Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Skład na sezon 2014

#2501 Postautor: niespokojny » 17 grudnia 2013, o 22:50

Jak w domysłach kibiców jak to są słowa Sprawki: ''byliśmy już naprawdę bardzo blisko porozumienia".
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2502 Postautor: Maxx » 17 grudnia 2013, o 23:10

Szpakowskiego się nasłuchał i jego: "Wróciliśmy z dalekiej podróży"... Czy oby tym razem?

irishboy

#2503 Postautor: irishboy » 17 grudnia 2013, o 23:28

go! pisze:
niespokojny pisze:Nie kumam tylko jednej czaczy.

Ja nie kumam innej:
Skoro odpuszcza sie Oskara, bo nie gwarantuje nic, to co oznaczaja te bunczuczne zapowiedzi, ze kolejnych dwoch bedzie zdawac licencje, wiec nie jest tak zle? Rozumiem, ze to jakies mega talenty i od razu zaczna przywozic w lidze punkty? Bo jesli nie, to niby po co nimi grac, jako kartą przetargową, broniącą taktyki zarządu w sprawie juniorów?

przeciez jedni i drudzy gadaja wszystko pod publiczke a jaka prawda jest to zapewne wiedza tylko nieliczni

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2504 Postautor: Mars » 17 grudnia 2013, o 23:38

Blinki pisze:
Mars pisze:Dodaj : mamy taki budżet bo Prezes tak działa, ilu doszło nowych sponsorów ???.. całe "ZERO" bardzo dobry wynik. I faktycznie to może być w końcu przełomowy sezon .

Chłopie to zamiast siedzieć na FORUM to ziwaniaj po okolicznych firmach, wykaż się inicjatywą i pokaż nam tym "których nazywasz pożeraczami wszystkiego co daje DS" że jesteś w stanie pomóc zbudować większy budżet, Lepsze zaplecze zawodników. Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś pomógł zbudować inny "silniejszy" skład. A na pewno DS i wiele innych osób, w tym na pewno JA, osobiście ci podziękuję.
Dla ciebie link http://www.youtube.com/watch?v=kkzUiE-Oteg I powodzenia. Liczę że podzielisz się z nami informacja o Pozyskanych przez Ciebie Sponsorach. A jeżeli uważasz że nie pomożesz to przynajmniej nie siej fermentu bo to Strasznie śmierdzi, nie tylko w LBN ale i w całej Polsce.

Ja stwierdzam tylko Fakty , ty za to masz zero argumentów aby bronić Prezesa i to jest bardzo przykre. W Klubie tak wypłacalnym, który dostaję taką piękną licencję, powinna być osoba funkcyjna od poszukiwania nowych sponsorów ( musi mieć argumenty i jakiś cel ). Pomyśl dla czego są problemy o nowy sponsoring..( końcówka tamtego sezonu chyba wystarczy ).

P.S Harry potrafił ściągnąć sponsora do klubu, a i od miasta na wiele nie mógł liczyć, od ekstraligi był o krok - i chwała mu za tamte sezony ( chyba zaczynam tęsknić za taką osobą ) , a obecny Prezes dostał wszystko na tacy i jedziemy o utrzymanie i to powinno boleć przeciętnego kibica.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#2505 Postautor: lombard » 18 grudnia 2013, o 07:14

Bo może inne kluby mają tylko mówią , że nie mają i nagle mają "z kapelusza". A My ciągle mówimy, że mamy tylko mamy mało i jesteśmy "wiarygodni i wypłacalni". Ja tez jestem wiarygodny i wypłacalny bo mam 100 zł w portfelu a kolega obok ma 1 zł ale kolega zaraz pójdzie do bankomatu i będzie miał 200 zł :lol:

logitech

#2506 Postautor: logitech » 18 grudnia 2013, o 07:41

Tym naszym bankomatem został kibic który załatwił Roberta :wink:

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#2507 Postautor: lombard » 18 grudnia 2013, o 10:56

