Lubelski klub w sezonie 2013
Re: Lubelski klub w sezonie 2013
po samym tytule (bo reszty nie czytałem) - obrzygałem klawiaturę, monitor i pół stolika
- Łoptymista
- Trener
Re: Odp: Lubelski klub w sezonie 2013
Ja trochę przeczytałem i nie rozumiem czemu prezes zamiast rozmawiać z ludźmi wszystko wysyła, oferty do zawodników, do sponsorów. Generalnie to jest nedznie. Bez juniorów, sponsora głównego i trenera. Grunt, że jest kolejny tekst o budżecie.:/
heh - rozumiem, że prezes powinien patrzeć na finanse ale także to prezes kontraktuje zawodników wyznaczając cele sportowe na dany sezon. Z takim podejsciem do życia ktoś się rozminął z powołaniem - zmiast się męczyć z kontraktami lepiej znaleźć zatrudnienie w Radzie Polityki Pienieżnej. Ja tych lubelskich haftów o pieniądzach a konkretniej o ich braku mam już powyżej dziurek od nosa. Mamy kiepski skład seniorski, żadnego juniora, widmo spadku do 2 ligi, a tu znowu budżet i budżet i budżet. I tak do zarzygania. Po raz kolejny pytam - gdzie w tym wszystkim sport?
- Łoptymista
- Trener
Sport? W d...
Niestety.
Cala liga podpisywala kontrakty, DS gadal o dopinaniu budzetu. Pamietacie, czekalismy z podpisywaniem, bo nie wiadomo bylo ile bedziemy miec.
Czas na kontrakty sie skonczyl, DS nadal o tym samym.
Z duzym prawdopodobienstwem mozna typowac o czym prezes bedzie opowiadal tuz przed rozpoczeciem pierwszej kolejki ligowej.
Mamy Klub Budżetowo-Żużlowy, a nie żaden tam KMŻ.
Niestety.
Cala liga podpisywala kontrakty, DS gadal o dopinaniu budzetu. Pamietacie, czekalismy z podpisywaniem, bo nie wiadomo bylo ile bedziemy miec.
Czas na kontrakty sie skonczyl, DS nadal o tym samym.
Z duzym prawdopodobienstwem mozna typowac o czym prezes bedzie opowiadal tuz przed rozpoczeciem pierwszej kolejki ligowej.
Mamy Klub Budżetowo-Żużlowy, a nie żaden tam KMŻ.
Jedyna opcja to aby Bogdanka się wycofała inaczej Prezes się nie zmieni.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Jest jeszcze inna.
Poniewaz KMZ Lublin co roku proponuje mi coraz mniejsza dawke emocji, ja przestaje byc targetem Prezesa (jako kibic) i vice versa. Mnie po prostu przestaje ekscytowac taki "sport".
Jesli bede chcial wiecej emocji finansowych, a mniej sportowych to sobie kupie jakas akcje i bede sledzil WIG. Pewnie doznam wiekszych wrazen, niz obserwujac heroiczna walke na torze o wyjscie klubu na finansowe zero (bo sportowym zerem juz jest).
Poniewaz KMZ Lublin co roku proponuje mi coraz mniejsza dawke emocji, ja przestaje byc targetem Prezesa (jako kibic) i vice versa. Mnie po prostu przestaje ekscytowac taki "sport".
Jesli bede chcial wiecej emocji finansowych, a mniej sportowych to sobie kupie jakas akcje i bede sledzil WIG. Pewnie doznam wiekszych wrazen, niz obserwujac heroiczna walke na torze o wyjscie klubu na finansowe zero (bo sportowym zerem juz jest).
Mars pisze:Jedyna opcja to aby Bogdanka się wycofała inaczej Prezes się nie zmieni.
Jak Bogdanka się wycofa to zmiana prezesa nic by nie dała, druga liga za rok i wszystko od początku. Swoją drogą, czytałem na syfach że dokumenty do Bogdanki zostały wysłane w okresie wczesno-jesiennym, trochę to już długo trwa
To, że przerwa w sezonie żużlowym jest półroczna to poważny mankament tego sportu. Przez ten czas niewiele się dzieje (kluby, PZM, GKSŻ i inne niewiele ciekawego robią) jest sezon ogórkowy to jedni zapominają, że żużel istnieje a drudzy zajmują się budżetem klubu
Przecież Prezes nie ma kompletnie nic nowego do powiedzenia bo i o czym może powiedzieć co nie było jeszcze powiedziane? Więc mówi o budżecie, sponsorach itd. Nic nowego. Osoby do kontaktów z mediami jak widać nie ma i nie będzie bo nie ma pieniędzy na fachowca PR a pleść byle co to wystarczy tak jak jest. Ot i cała filozofia tego wywiadu a raczej wywodu bo do dobrego wywiadu to tu daleko.
