3 miesiace przerwy Piszcza!!!!!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scream
Junior

#51 Postautor: Scream » 18 czerwca 2004, o 15:00

Niektorzy z noga w gipsie z powodzeniem startowali w finalach IMS takze bedzie dobrze... Tomek to twardziel i jestem pewien ze jeszcze bedzie walczyl z chlopakami o awans....

(nie wiem czy ktos pisal ale to prawa czy lewa noga ??

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#52 Postautor: Cooper » 18 czerwca 2004, o 15:25

Tomek sie super zachowal, mowiac, ze przekazuje swoj sprzet do dyspozycji. Nie wiem jak to sie odniesie w praktyce, ale moglby moze skorzystac na tym M. Frankow, ktory przeciez jest dobrym zawodnikiem a ja mam takie wrazenie, ze wlasnie on w naszej druzynie najbardziej kuleje sprzetowo. Mysle, ze na bardzo dobrym sprzecie moze zdobywac nie 6-7 a 9-11 punktow. Z tym, ze chyba sprzet Tomka tez wybitny nie byl (?) Przynajmniej w porownaniu do ostatniech motorow Knappa. Ale czytalem, ze Knapp troszke pozyczyl i w sprzet zainwestowal. Wiec, jak widac warto.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Geest
Senior

#53 Postautor: Geest » 18 czerwca 2004, o 16:17

1. gdzie teraz jest Tomek i czy zasiadzzie na trybunach w meczu z Gnieznem?
dobrze by bylo 'glosno go wesprzec', tylko zeby sie wszystkim chcialo ruszyc cztery litery. mam nadzieje ze ludzie podejda do t6ego inaczej niz do zwyklego dopingu, ktory sobie wiekszosc olewa...
2. patrzac na mecz z Gorzowem mialem wrazenie, ze sprzet Tomka wcale rewelacyjny nie jest. ba, wydawalo mi sie ze sporo trzzeba jeszcze przy nim zrobic, ale to tylko takie tam odczucie.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#54 Postautor: _piotrusss » 18 czerwca 2004, o 16:20

Geest pisze:1. gdzie teraz jest Tomek i czy zasiadzzie na trybunach w meczu z Gnieznem?

Nie sądze... myslę że będzie leczony za granicą...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

harry
Trener

#55 Postautor: harry » 18 czerwca 2004, o 16:28

Tomek prawdopodobnie przyleci do kraju coś około 25-26 czerwiec.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#56 Postautor: ravajas » 18 czerwca 2004, o 16:51

GIGI pisze:
ravajas pisze:jedną z trzech pierwszych średnich zawdoników desygnowanych do danego meczu na pewno ma, więc mozna Piszcza zastępować. jasne? ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

coś mi się nie wydaje aby mieścił się Piszczo w pierwszej trójce , przecież początki były trudne.

może i nie mieści sie w pierwszej trójce zespołu, ale na opewno mozna go zastapić... tyle, że wtedy musiałby mieć jedną z trzech pierwszych średnich zawodników zgłoszonych do danego meczu, a więc musieliby pojechac juniorzy i "ojciec"...

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#57 Postautor: ravajas » 18 czerwca 2004, o 16:53

Kubbas pisze:ZZ mozna zastosowac za zawodnika ktoryma jedna z 3 pierwszych srednich w CALYM ZESPOLE. Tak wiec Piszczyk mogl byc zastepowany tylko przez pierwsze mecze (srednia liczona z zeszlego sezonu). Kiedy srednie zostaly "uaktualnione" miejsce Tomka zajał chyba Grzesio Knapp.
Tak wiec w tej chwili mozna zastosowac ZZ za Karlssona, Sledzia, Knappa.

Pozdrawiam
:( :( :(

nie masz racji... tłumacze po raz któryś: zz mozna zastosowac za zawodnika, który ma jedną z pierwszych trzech średnich, ale nie całego zespołu w ogóle, tylko z zawodników desygnowanych do danego emczu, a więc piszcza mozna zastapić... przeczytajcie w aktualnym Tygodniku Żużlowym, gośc wyjaśnia interpretację tego przepisu i podaje listę zawodników w każdym zespole, którzy podlegają zz.

