Lubelski klub w sezonie 2015.
Re: Lubelski klub w sezonie 2015.
"Ciężko mi się wypowiadać odnośnie kolejnego sezonu. Chciałbym startować w Ekstralidze, ale musiałbym być w pełni zdrowy. Bardzo lubię startować na ekstraligowych torach. Jazda na nich sprawia mi olbrzymią frajdę." - sportowefakty
I tyle jeśli chodzi o jazdę Watta w 2 lidze.
I tyle jeśli chodzi o jazdę Watta w 2 lidze.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
Stachyra tez mial aspiracje do jazdy w EE 
A na cholerę nam Watty, Miśki i Woodwardy w drugiej lidze?
Chyba tylko po to żeby pójść z torbami, ewentualnie dostać jakąś licencję nadzorowaną.
Nie wiem także na jakiej podstawie Zając zapowiada chęć walki o pierwszą ligę. Ja żadnych podstaw ku temu nie widzę, ani finansowych, ani organizacyjnych. Jeśli nawet udałoby się ten cel zrealizować to pewnie dalej balansowalibyśmy na krawędzi lig i byłaby ta sama bryndza co teraz.
Zamiast składu "na awans" wolałbym żeby zarząd zajął się na poważnie szkółką, zmienił formę działalności klubu na choćby spółkę Z O.O., bardziej profesjonalnie zorganizował wszystkie aspekty działalności klubu i zajął się poprawą wizerunku wśród własnych kibiców.
Jeśli w organizacji klubu zaczną zachodzić pozytywne zmiany to ja (pewnie nie tylko) strawię nawet tani skład złożony z młodych wynalazków wspartych jakimś Stachyrą czy innym upadłym.
Chyba tylko po to żeby pójść z torbami, ewentualnie dostać jakąś licencję nadzorowaną.
Nie wiem także na jakiej podstawie Zając zapowiada chęć walki o pierwszą ligę. Ja żadnych podstaw ku temu nie widzę, ani finansowych, ani organizacyjnych. Jeśli nawet udałoby się ten cel zrealizować to pewnie dalej balansowalibyśmy na krawędzi lig i byłaby ta sama bryndza co teraz.
Zamiast składu "na awans" wolałbym żeby zarząd zajął się na poważnie szkółką, zmienił formę działalności klubu na choćby spółkę Z O.O., bardziej profesjonalnie zorganizował wszystkie aspekty działalności klubu i zajął się poprawą wizerunku wśród własnych kibiców.
Jeśli w organizacji klubu zaczną zachodzić pozytywne zmiany to ja (pewnie nie tylko) strawię nawet tani skład złożony z młodych wynalazków wspartych jakimś Stachyrą czy innym upadłym.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
klops pisze:Zamiast składu "na awans" wolałbym żeby zarząd zajął się na poważnie szkółką
Póki co w szkółce jest tylko jeden chłopak, który w miarę dobrze rokuje i może nawet jeszcze w tym roku przystąpić do egzaminu na licencję żużlową. Po rozmowie z Nim osobiście jednak dużo wskazuję na to, że jeżeli tego żużla nie byłoby za rok w Lublinie to i on pewnie będzie kręcił kółka gdzie indziej. Inna sprawa, że warto inwestować w tę szkółkę i w końcu zacząć działać z nią na dobre. Prezes jest tego jak najbardziej świadomy i to jest jeden z jego priorytetów.
klops pisze:zmienił formę działalności klubu na choćby spółkę Z O.O.,
Na to obecnie nie ma szans. Na pewno na spółkę akcyjną, więc z ograniczoną odpowiedzialnością też raczej nie. Ja tylko dostałem taką informację, ale nie było czasu na dłuższą rozmowę, więc sam nie znam szczegółów a co za tym idzie nie wyjaśnię tutaj nikomu "a dlaczego nie?".