Godnym podkreślenia jest fakt i tak to rozumiem, że Prezes uzależnia zatrudnienie klasowego juniora pod warunkiem dobrego zastrzyku finansowego od sponsorów. Że Wardzała będzie trenerem to nie ulega dla mnie wątpliwości, choć dopóki nie ma podpisu to i trenera nie ma.
Przecież Prezes nie ma kompletnie nic nowego do powiedzenia bo i o czym może powiedzieć co nie było jeszcze powiedziane? Więc mówi o budżecie, sponsorach itd. Nic nowego. Osoby do kontaktów z mediami jak widać nie ma i nie będzie bo nie ma pieniędzy na fachowca PR a pleść byle co to wystarczy tak jak jest. Ot i cała filozofia tego wywiadu a raczej wywodu bo do dobrego wywiadu to tu daleko.
Godnym podkreślenia jest fakt i tak to rozumiem, że Prezes uzależnia zatrudnienie klasowego juniora pod warunkiem dobrego zastrzyku finansowego od sponsorów. Że Wardzała będzie trenerem to nie ulega dla mnie wątpliwości, choć dopóki nie ma podpisu to i trenera nie ma.
- Łoptymista
- Trener
Klasowy junior w styczniu?
Piekne, ale srednio realne.
Poza tym ten klub potrzebuje kogos od PR jak sierp młota. Niestety wiele wskazuje na to, ze prezes jest przekonany o tym, ze wie jak nalezy prowadzic polityke informacyjna.
Mielismy kiedys rzecznika prasowego, ale byl on skutecznie marginalizowany przez DS, ktory, jak mozna odniesc wrazenie, ma spore parcie na szklo.
Lubi gadac, niestety nie wie po co to robi.
PS A jak slysze o tym dopinaniu, zapinaniu to przypomina mi sie...http://www.youtube.com/watch?v=UuqDTvA07eg
Piekne, ale srednio realne.
Poza tym ten klub potrzebuje kogos od PR jak sierp młota. Niestety wiele wskazuje na to, ze prezes jest przekonany o tym, ze wie jak nalezy prowadzic polityke informacyjna.
Mielismy kiedys rzecznika prasowego, ale byl on skutecznie marginalizowany przez DS, ktory, jak mozna odniesc wrazenie, ma spore parcie na szklo.
Lubi gadac, niestety nie wie po co to robi.
PS A jak slysze o tym dopinaniu, zapinaniu to przypomina mi sie...http://www.youtube.com/watch?v=UuqDTvA07eg
A to ciekawe. Zawsze myślałem, że ceny biletów ustala się tak, żeby zarobić na nich jak najwięcej - czyli odpowiednio nisko żeby przyszło dużo ludzi i jednocześnie odpowiednio wysoko, żeby wynik finansowy był kapitalny - taki złoty środek. ...ale KMŻ jest w wielu kwestiach wyjątkowy.Jedno jest pewne. Od wysokości środków przekazanych do klubu przez sponsorów (oprócz Bogdanki także Tyskie, miasto Lublin i kilka innych, drobnych firm) zależeć będą też ceny biletów i karnetów na ten sezon.
A mi się to coraz bardziej podoba.
Rozumiem, że należy się spodziewać takiego wariantu.
Budżet założony 2,0 mln zł.
Wpłaty od sponsorów 2,0 mln
Chodzimy na mecze za darmo!!!

A jak wpłaty będą większe niż 2,0 mln
to każdy z nas dostanie kasę za przyjście na mecz
Dla mnie bomba
Darek You are the best

Rozumiem, że należy się spodziewać takiego wariantu.
Budżet założony 2,0 mln zł.
Wpłaty od sponsorów 2,0 mln
Chodzimy na mecze za darmo!!!
