Nowy klub w Lublinie?
Re: Nowy klub w Lublinie?
Sranie w banie z tymi nowymi klubami. Wystarczy jeden SSA. I tyle.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
no wlasnie...
Ubaw po pachy, że niby ci ludzie nie umieją założyć tego czy owego, a przecież nikt nie zaprezentował szczegółowego raportu nt. ich (nie) kompetencji. Wiadomo że pytają, a chyba każdy normalny człowiek powinien wychodzić z założenia, że może nie wiedzieć jeszcze wszystkiego.
Re: Skład na sezon 2014
mustafa pisze:spoko fajnie, tylko dlaczego nawet w takich miastach jak Toruń czy Zielona Góra jedzie tylko jeden klub
Bo ten klub z Torunia/Zielonej jedzie w finale extraligi (no, moze w przypadku Torunia jezdzi "na final"
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
w lublinie jest zapotrzebowanie na dobry speedway.
mamy jakies 8 - 9 tysiecy fanow spragnionych dobrego zuzla ,
nie wazne czy bedzie tym zarzadzal harry czy inny kibic majacy dojscie do konkretnych sponsorow.
ma byc jakosc i jakakolwiek ambicja a bedzie frekwencja - i o to chyba chodzi
mamy jakies 8 - 9 tysiecy fanow spragnionych dobrego zuzla ,
nie wazne czy bedzie tym zarzadzal harry czy inny kibic majacy dojscie do konkretnych sponsorow.
ma byc jakosc i jakakolwiek ambicja a bedzie frekwencja - i o to chyba chodzi
never ride faster than your angel can fly
Dziwie Ci się hary. Gdyby to był 1 kwietnia to jeszcze bym zrozumiał puszczanie takich informacji. Jesteś osobą publiczną i wypadałoby się poważnie wypowiadać.
Ja rozumiem wysokie oczekiwania kibiców, ale drugi klub? W jakim celu?
Angażując się w tego typu przedsięwzięcia nie unikniesz porównywania czasów LKŻ z obecnym KMŻ i niestety to porównanie nie wypadnie korzystnie, bo żużel w Lublinie wówczas zniknął.
Obecny Klub nie jest idealny. Wiele jest do zrobienia. Ale życzyć mu spadku albo upadku? Dlaczego? Bo nie ma Pedersena i Ułamka w składzie? W II lidze też ich nie będzie. W II lidze nie będzie też Miśkowiaka i Watta.
Niektórzy mają bardzo gorące głowy. Wystarczy krzyknąć bojkot, taczka...i już gotowi i zwarci, a niektórzy mają satysfakcję z inicjowania takich akcji, tylko nie wiem czemu to miałoby służyć.
Za twojej kadencji zamiast zajmować się zarządzaniem klubem to wdawałeś się w osobiste pyskówki z kibicami na forum. Nie powiem, żeby nie ku uciesze kibiców bo wiedzieli dużo a czasem za dużo. Przekrzykiwali się który więcej wie i oczywiście ty wygrywałeś bo wiedziałeś najwięcej. Z pierwszej ręki. Sprawka nie popełnia tego błędu. Mówi ile potrzeba, a czasem może też ciut za dużo i wówczas nie jest to doceniane, więc mówi znowu mniej bo po co?
Kiedy nam się nie podobało to czy tamto (za twojej kadencji), to jeden zacytował tu Regulamin, że kupujesz bilet i masz prawo oglądać mecz i na tym się twoje prawa kibica kończą. Nie pamiętasz już jak to było? To odśwież sobie swoją korespondencję.
Nasuwa się tylko jedno stwierdzenie- zapomniał wół jak cielęciem był.
Sorki, że tak Ci piszę wprost, ale pakując się w takie tematy sam sobie opinię wyrobisz.
Nikt, w tym również ja nie mówi, że nie posiadasz określonej wiedzy, być może nawet pomocnej w tworzeniu lub funkcjonowaniu klubu żużlowego, ale Ci którzy to proponują mają moim zdaniem złe zamiary i ja na twoim miejscu trzymałbym się od tego z daleka. Jesteś korespondentem ITVL i to jest świetna rola dla Ciebie.
