Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka
Re: Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka
Też się zastanawiam gdzie są ci obrońcy D.S
Zaraz się pojawią i powiedzą pewnie jak słynny Stefan N. - "To wszystko wina PIS-u" hehe 
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
A myślałem, że Żydokomuny. Może Sprawka zmienił nazwisko z Goldbaum?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Wniosek z tego jest prosty - nie myśl kolego bo ni hu hu ci nie wychodzi 
MOTOR LUBLIN
Gdyby tylko ludzie słuchali własnych rad, świat byłby piękniejszy.
Richie Faulkner:
I nie wytykali swoich błędów i niedoskonałości innym... Tak, byłoby lepiej. Co racja to racja.
MOTOR LUBLIN
Zazwyczaj tylko czytam forum. Co prawda poziom podupada z roku na rok ale jak to mówią: na bezrybiu i rak ryba więc przeglądam z nadzieją, że czasem w tym steku bzdur znajdę ziarnko jakichś cennych informacji Sporadycznie poszukiwania kończą się nawet sukcesem. Ale nie o tym chciałem... Do napisania posta skłonił mnie dzisiejszy "nijus". Właśnie w kontekście odejścia naszego tytularnego sponsora osiągnąłem poziom w...ienia, który sprawił, że postanowiłem zadać tutaj kilka pytań. (Mam nadzieję, że nie pozostaną bez odpowiedzi)
Czy w klubie jest osoba zajmująca się szeroko rozumianym marketingiem i tzw. public relations?
Jeśli tak to: Kto to jest? (Nie chodzi mi tyle o personalia ile o to jakie ma doświadczenie, umiejętności vel. inne nieocenione przymioty które mógłby wykorzystywać w interesie klubu).
Dlaczego jest taki nieudolny? (Nieumiejętność ściągnięcia do klubu innych znaczących sponsorów; nieutrzymanie dotychczasowych).
Przed kim odpowiada?
Czy poniesie konsekwencje swojej indolencji?
Zaznaczam, że:
-nie chcę nikogo szkalować
-oczekuję po prostu konkretnych odpowiedzi
-jestem sfrustrowany (chyba jak większość z nas)
-wypiłem trochę (w końcu piątek jest!)
Czy w klubie jest osoba zajmująca się szeroko rozumianym marketingiem i tzw. public relations?
Jeśli tak to: Kto to jest? (Nie chodzi mi tyle o personalia ile o to jakie ma doświadczenie, umiejętności vel. inne nieocenione przymioty które mógłby wykorzystywać w interesie klubu).
Dlaczego jest taki nieudolny? (Nieumiejętność ściągnięcia do klubu innych znaczących sponsorów; nieutrzymanie dotychczasowych).
Przed kim odpowiada?
Czy poniesie konsekwencje swojej indolencji?
Zaznaczam, że:
-nie chcę nikogo szkalować
-oczekuję po prostu konkretnych odpowiedzi
-jestem sfrustrowany (chyba jak większość z nas)
-wypiłem trochę (w końcu piątek jest!)
czyja to sprawka?
http://www.youtube.com/watch?v=IZCi_mCBYJg
http://www.youtube.com/watch?v=IZCi_mCBYJg
carpe diem!
Nazir pisze:Jeśli tak to: Kto to jest? )
Krótko: nie ma kogoś takiego w klubie, ani nikt nie pełni takiej roli. Z jednego powodu: jest/był zbędny. Miasto na tacy, Bogdanka na tacy, Tyskie się pcha samo, kibice podobnie...
