Nasi rywale w sezonie 2014
Re: Nasi rywale w sezonie 2014
Harry, chodzilo mi tylko o zarobki prezesa. Czegokolwiek prezesem by mial byc.
Fakt, przechodzily mi tu w Irlandii przez rece czeki z tygodniowa wyplata dla prezesow w wysokosci do 10k euro, ale to nie ma zadnego znaczenia, ze tu zyje. Szanuje i podzielam Twoje poglady ad. polityki, ekonomii i gospodarki (wiesz o tym). Tym bardziej od Ciebie oczekuje tolerancji w w/w kwestiach. System jest cholernie niedoskonaly, cwaniactwo to wykorzystuje, a ja chce zeby nasze podatki szly wylacznie na rzeczy niezbedne. Sponsoring prywatnych przedsiebiorstw na moja liste sie nie lapie. Jesli sie lapie na Twoja, to patrz im na rece, masz racje i powodzenia.
Fakt, przechodzily mi tu w Irlandii przez rece czeki z tygodniowa wyplata dla prezesow w wysokosci do 10k euro, ale to nie ma zadnego znaczenia, ze tu zyje. Szanuje i podzielam Twoje poglady ad. polityki, ekonomii i gospodarki (wiesz o tym). Tym bardziej od Ciebie oczekuje tolerancji w w/w kwestiach. System jest cholernie niedoskonaly, cwaniactwo to wykorzystuje, a ja chce zeby nasze podatki szly wylacznie na rzeczy niezbedne. Sponsoring prywatnych przedsiebiorstw na moja liste sie nie lapie. Jesli sie lapie na Twoja, to patrz im na rece, masz racje i powodzenia.
Ale jaki jest problem jerry?? Klub dostał info z miasta? to jaki problem o tym poinformować? Inni mówią ile maja z miasta a u nas to tajne łamane przez poufne? Gdzie jest problem? Wtedy nie rodzą się demony! To samo z Woodwardem. Ma chłop problem ze startami to nie można napisać tylko milczenie? Niech ktoś napisze że nie interesujemy się Woodwradem bo kiłowy program startów ma w przyszłym roku. To takie trudne czy z jakiś powodów kłopotliwe? O co tu chodzi? Jest jakaś polityka informacyjna klubu czy tam pracują amatorzy? Ty jesteś od komunikacji z kibicami? Masz z tego jakąś forsę czy tylko wystawiasz się na pośmiewisko?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
jeśli jesteś taki spokojny , nie masz telewizora , nic ciebie ( celowo piszę z małej litery ) nie obchodzi więc odstaw kompa i nie w@..... innych
Co za mądry wpis. Czy ty się w ogóle żużlem interesujesz czy tylko piszesz tu, żeby innych w@... ? Bo o wszystkim można w twoich postach poczytać tylko nie o żużlu właśnie.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
harry pisze: to jaki problem o tym poinformować? [...]To takie trudne czy z jakiś powodów kłopotliwe? O co tu chodzi?
Mi sie wydaje, ze Pan Sprawka popada z kolejnej skrajnosci, w kolejna skrajnosc. Ktos go kiedys wydymal z powodu nadmiernej gadatliwosci, to teraz bedzie milczal jak grób, az sie skladu dowiesz na prezentacji do pierwszego meczu. I o komisarzu (jakby co)... szszszaaaaa
Ale tu chodzi o info że z tym nie gadamy bo ma kiepski kalendarz. Rozumiem, że Sprawka nie chce gadać z kim gada bo to normalne ale utajnia info że z Camem nie gada bo go to nie interesuje?

" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Ha, ha, no tak, to fakt...
Moze sie z Cam'em umowili, ze mu nie bedzie rynku psul i bedzie udawal, ze sie stara o niego
Moze sie z Cam'em umowili, ze mu nie bedzie rynku psul i bedzie udawal, ze sie stara o niego
harry pisze:Ale tu chodzi o info że z tym nie gadamy bo ma kiepski kalendarz.
Ja widzę przed tą informacją takie oto słowa:
Może na przykład
więc ciężko to brać za pewnik
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Czyli dochodzimy do poczatku dyskusji. Po info na SF zdziwiłem się że Cam obniża mocno oferte żeby jeździć w Daudze a nie w Lublinku gdzie ma całą bazę i ludzi. Czyli Lublin nie specjalnie się nim interesuje i nagle jerry wyskakuje z pyskówką, że się tym interesuję. Czyli co? Naruszyłem jakąś tajemnicę skoro sam stwierdza, że walą Cama? Po co to wszystko?
