TŻ Lublin - Stal Gorzów 48:42

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#276 Postautor: meesha » 14 czerwca 2004, o 21:55

Zulu pisze:Ja trochę z innej beczki. Chciałem zapytać, czy Chomski był na wczorajszym meczu? Mówiło sie bowiem, że trener gorzowian miał być nieobecny z uwagi na jakieś sprawy rodzinne i rzeczywiście nie zauważyłem go w parku maszyn ani na płycie boiska ( być może dlatego, że siedziałem za daleko). Ale Piotr Pawłat w relacji ze spotkania w dzisiejszej "Wyborczej " napisał ,, W dziesiątym wyścigu Stanisław Chomski próbował zniwelować rozmiary porażki desygnując na tor 18-letniego juniora Pawła Hliba." To co z tym Chomskim?

Link do całego artykułu: http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35644,2128443.html

No to mamy kolejną wpadkę pana PP, bo trenera Chomskiego nie było wczoraj w Lublinie... Kurcze, może by tak w końcu ktoś kompetentny w sprawach żużla zaczął pisać o żużlu w GW. Proponuję Gawrzyka :wink: :D W końcu sam to napisał: "W wyścigu ósmym w ramach rezerwy taktycznej, w miejsce Marka Hućko na torze pojawił się świetnie dziś dysponowany Paweł Hlib. Posunięcie kierownika drużyny Stali, Krzysztofa Orła zakończyło się pełnym sukcesem. Hlib wspólnie z Flisem w stosunku 5:1 wygrali z Piszczem i Jeleniewskim."

Zulu
Junior

#277 Postautor: Zulu » 14 czerwca 2004, o 22:25

Meesha, dzięki za info. Przed chwilą znalazłem taką informację na stronie Startu Gniezno:

„ SzeÅ›ciopunktowym zwyciÄ™stwem gospodarzy zakoÅ„czyÅ‚ siÄ™ mecz na szczycie I ligi. Lublinianie rozstrzygnÄ™li go już po 10. biegu, a później tylko kontrolowali przebieg. Należy zaznaczyć, że w dzisiejszym pojedynku nieobecny byÅ‚ trener goÅ›ci, StanisÅ‚aw Chomski. Pod jego nieobecność zespół poprowadziÅ‚ Krzysztof OrzeÅ‚. Konfrontacja zostaÅ‚a rozstrzygniÄ™ta po 9. wyÅ›cigu. Dwie z rzÄ™du wiktorie gospodarzy w stosunku 5:1 wyprowadziÅ‚y lublinian na zdecydowane prowadzenie. Na tablicy wyników widniaÅ‚ wówczas rezultat 35:25 dla żużlowców w czerwonym i niebieskim kasku. Później kontrola przebiegaÅ‚a w sposób prawidÅ‚owy. Gospodarze zaprezentowali siÄ™ jako typowy monolit. Wszyscy zawodnicy poza juniorami spisali siÄ™ na miarÄ™ oczekiwaÅ„. Z kolei goÅ›cie wyglÄ…dali jako szwajcarski ser. Na nic zdaÅ‚a siÄ™ fenomenalna postawa PawÅ‚a Hliba, który w szeÅ›ciu startach przywiózÅ‚ 15 oczek. SÅ‚abiej pojechali Piotr Paluch i Marek Hućko - to głównie zadecydowaÅ‚o o porażce. Nie sprostaÅ‚ presji MichaÅ‚ Rajkowski. Po tej wygranej lublinainie objÄ™li prowadzenie w ligowej tabeli.”

Odnośnie PP nie będę się specjalnie rozpisywał w tym wątku, bo o ile pamiętam jest odrębnyi chyba dużo już było na ten temat napisane. Dodam jedynie, że podana w artykule punktacja też może budzić zdziwienie, zwłaszcza jeżeli chodzi o ostatni bieg Darka Śledzia i biegi Jelenia. Ale co tam...

„ TÅ»: Dariusz Åšledź 11 (3, 3, 2, 3,d), Peter Karlsson 10 (3, 3, 3, 1), Grzegorz Knapp 9 (d, 2, 2, 3, 2), Tomasz Piszcz 9 (3, 2, 1, 1, 2), Mariusz Franków 7 (1, 2, 3, 1, 0), Daniel Jeleniewski 2 (0, d), Dawid Stachyra 0 (0, 0, -, -, 0).”

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#279 Postautor: Scream » 15 czerwca 2004, o 10:40

sting126 pisze:Aha - obsluga - moze ktos mi powie co robili w niedziele panowie wirazowi?? Chodzi mi o przerwany wyscig nr 4 - sedzia przerwal go tuz po nierownym starcie (swiecily sie swiatla) a zawodnicy przejechali jeszcze 1,5 okrazenia bo zadnemu z panow wirazowych nie chcialo sie podniesc choragiewki - ZENADA!

I wirazowy podniosl choragiewke, ale zawodnicy na to nie zareagowali... drugi i kierownik startu w ogole nie zauwazyli czerwonego swiatla wiec na nastepnym okrazeniu I wirazowy tez juz nie podniosl choragiewki.
Jednak blad popelnil tutaj chyba takze sedzia. Oprocz wlaczenia swiatla powinien rowniez sam wystawic z okna czerwona flage - co nie raz juz bylo praktykowane.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#281 Postautor: Jinxsior » 15 czerwca 2004, o 11:29

Boruch podniosl jak tylko zaczynali wchodzic w pierwszy luk,ale ze nikt inny tego nie uczynil to Gienio sie juz nie wychylal bo jeszcze by jakas lipa wyszla :lol: .A tak naprawde to dla czego go przerwali???

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#284 Postautor: GIGI » 15 czerwca 2004, o 14:22

Gawrzyk pisze:hm, moze mi sie wydaje, ale moim zdaniem nie wymachiwal. ba, nawet sie zdziwilem ze nie machał, a stojac na plycie jakies 5 metrow od niego slyszalem ze wyje sygnal przerwania biegu. moze po prostu nie zauwazylem...ale to juz malo istotne.

Masz rację Gawrzyk , nie wymachiwał Gienio!!! Nawet ludzie się darli na niego a on spał , ach ten Gienio Boruch , nie ma Gienia dlaczego??? Bo...;);)

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#285 Postautor: Scream » 15 czerwca 2004, o 14:28

3 osoby na tym forum napisaly juz ze widzialy jak wymachiwal a ci dalej beda wmawiac ze nie wymachiwal... :evil:

Czarek
Trener

#286 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2004, o 14:29

Ja mam po tym meczu jeszcze jedną myśl : w razie awansu pierwszym zawodnikiem, którego należy pozyskać jest Hlib. Młodzieżowiec, a do tego lepiej czuje sie na naszym torze niz w Gorzowie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

meesha
Trener
Kontakt:

#287 Postautor: meesha » 15 czerwca 2004, o 14:31

Ale przynajmniej jest o czym rozmawiać :) To byłby świetny temat na długie zimowe wieczory. Proponuję wrócić do tej sprawy koło grudnia :wink:
PS. A ja widziałem, że machał 8)

Awatar użytkownika
JaguÅ›

#288 Postautor: JaguÅ› » 15 czerwca 2004, o 15:05

Czarek pisze:Ja mam po tym meczu jeszcze jedną myśl : w razie awansu pierwszym zawodnikiem, którego należy pozyskać jest Hlib. Młodzieżowiec, a do tego lepiej czuje sie na naszym torze niz w Gorzowie.

Witam

Masz rację Pawełek dobrze(bardzo dobrze!!) się spisał na Waszym torze.Nie wiem, czy Hlibek będzie zainteresowany.Na początku tego sezonu starał się o niego bardzo usilnie Atlas,a jak wiecie Wrocław ma najwięcej kasy na zakup zawodników.Na szczęście nasze Pawełek został w Stali, choć proponowali mu duże pieniądze.
Pozdrawiam
JaguÅ›

PS.Wielkie podziękowania dla zajebi..... kibiców TŻ Lublin,a w szczególności dla Norbiego,Pampersa,Kafla i jeszcze Tych których nie mogę sobie teraz przypomnieć,za te Wasze niesamowite przyjęcie.Jesteście Wielcy!!!!Jeszcze mam kaca po Waszej Perełce :D
Tylko Gorzów STAL KS!!!

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#289 Postautor: wojtek_78 » 15 czerwca 2004, o 15:59

Scream pisze:Jednak blad popelnil tutaj chyba takze sedzia. Oprocz wlaczenia swiatla powinien rowniez sam wystawic z okna czerwona flage - co nie raz juz bylo praktykowane.

Dokładnie. Stojąc na starcie obserwuję przede wszystkim wieżyczkę sędziego. Niestety nie widziałem wystawionej czerwonej chorągiewki, więc nie przerywałem biegu.
Inna sprawa, że czerwone światło umiejscowione na wyjściu z II wirażu (jedyne widoczne z linii startu) oglądane pod słońce ne różni się wyglądem niezależnie czy się pali czy nie.
O przyczynach przerwania biegu nie będę się wypowiadał. Może i rzeczywiście start był nierówny. Ja w każdym bądź razie tego nie widziałem. Wybaczcie, ale oczu w d.... nie mam.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#290 Postautor: jacur78 » 15 czerwca 2004, o 16:04

Ja tam Cie dobrze widzialem :evil: W kluczowym momencie zagladales pod spodnice panience w bialym stroju 8) Fajny widok:) ??

pahlavi

#292 Postautor: pahlavi » 15 czerwca 2004, o 17:08

Gienio machał na 100% i światła paliły się też na pewno. Na drugim zaspał. Siedzę na wejściu w pierwsz wiraż więc dobrze widziałem.
Namówiłem kumpla na mecz, był pierwszy raz od kilku lat, ale mam wątpliwości czy po tak sprawnie przeprowadzonym meczu przyjdzie jeszcze raz.