To szkoda, że nie znalazł się drugi "bankomat" który by załatwił Ułamka. Tak mi się zdaje, że czasem żużlowcom wystarczy, że koło ich nazwiska pojawia się kwota np. jeździ za milion. To, że z tego miliona uzyska/odzyska powiedzmy 200 tys. to już inna bajka. I to nie tylko o Ułamka chodzi ale o wielu żużlowców jeżdżących za "milion" którzy pieniądze stracili i takie kluby powinny zostać zawieszone. Ale jak życie pokazuje, trzeba by większość klubów zawiesić to kto by wówczas startował w lidze? :lol:

logitech

#2508 Postautor: logitech » 18 grudnia 2013, o 11:02

lombard pisze:To szkoda, że nie znalazł się drugi "bankomat" który by załatwił Ułamka. Tak mi się zdaje, że czasem żużlowcom wystarczy, że koło ich nazwiska pojawia się kwota np. jeździ za milion. To, że z tego miliona uzyska/odzyska powiedzmy 200 tys. to już inna bajka. I to nie tylko o Ułamka chodzi ale o wielu żużlowców jeżdżących za "milion" którzy pieniądze stracili i takie kluby powinny zostać zawieszone. Ale jak życie pokazuje, trzeba by większość klubów zawiesić to kto by wówczas startował w lidze? :lol:

Dla mnie żenujące jest to, że prezes wyręczany jest kibicami "wariatami" bo o innym określeniu nie można tu mówić a jedyna melodyjka zachwalająca samego siebie na konferencji dotyczyła licencji. Fuj!

bulgun

#2509 Postautor: bulgun » 18 grudnia 2013, o 13:53

Gdzieś słyszałem, że każdy klub musi posiadać w swojej kadrze aż 3 juniorów (nie licząc gości). Czy ktoś zorientowany w przepisach mógłby potwierdzić te informacje?

Talmai
Junior

#2510 Postautor: Talmai » 18 grudnia 2013, o 15:35

Jeśli jeden z juniorów z założenia ma być na zero uwudu
to chciałbym, żeby to była Klaudia Szmaj jako gościówa i mówię poważnie.
Wie ktoś jakie ma warunki ? może nas stać.
Czy w ogóle są jacyś dostępni juniorzy na gościa którzy nie zamykają gazu przed zbliżającym się łukiem ? Szymański powinien mi płacić za oglądanie. Idealny klub. Nie ma juniorów, korzysta z gościa, na rundę finałową wystawia amatorów, ale ma licencję bezwarunkową.
Powinno się zamieszczać tabelę w kategorii licencji. My i Piła wielka siła

Czarek
Trener

#2511 Postautor: Czarek » 18 grudnia 2013, o 16:09

Talmai pisze:Jeśli jeden z juniorów z założenia ma być na zero uwudu
to chciałbym, żeby to była Klaudia Szmaj jako gościówa i mówię poważnie.

Jeszcze baby tu brakuje...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

LubManUtd

#2512 Postautor: LubManUtd » 18 grudnia 2013, o 17:17

Talmai pisze:Jeśli jeden z juniorów z założenia ma być na zero uwudu
Wie ktoś jakie ma warunki ?

Może lepiej wudu

Widziałem ją tylko na zdjęciach w ubraniu
i też jestem ciekaw jakie ma warunki
:D

klops
Junior

#2513 Postautor: klops » 18 grudnia 2013, o 18:26

No to Start zaskoczył:
Davidsson
Adamczak
Kus/Nilsson/Tarasenko
Skórnicki
Pedersen

Jak dla mnie to skład seniorski bardzo mocno porównywalny do naszego. Juniorski jednak trochę lepszy :D

Ej, ciężko będzie :-?
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

logitech

#2514 Postautor: logitech » 18 grudnia 2013, o 18:34

Jak by nie patrzył to Gniezno prezentuje się jakoś pewniej od naszego.

meesha
Trener
Kontakt:

#2515 Postautor: meesha » 18 grudnia 2013, o 19:05

Jasne. Powodzenia w każdym razie w osiągnięciu tych dwóch baniek zysku :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2516 Postautor: niespokojny » 19 grudnia 2013, o 06:54

Dla mnie to jest mega frajerstwo nie tylko zawodników ale i całych władz żużlowych w Polsce. Ich skład nie jest tańszy od naszego, a przecież samemu Ułamkowi mają spłacać co rok 200 tys. To skąd oni te zyski wezmą?? Oczywiście znowu rykoszetem się odbije na nas, tak jak Rybnik się zastawił na baraż 2010 a później sam wycofał się z rozgrywek bo już padł finansowo :shock: . No ale my wtedy zostaliśmy w II lidze, tak teraz możemy spaść. Jeśli nie dołączy do nas senior na poziomie Camerona i chociaż jeden robiący punkty junior, to jesteśmy w dupie.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#2517 Postautor: lombard » 19 grudnia 2013, o 07:18

Zakładając, że to prawda, iż zawodnicy na sezon 2014 podnieśli się o 30% (Cameron też? :shock: ) to to jakieś chore wszystko jest. Nie stać nas na piątego porządnego seniora, bo jakby nie starczyło na wypłaty, to stracimy honor i miano "wypłacalnych", a inni machloją na lewo i prawo i się śmieją...Nie wiem czy nasz Zarząd nie powinien dostosować się do ogółu. Powiem szczerze, że dopóki Sprawka nie ogłosił budżetu 2 mln to myślałem, że będziemy mieli jakieś 5 mln i na pewno pseudo-gwiazdorów na zasadzie "jest kogo doić" byłoby u nas więcej. Sępy by śmielej krążyły. A tak mamy to co mamy :?
Może to i dobrze, bo mamy zawodników którzy potencjalnie powinni gryźć tor. (Motywacja zarobkowa).
Start wygląda groźnie na papierze, ale tor wszystko wyjaśni. Szkoda Pedersena, ale jak się zakochał w Gnieźnie to nie łatwo się tak odkochać :lol:
Ktoś tam sugerował, że chwalę Zarząd. Odpowiadam- to nie moja rola. Staram się obiektywnie bez emocji patrzeć na to co się dzieje a przede wszystkim nie pluć na klub i zawodników których mam zamiar oglądać w akcji. Życie jest i tak stresujące, a żużel jest odstresowaczem przewyższającym piwko i inne używki (przynajmniej dla mnie) :lol:

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#2518 Postautor: sting126 » 19 grudnia 2013, o 08:04

meesha pisze:Jasne. Powodzenia w każdym razie w osiągnięciu tych dwóch baniek zysku :)

Eee - ja bym nie był taki sarkastyczny. Wystarczy, że Bjarne i Davidsson mają indywidualnych sponsorów i już ich wypłaty nie przechodzą przez klub, a reszta zawodników raczej jakaś mega droga nie jest, także jakąś tam nadwyżkę może się udać wypracować.
Czas na zmiany :]

meesha
Trener
Kontakt:

#2519 Postautor: meesha » 19 grudnia 2013, o 08:14

Jakąś tam? No proszę Cię. Nie mówimy przecież o 20 tysiącach ani nawet 50...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#2520 Postautor: sting126 » 19 grudnia 2013, o 08:39

Udało się w Rybniku, udało w Ostrowie, udało w Lublinie, czemu ma się nie udać w Gnieźnie ? Zwłaszcza, że z tego co kojarzę to oni tych 2 mln nie muszą spłacić w ciągu jednego sezonu, a przygotowany plan restrukturyzacji jest rozłożony na bodaj 5 lat. W Lublinie w ciągu roku udało się spłacić 400 tys. zakładając podobną efektywność - w ciągu 5 lat spłacą całość, a zresztą ostatnio było głośno o tym, że Ułamek zgodził się na 20% redukcję zadłużenia, pewnie nie tylko on - więc może się okazać, że do spłaty nie jest 2 mln tylko 1.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2521 Postautor: Cooper » 19 grudnia 2013, o 09:28

logitech pisze:Jak by nie patrzył to Gniezno prezentuje się jakoś pewniej od naszego.

W ktorym miejscu?