Speedway-Mati pisze:Na to obecnie nie ma szans. Na pewno na spółkę akcyjną, więc z ograniczoną odpowiedzialnością też raczej nie.
Szkoda. Założenie Z O.O. nie wymaga tyle zachodu i środków co S.A., a mogłoby stworzyć wizerunek "nowego rozdania" w klubie i pozwolić choć trochę odciąć się od Sprawkowej polityki oszczędnościowych składów, szukania darczyńców i wszystkiego co złe.
Jak jesteś w komitywie z Prezesem to mu podsuń pomysł żeby wykorzystać pożytecznie jakoś fejsbuczkowego klubowego walla. Niech poświeci godzinę i zróbcie sesje pytań od kibiców, bo wśród kibiców panuje niewiedza na temat stanu i planów klubu, a to zachęca do tworzenia różnych teorii, także spiskowych. Sam chętnie dowiedziałbym się na co tak naprawdę możemy liczyć i czego oczekiwać.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
Co do szkolki, to moze dobrym pomyslem bylaby proba nawiazania wspolpracy z KM Cross, ktora swego czasu zostala zarzucona z powodow "roznych"? A w dalszym kroku Hanesco w ramach PPP wybudowaloby sobie biurowiec na Zygmuntowskich i przy dobrych wiatrach moze by nawet zostalo troche miejsca na stadion zuzlowy 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
istred pisze:Bez przesady, to że dobrze wykonują swoją pracę bez względu na sentymenty świadczy jedynie o ich profesjonalizmie. Czyli o tym czego w Lublinie od zawsze brakowało.
Załóżmy, że jesteś emerytowanym komornikiem i dostajesz od czasu do czasu fuchy za kilka stówek. Ciężkie czasy, więc akurat komuś z Twojej rodziny podwinęła się noga. Pech chciał, że dostałeś zadanie wywalenia na bruk bliskie Ci osoby. No cóż. Rozumiem, że jesteś zadowolony, bo wpadło kilka stówek i wykonałeś swoje zadanie rzetelnie i profesjonalnie, tak? Czy może jednak dla przyzwoitości rezygnujesz i oddajesz sprawę w inne ręce i nie przykładasz do tego swojej ręki?
jerry78 pisze:istred pisze:Bez przesady, to że dobrze wykonują swoją pracę bez względu na sentymenty świadczy jedynie o ich profesjonalizmie. Czyli o tym czego w Lublinie od zawsze brakowało.
Załóżmy, że jesteś emerytowanym komornikiem i dostajesz od czasu do czasu fuchy za kilka stówek. Ciężkie czasy, więc akurat komuś z Twojej rodziny podwinęła się noga. Pech chciał, że dostałeś zadanie wywalenia na bruk bliskie Ci osoby. No cóż. Rozumiem, że jesteś zadowolony, bo wpadło kilka stówek i wykonałeś swoje zadanie rzetelnie i profesjonalnie, tak? Czy może jednak dla przyzwoitości rezygnujesz i oddajesz sprawę w inne ręce i nie przykładasz do tego swojej ręki?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Po pierwsze, nie bardzo wiem czy dobrze rozumiem (jeśli źle to mnie popraw), ale czy uważasz, że Miesiąc z Kuciapą powinni odmówić udziału w meczu z nami?
Czy to samo miałoby się tyczyć Miśkowiaka w stosunku do Ostrowa, Watta w meczu z Grudziądzem i że Lampart powinien odmówić jazdy w meczu z Rzeszowem? Ewentualnie co powinni zrobić? Odpuścić? Przywieźć komplet zer?
Po drugie, nie porównuj wywalania kogokolwiek na bruk do sportowego zdegradowania drużyny do drugiej ligi.
A odnosząc się do tego co napisałeś to:
Rozumiem, że chodziło Ci o to, że powinęła się noga.
Poza tym warto zauważyć, że tak jak na egzekucję komorniczą trzeba sobie "zasłużyć" tak samo nie spada się z ligi jednym meczem.
