Flagi
- m.a.c.i.e.k.s
- Junior
Talib pisze:A mnie się wydaje, że to by raczej brzmiało TŻ Sipma Motor Lublin. Dzisiaj wszystkim rządzi pieniądz...
Myślę, że to akurat nie miało by większego znaczenia czy Motor - Sipma czy Sipma - Motor.
co ty gadasz o jakiej nazwie Motor po co wracac do przseszlosci TZ jest najlepsza nazwa dla naszego klubu !!!!!!!!!!!!!!!!!!! TÅ» z Lublina najlepsza w polsce druzyna !!!!!!!!!!!!!!!
Dokładnie, motor był miał swój czas, teraz jest TŻ... i niech tak pozostanie
No ręce mi opadają. Mam nadzieję, że te posty wynikają tylko i wyłącznie z tego, że jesteście młodzi i nie pamiętacie, że kiedyś klub żużlowy w Lublinie nazywał się Motor. Chociaż młody wiek nie zwalnia z zainteresowania się historią i tradycjami klubu, którego się jest kibicem...
meesha pisze:No ręce mi opadają. Mam nadzieję, że te posty wynikają tylko i wyłącznie z tego, że jesteście młodzi i nie pamiętacie, że kiedyś klub żużlowy w Lublinie nazywał się Motor. Chociaż młody wiek nie zwalnia z zainteresowania się historią i tradycjami klubu, którego się jest kibicem...
Kiedyś to było kiedyś , teraz jest teraz , jest inna sekcja, zawodnicy mają kontrakty zawodowe , jest zupełnie inaczej !!
- _piotrusss
- Kadrowicz
meesha... motor poprostu przemionłą, no dobrze wiem że właśnie za czasów motoru lubelski zużel miał się najlepiej ale to nie oznacza, że nalezy teraz powracać do czegoś co już się skończyło. Była kiedyś Rzeczpospolita Ludowa, tak samo można sie kłociż że teraz tez powinna sie tak nazywac a nie Rzeczpospolita Polska... GIGI ma rację, trzeba rozróżnić co było kiedyś, co jest teraz... a co będzie to nie wiemy. MOTOR już się zpaisał w historii, teraz swoją historię buduje TŻ... i to że nie chcę aby do nazwy wrócił motor nie oznacza, że nei doceniam wielkości tego klubu i ile zrobił dla żużla... poprostu uwazam, że nie nalezy reaktywować zakończonych legend... MOTOR BYŠWIELKI, JEST WIELKI I BĘDZIE WIELKI niech tak pozostanie, bo jeszcze się okaże że upadł po tej wielkości. Zobaczymy czy Tz tez będzie tak wielki?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
To może też nie uczmy sie historii Polski i nie pielęgnujmy polskiej tradycji bo to już było i nie wróci. Motor to tradycja lubelskiego żużla i nawet jakbyś chciał o tym zapomnieć to się nie da. Tak samo jak nie można zapomnieć o polskich tradycjach tak samo nie można i o lubelskich i jedne i drugie trzeba pielęgnować. A jak zrobić to lepiej niż wracając do tradycyjnej nazwy klubu??
- _piotrusss
- Kadrowicz
Można np. wydać jakiś album o MOTORZE Lublin, zebrać fotografie z tamtego czasu i opisy jak to wszystko wyglądało... choć pewnie nikomu się nie zechce czegoś takiego robić. PRzecież dla kibica nie potrzeb apscjalnych zabiegow aby pamietalo tym że kiedyś byl MOTOR... a jeśli go to zainteresuje to znajdzie informacje na ten temat.
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Trochę to porównanie z nazwą naszego kraju nie trafione. Otóż zawsze była to POLSKA, a nazwy takie jak III RP, PRL, Rzeczpospolita Obojga Narodów itp. to zupełnie inna sprawa. Przecież urodziłem się w POLSCE a nie w Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej, prawda? Ja się będę upierał (i widzę, że nie tylko ja - Mikas pozdro
), że klub powinien nazywać się TŻ Motor - Sipma Lublin. A dlaczego? Bo tak 
- _piotrusss
- Kadrowicz
meesha pisze:Trochę to porównanie z nazwą naszego kraju nie trafione. Otóż zawsze była to POLSKA, a nazwy takie jak III RP, PRL, Rzeczpospolita Obojga Narodów itp. to zupełnie inna sprawa.
Tutaj masz rację, rzeczywiście nie trafiłem z porownaniem, ale chyba wiadomo o co mi chodziło.
A dlaczego? Bo tak
No tak... twoje argumenty nie pozostawiają cienia wątpliwości... gratulacje... chyb aprzekonałeś wszystkich sceptykow.
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
A dlaczego? Bo tak
No tak... twoje argumenty nie pozostawiają cienia wątpliwości... gratulacje... chyb aprzekonałeś wszystkich sceptykow.
Nie zacytowałeś do końca. Tam było jeszcze
A argumenty podawałem wcześniej. Poza tym zgadzam się z tym co pisze Mikas, więc nie będę pisał tego samego...
-
Gość
Nasz klub nie ma nazwy ! Tż to skrót , jak np (Gks , Mks , Gtż itp ) który ma każda druzyna !!!!! nasz lub w tej chwili nie ma nazwy pomijąc skrót Tż , zostaje tylko Lublin !!!
patrz :
STAL Rzeszów
STAL Gorzów
(Gks) WYBRZEŻE Gdańsk
START Gniezno
.. każdy z tych drużyn mam swoją nazwe ! (Tż) ...... Lublin , my jej nie mamy !
patrz :
STAL Rzeszów
STAL Gorzów
(Gks) WYBRZEŻE Gdańsk
START Gniezno
.. każdy z tych drużyn mam swoją nazwe ! (Tż) ...... Lublin , my jej nie mamy !