Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Tobuls
Szkółkowicz

Re: Stadion

#5526 Postautor: Tobuls » 12 lipca 2014, o 23:44

meesha pisze:No wiadomo, bo pani Jadzia z warzywniaka widziała i mówi jak jest...

Gościu bardzo denerwujące są te twoje komentarze z dupy wzięte. Piszesz jakieś złośliwości, a sam masz zerowe pojęcie i tym samym gówno do powiedzenia.
Jak pisałem długo przed odejściem Bogdanki, że to najprawdopodobniej koniec, też jedyną rzeczą na jaką było cie stać to jakieś wypociny. Starasz się być śmieszny ale wcale ci to nie wychodzi. Przestań więc się pocić, gdyż 90% twoich wpisów to żenujące wypociny które za pierwszym, drugim może jeszcze piątym były śmieszne ale teraz to już jest do wyrzygania !
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

meesha
Trener
Kontakt:

#5527 Postautor: meesha » 13 lipca 2014, o 00:59

Również pozdrawiam.
I rzygaj zdrów.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

jerry78
Trener

#5528 Postautor: jerry78 » 14 lipca 2014, o 11:26

Czyli, że co? Że piłkarze jeszcze zostaną na Zygmuntowskich?

Kiedy Motor będzie mógł grać na nowym stadionie przy ul. Krochmalnej?

– W poniedziałek mam spotkanie w tej sprawie, ale na razie nie ma takich możliwości prawnych, abyśmy tam występowali. Dlatego staraliśmy się o licencję na grę przy Al. Zygmuntowskich. Na razie jest za wcześnie, żeby stwierdzić, kiedy będziemy mogli się przenieść na Krochmalną. To samo dotyczy siedziby klubu.

Cała rozmowa z prezesem Motoru tutaj

Sledzio
Trener
Kontakt:

#5529 Postautor: Sledzio » 14 lipca 2014, o 12:50

Oj to tylko gadanie głupot do prasy. Przecie wiadomo że to stadion w głównej mierze dla Motoru. Przecie nie dla pobliskich wiosek.

jerry78
Trener

#5530 Postautor: jerry78 » 14 lipca 2014, o 12:56

Ja podejrzewam, że brak możliwości prawnych = zaległości klubu wobec MOSiRu

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5531 Postautor: istred » 14 lipca 2014, o 13:08

A gdzie mają grać? Na placu budowy?

Awatar użytkownika
piv
Junior

#5532 Postautor: piv » 14 lipca 2014, o 16:18

Każda para rąk się przyda.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#5533 Postautor: Kargolo » 14 lipca 2014, o 17:05

istred pisze:A gdzie mają grać? Na placu budowy?

Może nie grać, ale mogliby się wykazać. Może akurat któryś zmieniłby zawód na bardziej odpowiedni ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#5534 Postautor: stefanzdzialek » 16 lipca 2014, o 10:39

TO NIE ŻART !!!!!!!!!!!!

Gdyby wszystkie odbiory przebiegły sprawnie, LZPN wydał stosowne licencje (tzn dopuścił obiekt do rozgrywek), a Mosir podpisał z Motorem umowę na korzystanie z nowego obiektu to 16-17, 08 na otwarcie nowego stadionu moglibyśmy obejrzeć szlagier III ligi, mecz "podwyższonego ryzyka" :wink:

Motor Lublin - Wólczanka Wólka Pełkińska

http://www.90minut.pl/news/235/news2358 ... ckiej.html

Ale chyba władze miejskie jak i piłkarskie nie dadzą nam tej radości, chociażby przez opieszałą budowę dróg dojazdowych, które zaczęli budować dopiero jak już stadion był w 99% gotowy i przeciągną im się jeszcze pewnie do listopada.

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#5535 Postautor: Złoty » 16 lipca 2014, o 12:58

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5536 Postautor: istred » 13 sierpnia 2014, o 10:17

go!
Trener

#5537 Postautor: go! » 13 sierpnia 2014, o 10:41

"Stadion ma wypracować 19 mln zł zysku, co oznacza, że do jego utrzymania w przyszłym roku trzeba będzie dołożyć ok. 5 mln zł"
:) Gratulacje Panie Sławku

Czarek
Trener

#5538 Postautor: Czarek » 13 sierpnia 2014, o 10:42

"Utrzymanie obiektu ma w przyszłym roku rocznie kosztować 24 mln zł. Stadion ma wypracować 19 mln zł zysku, co oznacza, że do jego utrzymania w przyszłym roku trzeba będzie dołożyć ok. 5 mln zł."

