Motor Lublin - Orzeł Łódź 03.08.2014 g. 14:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sztyvny
Szkółkowicz

Re: KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 03.08.2014

#26 Postautor: Sztyvny » 21 lipca 2014, o 11:30

Z tymi juniorami to dziwna sprawa.

Miał jechać u nas Mazur, nagle "jakiś" uraz, nie pojechał i wylądował nagle w Łodzi.
Miał jechać Malczewski. Słyszałem taką anegdotę, że Malczewski pochwalił się na facebooku (po czym szybko skasował), tym, że zadzwonił do niego Skrzydlewski i spytał ile daje Lublin, na co grubas do niego, żeby siedział w domu a dostanie 2x więcej.
Miał jechać Borowicz i znowu jakiś tam upadek w Rzeszowie, po którym przecież jeszcze wygrał bieg, ale 3 dni potem "nie był w stanie" u nas jechać.
Normalnie jakaś klątwa. Tylko czy ktoś tym nie steruje z tylnego siedzenia?

Ale jakie to ma znaczenie? Gdybyśmy mieli tor do ścigania, to żadne kombinacje tego typu nic by nie zmieniały. Dodatkowo byłoby więcej kibiców i dodatkowa kasa (albo na inwestycje, albo nawet na zamknięcie zobowiązań które są teraz). I mogliby sobie kombinować, podkładać się, nadpłacać juniorów, itp., a my i tak mielibyśmy pewne utrzymanie. Prawda jest taka, że jeśli jest w tym trochę prawdy (w co raczej nie za bardzo wierzę), to powód jest tylko i wyłącznie jeden - inni boją się, że w przyszłości możemy zrobić trudny tor i lać każdego u siebie. I tym sposobem znów wracamy do najistotniejszego punktu...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#27 Postautor: $korzen$ » 21 lipca 2014, o 11:31

Istred szkoda gadac, jak pisalem, ze jestesmy mega frajerami roku nie wygrywajac w Lodzi i Rybniku to mnie prawie bic chcieli 8) a teraz nagle szok i panika, ze z GKM dostalismy i jestesmy nad przepascia. Juz to raz napisalem i napisze jeszcze raz, bez wzgledu na wszystko Lublin kandyduje na frajera roku. Bo tylko frajerzy nie potrafia wygrac takich meczy, jak ten w Lodzi i Rybniku... no ale doba koncze temat, bo zaraz mi meesha albo cooper napisza, ze tylko marudze 8) ale prawda jest taka, ze moglismy juz dawno miec spokojny sezon i teraz tylko latalibysmy dziure budzetowa.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#28 Postautor: istred » 21 lipca 2014, o 11:38

Ja generalnie nie lubię czepiać się wyników, pewnie mogliśmy kilka meczów wygrać, ale taki jest sport, że raz się wygrywa, a raz nie.

A sfrajerzyliśmy w tym sezonie kilkakrotnie. Z juniorami. Przede wszystkim na początku sezonu, a później z Mazurem, z Malczewskim i z Borowiczem.
Do tej jakoś to było, bo mieliśmy mocny skład seniorski, pasujący naszym tor, ogromnego farta, jako taką stabilność finansową.
Dziś nie mamy żadnego z tych elementów i jest jak widać.

asoibar

#29 Postautor: asoibar » 21 lipca 2014, o 13:00

Chyba nikt nie zwrócił uwagi na terminarz Łodzi ;)

Lublin - Łódź (39-51) 0 lub 1
Łódź - Lokomotiv (37-52) jeśli Rybnik dał radę ;) 0-3 Łotysze na torze w Łodzi jeżdżą przyzwoicie ...
Grudziądz - Łódź (32-58) 1 lub 0
Łódź - Rzeszów (35-55) 0 lub 2

to nie jest wcale takie nieprawdopodobne że Łódź może już nie zrobić żadnego punktu

meesha
Trener
Kontakt:

#30 Postautor: meesha » 21 lipca 2014, o 13:36

$korzen$ pisze:koncze temat, bo zaraz mi meesha albo cooper napisza, ze tylko marudze 8)