pozdrawia:
Rafał Borowski

harry
Trener

#58 Postautor: harry » 18 czerwca 2004, o 17:04

Nie masz racji. Owszem Piszczq można by było zastąpić W przypadku o którym piszesz ale do składu nie można by było wystawić Knappa i Śledzia.
To GKSŻ wylicza i przysyła liste zawodników, którzy mogą być zastepowani przez ZZ. I teraz po pierwszej rundzie są tam Peter, Grzecho i Darek. Gdyby oni nie zostali wystawieni do składu to idzie dalej i wtedy faktycznie można by Tomka zastępować.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#59 Postautor: Cooper » 18 czerwca 2004, o 17:04

hehe, no ciekawe jak to sie skonczy:) Bo wielu znawcow na tym forum (adminstrator Gawrzyk tez) zarzeka sie, ze zastepstwo jest nie mozliwe. No to sie okaze kto sie zna:) Ja nie wiem, wiec czekam na roztrzygniecie z niecierpliwoscia!
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#60 Postautor: ravajas » 18 czerwca 2004, o 17:09

harry pisze:Nie masz racji. Owszem Piszczq można by było zastąpić W przypadku o którym piszesz ale do składu nie można by było wystawić Knappa i Śledzia.
To GKSŻ wylicza i przysyła liste zawodników, którzy mogą być zastepowani przez ZZ. I teraz po pierwszej rundzie są tam Peter, Grzecho i Darek. Gdyby oni nie zostali wystawieni do składu to idzie dalej i wtedy faktycznie można by Tomka zastępować.

a więc mam rację :)

pozdrawia:
Rafał Borowski

PS. tak, czy owak, wariant jest pesymistyczny

harry
Trener

#61 Postautor: harry » 18 czerwca 2004, o 17:11

No ale co to za skład bez Knappa, Śledzia i Piszcza? Bezsens!

meesha
Trener
Kontakt:

#62 Postautor: meesha » 18 czerwca 2004, o 17:14

Cooper pisze:hehe, no ciekawe jak to sie skonczy:) Bo wielu znawcow na tym forum (adminstrator Gawrzyk tez) zarzeka sie, ze zastepstwo jest nie mozliwe. No to sie okaze kto sie zna:) Ja nie wiem, wiec czekam na roztrzygniecie z niecierpliwoscia!

Zastępstwo jest możliwe tylko nie wiem jaki ma sens jeśli w składzie miałoby nie być Śledzia albo Knappa. Co to niby by pomogło w uzyskaniu lepszego wyniku :?: :roll:

Mattey

#63 Postautor: Mattey » 18 czerwca 2004, o 17:40

Wyrazy współczucia z powodu straty jednego z liderów, bądź co bądź Tomek był zawsze Wam przydatny i te pare punktów robił. Jak to juz ktos wczesniej napisal, Gdansk na pewno teraz po cichu sie cieszy z kontuzji Tomka. Ale mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle i to Wam przypadnie miejsce w E-lidze!!!
Tymczasem... Do zobaczenia w Grudziadzu! :)
MOTOR LUBLIN=>ROBERT DADOS<=GKM GRUDZIĄDZ

natka
Kontakt:

#66 Postautor: natka » 18 czerwca 2004, o 19:15

TRZYMAJ SIĘ TOMEK!!!!!!! WRACAJ SZYBKO DO ZDROWIA!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#67 Postautor: ravajas » 18 czerwca 2004, o 19:36

Gawrzyk pisze:
Cooper pisze:hehe, no ciekawe jak to sie skonczy:) Bo wielu znawcow na tym forum (adminstrator Gawrzyk tez) zarzeka sie, ze zastepstwo jest nie mozliwe. No to sie okaze kto sie zna:) Ja nie wiem, wiec czekam na roztrzygniecie z niecierpliwoscia!

ludzie ruszcie glowami. myslenie nie boli.
moze byc zastapionych jedynie 3 zawodnikow z najwyzszymi srednimi.

Zastepstwo za Tomka jest jedynie teoretyzowaniem. De facto jest to mozliwe jednak jedynie w przypadku gdy w skladzie nie bedzie Petera i Knappa. Czy to sie oplaca???????????

W takim zestawieniu mozliwe jest ZZ za Piszcza. Wowczas nie liczy sie sredniej Grzeska i Petera, bo nie ma ich w skladzie. Licza sie tych ktorzy sa w skladzie. czyli pierwsza srednia ma Sledzio druga Franek a trzecia Piszcz.