No chyba że to jakiś tajemny wist przed innymi zawodnikami - bierzemy Cama za pół darmo to jak chcecie jeżdzić w tym na masę wypłacalnym i wiarygodnym klubie to też musicie jeździć za pół darmo.
Cama po prostu cenię za umiejętności szczególnie rozegrania pierwszego łuku i chciałbym go widzieć w zespole i dlatego dziwię się że tak łatwo z niego rezygnujemy. Ale skoro prezes wie kiedy on może jechać a kiedy nie to może to ma ręce i nogi. Ale gdzie info o tym? Trzeba naprzeć na klub żeby tajny obrońca klubowy jerry oświecił kibicowską hałastrę? Ale w sumie co się dziwić, wszak kibice nie są ważni dwa czy pięć tysięcy to wszystko jedno. Walić ich.
No chyba że to jakiś tajemny wist przed innymi zawodnikami - bierzemy Cama za pół darmo to jak chcecie jeżdzić w tym na masę wypłacalnym i wiarygodnym klubie to też musicie jeździć za pół darmo.
Cama po prostu cenię za umiejętności szczególnie rozegrania pierwszego łuku i chciałbym go widzieć w zespole i dlatego dziwię się że tak łatwo z niego rezygnujemy. Ale skoro prezes wie kiedy on może jechać a kiedy nie to może to ma ręce i nogi. Ale gdzie info o tym? Trzeba naprzeć na klub żeby tajny obrońca klubowy jerry oświecił kibicowską hałastrę? Ale w sumie co się dziwić, wszak kibice nie są ważni dwa czy pięć tysięcy to wszystko jedno. Walić ich.
- Łoptymista
- Trener
Ja tam tylko podziwiam zarzad, ze wie kiedy KMZ bedzie jezdzic. Nie wiedzialem, ze juz kalendarz jest ulozony... :p
Przypuszczam, że p. Bazela, który od 100 lat układa terminarze żużlowe w Polsce jakiś wstępny szkielet kalendarza na 2014 już ma. Ale nadal nie zmienia to faktu, że wcale nie musi chodzić o terminarz i wcale nie musi być prawdą, że nie negocjujemy warunków z Camem...
Dorzucę i ja 5 groszy. Harry - moim zdaniem ujawnianie budżetu, wysokości wsparcia z miasta czy innych tego typu informacji w czasie negocjacji z zawodnikami byłoby skrajną głupotą. Negocjujesz z takim Miśkiem, on się wstępnie zgadza na (przykładowo) 50 tys. za podpis, a tu bach news, że klub dostanie od miasta 5 mln. I Miśkowiak już nie chce 50 tylko 250 tys... Tak to działa niestety a na żużlowców hasło "pojawił się sponsor", "kasa z miasta", działa w ten sposób, że zamiast źrenic pojawiają się $$$. Stąd taktykę nieujawniania wysokości wsparcia z miasta - całkowicie rozumiem.
Czas na zmiany :]
Harry, wydaje mi się, że to Ty się kompromitujesz.
Podburzasz ludzi i nie potrafisz zrozumieć, że skoro takie są decyzje Sprawki to mają one jakiś w sobie cel. Ja podałem przykład, ale równie dobrze (tak jak zauważył meesha) nie musi on być prawdą, może być setki innych powodów Tobie nieznanych, albo jakiś element negocjacji.
Zrozum to, że facet robi wszystko, żeby zbudować jak najlepszy skład i żeby było nas na niego stać. A ze swoich decyzji na pewno nie musi się tłumaczyć krzykaczom na forum.
Poczekaj jeszcze niecałe 3 tygodnie i nie siej zamętu, bo ludzie myślą, że jesteś jakąś alfą i omegą i strasznie się sugerują Twoimi wpisami. Twoja jazda po Sprawce wygląda bardzo żenująco i dziwię się jeszcze, że nie masz wstydu potem podchodzić do prezesa z mikrofonem w roli dziennikarza.
Podburzasz ludzi i nie potrafisz zrozumieć, że skoro takie są decyzje Sprawki to mają one jakiś w sobie cel. Ja podałem przykład, ale równie dobrze (tak jak zauważył meesha) nie musi on być prawdą, może być setki innych powodów Tobie nieznanych, albo jakiś element negocjacji.