Po co psuć? Okazało się ze o każdy mechanizm ktoś musi dbac
Nawet o taki samograj jak KMŻ
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Człowiekowi, który by miał się tym zająć na poważnie, trzeba by było zapłacić normalne pieniądze. Podejrzewam, że z tym byłby u nas problem
I na pewno nie mogło by chodzić tylko o samą prowizję, bo to praca dla studenta 
Drugim powodem jest to, że koncentrujemy się w bieżącym roku na dążeniach podejmowanych przez współpracujący również z nami Górnik Łęczna SA. Nasi piłkarze mają teraz szansę na wywalczenie awansu do Ekstraklasy. Podejmując decyzję o koncentracji naszych działań na piłce nożnej i Akademii Sportu Górnik Łęczna – promującej młode talenty sportowe oraz sport wśród dzieci i młodzieży – wzięliśmy także pod uwagę oczekiwania większości naszych pracowników, będących w dużej części sympatykami Górnika Łęczna. Pragnę podkreślić, że żadna z powyższych przyczyn nie jest zależna od samego Stowarzyszenia KMŻ Lublin - przyznał Wojewoda kierownik działu marketingu, public relations i CSR Lubelskiego Węgla Bogdanka w rozmowie z Kurierem Lubelskim.
wydrukowac, oprawic i wreczyc Sprawce.
http://www.youtube.com/watch?v=fHx3i3FhDTY
Złoty pisze:Drugim powodem jest to, że koncentrujemy się w bieżącym roku na dążeniach podejmowanych przez współpracujący również z nami Górnik Łęczna SA. Nasi piłkarze mają teraz szansę na wywalczenie awansu do Ekstraklasy. Podejmując decyzję o koncentracji naszych działań na piłce nożnej i Akademii Sportu Górnik Łęczna – promującej młode talenty sportowe oraz sport wśród dzieci i młodzieży – wzięliśmy także pod uwagę oczekiwania większości naszych pracowników, będących w dużej części sympatykami Górnika Łęczna. Pragnę podkreślić, że żadna z powyższych przyczyn nie jest zależna od samego Stowarzyszenia KMŻ Lublin - przyznał Wojewoda kierownik działu marketingu, public relations i CSR Lubelskiego Węgla Bogdanka w rozmowie z Kurierem Lubelskim.
i co z tego jak on i tak tego nie zrozumie
tylko kto to dalej będzie finansował ?
bo jeśli przy tych osobach zarządzających i jeśli miasto i prezydent Żuk da chociaż 1 zł
gdzie nadworny pisarz meesha
No tu jestem. Byłem i będę, a pieniaczy przeżyłem już setki. Przeżyję zatem kolejnych.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Złoty pisze:
Naprawdę trafione
Tak jak pisano- nie ma parcia na extra ligę,nie ma konkretnej szkółki ,a jak się kogoś wyszkoliło to sam ucieka z tego bagna i najważniejsze nie ma S.A. .Tak czekałem ile jeszcze Bogdanka będzie pobłażać,bo byłem zdziwiony ,że zeszły sezon ruszył bez Spółki Akcyjnej,no ale miała być walka o awans.Zrobił prezes pośmiewisko ze sponsorów w rundzie finałowej i są efekty. Klub bez ambicji,bez celu to po co wykładać na to pieniądze.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
meesha pisze:pieniaczy przeżyłem już setki. Przeżyję zatem kolejnych.
To że przeżyjesz to pewne. Mnie tylko ciekawi czy cała ta sytuacja jest w stanie zmienić choć odrobinę twoje (i innych) podejście do "jedynie słusznej" polityki prezesa klubu? Twoja koncepcja wszak legła właśnie z hukiem na dupe.
Nie wiem czemu utożsamiasz moją koncepcję z polityką klubu/Sprawki. Są pewne elementy wspólne, ale jest wiele rozbieżnych. Pierwszy z brzegu - brak szkolenia.
A niby w czym by było lepiej jakbyśmy np. awansowali do Eligi i stracili wtedy Bogdankę? A nie wiem czemu każdy zakłada, że nie mogło by tak się stać.
I w całej układance może wcale nie chodzić o żadnego Sprawkę, ani spółkę, ani szkółkę tylko o to, że Zbyszek już nie jest kumplem Krzyśka, bo sie podczepił pod Jarka. I całe prezydenckie wsparcie wpizdu, i kopalnia tez wpizdu :p
Tak jak od politycznych układów się zaczęło, tak i na nich się kończy...