Pokusa władzy to pułapka bez wyjścia.
Komuś przeszkadza nie wiem...kasa jaką obraca KMŻ albo, że nie ma w nim nic do powiedzenia, albo inne wycieczki imienne. Ja to rozumiem, ale wylać dziecko z kąpielą jest bardzo łatwo.
Dlaczego lubelski żużel musi mieć otoczkę smrodu? Na pewno nie jest to w interesie kibiców bo znów usłyszymy komentarze typu- po co tam chodzisz
Wesołych Świąt!
Ja rozumiem wysokie oczekiwania kibiców, ale drugi klub? W jakim celu?
Angażując się w tego typu przedsięwzięcia nie unikniesz porównywania czasów LKŻ z obecnym KMŻ i niestety to porównanie nie wypadnie korzystnie, bo żużel w Lublinie wówczas zniknął.
Obecny Klub nie jest idealny. Wiele jest do zrobienia. Ale życzyć mu spadku albo upadku? Dlaczego? Bo nie ma Pedersena i Ułamka w składzie? W II lidze też ich nie będzie. W II lidze nie będzie też Miśkowiaka i Watta.
Niektórzy mają bardzo gorące głowy. Wystarczy krzyknąć bojkot, taczka...i już gotowi i zwarci, a niektórzy mają satysfakcję z inicjowania takich akcji, tylko nie wiem czemu to miałoby służyć.
Za twojej kadencji zamiast zajmować się zarządzaniem klubem to wdawałeś się w osobiste pyskówki z kibicami na forum. Nie powiem, żeby nie ku uciesze kibiców bo wiedzieli dużo a czasem za dużo. Przekrzykiwali się który więcej wie i oczywiście ty wygrywałeś bo wiedziałeś najwięcej. Z pierwszej ręki. Sprawka nie popełnia tego błędu. Mówi ile potrzeba, a czasem może też ciut za dużo i wówczas nie jest to doceniane, więc mówi znowu mniej bo po co?
Kiedy nam się nie podobało to czy tamto (za twojej kadencji), to jeden zacytował tu Regulamin, że kupujesz bilet i masz prawo oglądać mecz i na tym się twoje prawa kibica kończą. Nie pamiętasz już jak to było? To odśwież sobie swoją korespondencję.
Nasuwa się tylko jedno stwierdzenie- zapomniał wół jak cielęciem był.
Sorki, że tak Ci piszę wprost, ale pakując się w takie tematy sam sobie opinię wyrobisz.
Nikt, w tym również ja nie mówi, że nie posiadasz określonej wiedzy, być może nawet pomocnej w tworzeniu lub funkcjonowaniu klubu żużlowego, ale Ci którzy to proponują mają moim zdaniem złe zamiary i ja na twoim miejscu trzymałbym się od tego z daleka. Jesteś korespondentem ITVL i to jest świetna rola dla Ciebie.
Pokusa władzy to pułapka bez wyjścia.
Komuś przeszkadza nie wiem...kasa jaką obraca KMŻ albo, że nie ma w nim nic do powiedzenia, albo inne wycieczki imienne. Ja to rozumiem, ale wylać dziecko z kąpielą jest bardzo łatwo.
Dlaczego lubelski żużel musi mieć otoczkę smrodu? Na pewno nie jest to w interesie kibiców bo znów usłyszymy komentarze typu- po co tam chodzisz
Wesołych Świąt!
Mnie dziwi tylko jedna rzecz.
Skoro już takie info Harry podał , to dlaczego nie pisze o info bardziej realnym które najprawdopodobniej sie ziści i to byś może szybciej niż się nam wydaje. Może jest to powiązane i jedno wynika z drugiego ale wtedy na pewno nie będzie dwóch klubów tylko być może nowy w miejsce obecnego.
Z plotek krążących po mieście coraz głośniej się słyszy, że to ostatni sezon Bogdanki na dzień dzisiejszy jeżeli nic się niezmienni.