Ja bym chciał mieć w drużynie zawodników, o których wiem, że dadzą z siebie wszystko w każdym meczu, bez względu kto będzie przeciwnikiem.
PS. Nie uważasz, że obwinianie Kuciapy i Miesiąca o spadek KMŻtu jest trochę żałosne?
Proponuję zachować odrobinę godności i honoru i wziąć na klatę porażkę ulubionej drużyny. Porażkę, na którą ta drużyna pracowała przez cały sezon.
Czy to samo miałoby się tyczyć Miśkowiaka w stosunku do Ostrowa, Watta w meczu z Grudziądzem i że Lampart powinien odmówić jazdy w meczu z Rzeszowem? Ewentualnie co powinni zrobić? Odpuścić? Przywieźć komplet zer?
Po drugie, nie porównuj wywalania kogokolwiek na bruk do sportowego zdegradowania drużyny do drugiej ligi.
A odnosząc się do tego co napisałeś to:
Jeśli jestem "emerytowanym komornikiem" to znaczy, że nie mam już prawa do wykonywania tego zawodu i nie mogę prowadzić żadnej egzekucji, tym bardziej nie mogę wywalić nikogo na bruk.Załóżmy, że jesteś emerytowanym komornikiem i dostajesz od czasu do czasu fuchy za kilka stówek.
I co, skręcił kostkę?Ciężkie czasy, więc akurat komuś z Twojej rodziny podwinęła się noga.
Pech sobie może chcieć... Właśnie w celu zachowania profesjonalizmu wykluczona jest taka sytuacja. Komornik w takiej sytuacji podlega wyłączeniu. Czyli na prosty język oznacza to, że komornik nie może prowadzić egzekucji z żadnych osób, w przypadku których mogłaby pojawić się wątpliwość co do jego bezstronności. W żużlu takie ograniczenie nie występuje.Pech chciał, że dostałeś zadanie wywalenia na bruk bliskie Ci osoby.
Będąc sportowcem (bo i o sportowców chodzi, a nie o komorników) wykonałbym swoją robotę najlepiej jakbym potrafił, nawet jakby moje dziecko grało/startowało w drużynie przeciwnej. Na tym polega profesjonalizm, a to jest tylko sport i wygrywając krzywdy nikomu się nie robi.Rozumiem, że jesteś zadowolony, bo wpadło kilka stówek i wykonałeś swoje zadanie rzetelnie i profesjonalnie, tak? Czy może jednak dla przyzwoitości rezygnujesz i oddajesz sprawę w inne ręce i nie przykładasz do tego swojej ręki?
Poza tym warto zauważyć, że tak jak na egzekucję komorniczą trzeba sobie "zasłużyć" tak samo nie spada się z ligi jednym meczem.
Ja bym chciał mieć w drużynie zawodników, o których wiem, że dadzą z siebie wszystko w każdym meczu, bez względu kto będzie przeciwnikiem.
PS. Nie uważasz, że obwinianie Kuciapy i Miesiąca o spadek KMŻtu jest trochę żałosne?
Proponuję zachować odrobinę godności i honoru i wziąć na klatę porażkę ulubionej drużyny. Porażkę, na którą ta drużyna pracowała przez cały sezon.