Jak widać te 5 mln strat to tylko pobożne życzenia. Skoro żadna firma gastronomiczna nie chce w to wejść to jest bardzo źle. Sprzedanie tego stadionu będzie marzeniem następcy Żuka. Na mieście pojawiła się ciekawa plotka. Otóż w celu obniżenia kosztów (!) powstała podobno koncepcja by mecze Lublinianki i Motoru nie były imprezami masowymi tzn. by wejść na nie mogło każdorazowo najwyżej 999 osób.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#5539 Postautor: mikas » 13 sierpnia 2014, o 13:53

A będzie chciało wejść więcej, gdy w pierwszych meczach tych klubów ludzie juz zaspokoją głód zobaczenia nowego stadionu...?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Czarek
Trener

#5540 Postautor: Czarek » 13 sierpnia 2014, o 16:10

mikas pisze:A będzie chciało wejść więcej, gdy w pierwszych meczach tych klubów ludzie juz zaspokoją głód zobaczenia nowego stadionu...?

W IV lidze pewnie nie, ale generalnie na jesieni będzie moda na zwiedzanie stadionu i frekwencja musi być wyższa.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5541 Postautor: Cooper » 16 sierpnia 2014, o 17:14

Wielki był bulwers gdy Żuk zaproponował aby Gornik Leczna zagral KILKA meczów w Lublinie - patrze sobie teraz na mecz Gornika w TV i widzę że frekwencja slabiutka. Stad wnioski dwa - jedyna szansa dla Lecznej na jakakolwiek konkretną kase z biletow to grac w Lublinie, a po drugie sens istnienia takiego klubu w ekstraklasie jest taki sam jak Amiki Wronki, Groclinu itd.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#5542 Postautor: Koper » 17 sierpnia 2014, o 12:54

Tylko warto też brać pod uwagę, że sama ekstraklasa jest bardzo słabym produktem i niezależnie od wielkości miasta frekwencja nie jest imponująca. W Lublinie relatywnie dużą frekwencję na meczach Górnika Łęczna można byłoby zgromadzić tylko z takimi drużynami jak Legia, Wisła czy Lech, a już z takimi drużynami jak Zawisza, Piast, Jagiellonia itp. to frekwencja moim zdaniem mogłaby być (jeśli w ogóle) maksymalnie dwukrotnie większa czyli zamiast 3000 mogłoby być 6000 ale to nadal nie jest imponujące ale taka jest ta ekstraklasa. W przeszło 600-tysięcznym Wrocławiu w bieżącym sezonie na meczu z tym samym Zawiszą Bydgoszcz było 6800.

Nie jest trudno wyszukać z bieżącego sezonu przykłady analogicznej frekwencji w znacznie większych miastach niż Łęczna w porównaniu z frekwencją jaką notowano w Łęcznej:

Łęczna-Kraków 6000
Kielce-Zabrze 6500

Łęczna-Bełchatów 4000
Kraków-Gliwice 4200

Łęczna - Bydgoszcz 3000
Bydgoszcz-Białystok 2500

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5543 Postautor: Cooper » 18 sierpnia 2014, o 08:47

W Lecznej bylo wczoraj 3000 wiec nie widze analogii z frekwencja rzedu 6000 8) Bydgoszcz zbojkotowali kibole, wiec stad ten mierny wynik.

Tak czy inaczej - jak rozumiem nie polemizujesz z tym, ze w Lublinie frekwencja bylaby wieksza i klub z Lecznej mialby szanse zarobic wiecej 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#5544 Postautor: Koper » 19 sierpnia 2014, o 15:55

Jeśli na mecz Wisła Kraków - Piast Gliwice przychodzi 4200 kibiców przy pojemności stadionu 33 000 to jest to jak najbardziej dla mnie analogia dla tej frekwencji w Łęcznej. Oznacza to że nawet największe miasta nie przyczyniają się do wysokiej frekwencji bo produkt jest słaby, a nie to że frekwencja jest niska bo mecz odbywa się w mieście wielkości Łęcznej.

Propozycja Żuka jest ok, ale odczuwalna poprawa frekwencji na meczach Górnika które rozgrywane byłyby w Lublinie na dłuższą metę może być moim zdaniem notowana tylko z najsilniejszymi rywalami typu Legia, Lech i zapewne takie mecze miał prezydent na myśli. Tak czy inaczej nie polemizuję z sensem rozgrywania tego typu meczów na stadionie w Lublinie 8)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5545 Postautor: istred » 19 sierpnia 2014, o 18:54

Koper, kiepskie przykłady podajesz. Kibice Wisły bojkotują jej mecze z powodu konfliktu z zarządem.
Normalnie na stadionie Wisły frekwencja rzadko spada poniżej 10 tys.

Poza tym, biorąc pod uwagę, że ekstraklasa wraca na Lubelszczyznę po ładnych kilku latach i fakt, że Górnik notuje przyzwoite wyniki to frekwencja rzeczywiście wygląda mizernie.

