Nasi rywale w sezonie 2014
Re: Nasi rywale w sezonie 2014
Ludzie nie widzicie ze jest problem. Problem z kasa? Bogdanka pewnie nie chce wykładać kasy! Miasto tez pewnie ma dość i jeśli rzuca cokolwiek to będzie dobrze... gdzie te 1,9 mln budżetu którym prezes się chwalił? Coś czuje ze to koniec lubelskiego żużla z tym klubem i z tymi ludźmi wladajacomi... przykre to ale prawdziwe! 
Mars pisze:Może wkońcu Bogdanka zmądrzała.
jeśli faktycznie zmądrzała do tego miasto się odwróci to............. resztę można sobie ............... i żużel będziemy oglądać w tv
a tyle było na temat zarządzania perfekcyjnie klubem zwanym LW KMŻ Lublin i należy zadać sobie pytania ?
dlaczego brak jest do tej pory juniorów
brak obozu przygotowawczego drużyny
brak sprzedaży karnetów wszak to zastrzyk finansowy przed sezonem
brak umowy z trenerem
i tak można wyliczać
ale zaraz odezwą się obrońcy sportu żużlowego
tylko jak długo jeszcze będzie na takich zasadach jak do tej pory ?
Może powtórka RF 2013
Odpowiedzią na pytania o kondycję klubu jest chyba skład - jeden z najsłabszych jak nie najsłabszy w lidze. Brak juniorów, do tego Lampart i Kudriaszow jako podstawowi zawodnicy i Miśkowiak - złapany chyba z parkingu w drodze do Rzeszowa - według pogłosek - bez większego zaangażowania naszego klubu. Brak sportowych ambicji, jazda bez celu (lub z celem "na przetrwanie") - mając świetny klimat po sezonie 2012, znakomitego sponsora i przychylność miasta jakiego nigdy nie było - to musi się zemścić. Aż się dziwie, że tak późno.
Chyba macie rację. Miejsce lubelskiego żużla jest w II lidze. Po co to dalej ciągnąć?
Lublin to miasto zaściankowe. Stolicą województwa powinna być Biała Podlaska. Najlepiej tam stadion przenieść. Tam ludzie nie wiedzą co to żużel, więc z ciekawości będą walić tłumnie bo warczy i trza zobaczyć co to za waryjoty śmigajom co się o małom nie pozabijajom
Lublin to miasto zaściankowe. Stolicą województwa powinna być Biała Podlaska. Najlepiej tam stadion przenieść. Tam ludzie nie wiedzą co to żużel, więc z ciekawości będą walić tłumnie bo warczy i trza zobaczyć co to za waryjoty śmigajom co się o małom nie pozabijajom
Lublin jest zaściankowy? Miejsce w II lidze? Człowieku optymizmu trochę. Nie zganiaj na kibiców. To że nikt poważny i chodzi mi tu o sponsorów nie chce rozmawiać z zarządem to jest zzupełnie inna sprawa i większość jak nie wszyscy wiedzą o co chodzi... to przykre ale prawdziwe! Ale wiem ze są w tym mieście pasjonaci którzy chcą by w tym mieście był zuzel! Są ludzie którzy chcą pomóc finansowo. Pozdrawiam wszystkich obrońców zarządu i juz nie mogę doczekać się wieszania psów na mnie! 
lombard pisze:Chyba macie rację. Miejsce lubelskiego żużla jest w II lidze. Po co to dalej ciągnąć?![]()
i tu chyba się mylisz . Miejsce lubelskiego żużla powinno być ........................ bo takiej przychylności władz Miasta , Sponsora LW przez te kilka lat nigdy dotąd nie było , a oczekiwania sponsorów to był awans i nie koniecznie mówmy tu o ENEA EX , ale walka o najwyższe cele , a nie robienie pośmiewiska z nich wide RF 2013 ( gdzie te oszczędności ) miała być założona S.A o czym mówił p. Taras i prezydent miasta p. Żuk w pamiętnej konferencji prasowej w Hotelu Europa bodajże 4 lata temu !!!!!. Był też czas przez te lata na znalezienie kolejnych możnych sponsorów , a nie tylko patrzenie w kierunku Bogdanki .Pisanie o Białej Podlaskiej to tylko odwrócenie uwagi na problemy czysto lubelskie. Miejsce lubelskiego żużla jest w Lublinie tylko miejsce osób zarządzających ???............. ale to jest już inna sprawa i bajka .