Harry wiesz coś więcej ???
Skoro już takie info Harry podał , to dlaczego nie pisze o info bardziej realnym które najprawdopodobniej sie ziści i to byś może szybciej niż się nam wydaje. Może jest to powiązane i jedno wynika z drugiego ale wtedy na pewno nie będzie dwóch klubów tylko być może nowy w miejsce obecnego.
Z plotek krążących po mieście coraz głośniej się słyszy, że to ostatni sezon Bogdanki na dzień dzisiejszy jeżeli nic się niezmienni.
Harry wiesz coś więcej ???
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
po czym wnosisz?Przecież Sprawka nie jest przyspawany do stołka
Jak jest chęć, to takie rzeczy zmienia się na jednej sesji rady miasta.Trochę pożartowaliśmy to teraz trochę faktów. Kasy na sport z budżetu miasta żaden nowy klub nie dostanie bo nie zacznie szybko szkolić młodzieży, chyba że wyłoży na szkółkę z własnej kieszeni od razu grube dziesiątki tauzenów. Bez tego nic nie dostaną. KMŻ też ma problem z otrzymywaniem takiej dotacji bo również w zasadzie nie ma wychowanków. Więcej kasy dla kmż idzie ostatnio z puli na promocję. Z tej puli nowy klub również nie ma szansy nic dostać, bo KMŻ jeździ w I lidze, a nie w II. Dofinansowanie klubu II ligowego w takim wypadku byłoby złamaniem prawa, bo nie ma możliwości złożenia lepszej oferty do konkursu niz KMŻ.
Generalnie jeśli inicjatywa jest poważna i zyska przychylność przede wszystkim miasta to myślę, że ma dużą szansę powodzenia. Oczywiście kosztem udupienia KMŻtu.
A jeśli te inicjatywy przeszłyby w jakiś dalszy etap realizacji, to przypuszczem, że skończyłoby się wreszcie odspawaniem Sprawki od stołka i przejęcia przynajmniej części władzy w KMŻcie.
Z plotek krążących po mieście coraz głośniej się słyszy, że...
Nie ma to jak pewne źródło informacji
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Jaki cel ma ten watek, poza zrobieniem zamieszania?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Nie ma chyba miasta w Polsce gdzie by pojawił się temat o dwóch klubach startujących jednocześnie.
Nie ma to żadnego sensu, ale jak kiedyś Dziesiąta jednak nie pojechała to byłem zawiedziony, szykowałem się na derby.
Przecież to nie harry zakłada swój klub tylko inni - jeśli to prawda - chcą założyć.
Co ma zrobić, wydrukować 'ustawę o stowarzyszeniach' z błędami i im podrzucić ?
Nie ma to żadnego sensu, ale jak kiedyś Dziesiąta jednak nie pojechała to byłem zawiedziony, szykowałem się na derby.
lombard pisze:Sorki, że tak Ci piszę wprost, ale pakując się w takie tematy sam sobie opinię wyrobisz.
Przecież to nie harry zakłada swój klub tylko inni - jeśli to prawda - chcą założyć.
Co ma zrobić, wydrukować 'ustawę o stowarzyszeniach' z błędami i im podrzucić ?
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
2 klub w Lublinie? heheheh dobre sobie, na prawde smieszna historia. Nie bede sie nawet rozwodzil na ten temat, bo to jest jakas abstrakcja i szczerze? jak niby oba kluby maja funkcjonowac jednoczesnie? Gdyby to bylo takie proste, to w takim falubazie czy Toruniu juz dawno jechalaby juniorska druzyna w II lidze a widzicie gdzies taka? Pomysl jak i jego realizacja dla mnie totalnie oderwane od rzeczywistosci. No i co mnie bardzo droczy to fakt taki, ze akurat bardzo "dziwnym" trafem te 3 ekipy chetne na nowy klub pojawily sie zaraz po pazdziernikowej imprezie... przypadek? no ja w takie przypadki nie wierze
Ktos z kasa zobaczyl, ze jest w miescie jakies 8tys frajerow ktorych mozna posrednio lub bezposrednio ogolic z hajsu + wyrwac cos w niedalekiej przyszlosci z miasta wiec mamy zainteresowanie. Czy przyczyna tego zainteresowania jest zuzel i kibice? Watpie
Sama powaga w/w ekip jest dla mnie mocno watpliwa wobec powyzszego i wobec faktu, ze ci "powazni" ludzie nie wiedza, jak zalozyc klub chocby w formie stowarzyszenia. No ale dobra nie bede sie dalej rozpisywal bo dla mnie pomysl jest chory a wam radze powiazywac fakty 
I pamietajcie Sprawka jest przede wszystkim marionetka.