Davidsson=Watt (nawet lekki + dla Watta)
Adamczak=Lampart
Kus itp.=Kudriaszow
Skórnicki<Woodward (i to zdecydowanie)
Bjarne>Misiek (ale to na zasadzie 13>12)

Oczywiscie w trakcie sezonu moze sie okazac ze Adamczak tlucze komplety co mecz i takie porownania jak powyzej nie maja sesnu, ale rownie dobrze moze to zaskoczenie dotyczyc Lamparta ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Talmai
Junior

#2522 Postautor: Talmai » 19 grudnia 2013, o 10:20

lombard pisze:Szkoda Pedersena, ale jak się zakochał w Gnieźnie to nie łatwo się tak odkochać
gdyby polskim żużlem rządziły normalne zasady to by już nie kochał, a tak to spłacać można gościa w nieskończoność, sponsorów ma, tor mu pasuje (zwłaszcza w 1 lidze powinien być tam ciężki do ogrania), do tego wdzięczność czerwono-czarnego kibica za to że nie opuścił tonącej łajby..
Może rozwiązaniem by było gdyby dług każdego klubu wobec zawodnika automatycznie był wykupowany
przez zewnętrzny podmiot, inaczej nie widzę wyjścia z tego błędnego koła ugody i nowej umowy.
Cooper pisze:Bjarne>Misiek (ale to na zasadzie 13>12)

nie sądzę, biorę w ciemno znak równości na poziomie 11 na mecz, ale myślę że Duńczyk na tę ligę jest trochę pewniejszy. Lepiej żeby się nie okazało że Davidsson > Miśkowiak, bo to bardzo podobny zawodnik i w 1 lidze może kosić. W e-lidze jak raz na 15 się dopasuje to bywa niełapany (o co trudno by podejrzewać w tej lidze Miśka), Elitserien też pokazuje możliwości.
Davidsson unika walki i albo wyjeżdża pierwszy albo ostatni, jak wyjedzie gdzieś po środku to pierwszy odpuszcza albo jest ogolony na trasie, nie lubi tłoku, w 1 lidze będzie mu dużo łatwiej wygrywać starty

edit. źle przeczytałem. też uważam że Dun solidniejszy i niech ten punkt mniej będzie chociaż to będzie fajnie. o ile pamiętam Robert nawet w swoim sezonie stulecia przegrał z Bjarne wszystko, a tamten miał 18 i 15 z nami, zatem to był mój numer 1 po Ułamku który by ściągnął trochę ludzi
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2013, o 13:41 przez Talmai, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2523 Postautor: mustafa » 19 grudnia 2013, o 10:24

Cooper pisze:Davidsson=Watt (nawet lekki + dla Watta)
Adamczak=Lampart
Kus itp.=Kudriaszow
Skórnicki<Woodward (i to zdecydowanie)
Bjarne>Misiek (ale to na zasadzie 13>12)

Podobne zestawienie można zrobić z Rybnikiem i Daugavpils, a ten ostatni to nawet nie ma zdecydowanego lidera, bo niby kto Puodżuks? Kylmaekorpi?
Łódź ma Lindbaecka i Chrzanowskiego który miał kiepski sezon w pierwszej lidze, a reszta to też średniacy i drugoligowcy. Trochę lepszy skład od wymienionych ma Bydgoszcz, ale tam też są "dziury" oraz zawodnicy którzy może wypalą, a może nie.
Generalnie to każda z tych ekip ma średniaków lub drugoligowców, czyli zawodników którzy mogą być objawieniem, albo mogą pojechać totalną lipę. Pewne jest tylko to, że Rzeszów z Grudziądzem będzie tłukł się o awans.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2524 Postautor: Cooper » 19 grudnia 2013, o 10:26

A ja mysle (niestety), ze Misiek nie bedzie taki mocny jak go maluja. Glownie sprzetowo nie wiaodomo czego sie do konca spodziewac. Mimo wszystko na te 10-12 licze, ale Bjarne jednak jest wyzej dla mnie w tym "papierowym" rankingu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2525 Postautor: niespokojny » 19 grudnia 2013, o 10:30

Chcialem tylko przypomniec ze Davidsson trzasnal w Gnieznie 14 pkt w poprzednim sezonie w ekstralidze. Maja wiec duze podstawy sadzic ze przynajmniej u nich na torze bedzie wymiatal. Im wystarcza bonusy na takich druzynach jak my. Czy my mamy podstawy zeby tak mocno wierzyc w skutecznosc Watta na naszym torze? Jednak wolalbym Jelenia ze srednia 2.4 w domu :-\