Należy zadać pytanie co zrobiono przez te 5 lat od reaktywacji klubu ..............
Ale jak to mówią NIE KOPIE SIĘ JUŻ LEŻĄCEGO.........................................................
i miejmy nadzieję że to co było w 2013 się już nie powtórzy
Dokładnie. Była okazja wykorzystać dobry klimat i wcisnąć się do ekstraligi. Oczywiście jak pamiętam oprócz prezesa połowa forum płakała, że nas nie stać, nie jesteśmy przygotowani. No to teraz będziemy mieli walkę o utrzymaniew 1 lidze.
Nie rozumiem tego podniecenia z ewentualnego wycofania sie Bogdanki ze sponsorowania zuzla w Lublinie. Trzeba miec wyjatkowo ograniczone postrzeganie, zeby sie z takiego faktu cieszyc. Smutne jest to, ze wielu zyczy takich problemow obecnemu klubowi i prezesowi, nawet za cene upadku tego sportu w miescie. No ale jesli ktos postrzega zuzel tylko przez pryzmat Sprawki... 
Rzecz jasna wycofanie sie Bogdanki (czy kazdego innego sponsora) to porazka prezesa klubu. Po czesci przez jego dzialania albo ich brak kopalnia z roku na rok ewidentnie traci podniete speedwayem w Lublinie. Znaczenie maja tez inne czynniki, jak np. stopien naciskow Zuka na kopalnie, ktore tez mam wrazenie, ze oslably, szczegolnie odkad DS przestal byc ulubiencem miasta (kiedys byl?).
Oczywiscie mam nadzieje, ze te plotki o kopalni, ktore tu przytaczacie sa wyssane z palca i DS doczeka sie na przelew.
A jak nie, to tylko wybory moga nas uratowac
Rzecz jasna wycofanie sie Bogdanki (czy kazdego innego sponsora) to porazka prezesa klubu. Po czesci przez jego dzialania albo ich brak kopalnia z roku na rok ewidentnie traci podniete speedwayem w Lublinie. Znaczenie maja tez inne czynniki, jak np. stopien naciskow Zuka na kopalnie, ktore tez mam wrazenie, ze oslably, szczegolnie odkad DS przestal byc ulubiencem miasta (kiedys byl?).
Oczywiscie mam nadzieje, ze te plotki o kopalni, ktore tu przytaczacie sa wyssane z palca i DS doczeka sie na przelew.
A jak nie, to tylko wybory moga nas uratowac
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Przypominam- "Na Lubelszczyznę (a w zasadzie Ziemię Chełmską) za rok wchodzi 3 największa firma Australii, konkurent Bogdanki, gdzie już obecnie ważne funkcje doradcze sprawuje Pan Taras (były Prezes Bogdanki), który załatwił sponsoring LW dla KMŻ - możne w końcu warto by porozmawiać o planach sponsoringowych ''Kangury'' (zważywszy, że mamy 2 Australijczyków w składzie)" Takie info znalazłem i powiem szczerze nie wiem czy to prawda
A tak na marginesie czy ktoś pamięta kiedy Bogdanka w tamtym sezonie przelała pieniądze?