I pamietajcie Sprawka jest przede wszystkim marionetka.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Skończmy pisać o dwóch klubach, bo każdy wie, że miejsc na dwa kluby w Lublinie nie ma i nie ma sensu tego wałkować. Nawet harry pisząc o drugim klubie miał zapewne (mam nadzieję, by nie stracić wiary w ludzi
) na myśli na końcu rzeczywiste funkcjonowanie jednego, a nie dwóch klubów.
Pomijając sensowność całej dyskusji i powoływania do życia nowego klubu to harry napisał jednak wprost, że ktoś go zapytał o to jak założyć nowy KLUB, a nie jak założyć STOWARZYSZENIE co wszyscy tutaj wałkujecie. Ja np. wiem jak założyć stowarzyszenie i nie mam bladego pojęcia jak załatwić formalności żeby stał się pełnoprawnym klubem sportowym (czyli członkiem PZM, co trzeba zrobić żeby zgłosić go ligi itd.) i o takie informacje zapewne został poproszony harry, jako osoba mająca w tym doświadczenie... Także odłożył bym na bok kpiny, że ktoś się bierze za zakładanie czegoś a nie wie jak.
A na marginesie - dwa kluby żużlowe już w Lublinie mamy - i wcale nie mam na myśli powołanego przez Truskawę AKŻ-u
A na marginesie - dwa kluby żużlowe już w Lublinie mamy - i wcale nie mam na myśli powołanego przez Truskawę AKŻ-u
Czas na zmiany :]
Zaratustra pisze:Skończmy pisać o dwóch klubach, bo każdy wie, że miejsc na dwa kluby w Lublinie nie ma i nie ma sensu tego wałkować. Nawet harry pisząc o drugim klubie miał zapewne (mam nadzieję, by nie stracić wiary w ludzi) na myśli na końcu rzeczywiste funkcjonowanie jednego, a nie dwóch klubów.
i na pewno jest takie założenie aby pozostał jeden klub na normalnych zasadach , zdrowych zasadach gdzie nie będzie tylko prywaty własnej i własnego interesu w tym . Wiadomo że na sporcie takim jak żużel zarabiać się nie da , a jeśli są chętni wyłożyć własną kasę (patrz Toruń, Zielona ) to chyba wszyscy fani powinni być za , przecież taki prezes honorowy i obecnie nam panujący prezes nie odejdą z klubu .Dalej będzie jazda o nic , a taka postawa przestaje już interesować lubelskiego kibica i może ktoś kto ma kasę ( może kilku sponsorów ) i to nie koniecznie wszyscy z Lublina nie widząc innego wyjścia chcąc własną kaskę ładować w lubelski żużel już bez dsa i honorowego nie mają innego wyjścia jak założyć pod inną nazwą klub i bez wsparcia budżetówki pokazać że można tak jak to pokazał M Kępa i spółka , ale zaraz odezwą się głosy ale .... itd . Przestańmy gdybać tylko należy poczekać jak się to wszystko potoczy , bo na rezygnację obecnie nam panującego prezesa oraz zarządu nie ma co liczyć . Prędzej spadniemy z ligi i zawieszą działalność niż odejdą w odpowiednim momencie. A o dogadaniu z obecnym zarządem zapomnijmy nikt nie będzie łożył na klub bez przyszłości oraz na pensyjki etc... Juniorów w klubie brak, seniorów sensownych polskich brak , jeden Misiek plus dwóch Australiczyków z całym szacunkiem dla Lamparta i Andrieja mogą nie wywalczyć wymarzonej czwórki przez kibiców bo zarządowi raczej na tej czwórce nie zależy dla nich liczy się tylko KASA
a słowa honorowego my wam damy ENA
WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WSZYSTKICH SYMPATYKÓW LUBELSKIEGO SPEEDWAYA
sting126 pisze:A na marginesie - dwa kluby żużlowe już w Lublinie mamy - i wcale nie mam na myśli powołanego przez Truskawę AKŻ-u
TŻ jeszcze istnieje prawnie ?