Ja Ci już nic nie napiszę, bo przestałem tu pisać 8) Kolega Tubuls tak ładnie o to prosił, że uległem. Poza tym z każdym rokiem robię się coraz mniej obiektywny, dodatkowo mógłbym chlapnąć coś, co nie powinno być publicznie podawane więc faktycznie lepiej się zamknąć :) A było już tak blisko do tych 10k postów :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#31 Postautor: mikas » 21 lipca 2014, o 13:55

istred pisze: Pamięta ktoś co było tutaj podstawowym zarzutem wobec Stachyry? Dzisiaj brzmi to co najmniej śmiesznie ;)

Trening na dwa palce ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#32 Postautor: istred » 21 lipca 2014, o 14:13

Jestem pod wrażeniem :)

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#33 Postautor: Złoty » 21 lipca 2014, o 15:46

asoibar pisze:

to nie jest wcale takie nieprawdopodobne że Łódź może już nie zrobić żadnego punktu

Łódź punkty to na nas zrobi, jeśli nie weźmiemy się w garść. Ktoś wcześniej pisał, że na niedzielnym meczu widziany był Skrzydlewski, chyba nie przypadkowo wpadł do nas z wizytą. Mecz z Łodzią, bedzie meczem o życie, a potem mecz Łódź - Dauga, nie zdziwie sie jak łodzianie podloza sie łotyszom. Witek nas nie lubi i z miłą chęcią spuści nas ligę niżej. Kolejny raz wychodzi partactwo naszych dzialaczy. Juniorzy to porazka, tor robiony pod gosci, przespane okresy transferowe. Bogu dziękować, że Watt tak szybko wrócił. Dobrze Gelo pisał. Marian jest w porządku, ale to miły starszy pan. Tu trzeba wstrząsnąć tymi gwiazdami, Cam w wuju ma, bo wie ze nie mamy straszaka na niego. Dobrze wcześniej pisali, zrobić taki tor, żeby Łódź nie wiedziała o co kaman, nawet jeśli mielibyśmy karę zapłacić + masa treningów, jakieś zgrupowanie całym skladem, w stylu wypad nad zalew ( wiadomo kasy nie ma). Odbyć męską rozmowę w stylu - panowie parówy do góry i golimy łódzkich frajerów. Amen.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#34 Postautor: Kargolo » 21 lipca 2014, o 16:24

Złoty pisze:Mecz z Łodzią, bedzie meczem o życie, a potem mecz Łódź - Dauga, nie zdziwie sie jak łodzianie podloza sie łotyszom. Witek nas nie lubi i z miłą chęcią spuści nas ligę niżej.

Pisałem o tym po "sensacyjnej" porażce Łodzi u siebie z Rybnikiem to wszyscy oprócz Czarka mnie wyśmiali. Gdyby Witek nie kombinował tylko normalnie wygrał ten mecz to Rybole mieliby pozamiatane. Teraz wieprz znowu ma duże pole do popisu żeby nam zrobić na złość. A najgorsze, że facet ma kasę i środowisko żużlowe włazi mu w grubą dupę aż po gardło.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#35 Postautor: truskawa » 21 lipca 2014, o 16:36

4 kolejki do końca, 7 drużyn zagrożonych spadkiem, wszystkie z szansą na awans. Tego jeszcze nie grali
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Czarek
Trener

#36 Postautor: Czarek » 21 lipca 2014, o 17:23

Wyjaśnijcie mi w jaki sposób możemy wygrać z Łodzią gdy komisarzem będzie znowu koleś od ubijania toru, a Skrzydlewski już wczoraj przejął na naszym stadionie rolę gospodarza obiektu?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

asoibar

#37 Postautor: asoibar » 21 lipca 2014, o 21:19

Złoty pisze:... a potem mecz Łódź - Dauga, nie zdziwie sie jak łodzianie podloza sie łotyszom. Witek nas nie lubi i z miłą chęcią spuści nas ligę niżej.

Takie teorie spiskowe to można między bajki włożyć , Skrzydlewski wie co czeka jego drużynę w najbliższych dwóch meczach i znając jego wypowiedzi to pewnie zakłada 2 porażki , wygrana Lokomotivu w Łodzi nie będzie żadną sensacją bo akurat ten tor Łotysze bardzo lubią , patrząc na terminarz 4 ostatnich drużyn do końca rundy to Łódź i Rybnik mają najcięższe mecze i z perspektywy Lublina i Loko mimo że mają 1-2 punkty mniej od Łodzi i Rybnika to właśnie my i Loko możemy mówić o lepszej sytuacji przed ostatnimi czteroma meczami.
Do Łodzi i Rybnika jedzie Rzeszów i myślę że to oba wyjazdy wygra , ileż może Sówka i Ljung cieniować ich limit błędów musi się skończyć.
Na koniec RZ zajmiemy 5-6 miejsce - przekonacie się !