To wszystko bylo tylko kwestia czasu Panowie.... z jednej strony dobrze, bo w koncu uwolnimy sie od wasatego krzykacza ktory wiecej szkodzi niz pomaga (Dariusz to tylko jego marionetka) ale odejscie Bogdanki to jednoczesnie koniec zuzla na poziomie w Lublinie. Obawiam sie, ze na laaaaadnych kilka lat. Obawiam sie przy tym, ze tym razem ta dyscyplina nie przetrwa. Nawet mi, czlowiekowi uzaleznionemu do granic mozliwosci na mysl o II lidze robi sie po prostu niedobrze. Harry a co na to ludzie od 2 klubu? Zacieraja rece czy wobec "adijos" Bogdanki tez parcie na szklo znika
?
u nas krzykacz a w Łodzi
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/41365 ... ja-druzyny
panie prezesie jednak można ? i nie jest to pytanie do p Witolda
tylko do panów Dariusz i Zbigniewa !!!!!!!
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/41365 ... ja-druzyny
panie prezesie jednak można ? i nie jest to pytanie do p Witolda
Wie ktoś czym się zajmuje w Naszym klubie wiceprezes??? czy on za coś odpowiada w klubie? czy tylko pensję przytula?
Kurde do marca coraz bliżej, a w klubie cisza, jakby zarząd na narty wyjechał...
Kurde do marca coraz bliżej, a w klubie cisza, jakby zarząd na narty wyjechał...
- niespokojny
- Trener
lombard pisze:Chyba macie rację. Miejsce lubelskiego żużla jest w II lidze. Po co to dalej ciągnąć?![]()
Łódź jest jeszcze bardziej zaściankowa, na dodatek średnią frekwencje mają na poziomie 1 tys. Ale mają ogarniętego prezesa i powoli idą coraz wyżej. Może uda im się z tą ektraligą. Mi się wydaje że coraz bardziej widać w tym klubie(kmż), że zarządzający nim starają się nachapać ile się da, zanim się to wszystko rozwali. Już nawet nie wspominają o spółce, kiedyś hucznie zapowiadanej. Całą organizacja w tym klubie jest tak denna, wszystko jest tak dziadowskie, że mnie wyleczyło z żużla wykonaniu kmż. Pierwszy lepszy przykład? Przeciągają podpisanie umowy z trenerem, żeby mu zapłacić tylko za okres ''sezonowy''. Ciekawe czy Sprawka też tak pensje pobiera. Szkoda mi Wardzały, a jednocześnie dziwię się że daje się tak dymać oszustowi i ściemniarzowi. Politykiem to lepszym byłby Sprawka niż Wojeciechowski. Nie widzę w chwili obecnej żadnego sensu wspierania tego dziadostwa przez LWB. Tam prezes bardziej musi się martwić o swoją pozycję, w związku z wyprzedażą akcji przez OFE niż o interes Sprawki.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
lombard napisal sarkastyczny post (czy tylko ja to zauważyłem?)i wszyscy juz czepili sie tego zascianka itp.
Nie siejce defetyzmu na zapas,bedzie oficjalne info bedziemy komentować.
Ja tam zyczę naszemu klubowi jak najlepiej i mam nadzieję że jednak Bogdanka nadal będzie nas wspierać.
I dodam ze mam tak od lat bez wzgledu na to kto jest na stanowisku prezesa,nigdy nie byla to wdzięczna fucha
i nie zazdroszczę nikomu kto podejmuję sie tak niewdzięcznej roli.
Ja tam zyczę naszemu klubowi jak najlepiej i mam nadzieję że jednak Bogdanka nadal będzie nas wspierać.
I dodam ze mam tak od lat bez wzgledu na to kto jest na stanowisku prezesa,nigdy nie byla to wdzięczna fucha
Cz@rek pisze:Ja tam zyczę naszemu klubowi jak najlepiej i mam nadzieję że jednak Bogdanka nadal będzie nas wspierać.
No to jest nas dwóch, ale niektórzy za uja nie potrafią tego zrozumieć.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:No to jest nas dwóch, ale niektórzy za uja nie potrafią tego zrozumieć.
