ? Ma jakies doswiadczenie ?

A jesli chodzi o M. Rempale, to moze byc pewniakiem, ale tylko raczej na tor w Opolu i tyle. Natomiast o kandydaturze Jamrozego udam, ze nie slyszalem tzn nie czytalem.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1015 Postautor: $korzen$ » 18 września 2014, o 17:17

Przeciez napisalem, ze Nielsen ma byc na rezerwe na sprawdzenie z jakimis ogorkami w Lublinie. Uwierz mi, wiem co pisze i jeszcze o nim uslyszycie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1016 Postautor: istred » 18 września 2014, o 18:01

No ale Istred powiedz mi w koncu kim chcialbys zebysmy golili ogorkow do 30 na wyjezdzie?
Żeby golić wszystkich na wyjeździe do 30 to pewnie musieli byśmy mieć zawodników z pogranicza I i ekstraligi albo conajmniej porządnych I-ligowców (albo Rempałę z Jamrożym :D ), ale żeby raczej spokojnie awansować to proszę...
Baran, Miesiąc, Lampart, Woodward, Schlein, oba Szczepaniaki, Adamczak, Chrzanowski, Puszakowski, Stachyra, Karlsson, Czałow, Skórnicki (bez przekonania), Klindt, Zorro, Gizatulin, Denis Andersson, Kim Nilsson, Nermark
ewentualnie Kudriaszow, Biełołusow, Vissing...
z wynalazków chętnie zobaczyłbym Krcmara - widziałem go kilka razy w TV i całkiem nieźle sobie radził.

Wielu wymieniłem, część pewnie by nie była zainteresowana jazdą w II lidze, część mogłaby być za droga (jak napisałem - nie znam możliwości finansowych klubu i żądań zawodników), ale myślę, że 5 z nich mogłoby się udać "ustrzelić".
Pewnie znalazłby się ktoś jeszcze, nie śledzę na bieżąco wszystkich wyników, szczególnie nie wiem którzy z juniorów w następnym sezonie będą startować jako seniorzy...

PS. Korzen, myślałeś o tym żeby zostać jakimś Jackowskim (tym wizjonerem) albo przynajmniej wróżbitą Maciejem?

Awatar użytkownika
slawky

#1017 Postautor: slawky » 18 września 2014, o 18:33

Adamczak już podpisał w Gnieźnie na 2015r

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#1018 Postautor: mlody26 » 18 września 2014, o 20:46

Panowie spokojnie ;) Karol w przyszlym roku nie bedzie jezdzile w Lublinie :)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1019 Postautor: $korzen$ » 18 września 2014, o 21:22

istred pisze:
Żeby golić wszystkich na wyjeździe do 30 to pewnie musieli byśmy mieć zawodników z pogranicza I i ekstraligi albo conajmniej porządnych I-ligowców (albo Rempałę z Jamrożym :D ), ale żeby raczej spokojnie awansować to proszę...
Baran, Miesiąc, Lampart, Woodward, Schlein, oba Szczepaniaki, Adamczak, Chrzanowski, Puszakowski, Stachyra, Karlsson, Czałow, Skórnicki (bez przekonania), Klindt, Zorro, Gizatulin, Denis Andersson, Kim Nilsson, Nermark
ewentualnie Kudriaszow, Biełołusow, Vissing...
z wynalazków chętnie zobaczyłbym Krcmara - widziałem go kilka razy w TV i całkiem nieźle sobie radził.

Wielu wymieniłem, część pewnie by nie była zainteresowana jazdą w II lidze, część mogłaby być za droga (jak napisałem - nie znam możliwości finansowych klubu i żądań zawodników), ale myślę, że 5 z nich mogłoby się udać "ustrzelić".
Pewnie znalazłby się ktoś jeszcze, nie śledzę na bieżąco wszystkich wyników, szczególnie nie wiem którzy z juniorów w następnym sezonie będą startować jako seniorzy...

PS. Korzen, myślałeś o tym żeby zostać jakimś Jackowskim (tym wizjonerem) albo przynajmniej wróżbitą Maciejem?

Przeciez 90% tych zawodnikow nawet nie pierdnie na II lige... z choinki sie Istred urwales? Ja tez bym chcial wiekszosc z tych ktorych napisales ale badzmy powazni... na prawde chyba nie oswoiles sie jeszcze z II liga.

Co do ostatniego, zdecydowanie nie, co prawda lubie bukmacherke i cos tam grywam ale wrozbita nie bede. Pamietaj tez, ze to forum.

Lider Woodward + zaraz za nim Hougaard + 2 linia Kudriaszov z Jamrozym i zapchajdziura M. Rempala. Dabrowski w II lidze tez cos przywozil bedzie. Nadal nie wiem co Ci tak nie pasuje 8) Jak nas bedzie stac to mozna i o Dakote Northa powalczyc ale chyba bedzie ciezko bo gosc w tym sezonie zaliczyl na wszystkich frontach duzy proges.

meesha
Trener
Kontakt:

#1020 Postautor: meesha » 18 września 2014, o 21:34

Ja bym dał szansę Hampelowi - niech się chłopak odbuduje 8)

Karol w przyszlym roku nie bedzie jezdzile w Lublinie

Odchodzi z Wandy? To może chociaż w jakiejś ćwiartce IMPu pojedzie? :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

jerry78
Trener

#1021 Postautor: jerry78 » 18 września 2014, o 23:46

mlody26 pisze:Panowie spokojnie ;) Karol w przyszlym roku nie bedzie jezdzile w Lublinie :)

A jak pojedzie jakiś meczyk w Lublinie to banik? ;)

Meesha, T. Gollob też gdzieś musi się odbudować, trening będzie już miał jak znalazł w sobotę :D

Koper
Trener
Kontakt:

#1022 Postautor: Koper » 19 września 2014, o 07:46

jerry78 pisze:Meesha, T. Gollob też gdzieś musi się odbudować, trening będzie już miał jak znalazł w sobotę :D

Gollob jedzie jeszcze dziś w Częstochowie i 12 października w Rybniku. A co do odbudowania Golloba to jak sam powiedział:

Jeszcze czuję się na siłach, żeby jeździć na wysokim poziomie. Kluczowa będzie zima. Zamierzam bardzo ciężko pracować, bo to pozwoli mi wrócić do dobrego ścigania. Elementem przygotowań na pewno będą starty na crossie. Myślę poważnie o tym, żeby przeskoczyć do wyższej kategorii.

Za rok wracają przelotowe tłumiki i ja też.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1023 Postautor: niespokojny » 19 września 2014, o 09:43

mlody26 pisze:Panowie spokojnie ;) Karol w przyszlym roku nie bedzie jezdzile w Lublinie :)

Kamień z serca :). Nikogo w składzie ze sławnej konferencji.

Kluczem do awansu byłoby zatrzymanie Lamparta w składzie. Chłopak jest zdecydowanie lepszy od Baranów i innych Miesiąców. Do tego Stachyra i Adamczewski i problem z Polakami byłby rozwiązany.
Z Jamrożym i Rempałą jest taki problem ze na przyczepnym nie pojadą. Chociaż na II ligę są jedymi z lepszych kandydatów.

Z obco nie ma takich problemów. Jest w kim wybierać. Ja bym zawalczył o jednego z dwójki Krcamr z Rawicza, Berntzon z Opola. Są młodzi, a te dwa kluby najmniej płacą w całej Polsce, więc finansowo powinni się opłacać.

Mi się marzy taki skład:

Woodward
Schlein
Czałov/Hougaard
Stachyra/Adamczewski
Lampart/Chrzanowski/Puszakowski

Krcmar na rezerwe i ognia :)
Ostatnio zmieniony 19 września 2014, o 09:54 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1024 Postautor: $korzen$ » 19 września 2014, o 09:53

Ale po co bawic sie w Berntzona jak my mamy pod reka bardzo dobrych obco na II lige? Woodward ma kontrakt podobno na 2 lata, zapewne kwestia tylko dogadania aneksu finansowego. Mial slaby sezon, na kokosy nie ma co liczyc poza Lublinem a dodajac ciezka kontuzje na sam koniec sezonu zatrzymanie Woodwarda wydaje mi sie jak najbardziej realne a ze 2 liga to calkiem inna bajka niz 1 to Woodward bedzie tam arcykozakiem. Kudriaszov w II lidze tez spokojnie da sobie rade. Temat obco powinnien byc szybko zalatwiony wlasnie z tymi zawodnikami, nie ma sensu eksperymentowac. Podoba mi sie pomysl z Adamczewskim. Natomiast kompletnie nie podoba mi sie pomysl ze Stachyra. Sprzetowo nie istnieje, trzeba bedzie zapewne zainwestowac w niego sporo kasy jak na II lige a jaka mamy gwarancje, ze nie bedzie paralitykiem na naszym torze? w dodatku na miescie mowia, ze oczy mu pi**a zarosly i zuzel mu teraz nie w glowie 8) Nie wierze tez, ze Lampart po takiej koncowce sezonu bedize myslal o II lidze, spokojnie ktos go wezmie w I lidze.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1025 Postautor: niespokojny » 19 września 2014, o 09:56

Korzeń, ja nie widzę innej opcji niż minimum 6 dobrych zawodników w walce o skład. Po to właśnie Berntzon i Krcmar. Oni mogą w każdej chwili zrobić bardzo duży krok do przodu. Tym bardziej że Szwed jeździł w DMŚ.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych