Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
max3
Zawodowiec

Re: Skład na sezon 2014

#1501 Postautor: max3 » 2 grudnia 2013, o 10:43

Miskowiak ,Baran ,B.Pedersen !!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1502 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2013, o 10:45

Larsen ponoć z Rzeszowem dogadany - i szczerze powiedziawszy mimo perspektyw na przyszłość jakoś mnie gość nie przekonuje. Oprócz Miśka potrzebny jest właśnie gwiazdor na poziome Bjarne lub Ljunga/ Lindgrena.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1503 Postautor: $korzen$ » 2 grudnia 2013, o 10:50

No ale kto lepszy pod 4 od Larsena sposrod tych, ktorzy jeszcze sa do wziecia? Bo ja nie bardzo widze koncepcje.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1504 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2013, o 10:54

oryginalny nie będę - Karlsson moim zdaniem jest pewniejszy. Bóg jeden tylko raczy wiedzieć jak to będzie wyglądało po kontuzji. Na 2 ligę go szkoda. A liczbowo lepszy jest też Mroczka i prawdopodobnie Kościecha, Ljung, Lindgren.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1505 Postautor: Mars » 2 grudnia 2013, o 10:55

Gelo pisze:Larsen ponoć z Rzeszowem dogadany - i szczerze powiedziawszy mimo perspektyw na przyszłość jakoś mnie gość nie przekonuje. Oprócz Miśka potrzebny jest właśnie gwiazdor na poziome Bjarne lub Ljunga/ Lindgrena.

Moim zdaniem do ekstraligi się nie wybieramy więc jak podpisze jeszcze 1 obco to będzie SZOK :shock: , + 2 polaków

1.Miśkowiak
2.Lampart lub Jamróg
3.Watt
4.Woodward
5.Pedersen - chciałoby się ale ciekawe co z tego wyjdzie..
Ostatnio zmieniony 2 grudnia 2013, o 10:59 przez Mars, łącznie zmieniany 2 razy.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#1506 Postautor: GIGI » 2 grudnia 2013, o 10:58

Marsie nikt tu nie mówi o awansie. I liga będzie cholernie mocna w przyszłym roku. Musimy zmontować skład aby się w niej bezpiecznie utrzymać.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1507 Postautor: niespokojny » 2 grudnia 2013, o 11:02

Jaki szok? Jak my nie skorzystamy to skorzysta Lodz albo Gniezno. A co do drugiego Polaka to postawilbym na Lamparta albo Jamroga. Reszta poza Miskiem raczej nieosiagalna. Baran z roku na rok slabszy i do sezonu ogarnie sie w czerwcu dopiero.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Mad
Senior

#1508 Postautor: Mad » 2 grudnia 2013, o 11:09

Dla Lamparta mówię stanowcze NIE! :) Larsen i kilku innych grajków według Nowin podpisało w Rzeszowie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1509 Postautor: Cooper » 2 grudnia 2013, o 11:27

$korzen$ pisze:Cooper czy wedlug Ciebie na prawde sklad z Woodwardem, Andriejem i Lamaprtem pozwoli nam walczyc min. o pierwsza czworke? Bo jak na moj nos to ciezko bedzie nawet z utrzymaniem.

Tego nie wiem, calkiem niedawno sklad z Rempala, Brhelem, Louisem i Świstem pozwolil nam sie fartem obronic przed spadkiem:) A chwile wczesniej Piszcze, Franki i Truminskie prawie nas do e-ligi wprowadzily;] A ciala dal wtedy pewniak pewniakow - Pikej.

Wydaje mi sie, ze Lampart jest realna opcja dla nas, oczywiscie wolalbym zamiast niego Ulamka, ale jakos troche w to nie wierze:) Natomiast jesli Ty Lamparta podmieniasz na Jamroga czy Adamczaka to ja nie bardzo rozumiem gdzie tkwi roznica (poza Twoim osobistym przekonaniem, ze Lampart to ogorek).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

go!
Trener

#1510 Postautor: go! » 2 grudnia 2013, o 11:35

Cooper pisze:Tego nie wiem, calkiem niedawno sklad z Rempala, Brhelem, Louisem i Świstem pozwolil nam sie fartem obronic przed spadkiem:) A chwile wczesniej Piszcze, Franki i Truminskie prawie nas do e-ligi wprowadzily;] A ciala dal wtedy pewniak pewniakow - Pikej.

No i Piszcz chyba w Zielonce tez plakal, bo odjechal chyba zero (a moze z 1pkt?)
Ale bilismy sie bez kompleksów chociaz i bez zimnych kalkulacji :/
Co to bedzie jak, nie daj Bóg, wygramy?
Ostatnio zmieniony 2 grudnia 2013, o 11:45 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1511 Postautor: $korzen$ » 2 grudnia 2013, o 11:41

Gelo pisze:oryginalny nie będę - Karlsson moim zdaniem jest pewniejszy. Bóg jeden tylko raczy wiedzieć jak to będzie wyglądało po kontuzji. Na 2 ligę go szkoda. A liczbowo lepszy jest też Mroczka i prawdopodobnie Kościecha, Ljung, Lindgren.

Gelu ale rozmawiamy o numerze 4 czyli o drugiej linii... wiec Ljunga i Lindgrena wykresl. Kosciecha poza zasiegiem. Mroczka moze byc, ale to raczej ta sama polka co Larsen. Ja bym w kazdym badz razie postawil na duna.

Cooper - owszem, dla mnie Lampart to totalne beztalencie i kontraktowanie go mozna przyrownac do wrzucania kasy do kibla i nastepnie spuszczenia wody. Przeciez to najwiekszy pajac jaki przez ostatnie 2 lata "startowal" w e-lidze. Zero jakiegokolwiek talentu, zero czucia motocykla no zero umiejetnosci. Widziales co on robil w e-lidze? widziales jak wygladal na sparingach u nas? Widziales co robil w Krosnie? Nie widze jakichkolwiek przeslanek ku temu, zeby ten gosc robil systematycznie przynajmniej te 5-6 pkt w I lidze no po prostu tego nie widze. Jak to sie mowi = z gowna bicza nie ukrecisz. Tyle w temacie Lamparta bo gosc nie jest wart nawet tego, zeby skracac na jego nazwisku zywotnosc klawiatury :)

Awatar użytkownika
Loljan

#1512 Postautor: Loljan » 2 grudnia 2013, o 11:48

Lampart zostanie w Rzeszy. Nie pamiętam by dał kiedyś u nas ciała...jako zawodnik II linii na własny tor za sensowne pieniądze nie byłby zły. Tym bardziej że jest mały wybór wśród Polaków...Mitko? Jędrzejewski?? Jak podpisze Misiek to drugim Polakiem powinien być Baran co by nie mówić o Jego przygotowaniu do sezonu...
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1513 Postautor: Cooper » 2 grudnia 2013, o 11:51

Korzen, naprawde niezwykle kreatywne hejty posylasz, ale spojrz sobie najpierw np. na wynik 1/4 IMP 2013 w Lublinie, a dopiero potem wrzucaj do kibla.

Dla mnie to nie jest zaden zawodnik marzen, zdecydowany przerost lansu nad forma, ale nie widze roznicy na korzysc Adamczakow, Jamrogow itd. jesli chodzi o gwarantowana zdobycz punktowa.

go!
Trener

#1514 Postautor: go! » 2 grudnia 2013, o 12:06

Loljan pisze:Tym bardziej że jest mały wybór wśród Polaków..

To powinien byc klucz dla dalszego kompletowania skladu (niestety)
PS. Tak na marginesie, mozecie mi wyjasnic ten fenomen? Na zdrowy rozum, Polacy powinni zawalic (swoja obecnoscia) wszystkie swiatowe ligi, a tu jakby odwrotnie, mimo kontrowersyjnego przepisu o 2 krajowcach i o juniorach?
PS2. Ale w sumie o co ja pytam? Firmy do budowy autostrad najtansze na swiecie, a 1km autostrady najdrozszy w Europie. Mozna? Cud

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1515 Postautor: $korzen$ » 2 grudnia 2013, o 12:59

Cooper pisze:Korzen, naprawde niezwykle kreatywne hejty posylasz, ale spojrz sobie najpierw np. na wynik 1/4 IMP 2013 w Lublinie, a dopiero potem wrzucaj do kibla.

Dla mnie to nie jest zaden zawodnik marzen, zdecydowany przerost lansu nad forma, ale nie widze roznicy na korzysc Adamczakow, Jamrogow itd. jesli chodzi o gwarantowana zdobycz punktowa.

No patrze na ten wynik ale mimo wszystko caloksztalt i kilka innych zawodow na zywo sprawiaja, ze mimo wszystko bez chwili zastanowienia spuszczam ta kandydature w kiblu. Powiem wiecej, uzyje spluczki nawet 2 razy aby tylko ta kandydatura nie wyplynela znowu na powierzchnie. Po prostu nie cierpie goscia, jest typowa zuzlowa c**a ktorych ogladac nie cierpie. Gosc przez swoj brak jakiegokolwiek talentu co zaowocowalo ksm 2,50 dostal kontrakt zycia w Tarnowie nastepnie na gwalt takiego leszcza potrzebowano w Rzeszowie i do takiego ogorka niestety poprzez to przyczepila sie latka niby zawodnika ekstraligowego... problem jest jednak w tym, ze ciezko go nazwac nawet II-go ligowcem. Gdyby nie kuriozalne rozwiazania regulaminowe gosc bylby anonimem a jego pozycja w sporcie zuzlowym znaczyla by tyle co pozycja (na dzisiaj) Piszcza i Gavendy.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1516 Postautor: niespokojny » 2 grudnia 2013, o 13:08

Przesadzasz. W 2010 był najlepszym juniorem I ligi i miał kilka świetnych meczów, m.in w Gdańsku z którym Rzeszów bezpośrednio walczył o awans. Miesiąców i Baranów lał w tamtym okresie jak chciał. Niepotrzebnie tyle czasu spędził w ekstralidze, myślę że stać go na ok. 6-8 pkt, mimo że wyniki z roku na rok coraz gorsze. A o co chodzi z II ligą? Przecież sobie poradził, był liderem Krosna? Wolałbym Miesiąca ale z tego co zostało to chyba najlepszy wybór nie licząc Ułamków, Kościech i Okoniewskich.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1517 Postautor: Cooper » 2 grudnia 2013, o 13:20

Niestety Korzen, ale ani w 1% nie przekonales mnie czemu mamy wziac Jamroga a nie Lamparta. 8)

go!
Trener

#1518 Postautor: go! » 2 grudnia 2013, o 13:22

Za juniora byl w miare, podobnie jak Jeleniewski. Podobną cipą tez pozostał, tu $korzen$ ma 100% racji

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1519 Postautor: Cooper » 2 grudnia 2013, o 13:45

Rozmawiajamy na argumenty, a jak narazie to z trojki Adamczak/Jamrog/Lampart nie widze faworyta, no chyba, ze jest nim Lampart jako zawodnik z niezlymi wynikami w Lublinie, niezlym sprzetem i najwiekszym doswiadczeniem z ww. 3-ki.

Wyzywanie zawodnikow od wagin czy innych penisow uwazam za slabe, nie patrzac juz nawet na to, ze w przyszlym sezonie prawdopodnie bedzie sie im klaskac.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1520 Postautor: kibicLBN » 2 grudnia 2013, o 14:13

Cooper pisze:
niespokojny pisze:1.Miskowiak = Miśkowiak
2.Miesiac = Miesiąc
3.Watt = Jeleniewski
4.Woodward =Woodward
5.Pedersen/Ułamek/Ljung >Stachyra = Nicholls
6.Borowicz/Mazur = Borowicz
7.Bober < Łukaszewski

Uwielbiam te papierowe rozwazania. A warto zauwazyc, ze juz Misiek 2013<Misiek 2012...

A odnosnie skladu to ja bym dale szanse temu Lampartu 8)

Praktycznie sklad seniorski mamy wtedy skompletowany (oczywiscie jesli po raz kolejny Miskowi nie zaswieca sie $$$):

1. Misiek
2. Frank Lampart
3. Cam
4. Andriej K.
5. Watt
6. Bo(m)ber.

W takim przypadku musimy w koncu zlapac jakiego konkretnego grajka pod 7., moze by Witek S. cos podpowiedzial, jak juz sam cos wyhaczy? Zawsze mial nosa.

Ta, ja wiem że po 2 latach przebywania w środku I ligi można się znudzić, ale żeby aż tak ciągnęło do drugiej :O ?!
Cooper ten skład miałby ogromne problemy z utrzymaniem. W takim zestawieniu pod 7. to musiałby Pawlicki co mecz jeździć inaczej było by cieplutko. I liga będzie mocniejsza a nie słabsza niż teraz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1521 Postautor: $korzen$ » 2 grudnia 2013, o 14:53

Cooper pisze:
Wyzywanie zawodnikow od wagin czy innych penisow uwazam za slabe, nie patrzac juz nawet na to, ze w przyszlym sezonie prawdopodnie bedzie sie im klaskac.

Ja klaskal nie bede, nie ma takiej opcji. Focusowi w 2005 nie klaskalem to Lampartowi tym bardziej nie bede. Nie mam w zwyczaju wyzywac zawodnikow od wagin (ogorek to pieszczotliwie 8) ) ale tak nie trawie tego Lamparta, ze nie wytrzymuje. I jak jeszcze pomysle, ze za takie beztalencie trzeba wylozyc ponad 100 tys to dochodze do wniosku, ze ten zuzel jest strasznie niehumanitarny 8) Lepiej ta kase wladowal w Bobera (mimo tez bardzo watpliwego talentu) albo wesprzec Filipiny..... byle tylko go u nas nie bylo.

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#1522 Postautor: Oskarinho » 2 grudnia 2013, o 14:59

Korzeń uważam, że przesadzasz odnośnie tego Lamparta. Nie mówię, że jest on jakimś kozakiem, ale na tą 2 linie byłby solidny. O ile się nie mylę to ty przed sezonem 2013 zdecydowanie odrzucałeś kandydaturę Kuciapy, a po sezonie okazało się co innego. Nie sugeruję, że Lampart będzie jeździł tak jak Kuciapa, ale jednak skok między 1 Ligą a Ekstraligą jest kolosalny i radziłbym się wstrzymać.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1523 Postautor: $korzen$ » 2 grudnia 2013, o 15:15

Ja nie bylem za Kuciapa!? :? :shock: A kto pisal, ze Kuciapa w formie to TOP5 I ligi? Pomyliles mnie z kims poniewaz akurat w przypadku Kuciapy od poczatku bylem na tak i moge nawet przeszperac historie postow i kilka Ci przytoczyc-pomyliles mnie z kims bo jako nieliczny tutaj bylem abolutnie za Kuciapa. Ale to jest tez calkiem inna historia i calkiem inny zawodnik niz Lampart. Nie bardzo po prostu rozumiem na czym opieracie swoje nadzieje, ze bedzie robil wynik? mozna przytaczac 2010 rok... ale to bylo 3 lata temu a Lampart po przejsciu w wiek seniora nie istnieje.

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#1524 Postautor: MikeMistrz » 2 grudnia 2013, o 15:32

http://tablica.pl/oferta/motocyk-zozlow ... 46ksp.html

Jest nadzieja że Lampart kończy karierę. ;)

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#1525 Postautor: stefanzdzialek » 2 grudnia 2013, o 15:43

MikeMistrz pisze:http://tablica.pl/oferta/motocyk-zozlowy-CID5-ID46ksp.html

Jest nadzieja że Lampart kończy karierę. ;)

To Jeleń pewnie już skończył.

http://allegro.pl/kevlar-zuzlowy-speedway-zuzel-i3724158680.html
http://allegro.pl/kpl-rama-zuzlowa-zuzel-speedway-zuzlowy-i3750221522.html