Zrozum to, że facet robi wszystko, żeby zbudować jak najlepszy skład i żeby było nas na niego stać. A ze swoich decyzji na pewno nie musi się tłumaczyć krzykaczom na forum.
Poczekaj jeszcze niecałe 3 tygodnie i nie siej zamętu, bo ludzie myślą, że jesteś jakąś alfą i omegą i strasznie się sugerują Twoimi wpisami. Twoja jazda po Sprawce wygląda bardzo żenująco i dziwię się jeszcze, że nie masz wstydu potem podchodzić do prezesa z mikrofonem w roli dziennikarza.
- Łoptymista
- Trener
Bez przesady. Harry jedzie po DS?
Jesli to jest jazda to co robi pol forum? Masakruje prezesa? Dekapituje słowem? Batorzy postami czy może krzyżuje krytyką?
Ja większość wpisów harrego odberałem jako niemiłe zaskoczenie polityką informacyjną prezesa. Po wcześniejszej nadobecności teraz mamy coś co może wyglądać jak zaszycie się przed otaczającym światem, co wielu może odbierać jako ucieczkę i niechęć do rozmowy, wynikające z jakiś tam problemów, o których... klub nie chce mówić, więc siedzi cicho
Poza tym jerry skąd taki cemny lud jak ja czy harry ma wiedzieć, że "że facet robi wszystko, żeby zbudować jak najlepszy skład i żeby było nas na niego stać"? Ja nie wymagam info, z kim i za ile chce podpisać, ile ma kasy na koncie i ile kapnie od miasta. Bardziej zależy mi na świadomości, że zarząd (o ile reszta w ogóle coś robi, tego też nie wiemy) działa, ma plan no i nie ma długów:p
Jesli to jest jazda to co robi pol forum? Masakruje prezesa? Dekapituje słowem? Batorzy postami czy może krzyżuje krytyką?
Ja większość wpisów harrego odberałem jako niemiłe zaskoczenie polityką informacyjną prezesa. Po wcześniejszej nadobecności teraz mamy coś co może wyglądać jak zaszycie się przed otaczającym światem, co wielu może odbierać jako ucieczkę i niechęć do rozmowy, wynikające z jakiś tam problemów, o których... klub nie chce mówić, więc siedzi cicho
Poza tym jerry skąd taki cemny lud jak ja czy harry ma wiedzieć, że "że facet robi wszystko, żeby zbudować jak najlepszy skład i żeby było nas na niego stać"? Ja nie wymagam info, z kim i za ile chce podpisać, ile ma kasy na koncie i ile kapnie od miasta. Bardziej zależy mi na świadomości, że zarząd (o ile reszta w ogóle coś robi, tego też nie wiemy) działa, ma plan no i nie ma długów:p
Należałoby tu zastosować cytaty z klasyków - co do niezadowolenia z polityki informacyjnej klubu - kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień. Za prezesury Jarka w okresie transferowym też z tym bywało różnie, czego wielokrotnie dawaliśmy wyraz chociażby na tym forum. Oczywiste, że ostatnio były takie okresy że wywiady z prezesem były codziennie, na kazdy temat i w większości nie kumałem jaki był ich sens. Może teraz jest po prostu tak (w co naiwnie wierzę), że jak nie ma podpisanego kwitu w ręku - to nie ma o czym gadać. Każde chlapnięcie na temat cen, ofert może zaszkodzić w negocjacjach - co zdaje się sugeruje jerry. Kończąc wywód - po owocach ich poznacie. Jak skład będzie słabszy niż tegoroczny będę pierwszy ktory to wyrazi - z całym poczuciem braku mocy sprawczej.
Harry jak i większość na forum podchodzi do sprawy jako typowy "KIBIC" i chyba oczywiste staje się wkur.. jak czyta się informacje że Cam obniża żądania aby jeżdzic na Łotwie , zna idealnie nasz tor i mamy się go teraz pozbyć ( dostał jakąś ofertę ???? jak juz to pewnie śmieszną )......, to jest niepokojące, że nasz Prezes na to pozwala i woli np " Lamparta" , od dawna wiemy że nie potrafi zakontraktować obcokrajowca - zawsze znajdzie jakiś argument mówiący na "NIE".