sting126 pisze:[...] i wcale nie mam na myśli powołanego przez Truskawę AKŻ-u
To to Truskawa powołał do życia AKŻ ?
Uwaga pisze do tych 3 anonimowych grup, żeby zaoszczędzić im roboty. Harry jak tu nie zaglądają to im przekaż rozwiązanie
Wystarczy, że zapiszecie się do stowarzyszenia KMŻ Lublin (wpisowe chyba ze 100zł). W tym momencie działa tam czynnie na oko 10 osób + jakieś max 10 osób które były słupami, żeby uzyskać możliwość założenia stowarzyszenia ( potrzeba do tego 15 osób).
Wystarczy, że zamiast zakładać swoje stowarzyszenie (Wam też potrzeba minimum 15 osób) wszyscy wstąpicie do istniejącego. Raz w roku musi być Walne, jeśli dobrze pamiętam ze statutu KMŻ. Na najbliższym Walnym zgłaszacie swojego kandydata na prezesa stowarzyszenia i członków zarządu, wygrywacie bez problemu głosowania przy Waszej ilości i macie klub w którym możecie swobodnie rządzić, odsuwając tym samym Sprawkę od władzy.
Pompujecie w klub swoją kasę, przekształcacie w S.A., wszyscy zadowoleni i noszą Was na rękach. Po co zaraz nowy klub?
45 osób (3 grupy po 15 osób, koniecznych do założenia stowarzyszenia) bez problemu przejmie władzę w KMŻ. Nie trzeba też martwić się o wszystkie sprawy o których pisał Sting typu PZM itp.
P.S. Tak słyszałem, że są problemy, żeby ktoś rozpatrzył wniosek o wstąpienie do Stowarzyszenia KMŻ, bo prezes boi się obcych, ale wystarczy złożyć wnioski, poczekać na ich rozpatrzenie, a w razie braku rozparzenia przez dłuższy czas lub nieuzasadnionej odmowy przyjęcia w poczet członków zgłosić sytuację prezydentowi miasta jako organowi nadzorującemu działalność stowarzyszeń. Myślę, że szybko zareaguje, szczególnie że miasto to stowarzyszenie finansuje.
Do roboty Panowie i Panie.
Niektórzy to chyba czytają tylko kilka postów kolegów od góry i biorą się za pisanie nie mając pojecia za bardzo o co chodzi. A już o czytaniu ze zrozumieniem to można z całej masy tylko kilku wyróżnić. A na kilku osobach to zawiodłem się mocno bo można kogos nie lubić ale inteligencji to sie chyba nie wyłącza.
Dla tych co mają problemy z rozumieniem tekstu pisanego spróbuje jeszcze raz.
Moja wrzutka o MOŻLIWOŚCI powstania klubu wyszła jako odpowiedź na hasła niektórych, że jak obecny klub upadnie czy coś w tym rodzaju, to już bedzie koniec. Otóz PRAWDOPODOBNIE nie bedzie to koniec i są chetni do założenia i poprowadzenia nowego klubu.
Z mojego posta i kilku odpowiedzi na niego ktoś założył oddzielny temat ( nie ja) i zrobiła się ciekawa dyskusja. A ponieważ tak jak zauważyłem dużo osób czyta tylko ostatnie posty to muszę kilka rzeczy jeszcze raz napisać.
