Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
jak dla mnie ten wyscig definitywnie przekresla temat Ulamka w Lublinie 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Etam, on jest młody, ma czas 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Karol Baran Karol!
- Łoptymista
- Trener
Ale o tym gadano juz od kilku tygodni
Pytanie czy w Czewie taka bryndza, czy tez w Ostrowie takie eldorado.
Pytanie czy w Czewie taka bryndza, czy tez w Ostrowie takie eldorado.
W Ostrowie zapewne bogato jak zawsze :p
Dobrze, że nie jeździmy z nimi w tym roku bo Dzikowskiego lubię i szkoda by mu było zrobić to, co od lat robiliśmy Widerze
Dobrze, że nie jeździmy z nimi w tym roku bo Dzikowskiego lubię i szkoda by mu było zrobić to, co od lat robiliśmy Widerze
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/10 ... ,id,t.html
Skoro tak, to już tylko patrzeć jak nasz klub wróci do nazwy Motor
Skoro tak, to już tylko patrzeć jak nasz klub wróci do nazwy Motor
Taaa...
Oj Koperku, chyba nie "z tom władzom" 
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
No już kilka władz było od 1995 roku, może jakaś zdecyduje się na taki krok.
Robson pisze:Tymczasem lubelska banda przechodzi zabiegi kosmetyczne w myjni MPWiKWie ktoś z ilu elementów składa się nasz dmuchawiec??
Dwa dni na dwie zmiany myjemy non stop i ciagle sporo jest do umycia![]()
47 na jednym, 44 na drugim + 4 trójkąty. Jakoś tak
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
- stefanzdzialek
- Senior
W związku z likwidacją parku maszyn na lubelskim stadionie, proszę o zmianę idiotycznej i od początku istnienia kłamliwej reklamy że " CN Jurimp jest dostawcą narzędzi do parku maszyn KMŻ. Dziady i oszusty do potęgi n - tej
Kaka pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/405025/lubelski-wegiel-przykladem-dla-innych-rozmowa-z-piotrem-szymanskim-przewodniczac
Podobno KMŻ przykładem dla innych
...ale tylko w aspekcie licencji
Najbardziej zajebistym przykladem to jest PZM/GKSZ i inne tego typu gowna. Rozne rzeczy przez te wszystkie lata dzialy sie w zuzlu ale wprowadzenie komisarzy oplacanych przez gosci a nastepnie wprowadzenie instytucji, ktora moim zdaniem zabije zuzel czyli licencji nadzorowanej to jest dopiero przyklad do nasladowania z samej centrali nie? A liczenie, ze Start Gniezno czy Bydgoszcz wypracuja jakies swoje wlasne zyski z ktorych pokryja miliony zaleglosci to juz absolutny szczyt debilizmu. Gdyby nie to, ze jestem totalnie zainfekowany tym sportem to bym sobie odpuscil ten "smieszny" sport bo granice rozsadku i przyzwoitosci zostaly przekroczone i w ciagu kilka lat to wszystko pizdnie i nie bedzie co zbierac.
logitech pisze:Kaka pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/405025/lubelski-wegiel-przykladem-dla-innych-rozmowa-z-piotrem-szymanskim-przewodniczac
Podobno KMŻ przykładem dla innych
...ale tylko w aspekcie licencji
a ten "przykład" nie dostał w nagrodę nawet półfinału IMP. Nie wiem co to za luksus ta licencja skoro można go dostać w każdej sytuacji, nie wiem po co uczciwe zamykanie budżetu skoro kombinując montuje się lepsze składy.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
$korzen$ pisze:Najbardziej zajebistym przykladem to jest PZM/GKSZ i inne tego typu gowna. Rozne rzeczy przez te wszystkie lata dzialy sie w zuzlu ale wprowadzenie komisarzy oplacanych przez gosci a nastepnie wprowadzenie instytucji, ktora moim zdaniem zabije zuzel czyli licencji nadzorowanej to jest dopiero przyklad do nasladowania z samej centrali nie? A liczenie, ze Start Gniezno czy Bydgoszcz wypracuja jakies swoje wlasne zyski z ktorych pokryja miliony zaleglosci to juz absolutny szczyt debilizmu. Gdyby nie to, ze jestem totalnie zainfekowany tym sportem to bym sobie odpuscil ten "smieszny" sport bo granice rozsadku i przyzwoitosci zostaly przekroczone i w ciagu kilka lat to wszystko pizdnie i nie bedzie co zbierac.