A niby w czym by było lepiej jakbyśmy np. awansowali do Eligi i stracili wtedy Bogdankę? A nie wiem czemu każdy zakłada, że nie mogło by tak się stać.
I w całej układance może wcale nie chodzić o żadnego Sprawkę, ani spółkę, ani szkółkę tylko o to, że Zbyszek już nie jest kumplem Krzyśka, bo sie podczepił pod Jarka. I całe prezydenckie wsparcie wpizdu, i kopalnia tez wpizdu :p
Tak jak od politycznych układów się zaczęło, tak i na nich się kończy...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Tyskie chce odejsc..
Sponsoring żużla przez Bogdankę stanął pod znakiem zapytania już trochę wcześniej, gdy z prezesowskiego stołka zleciał pan Taras, miłośnik sportów motorowych. Każdy wie co się stało z Bogdanka PTR Honda. To samo czekało prędzej czy później KMŻ. Jakby im zależało na awansie to zwiększyliby finansowanie klubu. Co za tym idzie i runda finałowa wyglądał by całkiem inaczej. Gdyby zrezygnowali ze sponsoringu rok wcześniej, gdy w kasie klubu brakowało pół miliona to już dawno żużel oglądalibyśmy tylko w TV.
Niedlugo wszyscy odejda i prezes sam zostanie 
No fakt, chociaz (mimo niewatpliwej mizerii) ten element mi relatywnie malo przeszkadzal. Ale Bogdanka procz szkolenia stawiala jeszcze inne cele przed KMZ, ktorych osiaganie wedlug Ciebie nie bylo nam potrzebne.meesha pisze:Nie wiem czemu utożsamiasz moją koncepcję z polityką klubu/Sprawki. Są pewne elementy wspólne, ale jest wiele rozbieżnych. Pierwszy z brzegu - brak szkolenia.
meesha pisze:A niby w czym by było lepiej jakbyśmy np. awansowali do Eligi i stracili wtedy Bogdankę? A nie wiem czemu każdy zakłada, że nie mogło by tak się stać.
Moze i by mogło, ale o tym sie juz nie przekonasz. Za to przekonujemy sie, ze twajac w I lidze Bogdanke stracilismy. I niewazne czy to polityka, marketing, czy widzimisie.
PS. Nie sadze, zeby wycofanie sie kopalni ze sponsoringu klubu, ktory swiezo awansowal do e-ligi bylo slusznym politycznie i medialnie krokiem.
Nawiazujac jeszcze do Tyskiego, to mozna sobie zadac pytanie. Ile piwa sprzedali np podczas meczu z Gdanskiem, a ile przez cala RF ? Moze dla prezesa frekwencja nie jest wazna, ale takie Tyskie juz na kibicach zarabia.
Wycofanie się czy pozostanie na tym samym poziomi finansowania to prawie to samo w skali budżetów ekstraligowych. Żeby bić się o coś więcej niż utrzymanie trzeba jakieś 4 razy tyle co mieliśmy dotychczas. Niby skąd?
Aaaa juz nie wazne... Nie ma co bic piany.
Lublin, to dziura i tyle. Wszystkie elementy zycia, sportu, polityki, przemysłu itd kuleją i trzeba sie z tym pogodzic
Lublin, to dziura i tyle. Wszystkie elementy zycia, sportu, polityki, przemysłu itd kuleją i trzeba sie z tym pogodzic
- tezetomaniak
- Trener
Zmiana nazwy na Motor Lublin na pewno przyciągnie wielkiego sponsora. Do roboty!
no i wracamy do malych kroczkow
tylko Ty je interpretujesz jako stanie w miejscu, ja jako stabilny rozwoj. taki jak na przyklad w Zielonce. po 91 nasze dzieje ukladaly sie podobnie a gdzie sa teraz? ale pare lat trzeba bylo na taka pozycje pracowac...