TO NIE JA WYMYŚLIŁEM, ŻE MA POWSTAĆ NOWY KLUB.
NIE DOSTAŁEM PROPOZYCJI ZEBY ZOSTAĆ W NIM PREZESEM ( moze niektórym zejdzie ciśnienie) a nawet gdyby to na pewno bym się nie zgodził. Co więcej, sam zaproponowałem osobę na to stanowisko.
Tak jak przytomnie kilka osób zauważyło, miałbym tylko ukierunkować czy pomóc ludziom, w ogarnięciu tematów powstawania klubu, we wszystkich aspektach, zresztą tak jak to było w przypadku powstawania KMZ-tu.
Odnośnie tego czy to będzie twór funkcjonujący obok obecnego czy powstanie po jego ewentualnym upadku nic nie jest przesądzone ani wiadome. Po prostu są ludzie, tak jak zaznaczyłem, w trzech różnych grupach, którzy mają pieniądze i checi a jednocześnie zostali bardzo mocno zrażeni do współdziałania z obecnym klubem. Znają mnie to się pytają co zrobić w takiej sytuacji. Jedni to już chcieliby zakładać nowy klub. Moje stanowisko jest trochę inne i dlatego będziemy mieli spotkanie na którym spróbuję wytłumaczyć ludziom pewne rzeczy. Zdaję sobie sprawę, ze funkcjonowanie dwóch klubów obok siebie w jednym mieście, może być kłopotliwe ale z drugiej strony - kto bogatemu zabroni? Jak ktoś ma kasę to chyba może? Czy może jest jakiś przepis zabraniający powstania drugiego klubu? Nie słyszałem. Jeżeli ktoś chce z kimś rywalizować bo uważa że jest lepszy to mi się wydaje, że z tego może wyjść tylko dużo dobrego w sumie. Bo albo na naszym rynku zostanie lepszy klub albo ten obecnie funkcjonujący podniesie zdecydowanie poziom.
Nie wiem dlaczego niektórzy z tego powodu dostali rozwolnienia? Ze strony sportowej może to wyjść nam na dobre a że niektórzy mogliby stracić profity? Takie zycie. Wiem coś o tym,więc do sprawy póki co podchodzę spokojnie. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Nie mniej alternatywa na obecne funkcjonowanie klub jest i nie ma co rozdzierać szat na wypadek niepowodzeń. Jak nie ci to następni.
Odpowiadając na pytania:
1. TŻ istnieje w papierach. Niewiele brakowało, zeby w końcu udało się go zamknąć ale panienka, która to prowadziła, okazała się kompletnie nieodpowiedzialna, spieprzyła sprawę i jestem prawie pewien, że już nie uda się tego zrobić.
2. Nic nie wiem o planach Bogdanki.
3. Nie jest to informacja rodem z 1 kwietnia. Są ludzie, którzy chca działać i nic na to nie poradzę. Dziękuję za moją mini biografię ale nie widzę sensu jej przypominania.
4. SSA to z tego co pamietam z pierwszych rozmów, to podstawa rozpoczęcia działalności była.
5. Dyskusja jest przydatna, bo wiele ciekawych myśli zwróciło moją uwagę. Nie omieszkam ich przekazać. Dziękuje
Dla tych co mają problemy z rozumieniem tekstu pisanego spróbuje jeszcze raz.
Moja wrzutka o MOŻLIWOŚCI powstania klubu wyszła jako odpowiedź na hasła niektórych, że jak obecny klub upadnie czy coś w tym rodzaju, to już bedzie koniec. Otóz PRAWDOPODOBNIE nie bedzie to koniec i są chetni do założenia i poprowadzenia nowego klubu.
Z mojego posta i kilku odpowiedzi na niego ktoś założył oddzielny temat ( nie ja) i zrobiła się ciekawa dyskusja. A ponieważ tak jak zauważyłem dużo osób czyta tylko ostatnie posty to muszę kilka rzeczy jeszcze raz napisać.
TO NIE JA WYMYŚLIŁEM, ŻE MA POWSTAĆ NOWY KLUB.