klops pisze:Założenie Z O.O. nie wymaga tyle zachodu i środków co S.A., a mogłoby stworzyć wizerunek "nowego rozdania"
Wizerunek nowego rozdania to mogłyby stworzyć
nowa nazwa , plus nowe logo, plus nowe barwy i przede wszystkim nowi ludzie u steru,
a nie dopisek Z O.O., bo zoo to mamy niezłe od dawna. Tego generalnie nie widać,
a czego oczy nie widzą... Nie ma większej różnicy czy do firmy przyjdzie pismo
z SKMŻ czy KMŻ Z O.O. podpisane przez tego samego człowieka co przy stowarzyszeniu
Tak jak szło do niszczarki, tak samo pójdzie i w tym przypadku
Bo i tak będzie wiadomo że chodzi o "ten dziadowski KMŻ" Dariusza, Andrzeja pod patronatem Zibiego
istred pisze:Czy to samo miałoby się tyczyć Miśkowiaka w stosunku do Ostrowa
No przecież Ostrów wygrał
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
istred pisze:Po pierwsze, nie bardzo wiem czy dobrze rozumiem (jeśli źle to mnie popraw), ale czy uważasz, że Miesiąc z Kuciapą powinni odmówić udziału w meczu z nami?
Źle zrozumiałeś. Już po przeczytaniu pierwszego zdania widzę, że nawet nie zrozumiałeś do kogo moje porównanie się odnosi zatem ... sorry, ale szkoda mi czasu na czytanie tych wywodów.
A jeśli chodzi o Miesiąca i Kuciapę to nie musieli podkładać się nam, wystarczyło, żeby nie podłożyli się Rybnikowi.
jerry78 pisze:A jeśli chodzi o Miesiąca i Kuciapę to nie musieli podkładać się nam, wystarczyło, żeby nie podłożyli się Rybnikowi.
MK: Chodź podłożymy się Rybnikowi, żeby Lublin się nie utrzymał.
PM: Ale zarobimy mniej kasy, a ja wolałbym jednak zarobić trochę więcej.
MK: Daj spokój, po co ci pieniądze? Najważniejsze to zrobić na złość Lublinowi.
PM: Ok.
Tak to wyglądało. Info 100% KMO.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Po pierwsze podłożenie się rywalowi nie musi wcale oznaczać zarobienia mniej kasy, co nie znaczy, że w tym przypadku tak było. Po drugie nie musisz mnie przekonywać do swoich racji, gdyż ja wiem swoje, niektóre osoby ze środowiska rzeszowskiego, też wiedzą swoje. W wywiadach można sobie potem mówić do woli, papier wszystko przyjmie.
[quote="jerry78"]Po pierwsze podłożenie się rywalowi nie musi wcale oznaczać zarobienia mniej kasy, co nie znaczy, że w tym przypadku tak było. Po drugie nie musisz mnie przekonywać do swoich racji, gdyż ja wiem swoje, niektóre osoby ze środowiska rzeszowskiego, też wiedzą swoje. W wywiadach można sobie potem mówić do woli, papier wszystko przyjmie.[/quote
jeszcze długo widmo końcówki sezonu 2013 będzie odbijało się nam czkawką w całym żużlowym środowisku nie tylko rzeszowskim
to co zrobił ds to był majstersztyk który położył nam żużel przez duże; Ż ;
jeszcze długo widmo końcówki sezonu 2013 będzie odbijało się nam czkawką w całym żużlowym środowisku nie tylko rzeszowskim
to co zrobił ds to był majstersztyk który położył nam żużel przez duże; Ż ;
Jeśli wystartujemy to Lampart powinien być naszym głównym celem o ile będzie chciał jeździć w II lidze.
Karol Baran Karol!
Runda finałowa 2013 - szambo, z którego klub nigdy nie wyszedł. Sezon 2014 - całkowita ignorancja pozycji juniora w składzie. Oto powody spadku. Jedne z kilku w każdym razie. Po co gadanie typu: "kto miał się komu podłożyć"? A co to Lublin to jakaś "święta krowa", że trzeba się podkładać? Jaja jakieś. Skład nie pojechał i tyle.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Skład pojechał.
Watt średnia ok. 2,0 - czyli taka na jaką należało liczyć, ratował nam skórę na początku sezonu.
Miśkowiak, czy jak niektórzy wolą (a ja popieram) ,,Hajskowiak" lekko ponad 2,0 czyli też ok
Lampart powyżej oczekiwań
Kudriaszow - jakie były podstawy by liczyć na więcej?