Koper
Trener
Kontakt:

#5546 Postautor: Koper » 19 sierpnia 2014, o 20:06

Przyznaje, że nie śledzę gdzie kibice bojkotują mecze swojej drużyny. Obiło mi się jedynie o uszy że taki bojkot był zapowiadany przez kibiców Górnika Łęczna gdyby doszło do rozgrywania jakiegokolwiek meczu na Stadionie Miejskim w Lublinie.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#5547 Postautor: $korzen$ » 19 sierpnia 2014, o 20:37

Powiem tak, mimo fiola na punkcie kopanej ekstraklasy nie sledze wcale. To jest wogole inna dyscyplina. Poziom tragiczny. Dodajac do tego lipe reprezentacyjna ludzie przestaja "kochac pilke"... mysle, ze tutaj powinniscie szukac przyczyn slabej frekwencji w Lecznej czy innych miastach. Oprocz tego ludzie boja sie zabierac dzieci na stadion - a jak nie beda zabierac dzieci to nie bedzie nowych kibicow. Sam od siebie dodam, ze sie ludziom nie dziwie. Po obejrzeniu spotkan Barcelony, Atletico, City, Realu przelaczenie na jakis mecz ekstraklasy albo nie daj Boze nizszej ligi wiaze sie z szokiem termicznym. To wogole jest inna dyscyplina. To nie jest pilka.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5548 Postautor: istred » 19 sierpnia 2014, o 20:49

Tak a propos poziomu ekstraklasy:
https://www.youtube.com/watch?v=lYx1LT9wtX8

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#5549 Postautor: Kargolo » 19 sierpnia 2014, o 21:25

$korzen$ pisze:Powiem tak, mimo fiola na punkcie kopanej ekstraklasy nie sledze wcale. To jest wogole inna dyscyplina. Poziom tragiczny. Dodajac do tego lipe reprezentacyjna ludzie przestaja "kochac pilke"... mysle, ze tutaj powinniscie szukac przyczyn slabej frekwencji w Lecznej czy innych miastach. Oprocz tego ludzie boja sie zabierac dzieci na stadion - a jak nie beda zabierac dzieci to nie bedzie nowych kibicow. Sam od siebie dodam, ze sie ludziom nie dziwie. Po obejrzeniu spotkan Barcelony, Atletico, City, Realu przelaczenie na jakis mecz ekstraklasy albo nie daj Boze nizszej ligi wiaze sie z szokiem termicznym. To wogole jest inna dyscyplina. To nie jest pilka.

I amen. Wszystko się zgadza. Ojciec mojej narzeczonej namiętnie ogląda polskie ligi. Kiedyś siadłem z nim i spróbowałem obejrzeć mecz pierwszej ligi. Siedziałem przez 20 minut z rozdziawioną gębą i zastanawiałem się co to za sport :D
istred pisze:Tak a propos poziomu ekstraklasy:
https://www.youtube.com/watch?v=lYx1LT9wtX8

Geniusze! Gość z 1,08 i 1,33 to mój faworyt :lol:

A co do zabierania dzieci na mecze to sam nie chciałbym, żeby moje dzieci (w przyszłości ;) ) znajdowały się w pobliżu takiej agresywnej małpy: http://www.youtube.com/watch?v=rNxyYVBun3I
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Raczej

#5550 Postautor: Raczej » 21 sierpnia 2014, o 09:54

Miałem coś napisać o stadionie, frekfencji, czynnikach na nią wplywających itd ale to ostatnie zdanie rozwaliło mnie na łopatki i rozbiło to co miałem w głowie do napisania.
Ty człowieku tak na serio? Jeśli tak to tylko współczuć. Żyj dalej w tym swoim wyimaginowanym świecie, który to narysowały Ci różne media. Bo jeśli ten film, odpowiednio wyreżyserowany(piękna prowokacja, w klubowym korytarzu, wycięta z filmu, a następnie pomachanie łapkami i straszonko poza stadionem) przez "dziennikarza" od sensacji ukształtował Ci strach przed nie wiadomo czym to aż się boję jaki masz światopogląd na inne aspekty życia po codziennej dawce Faktów, Wiadomości czy innych takich.
Tak tylko chciałem wtrącić 3grosze nie wdając się w dalszą dyskusję. Chodzę na Motor jakieś 25lat(jeżdżę około 15), od kilku lat zabieram na mecze synka. Ani mi ani jemu nigdy wlos z głowy nie spadł i jak czytam po meczach artykuły i takie posty jak powyższy będąc naocznym świadkiem opisywanych wydarzeń to uśmiech politowania pojawia się na twarzy i zwątpienie. Jeszcze raz dopiszę, że nie wdaję się w dyskusję, chciałem tylko coś nakreślić bo nie lubię jak ktoś świadomie lub nieświadomie szerzy jakąś chorą propagande i stereotypy na niekorzyść klubu. Ja też mógłbym napisać jak to syna nie puszczę na żużel bo nie chcę żeby naoglądał się większej patologii niż pod blokiem. Nie zrobię tego a temat rzeka. EOT, nie odpiszę.