NIE DOSTAŁEM PROPOZYCJI ZEBY ZOSTAĆ W NIM PREZESEM ( moze niektórym zejdzie ciśnienie) a nawet gdyby to na pewno bym się nie zgodził. Co więcej, sam zaproponowałem osobę na to stanowisko.
Tak jak przytomnie kilka osób zauważyło, miałbym tylko ukierunkować czy pomóc ludziom, w ogarnięciu tematów powstawania klubu, we wszystkich aspektach, zresztą tak jak to było w przypadku powstawania KMZ-tu.
Odnośnie tego czy to będzie twór funkcjonujący obok obecnego czy powstanie po jego ewentualnym upadku nic nie jest przesądzone ani wiadome. Po prostu są ludzie, tak jak zaznaczyłem, w trzech różnych grupach, którzy mają pieniądze i checi a jednocześnie zostali bardzo mocno zrażeni do współdziałania z obecnym klubem. Znają mnie to się pytają co zrobić w takiej sytuacji. Jedni to już chcieliby zakładać nowy klub. Moje stanowisko jest trochę inne i dlatego będziemy mieli spotkanie na którym spróbuję wytłumaczyć ludziom pewne rzeczy. Zdaję sobie sprawę, ze funkcjonowanie dwóch klubów obok siebie w jednym mieście, może być kłopotliwe ale z drugiej strony - kto bogatemu zabroni? Jak ktoś ma kasę to chyba może? Czy może jest jakiś przepis zabraniający powstania drugiego klubu? Nie słyszałem. Jeżeli ktoś chce z kimś rywalizować bo uważa że jest lepszy to mi się wydaje, że z tego może wyjść tylko dużo dobrego w sumie. Bo albo na naszym rynku zostanie lepszy klub albo ten obecnie funkcjonujący podniesie zdecydowanie poziom.
Nie wiem dlaczego niektórzy z tego powodu dostali rozwolnienia? Ze strony sportowej może to wyjść nam na dobre a że niektórzy mogliby stracić profity? Takie zycie. Wiem coś o tym,więc do sprawy póki co podchodzę spokojnie. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Nie mniej alternatywa na obecne funkcjonowanie klub jest i nie ma co rozdzierać szat na wypadek niepowodzeń. Jak nie ci to następni.
Odpowiadając na pytania:
1. TŻ istnieje w papierach. Niewiele brakowało, zeby w końcu udało się go zamknąć ale panienka, która to prowadziła, okazała się kompletnie nieodpowiedzialna, spieprzyła sprawę i jestem prawie pewien, że już nie uda się tego zrobić.
2. Nic nie wiem o planach Bogdanki.
3. Nie jest to informacja rodem z 1 kwietnia. Są ludzie, którzy chca działać i nic na to nie poradzę. Dziękuję za moją mini biografię ale nie widzę sensu jej przypominania.
4. SSA to z tego co pamietam z pierwszych rozmów, to podstawa rozpoczęcia działalności była.
5. Dyskusja jest przydatna, bo wiele ciekawych myśli zwróciło moją uwagę. Nie omieszkam ich przekazać. Dziękuje
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Z mojego posta i kilku odpowiedzi na niego ktoś założył oddzielny temat ( nie ja) i zrobiła się ciekawa dyskusja
W ramach wyjaśnienia - to ja wydzieliłem odrębny wątek, bo wydawał się być rokującym na dłuższą debatę, a nijak się to miało do tematu "skład na sezon 2014".
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Harry a gdzie Ci ludzie byli jak nie bylo zuzla wogole lub gdzie oni byli jak tulalismy sie po 2 lidze? Bo jak dla mnie to komus jest strasznie zal, ze kmz dostaje x od bogdanki i x z miasta + dodajac mega frekwencja w pazdzierniku i legendy o zarobkach Daria + Honorowego = ktos chce na tym przytulic troche grosza. Zdzislaw Czarny tez juz szalal i mial podbijac cala zuzlowa Polske a jak sie skonczylo?