9. Piszcz
10. Sledz
11. Franek
12. Stachyra
13. Mordel
14. Jeleniewski

Teoretycznie jest to mozliwe jednak praktycznie robienie wszystkiego zeby zrobic ZZ za Piszcza byloby szcytem debilizmu. Taka "sztuka dla sztuki" zeby zobaczyc jego nazwisko w programie.

oj Paweł... nikt nie mówi, ze trzeba zrobić zz, ale dyskusja się toczy o to, czy Piszcza mozna zastapić. Czyli tylko teoretycznie

pozdrawia:
Rafał Borowski

JAG
Senior

3 miesiÄ…ce przerwy piszcza

#68 Postautor: JAG » 18 czerwca 2004, o 20:51

szkoda że tak się stało bo brak piszczyka to brak pewnych punktów i praktycznie koniec marzeń o awansie,z drugiej strony z ryzykiem trzeba było się liczyć.mając tak wąską kadrę to i tak dobrze że do tej pory dojechaliśmy.mam nadzieję że ortopedzi zrobią wszyskto żeby przyspieszyć maksymalnie rekonwalescencję piszczyka.kibice trzymają kciuki!!!!!!!!!!

sledzio

#69 Postautor: sledzio » 18 czerwca 2004, o 21:16

Tomek Tomek trzymaj siÄ™ Tomek Tomek trzymaj siÄ™ Tomek Tomek trzymaj siÄ™ HEJ !!!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#70 Postautor: $korzen$ » 18 czerwca 2004, o 21:50

Nie wiem jak wy ale na emczu z Gnieznem ja bede caly czas krzyczal "Piszcz Piszcz TOMASZ Piszcz" bez roznicy czy sam czy z wami chodz licze na pomoc ......

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#72 Postautor: maestro76 » 18 czerwca 2004, o 23:14

witam,skoro nie wchodzi w gre zz za tomka-to zdecydowanie trumna!
moze i sie ostatnio na treningu nie zaprezentowal najlepiej ale nie mial na czym!-jesli faktycznie pomoc sprzetowa bedzie wchodzila w gre to kilka dni treningu i mecz ze slabiutkim gnieznem da nam odpowiedz.osobiscie uwazam ze jesli dostanie szanse to zdajac sobie sprawe ze wiecej juz takowych moze nie miec-da z siebie wszystko.a ostatnio w barwach gwardii smigal na zygmuntowskich az milo!
pozdr
ps.tomek trzymaj sie!
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#74 Postautor: kdsz » 19 czerwca 2004, o 00:49

Kontuzja Tomka pociaga za sobÄ… koniecznosc rozbicia jednej z naszych skutecznych par. Czy bedzie to para Karlsson-Knapp czy Sledz-Frankow to zadecyduje trener, ale osobiscie wspolczuje mu tego wyboru. Ciezko znalezc jakies sensowne argumenty przemawiajace za jednÄ… badz drugÄ… opcjÄ…. Karlsson z Knappem wygrywajÄ… wszystko jak leci i to oni w duzej mierze ciagnÄ… wynik meczu. Z kolei Franek i Sledz mimo, ze indywidualnie nie sÄ… zadnymi megagwiazdami pierwszoligowych torow, rozumiejÄ… sie swietnie i w parze sÄ… grozni dla kazdego. Peter i Grzesiek poradziliby sobie w roli prowadzacych pare z autsajderami , natomiast rozdzialajÄ…c ich obu tracimy maszyne do wygrywania biegow po 5-1. Z kolei ani Mariusz ani Darek [w parach z juniorami i Jurkiem czy tez TrumnÄ…] nie gwarantujÄ… remisow w kazdym biegu [szczegolnie w meczach wyjazdowych]. Ciezki orzech do zgryzienia czeka na trenera.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#75 Postautor: Jinxsior » 19 czerwca 2004, o 01:03

Nie ma co ubolewac nad rozbiciem tych par, moze byc dobrze. Karlson pojedzie z Mordelem i w tym biegu musi byc 3:3 lub 4:2 i niech nikt nie mowi ze "ojciec"na swoim torze na odpowiednim sprzecie nie przyjedzie trzeci.Nastepna para Knapp z juniorem.W odpowiednim momecie Grzesiek sie dopasowal bo ma zadanie przyjezdzac ten bieg na 3:3.No i nieobliczalna para Sledzik i Franek od ktorej beda zalezec losy meczu.
Ja jestem dobrej mysli
Nie trzeba sie martwic inni maja gorzej.
:lol: :lol: