3 miesiace przerwy Piszcza!!!!!!!
Czytam to forum i nie mogę nadziwić się jak dużo macie w sobie optymizmu w stosunku do Mordela czy Trumny. Zastanówcie się, dlaczego oni nie jeżdżą nawet w II lidze, dlaczego nikt ich niechciał. A Wy chcecie podpierać się nimi w walce o E-ligę. A jeszcze dajcie im sprzęt Piszcza
Tomek jak wróci będzie miał wtedy na czym w barażach jeździć.
Skład widzę następujący:
9. Śledż
10. Franków
11. Knapp
12. Mordel
13. Karlsson
14. Stachyra
15. Jeleniewski
Za Mordela jeżdzi Jeleń, jeśli chce nam coś udowodnić i jeździć w przyszłym sezonie.
A swoją drogą to w przepisach sportu żużlowego musi się coś zmienić, bo od kilku (3-4) lat notuje sie coraz więcej wypadków na torach.
Skład widzę następujący:
9. Śledż
10. Franków
11. Knapp
12. Mordel
13. Karlsson
14. Stachyra
15. Jeleniewski
Za Mordela jeżdzi Jeleń, jeśli chce nam coś udowodnić i jeździć w przyszłym sezonie.
A swoją drogą to w przepisach sportu żużlowego musi się coś zmienić, bo od kilku (3-4) lat notuje sie coraz więcej wypadków na torach.
Uważam, że trzeba teraz koniecznie dosprzetowac Frnakowa, bo Knapp i Śledz sie jak widac dogadali z motorami, a Franek od poczatku sezonu moze nie jezdzi na zlomie, ale moglo by byc lepiej. Od wyniku Franka teraz moze duzo zalezec bo jest mozliwosc na pare 5:1 ze Sledziem, a zeby wywalczyc e-lige to koniecznie kazdy musi pojechac na max swoich umiejetnosci. Mariusz jest w stanie robic ponad 10 pkt i to nie tylko na naszym torze! Juniorzy, Mordel czy Trumna to praktycznie wielka niewiadoma przed kazdym meczem.
Mam nadzieje, ze Tomka skleja tak szybko zeby smigal w barazach tak jak ostatnio.
PS. Nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy. Przed kontuzja Piszcza, znalazl sie sponsor, ktory zrobil sprzet Mordelowi ... a przeciez wydawalo sie ze Jurek pojedzie tylko w jednym meczu. Nie lepiej bylo wtedy zainwestowac w sprzet Franka albo Stachyry ?
Mam nadzieje, ze Tomka skleja tak szybko zeby smigal w barazach tak jak ostatnio.
PS. Nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy. Przed kontuzja Piszcza, znalazl sie sponsor, ktory zrobil sprzet Mordelowi ... a przeciez wydawalo sie ze Jurek pojedzie tylko w jednym meczu. Nie lepiej bylo wtedy zainwestowac w sprzet Franka albo Stachyry ?
Ja sobie tak myślałem i szukałem kogoś na mały kontrakt. Nie wiem jak z ich zdrowiem ale może pokusić sie o ściagniecie Cegielskiego lub Winiarza? Tylko trzeba dobrze wiedzieć kiedy będa mogli jexdzić i czy wogóle wyjada na tor w tym sezonie. Myślę że po takiej przerwie mimo wszystko bedą troszkę lepsi od Mordela lub Truminskiego. ate mówię trzeba wszytsko dobrze wiedzieć aby sie nie przejechać na nich.
Ja jakos nie widze go juz na torze(stachyry), zero objezdzenia, pewniea slabo z kondycja ...... Ja bym byl za tym zeby mogl jechac Mordel ale jak juz ktos wspomnial co to za zawodnik ktory zamiast trenowac w czasie treningu gra w karty !?. Jesczze z takim Gnieznem pojechac morze ale co bedzie jak przyjda mecze chocby z Rzeszowem a o Gorzowie i Gdansku wspomominal nie bede ...... Wszystko przez to ze w porownaniu do Gdanska czy Gorzowa nie mamy kim zastapic waznego zawodnika.