Tylko Cameron zawiódł i to wyraźnie. Ale to jest jeden zawodnik. Juniorzy pojechali tak jak należało oczekiwać. My po prostu sobie ten spadek zapewniliśmy takim składem, który potrzebował poparcia mobilizacją w klubie, dobrym przygotowaniem toru etc. i wtedy można liczyć na utrzymanie. Tego zabrakło
Watt średnia ok. 2,0 - czyli taka na jaką należało liczyć, ratował nam skórę na początku sezonu.
Miśkowiak, czy jak niektórzy wolą (a ja popieram) ,,Hajskowiak" lekko ponad 2,0 czyli też ok
Lampart powyżej oczekiwań
Kudriaszow - jakie były podstawy by liczyć na więcej?
Tylko Cameron zawiódł i to wyraźnie. Ale to jest jeden zawodnik. Juniorzy pojechali tak jak należało oczekiwać. My po prostu sobie ten spadek zapewniliśmy takim składem, który potrzebował poparcia mobilizacją w klubie, dobrym przygotowaniem toru etc. i wtedy można liczyć na utrzymanie. Tego zabrakło
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
No bardzo okej... Jaką wartość ma ta średnia widać było dobitnie dzisiaj. Dwa pierwsze biegi kiedy jeszcze mecz był do wygrania na 1:5, cztery kolejne "trójeczki" gdy już było po ptokach. Średnia 2,33(3). Szał po prostu, tylko co z tego???
Z 78 biegów 16 przegranych 1:5 (lekko więcej niż co piąty czyli średnio jedna taka wtopa na mecz) przy jeździe w większości z juniorem.
Brawo brawo.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Miśkowiak i Madej :niewypały tego sezonu w Lublinie
meesha pisze:Z 78 biegów 16 przegranych 1:5 (lekko więcej niż co piąty czyli średnio jedna taka wtopa na mecz) przy jeździe w większości z juniorem.
Brawo brawo.
Ty, Ty mnie tu statystyk nie podkradaj
Ale fakt faktem, ze srednia nabita z tzw. punktow niewaznych - co wiecej, malo brakowalo, zeby Misiek przegral nam mecz w Grudziadzu. I co z tego, ze natrzaskal punktow w Lodzi czy w Rybniku...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- niespokojny
- Trener
Wystarczylo zeby pojechal jak lider z Rzeszowem, juz nie wspomne o 15 biegu w Daugavpilis.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:Wystarczylo zeby pojechal jak lider z Rzeszowem, juz nie wspomne o 15 biegu w Daugavpilis.
Wystarczyło gdy by Grudziądz nie zaliczył wpadki i Jeleń zrobił by 2 pkt więcej i wyleczyli by nas już latem z 1 ligi!!!!!!!!!!!!
losiu pisze:Jeśli wystartujemy to Lampart powinien być naszym głównym celem o ile będzie chciał jeździć w II lidze.
Tak się zastanawiam z jakiego powodu Lampart miałby u nas zostać. Przez wielu wyśmiewany, nazywany ligowym ogórkiem, pokazał takim zawodnikom jak Watt i Miśkowiak jak się jeździ na żużlu.
Moim zdaniem pierwsze co trzeba zrobić, to przeprosić się z Baranem i Miesiącem...
1. Woodward
2. Kudriaszow
3. Lampart
4. Stachyra
5. Baran
6. Dąbrowski
7. Bober
i mi wystarczy
Żadnego Miesiąca! Niech szuka szczęścia gdzie indziej.
2. Kudriaszow
3. Lampart
4. Stachyra
5. Baran
6. Dąbrowski
7. Bober
i mi wystarczy
Żadnego Miesiąca! Niech szuka szczęścia gdzie indziej.
jerry78 piszesz, żeby Miesiąc szukał szczęścia gdzie indziej a w swój skład wstawiasz Stachyrę, ciekawe