Ja tam rozumiem doskonale. Jest was dwóch, para, o jednego więcej niż jakbyś był sam.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2014, o 16:49 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak żeś to wydedukował? 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Cz@rek pisze:lombard napisal sarkastyczny post (czy tylko ja to zauważyłem?)i wszyscy juz czepili sie tego zascianka itp.
Ja zycze temu klubowi od zawsze jak najlepiej, mimo ze naleze do naczelnych napinaczy tego forum. Ale nie oszukujmy sie, czy to sie okaze prawda czy nie to na tych zasadach i w takim trybie egzystencji ten klub niedlugo pizdnie z takim hukiem, ze echo doleci az do szwabow. Jezeli nasz super duet Andriej-Lampart nie wypali to stanie sie to bardzo szybko... o ile wogole wystartujemy.
$korzen$ pisze:Cz@rek pisze:lombard napisal sarkastyczny post (czy tylko ja to zauważyłem?)i wszyscy juz czepili sie tego zascianka itp.
Ja zycze temu klubowi od zawsze jak najlepiej, mimo ze naleze do naczelnych napinaczy tego forum. Ale nie oszukujmy sie, czy to sie okaze prawda czy nie to na tych zasadach i w takim trybie egzystencji ten klub niedlugo pizdnie z takim hukiem, ze echo doleci az do szwabow. Jezeli nasz super duet Andriej-Lampart nie wypali to stanie sie to bardzo szybko... o ile wogole wystartujemy.
i oby było jak najlepiej , a dla obrońców prezesów i ich samych dedykacja
http://www.youtube.com/watch?v=ChvLzcUGkeY
Wiedziałem, że gimby nie zrozumio. Jakie to wszystko przewidywalne...
^^^
Mi od kąd forum zrobiło się monotematyczne juz nawet nie chce się zabierać głosu...
No cóż ten sezon bedzie 25 w "mojej karierze" i chyba na te akademickie dyskusje jestem juz za stary

No cóż ten sezon bedzie 25 w "mojej karierze" i chyba na te akademickie dyskusje jestem juz za stary
meesha pisze:Cz@rek pisze:Ja tam zyczę naszemu klubowi jak najlepiej i mam nadzieję że jednak Bogdanka nadal będzie nas wspierać.
No to jest nas dwóch, ale niektórzy za uja nie potrafią tego zrozumieć.
Jest Was przynajmniej trzech, bo i ja się zaliczam do grona tych, którzy życzą naszemu klubowi jak najlepiej. Może wyrażę się precyzyjniej - naszemu klubowi i naszej drużynie - bez względu jak się nazywa i kto nią zarządza. Skoro jednak zajmujemy trzecie miejsce, walcząc do ostatniego meczu o ekstraligę, a rok później w kiepskim stylu odpuszczamy to trzecie miejsce, na kolejny sezon budujemy skład bez juniorów chociaż zarzekamy się w listopadzie, że tym razem będzie inaczej - to należy zapytać - o co chodzi? można oczywiście sprowadzić wszystko do nieśmiertelnego "jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo, że chodzi o pieniądze" ale ja mam już osobiście dosyć tych finansowych haftów jak widzę skład oparty na Lamparcie i Kudriaszowie i bez juniorów.
w takim Grudziądzu juniorów jest więcej niż seniorów w Lublinie
co robi nasz prezes , zarząd ( aby mieć chociaż 2 ) słownie dwóch i nie tylko na sztukę
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/41369 ... -w-rekawie
co robi nasz prezes , zarząd ( aby mieć chociaż 2 ) słownie dwóch i nie tylko na sztukę
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/41369 ... -w-rekawie
-
mariusz1987
- Junior
kurde tylko u nas takie cuda już drugi sezon nie mamy 2 juniorów jeżdząc w 1 lidze, nawet 2 ligowe drużyny ich mają a klub pod szyldem Lubelski Węgiel nie, to jawna kpina