Gelo pisze:Ja bym nie zapominał jeszcze o... Januszu Stachyrze. Nie jeździł wcale, ale w sumie i Jurek i Sebek nie mają duz o wiecej startów za sobą. A uważam, że mimio wszystko Jasio byłby od nich lepszy., co udowadniał w zeszłym roku na treningach.
Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz??
Ehh, wierzę że Tomek szybko wróci na tor
Gelo pisze: A uważam, że mimio wszystko Jasio byłby od nich lepszy., co udowadniał w zeszłym roku na treningach.
A ja wolałbym nie oglądac już Jasia w roloi zawodnika. Już w zeszłym roku było widac, że braki (w sprzęcie ale i nie tylko) nadrabia bardzo ostra jazdą (blokowanie na całej szerokości toru itd). Coś jak Jucha pod koniec swojej kariery. Trumińskiego skreśliłbym już w przedbiegach. Ma takie wysokie mniemanie o sobie to niech startuje do Wrocławia - tam teraz mają dziurawy skład). Dla mnie jedyne wyjście to inwestycja w Jurka, lub Jeleń w roli seniora. Chodzi oczywiście o wyjazd do Grudziądza i Rzeszów u siebie. Bo mecz z Gnieznem to jakimbysmy składem nie pojechali to bedzie dobrze.
Pozatym tak jak ktoś już wcześniej pisał - Jurek może być odpowiednikiem Głuchego lub Brzozowskiego w Gorzowie. Czyli 1 start i tyle. chyba, że w tym starcie coś pokaże - wtedy mógłby jechac dalej.
$korzen$ pisze:Ja jakos nie widze go juz na torze(stachyry), zero objezdzenia, pewniea slabo z kondycja ......
Nic prostszego sprawdzic sie na treningu. Ja osobiscie chcialbym się przekonac na własne oczy. O co jak o co, ale przynajmniej o starty Jasia jestem spokojny - od Jurka bedzie lepszy nawet bez trenowania. Forumowiczom, ktorzy nie chcą Jasia oglądac na torze odpowiem tak - od przybytku głowa nie boli.
Janusz mógłby własnie spróbowac, jak nie bedzie wychodzic to przeciez nic sie nie stanie.
Dokładnie. Przecież nie musi jeździć w meczu ale nic nie szkodzi sprobowac
ale do tego potrzebny mu szybki sprzęt. A od kogo go weźmie? Przecież Dawidowi nie zabierze.
Dawid jeździ własnie na jego zeszłorocznym sprzecie. I tak rzadko kiedy eksploatuje motocykl wiecej jak 3 razy
Ar2rB pisze:Pozatym tak jak ktoś już wcześniej pisał - Jurek może być odpowiednikiem Głuchego lub Brzozowskiego w Gorzowie. Czyli 1 start i tyle. chyba, że w tym starcie coś pokaże - wtedy mógłby jechac dalej.
Problem w tym, ze my nie mamy takiego Hliba - juniora, ktory moze skutecznie rywalizowac z seniorami.
Dajcie spokój z tym powrotem Jasia na tor. Już w tamtym roku nie dawał rady, mimo że się przygotowywał do sezonu. Aż żal było patrzeć jak dawał się mijać na dystansie przez rywali, choć wiele razy wychodził spod taśmy pierwszy.Teraz byłoby pewnie jeszcze gorzej.Niech Jasio zajmie się szkółką i Dawidem, bo ten przestał robić postępy.A za Tomka widzę tylko Mordela albo Trumińskiego w zaleźności od tego któremu sie bardziej będzie chciało.
Gawrzyk pisze:trzeba dac szanse wszystkim. i Truminskiemu i Mordelowi, a moze i Jasiek sie pokusi zrobic pare kolek.
W tej chwili wyglada na to, ze Mordel najpowazniej podchodzi do sprawy.
Ale to wszystko moze sie zmienic jeszcze 5 razy
Do tego cały czas zmierzam. Mamy trzech zawodników, mogących zastąpić Tomka - Jurka, Sabka i Jasia. Niech jedzie najlepszy i tyle.
Gelo pisze:Do tego cały czas zmierzam. Mamy trzech zawodników, mogących zastąpić Tomka - Jurka, Sabka i Jasia. Niech jedzie najlepszy i tyle.
Ci panowie powinni trenować codziennie. Niech wejdzie lepszy.
A co z motorami Roberta D?? Może uderzyć do sponsora( podobno były jego) i zciągnąć je do klubu . Teraz na pewno się przydadzą. Tomek pożyczył 4 silniki ale za bardzo ich eksploatować nie można.
[quote="Gawrzyk"]Ludzie, Piszcz to jest taki gosc ze glowa mala.
po operacji powiedzial cos takiego "ze i tak awansujemy. tylko niech reszta chlopakow w to uwierzy".
jestem pod wrażeniem postawy Tomka....nawet w takiej chwili zależy mu na drużynie, udostępnia swoje motocykle....
mam nadzieję, że jak najszybciej będzie sam mógł wsiąść na motocykl i zdobywać dla nas same 3
po operacji powiedzial cos takiego "ze i tak awansujemy. tylko niech reszta chlopakow w to uwierzy".
jestem pod wrażeniem postawy Tomka....nawet w takiej chwili zależy mu na drużynie, udostępnia swoje motocykle....
mam nadzieję, że jak najszybciej będzie sam mógł wsiąść na motocykl i zdobywać dla nas same 3
No ja sie wlasnie zastanawiam i nie wiem jak to bedzie, przeciez ludzie Piszczu zlamal noge i ja szczerze mowiac mam wielkie watpliwosci co do jego formy jak wroci na tor. Sami widzieliscie jak jezdzil po kontuzji reki, fakt jest jeden mamy cholernego pecha a Gorzowianie i Gdanszczanie juz zacieraja rece .... 
Piszczo dobrze mówi. Chłopaki muszą tylko uwierzyć w siebie! Co to za problem chodzić codziennie na teningi, ćwiczyc pare godzin dziennie? Wystarczy chciec! Przeciez bardzo zalezy im na awansie...
Teraz wlasnie nie pozostaje im nic innego,(a szczególnie Jasiowi, Trumnie,Jurkowi) jak po***** na treningu zeby chociaz po czesci zastapic Tomka!
Teraz wlasnie nie pozostaje im nic innego,(a szczególnie Jasiowi, Trumnie,Jurkowi) jak po***** na treningu zeby chociaz po czesci zastapic Tomka!
- Łoptymista
- Trener
-
Gość
-
KOZIOÅEK
W sytuacji, gdy praktycznie do końca sezonu bedziemy jezdzić bez Tomka, należałoby podjąć kilka kroków, które mimo absencji "Piszczyka" pomogą nam w awansie do Xtraligi.Primo-we wszystkich meczach musi pojechać Peter(oprócz meczu z Gnieznem), który gwarantuje 12-15 pkt. w każdym meczu.Po drugie potrzebne jest narzucenie zdrowej rywalizacji o miejsce w składzie pomiędzy Trumińskim(jeżeli jest w ogóle zainteresowany jazdą w barwach TŻ) a Mordelem, dla którego może to być ostatnia szansa pokazania się lubelskim kibicom z dobrej strony!Trzecim decydującym czynnikiem będzie postawa naszych juniorów-ostatnio nie najlepsza, ale po ostatnich zawodach Dawida napawa optymizmem-potrzebny sponsor na jeden nowy silnik dla Dawida, bo widać że ten chłopak chce powalczyć ale nie ma za bardzo na czym.Pozdro dla kibiców TŻ SIPMA LUBLIN!