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Marsie, ja rozumiem, że się ludzie niepokoją. Ale drwienie na każdym kroku z faceta, który aktualnie bardzo ciężko pracuje nad tym, żeby zadowolić tysiące kibiców jest nie na miejscu.
Forum ma przełożenie też na media, które wiele swoich artykułów opierają na bzdurach pisanych tutaj.
DW, Kurier czy GW mają tutaj wśród forumowiczów swoich ludzi.
Nakręcana jest spirala nienawiści do prezesa, która teraz działa na wielką szkodę dla klubu.
A dzieje się teraz wiele, sytuacja jest dynamiczna, co nie znaczy, że musi wszystko wyjść tak jakby każdy chciał. Może być różnie. Ale nawalanie w kółko tylko szkodzi i trzeba to zrozumieć.
Sam będę wyrażał swoje niezadowolenie ze składu jeśli będzie kiepski, ale po 15 grudnia. Teraz przecież jeszcze nie wiadomo jaki będzie.
Forum ma przełożenie też na media, które wiele swoich artykułów opierają na bzdurach pisanych tutaj.
Nakręcana jest spirala nienawiści do prezesa, która teraz działa na wielką szkodę dla klubu.
A dzieje się teraz wiele, sytuacja jest dynamiczna, co nie znaczy, że musi wszystko wyjść tak jakby każdy chciał. Może być różnie. Ale nawalanie w kółko tylko szkodzi i trzeba to zrozumieć.
Sam będę wyrażał swoje niezadowolenie ze składu jeśli będzie kiepski, ale po 15 grudnia. Teraz przecież jeszcze nie wiadomo jaki będzie.
- Łoptymista
- Trener
"Nakręcana jest spirala nienawiści do prezesa, która teraz działa na wielką szkodę dla klubu."
O co chodzi? Napisz, proszę, konkretniej
to prawda - kontraktowanie obcokrajowców u nas kuleje - ale dopóki krajowi seniorzy dają radę, zawsze będzie można obronić swoją filozofię budowy drużyny. Oprócz wyników zawsze może poruszyć kwestię "dyspozycyjności na treningach" z czym ciężko polemizować. Obcokrajowiec, który nie musi trenować, pasować sie z torem, a który trzaska +10 to nie moze być pętak ze średniej półki. To musi być gwiazda, a to kosztuje. I kółko się zamyka.
Gelo pisze: Za prezesury Jarka w okresie transferowym też z tym bywało różnie, czego wielokrotnie dawaliśmy wyraz chociażby na tym forum. Oczywiste, że ostatnio były takie okresy że wywiady z prezesem były codziennie, na kazdy temat i w większości nie kumałem jaki był ich sens. Może teraz jest po prostu tak (w co naiwnie wierzę), że jak nie ma podpisanego kwitu w ręku - to nie ma o czym gadać. Każde chlapnięcie na temat cen, ofert może zaszkodzić w negocjacjach - co zdaje się sugeruje jerry.
O tak, doskonale pamietamy perfidnie puszczane półbąki nt. składu przez dobrze poinformowanych - Shacka i Gawrzyka
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Łoptymista pisze:"Nakręcana jest spirala nienawiści do prezesa, która teraz działa na wielką szkodę dla klubu."
Sorry Łopty, ja wysiadam z tego pociągu. Nie chce mi się już na ten temat dyskutować. Ja czekam, wy się nakręcajcie.
- Łoptymista
- Trener
Nie, no fajnie.
Ale nie zauważyłeś, że właśnie sam zacząłeś nakręcać? Napisałeś coś i wywołałeś zaniepokojnie/dałeś cynk, że coś się komplikuje/ źle się dzieje i umywasz ręce.
Pytanie, po co było pisać to wcześniejsze zdanie? Zapewne jestes blizej DS, albo blizej kogos kto jest blizej DS, a moze tylko blizej kogos, kto jest blizej kogos, kto jest tuz obok DS
i wiesz więcej, ale my tutaj nie liczac forumowych klubowych botow nie wiemy nic. Tez musimy czekac. Uwierz jednak, ze wpis o wielkiej szkodzie klubu brzmi wiecej niz niepokojaco i czekania raczej nie umila.
Ale nie zauważyłeś, że właśnie sam zacząłeś nakręcać? Napisałeś coś i wywołałeś zaniepokojnie/dałeś cynk, że coś się komplikuje/ źle się dzieje i umywasz ręce.