Licencja nadzorowana jest jakimś wyjściem w przypadku klubów które nie mogą poradzić sobie z długami. Nie znam do końca zasad, kto to kontroluje, jak to robi, na ile decyzje klubów są uzależnione od działaczy z PZM, ale wydaje się to jakimś krokiem w stronę normalizacji chorej sytuacji.
Do tej pory często bywało tak, że klub dorabiał się długów, działacze klubowi zmieniali szyld i jechali dalej. Zawodnicy zostawali na lodzie. Czy to było normalne? Oczywiście, że nie. Można było pójść na całość i zabronić klubom z tych miast startów w lidze. Ale czy o to chodzi? Może pozbylibyśmy się z żużlowej mapy połowy ośrodków?
Dobrym przykładem dania drugiej szansy jest Rybnik. Przed Mrozkiem, poprzednia ekipa narobiła sporo długów. Pojawił się nowy facet, który wziął na siebie ich zobowiązania. Dzięki temu udało się spłacić zaległości (nie wiem czy całość, może ktoś wie?), awansować do I ligi i dać Rybnikowi trochę radości.
Licencja nadzorowana jest chyba sformalizowaniem drogi jaką przeszedł Rybnik. Czy to wypali w przypadku Gniezna, Gdańska czy Częstochowy? Nie wiem. Ale chyba to lepsze niż całkowite odcięcie się od długów i zostawienie takich zawodników jak Miśkowiak, Mroczka, Łaguta czy Ułamek bez zarobionych pieniędzy. Czas pokaże czy dobrze to wymyślili.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
- niespokojny
- Trener
O czym Ty Hela piszesz? Mrozek sam walczył, żeby grosza nie zapłacić za długi poprzedniego klubu i sobie to w końcu wywalczył. Patologia.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ja tam też pamiętam, że ROW coś spłacał, podobnie zresztą jak Ostrovia, chyba z 1 mln, po KMO.
Czas na zmiany :]
HELA
A moim zdaniem w zuzlu panuje juz taka chora sytuacja i Prezesi bujaja w takich oblokach i sa tak oderwani od otaczajacej ich rzeczywistosci, ze na dzisiaj to trzeba juz dzialac i wprowadzac restrykcje duzo bardziej zdecydowane. Przeciez juz obowiazuje przepis, ze jak w jakims osrodku narobia mega dlugow i stwierdza, ze zabieramy klocki bo zabawa nam sie znudzila to nastepni chcac wystawic druzyne w tym samym miescie to i tak musza pokryc dlugi "poprzednika" .... i widzisz, zeby to jakos dzialalo na wyobraznie? Czy ty myslisz, ze w Gnieznie i Bydzi ludzie przy sterach nie spia po nocach tylko dywaguja jak splacac dlugi w latach nastepnych? Stary oni tak samo jak Sprawka maja z tego jakis tam hajs i dla nich liczy sie glownie tu i teraz i utrzymanie posady. A jechanie trupami byle sie utrzymac dlugiej wegetacji na stolku nie rokuje. Prezesi zamiast myslec realnie o rozwiazaniu problemu mysla na zasadzie "jakos to bedzie bo przeciez klubow jest malo i co nie pozwola mi wystartowac i doprowadza do upadku kolejnego osrodka zuzlowego? eee tam nie zrobia trego" i to jest bledne kolo! Bo takie Gniezno czy Bydzie powinno sie wypierdzielic dla zasady i przestrogi do II ligi z nakazem splaty dlugow by moc awansowac wyzej i niech kminia co dalej. Uwierz mi, ze gdyby prezesi zobaczyli, ze centrala sie postawila i mamy realne restrykcje i ktore sa stosowane w rzeczywistosci to bardzo szybko mielibysmy poprawe chorej sytuacji. Ja Ci powiem nawet wiecej, jak to teraz analizuje to mi nawet szkoda Sprawki. Gosc wystawil sie na ostry pocisk, pojechal po bandzie na maksa ale liczyl, ze w koncu sie ktos za dlugi innych klubow wezmie i ze brak dlugow w przypadku Lublina pozwoli taniej i skuteczniej namowic zawodnikow-kozakow do startow w klubie. No i co sie okazalo? Ze gowno z tego, psy szczekaja a kareta jedzie dalej - licencja nadzorowana ktora dla mnie w zadnym wypadku nie zahamuje spirali zadluzen. Ten sport obral na prawde zly kierunek.
A moim zdaniem w zuzlu panuje juz taka chora sytuacja i Prezesi bujaja w takich oblokach i sa tak oderwani od otaczajacej ich rzeczywistosci, ze na dzisiaj to trzeba juz dzialac i wprowadzac restrykcje duzo bardziej zdecydowane. Przeciez juz obowiazuje przepis, ze jak w jakims osrodku narobia mega dlugow i stwierdza, ze zabieramy klocki bo zabawa nam sie znudzila to nastepni chcac wystawic druzyne w tym samym miescie to i tak musza pokryc dlugi "poprzednika" .... i widzisz, zeby to jakos dzialalo na wyobraznie? Czy ty myslisz, ze w Gnieznie i Bydzi ludzie przy sterach nie spia po nocach tylko dywaguja jak splacac dlugi w latach nastepnych? Stary oni tak samo jak Sprawka maja z tego jakis tam hajs i dla nich liczy sie glownie tu i teraz i utrzymanie posady. A jechanie trupami byle sie utrzymac dlugiej wegetacji na stolku nie rokuje. Prezesi zamiast myslec realnie o rozwiazaniu problemu mysla na zasadzie "jakos to bedzie bo przeciez klubow jest malo i co nie pozwola mi wystartowac i doprowadza do upadku kolejnego osrodka zuzlowego? eee tam nie zrobia trego" i to jest bledne kolo! Bo takie Gniezno czy Bydzie powinno sie wypierdzielic dla zasady i przestrogi do II ligi z nakazem splaty dlugow by moc awansowac wyzej i niech kminia co dalej. Uwierz mi, ze gdyby prezesi zobaczyli, ze centrala sie postawila i mamy realne restrykcje i ktore sa stosowane w rzeczywistosci to bardzo szybko mielibysmy poprawe chorej sytuacji. Ja Ci powiem nawet wiecej, jak to teraz analizuje to mi nawet szkoda Sprawki. Gosc wystawil sie na ostry pocisk, pojechal po bandzie na maksa ale liczyl, ze w koncu sie ktos za dlugi innych klubow wezmie i ze brak dlugow w przypadku Lublina pozwoli taniej i skuteczniej namowic zawodnikow-kozakow do startow w klubie. No i co sie okazalo? Ze gowno z tego, psy szczekaja a kareta jedzie dalej - licencja nadzorowana ktora dla mnie w zadnym wypadku nie zahamuje spirali zadluzen. Ten sport obral na prawde zly kierunek.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/zdjecia/galeria/4256/spotkanie-grigorija-laguty-z-kibicami-w-galerii-jurajskiej-w-czestochowie-181220/7-176244#photo-start
Szkoda że klub motorowodny z Lublina nazywa się tak jak się nazywa i jest prowadzony tak jak jest,
na przykładzie powyższej półki widać że możliwości zarabiania na gadżetach są właściwie nieograniczone, to nie musi byc tylko zbędne badziewie a przedmioty użytku codziennego, bo np pić każdy musi
Szkoda że klub motorowodny z Lublina nazywa się tak jak się nazywa i jest prowadzony tak jak jest,
na przykładzie powyższej półki widać że możliwości zarabiania na gadżetach są właściwie nieograniczone, to nie musi byc tylko zbędne badziewie a przedmioty użytku codziennego, bo np pić każdy musi
Tez mi sie to w glowie nie miesci, jak mozna przez 5 lat nie wypracowac nawet nazwy klubu (nie mowiac o jakiejkolwiek marce). Pod tym wzgledem klub lezy totalnie, tak jak i pieniadze (nie wazne czy duze czy male), ktorej przy tej okazji mozna zarobic. Ale prezes pewnie uwaza, ze to bez sensu, podobnie jak bilety rodzinne, karnety, frekwencja na stadionie, walka o awans, szkolenie juniorow, organizacja turniejow, billboardy, propagowanie zuzla itp. itd. Wszystko jest bez sensu, nie ma niczego. I kto bogatemu zabroni tak sobie uwazac?
Pewnie o tego co nie musi zarabiac
ermen pisze:A którego bogatego chodzi, bo nie kumam?
Tak sie mawia na saucie w czikago.