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#38 Postautor: stefanzdzialek » 22 lipca 2014, o 00:10

Komentarz z D.W.
" fanfan | dodano: dzisiaj, 18:36

dojechac ten sezon a w przyszlym jesli nie bedzie kasy dac sobie spokoj jesli przyjda lepsze czasy bedziemy sie bawic w sport taka jest dzisiejsza rzeczywistosc jaki jest sens uszczesliwiania za panstwowe czyli rowniez moje pieniadze kilkudziesieciu osob ???"

Taka jest na dzisiaj prawda, może kilkuset osób, ale wygląda to jak pompowanie pieniędzy w trupa, nawet pozorów nie stwarzają, że walczą o utrzymanie. GKM wziął na gościa Dolnego a my sprawdzonym składem pojechaliśmy po 0 pkt. :(

I nie zdziwię się jak do końca rundy nie zdobędziemy już ani jednego pkt. Witek załatwi 3,08. Potem baty w Gnieźnie i Rzeszowie. I okaże się, że Dauga walczy o życie w ostatniej kolejce a już sami z historii wiecie jak to się kończy (przecież kopy im nie zrobimy).

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#39 Postautor: truskawa » 22 lipca 2014, o 08:21

Franek za Woodwarda i robimy miazge z leszczy
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#40 Postautor: Cooper » 22 lipca 2014, o 08:50

Podbijam 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#41 Postautor: $korzen$ » 22 lipca 2014, o 09:31

stefanzdzialek pisze:
Taka jest na dzisiaj prawda, może kilkuset osób, ale wygląda to jak pompowanie pieniędzy w trupa, nawet pozorów nie stwarzają, że walczą o utrzymanie. GKM wziął na gościa Dolnego a my sprawdzonym składem pojechaliśmy po 0 pkt. :(

A podobno to ja jestem maruda :? wezcie juz zluzujcie, rozumiem jakbysmy w niedziele przegrali z Rybnikiem czy Dlugopisami to takie komentarze bylyby zasadne.... no ale kurde, my przegralismy z Grudziadzem, ktory pod kazdem wzgledem (przede wszystkim sportowym) bije nas na glowe x1000000.

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#42 Postautor: Blinki » 22 lipca 2014, o 09:42

$korzen$ pisze:
stefanzdzialek pisze:

A podobno to ja jestem maruda :? wezcie juz zluzujcie, rozumiem jakbysmy w niedziele przegrali z Rybnikiem czy Dlugopisami to takie komentarze bylyby zasadne.... no ale kurde, my przegralismy z Grudziadzem, ktory pod kazdem wzgledem (przede wszystkim sportowym) bije nas na glowe x1000000.

Brawo, a o 200000 pod względem organizacyjnym
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Mad
Senior

#43 Postautor: Mad » 22 lipca 2014, o 15:28

No, ale medialnie patrz telewizja jesteśmy 4000000000 razy lepsi!

sieny

#44 Postautor: sieny » 22 lipca 2014, o 23:33

historia zaczyna niebezpiecznie zataczać koło - ostatni mecz przed roczną przerwą w żużlu jeździliśmy z długopisami

jerry78
Trener

#45 Postautor: jerry78 » 22 lipca 2014, o 23:52

Od tego meczu zależy, czy plan Skrzydlewskiego i spółki wypali.
Pełna mobilizacja i niestety brak oszczędzania w tym meczu będzie kluczem do sukcesu.

janek
Kadrowicz

#46 Postautor: janek » 23 lipca 2014, o 07:26

sieny pisze:historia zaczyna niebezpiecznie zataczać koło - ostatni mecz przed roczną przerwą w żużlu jeździliśmy z długopisami