Zulu
Junior

#293 Postautor: Zulu » 15 czerwca 2004, o 20:35

Na 100 % to Hlib nogą machał. A czy Gienio choragiewką to nie wiem. Fakt, że organizacyjnie jesteśmy w czwartej lidze. To co dzieje się ostatnio z maszyna startową to prawdziwa żenada. O nagłośnieniu juz nie wspomnę, bo ten temat ciągnie się juz od wielu lat i w wielu sektorach dalej słychać tylko trzaski albo w ogóle nic nie słychać. Chociaż widać światełko w tunelu - na meczu z Gorzowem dyżurny elektryk zjawił się DUUUUUUUUUUŻO szybciej niż na meczu z Gdańskiem. No i może kiedyś zbudują nad Bystrzcą prawdziwy park maszyn?

Shack
Administrator

#294 Postautor: Shack » 15 czerwca 2004, o 20:43

oczywiscie ze machał, ja bym tam gawrzykowi nie wierzył w to co on widzi :] machał tylko pozniej sam nie wiedział co jest grane jak nikt nie machał wiecej

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#295 Postautor: Cz@rek » 15 czerwca 2004, o 20:58

Słuchajcie z taśmą to kit! :!: Siedziałem 10m.od startu,
wpatrywałem się w moment startowy,taśma poszła równo!
Za to wiem że pulpit sędziego jest teraz (po modernizacji trybuny)
inaczej ustawiony i prawdopodobnie sędzia oparł się o pulpit
włączając przycisk "przerwany bieg".Musiał to jakoś wytłumaczyć.
Jest to tym bardziej prawdopodobne bo arbiter faktycznie nie sygnalizował
chorÄ…giewkÄ… przerwania biegu!
A co za tymidzie obsługa nie miała prawa machać chorągiewkami :!: :!:
I żadne okrzyki z trybun by tu nie pomogły.Oni muszą obserwować
wieżyczkę!
Co oczywiście nie zmienia faktu że elektryka w Lublinie szwankuje. :oops:

KOZIOŁEK

#296 Postautor: KOZIOŁEK » 15 czerwca 2004, o 21:48

Ogólnie ten sędzia to jakiś taki w kit był!Jak była przerwa z maszyną to nie ubijał toru a jak w końcu zaczęli jechać to nagle po jednym czy dwóch biegach zarządził równanie :lol:!Coż można dodać-w Xtralidze bedzie lepiej z tym sędziowaniem :wink:!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#298 Postautor: Gelo » 15 czerwca 2004, o 23:26

sting126 pisze:A ja przy okazji porusze jeszcze jeden drazliwy temat - programy zawodow. Sa z pewnoscia o niebo lepsze niz te z "Kuriera", ale do idealu tez im troche brakuje. Przede wszystkim chocby krotkiej notki w stylu "nasi goscie" (co do niedawna zwykle pojawialo sie w programach)

Racja - w Rzeszowie i Ostrowie biją nas na łeb. A co do notki "nasi goście" jak przeczytalem to co napisali o naszych w Ostrowie mocno się wkurzyłem. Pisał to ktoś o predyspozycjaxh Goebelsa. Jakby to wyglądało tak u nas wolałbym odpuścić.

Awatar użytkownika
ozzyman

#299 Postautor: ozzyman » 15 czerwca 2004, o 23:47

Czarek pisze:Ja mam po tym meczu jeszcze jedną myśl : w razie awansu pierwszym zawodnikiem, którego należy pozyskać jest Hlib. Młodzieżowiec, a do tego lepiej czuje sie na naszym torze niz w Gorzowie.

Proponuję zejść na ziemię. Nasz klub stara się minimalizować koszty transferów i nie sądzę żeby po sezonie było inaczej.A poza tym za Hliba wystawią taką cenę zaporową, że na jego zakup bądź wypozyczenie stać będzie tylko kluby z górnej pólki e ligi.A zresztą on miałby do Lublina bardzo daleko z rodzinnego Gorzowa więc nie sądzę, żeby wybrał nasz klub.

meesha
Trener
Kontakt:

#300 Postautor: meesha » 16 czerwca 2004, o 00:04

A ja jeszcze wrócę do tematu taśmy i przerwania biegu. Proponuję małą ankietę:

Czy E. Boruch machał chorągiewką?
a) tak
b) nie
c) nie wiem
d) a co to jest chorÄ…giewka?

Głosujcie, a może dowiemy się jak było naprawdę :lol: