Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Stadion

#5501 Postautor: $korzen$ » 27 czerwca 2014, o 14:00

meesha pisze:
$korzen$ pisze:Meesha ale po co te docinki? Przeciez wali Cie pilka nozna.

Wali mnie piłka nożna, ale interesują mnie sprawy mojego miasta, a stadion do nich należy.
jak myslisz, na ktore spotkanie przyjdzie wiecej kibicow zuzla w Lublinie:

1. Reprezentacja Polski Juniorow vs Reprezentacja Danii juniorow

czy

2. Falubaz Zielona Gora vs Stal Gorzow czy tam inny Apator Torun

??

Odpowiedzcie sobie sami.

Odpowiadam: ja bym poszedł tylko na ten pierwszy. Na drugim nie bardzo wiem po co miałbym iść i co tam robić? Szalikiem Falubasu pomachać czy co?

Hehehe, juz widze jak odpuszczasz mozliwosc obejrzenia na Zygmuntowskich Warda, Kaspera, Protasiewicza, Sajfutdinowa na rzecz Wozniaka, Zmarzlika czy innego Michelsena :)

No chyba, ze masz mozliwosci, zeby co raz ogladac ich na zywo i Ci sie po prostu znudzili.... jezeli tak, to zazdroszcze, ale jestes w takim razie nieobiektywny :)

meesha
Trener
Kontakt:

#5502 Postautor: meesha » 27 czerwca 2014, o 14:08

Oglądam ich do porzygu w telewizji w przeróżnych konfiguracjach. Na żywo nie mam potrzeby oglądać obcych drużyn. Kiedyś nam odwołali mecz w Grudziądzu więc pojechaliśmy busem do Torunia obejrzeć mecz z Lesznem. I obejrzałem, bo co było robić, ale żeby mnie to jakoś jarało to nie powiem...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#5503 Postautor: Kargolo » 27 czerwca 2014, o 14:12

Korzeń, to porównanie jest bez sensu. Jeśli chodzi o żużlowców to mamy najlepszą ligę na świecie i derby Stali z Falubazem to największe derby w świecie żużla, stąd jest duża różnica między takim meczem a spotkaniem reprezentacji juniorów. A czy to będą piłkarze jakiegokolwiek klubu polskiej ligi, czy naszej i włoskiej młodzieżówki to poziom niewiele będzie się różnił, a i nazwiska zawodników są anonimowe.
Dla mnie osobiście atrakcyjniej prezentuje się mecz młodzieżówek niż jakaś tam Legia czy inna Wisła. Natomiast jeśli byłby to mecz żużlowy to wybrałbym Stal z Falubazem, żeby zobaczyć w akcji najlepszych zawodników na świecie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Czarek
Trener

#5504 Postautor: Czarek » 27 czerwca 2014, o 14:26

Kargolo pisze:Dla mnie osobiście atrakcyjniej prezentuje się mecz młodzieżówek niż jakaś tam Legia czy inna Wisła. Natomiast jeśli byłby to mecz żużlowy to wybrałbym Stal z Falubazem, żeby zobaczyć w akcji najlepszych zawodników na świecie.

Na całe szczęście większość ludzi nie wie co to jest reprezentacja do lat 20 i stadion się zapełni. Z punktu widzenia atrakcyjności widowiska lepiej pójść na ligowy lub pucharowy mecz Motoru.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#5505 Postautor: $korzen$ » 27 czerwca 2014, o 14:40

meesha pisze:Oglądam ich do porzygu w telewizji w przeróżnych konfiguracjach. Na żywo nie mam potrzeby oglądać obcych drużyn. Kiedyś nam odwołali mecz w Grudziądzu więc pojechaliśmy busem do Torunia obejrzeć mecz z Lesznem. I obejrzałem, bo co było robić, ale żeby mnie to jakoś jarało to nie powiem...