A jak wpłaty będą większe niż 2,0 mln
to każdy z nas dostanie kasę za przyjście na mecz
Dla mnie bomba
Darek You are the best
Re: Odp: Lubelski klub w sezonie 2013
Łoptymista pisze:Ja trochę przeczytałem i nie rozumiem czemu prezes zamiast rozmawiać z ludźmi wszystko wysyła, oferty do zawodników, do sponsorów. Generalnie to jest nedznie. Bez juniorów, sponsora głównego i trenera. Grunt, że jest kolejny tekst o budżecie.:/
a i pensyjka się zgadza , a druga liga tuż , tuż
no bez przesady -co jak co ale po spadku ten czlowiek juz na bank wyleci.
never ride faster than your angel can fly
maestro76 pisze:no bez przesady -co jak co ale po spadku ten czlowiek juz na bank wyleci.
czy nikt z władz miasta nie widzi tego co się dzieje w klubie żużlowym i potrzeba spadku , aby zmienić cały ten śmieszny zarząd wspólnej adoracji ???
- niespokojny
- Trener
A co spadek zmieni? Dla Daria lepiej. Pilnuje żeby długów nie narobić i założę się że po spadku będzie dalej chciał prowadzić klub, nawet bez Bogdanki. Aby jemu kasa się zgadzała, a które miejsce, jakie cele sportowe to nieważne.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Jaki spadek? Jedziemy o pierwsza czwórkę i póki plan nie runie to ją głowę mam spokojną. To tylko sport. Wynik każdego jeszcze zdziwi.
..ale wiadomo, że zajęliśmy 3 miejsce a tu głowę można mieć spokojną 
Otóż to, 2 lata temu miał być spadek, w zeszłym roku to samo... I mam nadzieje, że po zakończeniu sezonu będę się tak samo śmiał z tych wszystkich znawców żużla jak przez ostatnie 2 lata 
Karol Baran Karol!
Mi nie jest do śmiechu. Dwa lata z rzędu po jednym sezonie pozbywamy się naszych liderów i wyraźnie się osłabiamy podczas gdy cała liga się wzmacnia. Gniezno i Bydgoszcz może składami nie powalają na kolana ale to jednak spadkowicze z ekstraligi, którzy nie pozbyli się wszystkich zawodników. Niech się odezwie ten, kto w październiku wiedział, że Andriej został zakontraktowany jako podstawowy zawodnik a nie "za zasługi" i na głęboką rezerwę w razie kontuzji. Cam też jest dobry - ale nie bardzo dobry, podobnie Watt. Lampart... ech... koronkę trzeba odmówić żeby wypalił. A brak choćby jednego juniora, wbrew zapowiedziom, że tym razem ten temat będzie dopilnowany - to już prawdziwa kompromitacja zarządu.
Może się utrzymamy - ale co z tego? Zamiast iść do sezon małymi kroczkami do przodu to mamy równię pochyłą...2 lata temu w Ostrowie na drugoligowym meczu była porównywalna liczba lubelskich kibiców co na ostatnim meczu u siebie w rundzie finałowej I ligi...
- niespokojny
- Trener
losiu pisze:Otóż to, 2 lata temu miał być spadek, w zeszłym roku to samo... I mam nadzieje, że po zakończeniu sezonu będę się tak samo śmiał z tych wszystkich znawców żużla jak przez ostatnie 2 lata
Ciekawe czy byłeś taki wyszczekany po przegranym meczu z Łodzią
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Gdybysmy byli na fejsbuku to bym pewnie kliknal: lubie to
A tak to moge tylko potwierdzic i przytaknąć
go! pisze:Gdybysmy byli na fejsbuku to bym pewnie kliknal: lubie to
oj
Gelo pisze: Niech się odezwie ten, kto w październiku wiedział, że Andriej został zakontraktowany jako podstawowy zawodnik a nie "za zasługi" i na głęboką rezerwę w razie kontuzji.
Odzywam się. Pisałem o tym na wątku o Andrieju zaraz po podpisaniu kontraktu.
Gelo pisze: A brak choćby jednego juniora, wbrew zapowiedziom, że tym razem ten temat będzie dopilnowany - to już prawdziwa kompromitacja zarządu.
I tu się zgodzę. Moim zdaniem skład seniorski jest przyzwoity i przy juniorach robiących w meczu te 6-7 punktów dawałby duże szanse na czwórkę. Tyle tylko, że juniorów na razie nie ma. Ani jednego!!!! Trudno to nawet skomentowac nie używając mocnych słów.
Każdemu jego Everest...