Pytanie, po co było pisać to wcześniejsze zdanie? Zapewne jestes blizej DS, albo blizej kogos kto jest blizej DS, a moze tylko blizej kogos, kto jest blizej kogos, kto jest tuz obok DS
Zadaniem prezesa jest także tworzenie odpowiedniej atmosfery wokół klubu, prowadzenie jakiejkolwiek polityki informacyjnej czy współpraca z mediami.Marsie, ja rozumiem, że się ludzie niepokoją. Ale drwienie na każdym kroku z faceta, który aktualnie bardzo ciężko pracuje nad tym, żeby zadowolić tysiące kibiców jest nie na miejscu.
Jaki gość ma problem w tym, żeby powiedzieć kilka słów do mediów czy zamieścić wywiad na klubowej stronie i powiedzieć o tym jak to ciężko pracuje, rozmawia z zawodnikami z wysokiej półki i planuje w przyszłym sezonie walczyć o najwyższe cele - informacji z tego nie byłoby żadnej, ale jestem pewien, że 3/4 forum byłoby zadowolonych. Od razu poszedłby jakiś pozytywny sygnał w świat.
Gość jest mistrzem świata w robieniu syfu wokół klubu i kompletnych nieudacznikiem jeśli chodzi o tworzenie pozytywnego klimatu.
Mars pisze:Harry jak i większość na forum podchodzi do sprawy jako typowy "KIBIC" i chyba oczywiste staje się wkur.. jak czyta się informacje że Cam obniża żądania aby jeżdzic na Łotwie , zna idealnie nasz tor i mamy się go teraz pozbyć ( dostał jakąś ofertę ???? jak juz to pewnie śmieszną )......, to jest niepokojące, że nasz Prezes na to pozwala i woli np " Lamparta" , od dawna wiemy że nie potrafi zakontraktować obcokrajowca - zawsze znajdzie jakiś argument mówiący na "NIE".
Zgadzam się jak najbardziej. Dodam tylko od siebie, że Cam jest w stanie obniżyć swoje żądania by tylko załapać się do 1 ligi i widać jak na dłoni, że Lublina ma dosyć. Co jak co ale numer z RF odbijać się będzie czkawką Sprawce jeszcze długo.
Ja uważam, że Cam nawet nie dostał konkretnej propozycji startów w Lublinie , dlatego szuka rozpaczliwie klubu.
Osoba pełniąca funkcje Prezesa powinna chociaż poinformować kibiców, na jakim etapie są rozmowy z zawodnikami i czy w ogóle zamierza zakontraktować jakiś zawodników za granicy. Ja odnoszę wrażenie że Sprawka prowadzi ten klub sam dla siebie, a kibiców ma w dup...co już dał nam odczuć, a ci na anty żużel chodzić nie będą.
Osoba pełniąca funkcje Prezesa powinna chociaż poinformować kibiców, na jakim etapie są rozmowy z zawodnikami i czy w ogóle zamierza zakontraktować jakiś zawodników za granicy. Ja odnoszę wrażenie że Sprawka prowadzi ten klub sam dla siebie, a kibiców ma w dup...co już dał nam odczuć, a ci na anty żużel chodzić nie będą.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

jerry78 pisze:Twoja jazda po Sprawce wygląda bardzo żenująco i dziwię się jeszcze, że nie masz wstydu potem podchodzić do prezesa z mikrofonem w roli dziennikarza.
Jak z prezesem nie robiliśmy wywiadów to poleciał ze skargą do naszego prezesa. Jak teraz robimy to też źle?
Oczywiście wiem, najlepsi są dziennikarze, którzy po tyłku tylko liżą. Tylko później język brązowy się robi. Trudne pytania to nakręcanie spirali nienawiści. Ale dziennikarz jest od zadawania trudnych pytań, bo inaczej przestaje być wiarygodnym. A milczenie prezesa? Zaiste robi on dokładnie odwrotnie. Jak trzeba milczeć ( np przy temacie cięcia zawodnikom wypłat) to trąbi na całą Polskę a jak trzeba informować cokolwiek to milczy jak zaklęty. O reszcie nie piszę bo już inni za mnie odpowiedzieli. Ale oni są anonimowi więc mogą po prezesie jechać do woli.