Meesha ale na prawde myslisz, ze ja bym poszedl na Zygmuntowskie ogladac obcy klub Falubaz? :D No prosze Cie... poszedlbym ogladac zawodnikow, ktorych wymienilem powyzej, bo sa dla mnie arcykozakami i kwintesencja tego sportu. Sa moimi idolami. Najwyzszy mozliwy poziom. Malo tego, wrecz marzy mi sie, zeby dozyc chwili w ktorej tak jak kiedys bedzie mi dane ogladac ich na codzien w Lublinie. Jezeli kiedys tam awansujemy do e-ligi to uwierz mi, poplacze sie na stadionie jak dziecko. I jeszcze raz podkreslam, tu nie chodzi tylko o klub, ale o mozliwosc ogladania kozakow speedwaya. Nie wiem jak Ty, ale ja akurat lubie sie odchamic od lubelskiego zuzla i od kilku lat robie sobie 2-3 wypady w sezonie na e-lige czy kiedys tam na GP. W zeszlym sezonie bylem np na meczu Gorzowa z Bydzia czy Tarnowa z Czestochowa i podobalo mi sie zajebiscie. Mozliwosc obejrzenia na zywo Laguty, Vaculika, Iversena sprawila mi przeogromna radosc. Do czego zmierzam? a no do tego, ze sport w Lublinie jest na tak zenujacym poziomie, ze ja jak i tysiace innych mieszkancow chcialbym przy okazji otwarcia wielce oczekiwanego stadionu obejrzec cos na poziomie znacznie przewyzszajacym to, co widze w tym miescie na codzien. A jaka atrakcja ma byc dla mnie ogladanie Polski U20 albo jakichs tam perspektywicznych Michelsenow? Nie bede sie odnosil do ogladania tych zawodnikow w telewizji - z przyczyn absolutnie oczywistych. Nie wiem, moze ja po prostu sie starzeje i nie umiem sie juz jarac lubelska mizeria tak jak kiedys? Nie wiem tez co jest dziwnego w tym, ze chcialbym obejrzec jakies wydarzenie sportowe na najwyzszym poziomie tak jak Polska-Mistrzowie swiata rok temu? Okazja ku temu jest, to jak zwykle serwuja nam szprotki zamiast Lososia.

meesha
Trener
Kontakt:

#5506 Postautor: meesha » 27 czerwca 2014, o 14:54

Jeden lubi ogórki, drugi sołtysa córki. I co poradzisz..
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#5507 Postautor: Piocze » 27 czerwca 2014, o 17:26

Czarek pisze:Z punktu widzenia atrakcyjności widowiska lepiej pójść na ligowy lub pucharowy mecz Motoru.

Ta, mecze pucharowe Motoru to emocje gwarantowane. Zwłaszcza mecz z jakimś LZS Turbia (z którym i tak przegrali bodaj dwa czy trzy lata temu). Widowisko na skalę światową.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#5508 Postautor: Piocze » 27 czerwca 2014, o 17:26

Czarek pisze:Z punktu widzenia atrakcyjności widowiska lepiej pójść na ligowy lub pucharowy mecz Motoru.

Ta, mecze pucharowe Motoru to emocje gwarantowane. Zwłaszcza mecz z jakimś LZS Turbia (z którym i tak przegrali bodaj dwa czy trzy lata temu). Widowisko na skalę światową.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Czarek
Trener

#5509 Postautor: Czarek » 27 czerwca 2014, o 17:43

Piocze pisze:

Akurat w przypadku Pucharu Polski liczyłbym na lepszego przeciwnika, ale i tak lepsze to od grupy niezgranych ze sobą młodzieżowców.
PS. Ciekawe co LZPN dostał od Bońka za poparcie w wyborach? Bo na pewno nie chodzi o ten g....y mecz.

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#5510 Postautor: Moran » 27 czerwca 2014, o 21:25