Nie zapomnijcie, przez kogo wtedy spadliśmy z 1 ligi... :evil:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#47 Postautor: Gelo » 23 lipca 2014, o 07:47

nie zapomnimy - na wieki :)

drylu

#48 Postautor: drylu » 23 lipca 2014, o 14:36

Ludzie kuźwa co Wy gadacie? Tego się czytać nie da. Jaki Skrzydlewski chce spuścić Lublin do II ligi. Trochę jesteście niesprawiedliwi. Akurat chyba Łódź z Lublinem to się lubią więc niby dlaczego Orzeł chciałby robić na złość Waszej drużynie.
Skrzydlewski był w Lublinie na meczu, żeby obejrzeć Waszą drużynę bo za dwa tygodnie Orzeł jeździ u Was. I tutaj nie ma żadnych podtekstów.
Ja obstawiam dokładnie odwrotnie niż Wy. Orzeł będzie miał bardzo ciężko o bonus w Lublinie ale zepnie się i wygra u siebie z Loko. Loko co prawda bardzo ładnie śmiga w Łodzi ale to będzie mecz o życie dla Orła więc będzie maksymalna spinka. Byle tylko Woodward, Doyle i Korniszon nie złapali jakiejś kontuzji w DPŚ a będzie dobrze.
Na dzień dzisiejszy to z ligi leci Rybnik. Ma wyjazd do Grudziądza i Bydzi oraz Rzeszów i Gniezno u siebie. No ja tu widzę jedynie 2 pkt z Gnieznem przy dobrych wiatrach.
Bardzo niesprawiedliwie oceniacie Skrzydlewskiego.

jerry78
Trener

#49 Postautor: jerry78 » 23 lipca 2014, o 19:15

drylu pisze:Akurat chyba Łódź z Lublinem to się lubią więc niby dlaczego Orzeł chciałby robić na złość Waszej drużynie.
Skrzydlewski był w Lublinie na meczu, żeby obejrzeć Waszą drużynę bo za dwa tygodnie Orzeł jeździ u Was. I tutaj nie ma żadnych podtekstów.

Nie mieszaj kibiców z działaczami ustawiającymi mecze. Naucz się kojarzyć fakty i przeanalizuj końcówkę tamtego sezonu, oraz to co dzieje się od przekupienia Mazura i Malczewskiego, poprzez wasz mecz z Rybnikiem, po nieobecność Borowicza.
Nie rozumiem jak można fascynować się meczami drużyny, której porażki są sterowane przed kolejne już 3 lata, żeby zająć odpowiednie miejsce (dokładnie 5) w tabeli. Podobały wam się teatrzyki, gdy 2x z rzędu przegrywaliście w ustawiony sposób z Ostrovią na własnym torze?
Nie rozumiem jak można szanować człowieka, który przyjmuje sycylijski model rodziny, który straszy bojówkami Widzewa lubelskich kibiców, gwiżdżących na niego po ubiegłorocznym meczu w Lublinie. To jest chory człowiek mający za nic wszystkich poza swoją mamusią. W niejednym wywiadzie pokazywał szacunek do własnych trenerów Ślączki i Kędziory oraz zawodników i ich mechaników i aż dziwne wydaje się być, że potem taki Puszakowski stoi murem za tym typem, ale widocznie człowiek jest w stanie sprzedać się za każdą złotówkę.
Szef każe to chłopaki nie mają wyjścia i przegrywają mecze. Teraz pewnie "umówił się z trenerem", że wygra w Lublinie.
Mam nadzieje, że się przeliczy i zapłaci najwyższą cenę za te kombinacje a prorocze staną się jego słowa
Z kim mamy zatem wygrywać? Jeżeli nie nastąpi jakaś poprawa, to wylądujemy w drugiej lidze. Okaże się wtedy, że nasz trener ma rękę do spuszczania zespołów do niższej klasy rozgrywek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Motor Lublin - Orzeł Łódź 03.08.2014 g. 14:00

#50 Postautor: kibicLBN » 23 lipca 2014, o 21:07

Doprawdy dziwi mnie to jak niektórzy ekscytują się tym czy wywalczymy utrzymanie skoro i tak mało prawdopodobne jest że wystartujemy w przyszłorocznych rozgrywkach. Skończy się umowa z Kompanią Piwowarską i szczerze wątpię w jej przedłużenie.Mali sponsorzy pouciekali, więksi również. Dzięki akcji z rundy finałowej poprzedniego sezonu. A wystarczyło przyjąć i tak jak dla mnie śmieszną kwotę, która zaproponowali zawodnicy i "przepłacić" kilkadziesiąt tysięcy, a zachować twarz i szanse na normalny wizerunek. Dzięki tamtej awanturze jesteśmy najmniej atrakcyjnym dla sponsorów klubem I ligi. Nie ma nowych sponsorów, zostało niewiele tych starych. Za rok pozostanie tylko miasto i Centrochem. Nie widzicie tego?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.