A może po prostu wtedy nie mieli pojęcia że istniej żużel?
Na prawdę żużel to nie pępek swiata i jest jeszcze sporo osób którym trzeba tłumaczyć co to jest.
Nie mniej jak się komuś spodoba to trzeba go wyrzucać za płot jak chce coś zrobić???
Na prawdę żużel to nie pępek swiata i jest jeszcze sporo osób którym trzeba tłumaczyć co to jest.
Nie mniej jak się komuś spodoba to trzeba go wyrzucać za płot jak chce coś zrobić???
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Temat jest ciekawy i mogą z niego "korzystać" wszystkie strony, z ludźmi z otoczenia obecnie istniejącego klubu włącznie.
A kibice? W tym temacie mogą napisać na czym im zależy od strony klubu, żeby jego władze były w pełni - że się tak wyrażę - przez nich akceptowane.
Obecny zarząd może zobaczyć, że kibicom zależy np. na własnych wychowankach i właściwym zorganizowaniu ich szkolenia, oraz na marce klubu (to pierwsze z brzegu tematy, a jest ich przecież więcej). Ludzie, którzy chcieliby w przyszłości zająć się tematem też mogą "nauczyć się kibica". A kibice, którzy nawet w przypadku niepowodzeń stoją za władzami murem, to powinien być skarb dla "władzy".
Przykład prosty. W zakończonym sezonie trzeba było oszczędzać w RF i po zakontraktowaniu "słabszych" zawodników wyszła wielka kupa. Gdyby klub posiadał kilku własnych juniorów z licencją i pojechał także nimi w RF, to pomimo żalu, że jedziemy o nic, byłoby to jednak do zaakceptowania.
A kibice? W tym temacie mogą napisać na czym im zależy od strony klubu, żeby jego władze były w pełni - że się tak wyrażę - przez nich akceptowane.
Obecny zarząd może zobaczyć, że kibicom zależy np. na własnych wychowankach i właściwym zorganizowaniu ich szkolenia, oraz na marce klubu (to pierwsze z brzegu tematy, a jest ich przecież więcej). Ludzie, którzy chcieliby w przyszłości zająć się tematem też mogą "nauczyć się kibica". A kibice, którzy nawet w przypadku niepowodzeń stoją za władzami murem, to powinien być skarb dla "władzy".
Przykład prosty. W zakończonym sezonie trzeba było oszczędzać w RF i po zakontraktowaniu "słabszych" zawodników wyszła wielka kupa. Gdyby klub posiadał kilku własnych juniorów z licencją i pojechał także nimi w RF, to pomimo żalu, że jedziemy o nic, byłoby to jednak do zaakceptowania.
harry pisze:A może po prostu wtedy nie mieli pojęcia że istniej żużel?
Absolutnie nie! jak maja hajs, znajomosci, checi, czas to niech sie za to biora nawet dzisiaj! szczerze. Jednakze jestem oredownikiem opcji Mikasowej bo to jedyna "cywilizowana" metoda i Mikas bardzo dobrze opisal jak to wszystko rozegrac. Wystarczy, ze tym osobom wydrukujesz post Mikasa i maja pole do popisu. Tworzenie drugiego klubu w Lublinie to dla mnie totalne kuriozum, zaraz rozpeta sie medialna wojenka oraz wyciaganie brudow i zamiast zyskac oba kluby sie wybija i skonczy sie tym, ze klubu zuzlowego w Lublinie nie bedzie zadnego. Watpie bowiem, zeby Bogdanka chciala byc z taka wojenka identyfikowana. Aczkolwiek moim zdaniem kilka osob z hajsem widzac pazdziernikowa frekwencje zweszylo troche grosza a reszte juz Harry dodales. Dopoki jakis einstein nie uderzy do Pulaw i nie przekona tamtejszych moznych to chocbysmy sie wszyscy posrali to i tak zadnej e-ligi nie bedzie.
Myślisz, że Grupa Azoty będzie chciała dźwigać dwa ekstraligowe kluby? Jakoś mi w to trudno uwierzyć...