Nie widzę żadnej różnicy w piłkarskim meczu polskiej młodzieżówki
a towarzyskim spotkaniu pseudoklubów z innych regionów kraju.
Jeśli ktoś na to pójdzie to tylko zobaczyć stadion w obecności większej liczby osób
powodowanej inauguracją bo później będzie go można podziwiać w stanie pustawym.
Wiem że chętni na tę młodzieżówkę się znajdą, na zasadzie
fundujemy wam gówno ale po raz pierwszy i na nowym stadionie. Takie czasy.
Osobiście uważam ten nowy stadion za nieporozumienie,
ale mniejsza z tym, z ciekawości na inaugurację bym poszedł,
gdyby ktoś sprowadził - powiedzmy - zespół z dolnych rejonów primera division
plus zespół z dolnych rejonów bundesligi. Myślę że takie kluby wielkich oczekiwań
nie mają, grają sparingi po Słoweniach, Chorwacjach i im pasuje.
Patrzę realnie, kluby z wyższej półki oznaczają duże straty.
Jakaś Legia z beznadziejnej polskiej ligi to skandal, młodzieżówka to tak samo kicha.
Boniek potrafi sprzedać każdy syf, nie tak dawno
finał pucharu Polski (tak, jest coś takiego!) - rzecz kompletnie pozbawiona prestiżu -
został rozegrany na Narodowym. Bodajże Zagłębie - Zawisza.
Jeśli obiecał Lublinowi jakąś młodzieżówkę to znaczy że nikt inny jej nie chciał.
Międzynarodowy futbol reprezentacyjny to dno, a młodzieżowy to
zabawa. Jak kogoś interesuje to Eurosport nawet przeróżne MŚ, ME transmituje,
na żywo nikt tego nie ogląda.
Zastanawiam się, jeśli na inauguracje ma być takie "wydarzenie" to co dopiero będzie później,
mam na myśli nie tylko wydarzenia sportowe. Jak uniknąć generowania dużych strat przez ten stadion
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

Koper
Trener
Kontakt:

#5511 Postautor: Koper » 2 lipca 2014, o 07:47

Chcielibyśmy wejść w fazę modernizacji w przyszłym roku. Będą to środki własne plus kredyt. Jeżeli 30 milionów podzielimy na pół, to uda nam się dźwignąć tę kwestię. Zresztą modernizujemy całą dolinę Bystrzycy poprzez tworzenie obiektów sportowych. Jeśli przez najbliższe dwa, trzy lata uporamy się z tymi podstawowymi inwestycjami, to uda nam się tam stworzyć piękną przestrzeń miejską - zakończył prezydent.

Cały tekst: http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35644, ... l#TRrelSST#ixzz36Hq2f8Cw

Dokładnie tak jak w przypadku stadionu żużlowego miasto powinno etapować modernizację aby budżet miasta mógł udźwignąć koszty. Prezydent mówi o dwóch trzech latach na uporanie się z podstawowymi inwestycjami w obiekty sportowe w dolinie Bystrzycy, a jednak wątpię że w tym czasie uda się wyremontować zarówno stadion Startu jak i stadion żużlowy Motoru.

A nie, stadion żużlowy w powyższej wypowiedzi jednak nie jest brany pod uwagę, bo wcześniej padły takie oto słowa:
W Lublinie tworzy nam się piękna i nowoczesna baza sportowa, brakuje nam już tylko stadionu lekkoatletycznego - powiedział prezydent.

Cały tekst: http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35644, ... l#TRrelSST#ixzz36HrcqCKU

michasz

#5512 Postautor: michasz » 2 lipca 2014, o 18:20

Centrum sportów motorowych jednak w planach.
Brakuje nam stadionu lekkoatletycznego, później pomyślimy o centrum sportów motorowych-mówi Krzysztof Żuk, prezydent Lublina.

http://www.kurierlubelski.pl/artykul/34 ... ,id,t.html

Czarek
Trener

#5513 Postautor: Czarek » 2 lipca 2014, o 18:54

"Brakuje nam stadionu lekkoatletycznego" Komu brakuje? Kibicom? Gdzie oni są? Bieżnia - rozumiem. Tylko ta jest w miarę niezła i na potrzeby lubelskich lekkoatletów w sam raz. Zwłaszcza, że "właśnie dobiega końca remont kompleksu sportowego Zespołu Szkół Elektronicznych przy ul. Wojciechowskiej 38". Po co ten stadion? Po co te trybuny?

Parafrazując słowa ministra Radka o stosunkach polsko-amerykańskich relacje na linii Ratusz - lubelskie środowisko żużlowe to bullshit. Są nic niewarte, wręcz szkodliwe, bo stwarzają środowisku żużlowemu fałszywe poczucie bezpieczeństwa, a tym czasem nic nie robi się z fatalną infrastrukturą (stadion przy Zygmuntowskich), finansując wyłącznie obiekty dla innych, mniej popularnych dyscyplin. Jest problem z lubelskimi kibicami żużlowymi. Mają bardzo płytką dumę i niską samoocenę. Taki sentymentalizm. Taką murzyńskość.

piotr76
Senior
Kontakt:

#5514 Postautor: piotr76 » 2 lipca 2014, o 18:56

Czarek pisze:"Brakuje nam stadionu lekkoatletycznego" Komu brakuje? Kibicom? Gdzie oni są? Bieżnia - rozumiem. Tylko ta jest w miarę niezła i na potrzeby lubelskich lekkoatletów w sam raz. Zwłaszcza, że "właśnie dobiega końca remont kompleksu sportowego Zespołu Szkół Elektronicznych przy ul. Wojciechowskiej 38". Po co ten stadion? Po co te trybuny?

Parafrazując słowa ministra Radka o stosunkach polsko-amerykańskich relacje na linii Ratusz - lubelskie środowisko żużlowe to bullshit. Są nic niewarte, wręcz szkodliwe, bo stwarzają środowisku żużlowemu fałszywe poczucie bezpieczeństwa, a tym czasem nic nie robi się z fatalną infrastrukturą (stadion przy Zygmuntowskich), finansując wyłącznie obiekty dla innych, mniej popularnych dyscyplin. Jest problem z lubelskimi kibicami żużlowymi. Mają bardzo płytką dumę i niską samoocenę. Taki sentymentalizm. Taką murzyńskość.

A kto komu robi loda ?
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#5515 Postautor: ravajas » 2 lipca 2014, o 20:50

pewnie Żukowi jego wyborcy.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Czarek
Trener

#5516 Postautor: Czarek » 2 lipca 2014, o 21:32

ravajas pisze:pewnie Żukowi jego wyborcy.

Zdecydowanie on tu czerpie najwięcej przyjemności i jeszcze pojechał nas wszystkich od tyłu tzn. od strony stadionu Startu.

Czarek
Trener

#5517 Postautor: Czarek » 3 lipca 2014, o 18:26

Po co nam remontować trybuny. Inni mają sportowe potrzeby:
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/34 ... ,id,t.html

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#5518 Postautor: Kargolo » 3 lipca 2014, o 20:29

To to jest już żałosne...
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Koper
Trener
Kontakt:

#5519 Postautor: Koper » 9 lipca 2014, o 16:11

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

Re: Odp: Stadion

#5520 Postautor: mundzio » 9 lipca 2014, o 17:01

Koper pisze:http://www.kurierlubelski.pl/artykul/3500445,pilkarze-motoru-lublin-nie-moga-trenowac-na-stadionie-miejskim-przy-alejach-zygmuntowskich-5,id,t.html

A co to Orlik na Poturzynskiej to za niskie progi dla graczy trzecioligowego MOTORu?

tapatalked

Koper
Trener
Kontakt:

#5521 Postautor: Koper » 10 lipca 2014, o 07:44

Stadion piłkarski na tle stadionu piłkarsko-żużlowego i stadionu lekkoatletycznego:
Obrazek

Czarek
Trener

#5522 Postautor: Czarek » 10 lipca 2014, o 20:09

Jedna z lubelskich inwestycji sportowych została poddana ostrej weryfikacji:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /140709579

Tobuls
Szkółkowicz

#5523 Postautor: Tobuls » 11 lipca 2014, o 11:08

Tak samo będzie z tym stadionem. Jeszcze nie jest powiedziane że zostanie dopuszczony do użytku. Już się zapada i już są robione poprawki :D
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

meesha
Trener
Kontakt:

#5524 Postautor: meesha » 11 lipca 2014, o 23:22

No wiadomo, bo pani Jadzia z warzywniaka widziała i mówi jak jest...

Rudy
Junior

#5525 Postautor: Rudy » 12 lipca 2014, o 10:58

Teraz działki na Dzierżawnej zdrożeją ;-) .
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".