Nasi rywale w sezonie 2014
Re: Nasi rywale w sezonie 2014
Maxx puściłeś takiego bąka że aż tu czuję! Daj sobie na wstrzymanie 
Jest to możliwe 
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Ale o co chodzi? Wieść gminna niesie, że prezes bierze 7 tys zł miesięcznie. To tak koło stówy rocznie by sie zakręcił. A do tego jeszcze sporo dodatków, ale ponieważ to info niepotwierdzone to nie ma co ciągnąć
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Cholera, a gdzie wszyscy byli jak Ty rezygnowałeś, taka kasa była do wzięcia 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
harry pisze:Ale o co chodzi? Wieść gminna niesie, że prezes bierze 7 tys zł miesięcznie. To tak koło stówy rocznie by sie zakręcił. A do tego jeszcze sporo dodatków, ale ponieważ to info niepotwierdzone to nie ma co ciągnąć
Przyganiał kocioł garnkowi...
Oj meesha... Wsparcie na przykład z miasta było wówczas "kosmiczne" wręcz...
Bogdanka była na zawołanie i w ogóle...
MOTOR LUBLIN
Ale kto komu bronił zrobić to co Wojciechowski i Sprawka? Klub założyć, miasto nakłonić do płacenia więcej i ściągnięcia Bogdanki, i brać sobie te 7 tysia miesięcznie? Chętnych nie było, a skoro oni to zrobili to co to kogo obchodzi ile sobie pensji wypłaca prazes czy ile płaci pracownikom klubu. To jest ostatnia rzecz jaka powinna interesować przeciętnego kibica...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Pamiętasz ówczesnego prezydenta miasta? Oto odpowiedź na twoje sugestie...
MOTOR LUBLIN
harry pisze:Ale o co chodzi? Wieść gminna niesie, że prezes bierze 7 tys zł miesięcznie. To tak koło stówy rocznie by sie zakręcił. A do tego jeszcze sporo dodatków, ale ponieważ to info niepotwierdzone to nie ma co ciągnąć
A chodzi o to że nie bardzo mi się chce wierzyć że ''inne prezesy''mają dużo mniej.
spokojny pisze:harry pisze:Ale o co chodzi? Wieść gminna niesie, że prezes bierze 7 tys zł miesięcznie. To tak koło stówy rocznie by sie zakręcił. A do tego jeszcze sporo dodatków, ale ponieważ to info niepotwierdzone to nie ma co ciągnąć
Przyganiał kocioł garnkowi...
A mozesz rozwinąć tą intrygującą myśl?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
meesha pisze: To jest ostatnia rzecz jaka powinna interesować przeciętnego kibica...
Tu sie musze zgodzic. Piszę o tym tez w innym watku. To prywatna inicjatywa i nie powinno sie zagladac prezesom do portfela. Daje prace paru osobom plus sobie i to juz cos. O tym nikt nie wspomina
GIGI pisze:harry pisze:Ale o co chodzi? Wieść gminna niesie, że prezes bierze 7 tys zł miesięcznie. To tak koło stówy rocznie by sie zakręcił. A do tego jeszcze sporo dodatków, ale ponieważ to info niepotwierdzone to nie ma co ciągnąć
A chodzi o to że nie bardzo mi się chce wierzyć że ''inne prezesy''mają dużo mniej.
Ciekawe ile pensji brała pani prezes Marta? Ile brał prezes Leszek Kępa? Robert Dowhan? Ciekawi mnie też pensja Dworakowskiego.
go! pisze:meesha pisze: To jest ostatnia rzecz jaka powinna interesować przeciętnego kibica...
Tu sie musze zgodzic. Piszę o tym tez w innym watku. To prywatna inicjatywa i nie powinno sie zagladac prezesom do portfela. Daje prace paru osobom plus sobie i to juz cos. O tym nikt nie wspomina
Prywatna inicjatywa to jak sobie sami na siebie zarobią. Jak połowę budżetu ma dać miasto czyli my to już każdego Polaka ta sprawa zainteresuje.
harry pisze:Jak połowę budżetu ma dać miasto czyli my to już każdego Polaka ta sprawa zainteresuje.
A jak nie?
Może innych nie interesuje ale kilka osób na tym forum na pewno.
Napisalem w innym watku
Oczywiscie nie moze dzialac na szkode firmy, ale 7k brutto to nie majatek chyba.
Kod: Zaznacz cały
Prezes to dyletant i lebiega, ale jest szefem prywatnego stowarzyszenia i moze sobie zaplacic ile chce. Miasto, sponsorzy i kibice moga ewentualnie nie finansowac tej farsy, ale nie moze mu nikt zabronicOczywiscie nie moze dzialac na szkode firmy, ale 7k brutto to nie majatek chyba.
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2013, o 23:31 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale tu nie chodzi o to ILE bierze tylko o to żeby to było wiadomo jak kasa idzie z miasta. Ludzie chyba (?) chcą wiedzieć za ile robi się taką a nie inną robotę. Za pieniądze podatników czyli swoje, chyba maja prawo to wiedzieć?
Mogą ci ludzie naciskać na miasto, żeby nie płaciło tych pieniędzy klubowi. Ja tam na przykład nie wiem ile zarabia dyrektor Muzeum Lubelskiego albo MOPR-u i jakoś z tym żyję 
Od poczatku mowie, ze jestem przeciwny jakimkolwiek dotacjom z miasta. Wiec mnie te rozterki nie dotycza.
meesha pisze:Mogą ci ludzie naciskać na miasto, żeby nie płaciło tych pieniędzy klubowi. Ja tam na przykład nie wiem ile zarabia dyrektor Muzeum Lubelskiego albo MOPR-u i jakoś z tym żyję
Twoja sprawa czym się interesujesz czym nie. Jak Cię nie obchodzą zarobki naszego prezesa to nikt się chyba nie popłacze z tego powodu. Innych to obchodzi to i zabierają głos.
go! pisze:Napisalem w innym watkuKod: Zaznacz cały
Prezes to dyletant i lebiega, ale jest szefem prywatnego stowarzyszenia i moze sobie zaplacic ile chce. Miasto, sponsorzy i kibice moga ewentualnie nie finansowac tej farsy, ale nie moze mu nikt zabronic
Oczywiscie nie moze dzialac na szkode firmy, ale 7k brutto to nie majatek chyba.
Od razu widać, że dobrze zarabiający z Cudownej Wyspy się odezwał. 7k dla ciebie to pewnie na waciki żona wydaje ale w Lublinku taka forsa to działa na wyobraźnię. Tu sukcesem na pierwszym miejscu jest praca a jak powyżej 3k to już wygrana w totka.
Twoja sprawa czym się interesujesz czym nie. Jak Cię nie obchodzą zarobki naszego prezesa to nikt się chyba nie popłacze z tego powodu.
Życie jest za krótkie żeby nerwy sobie szarpać sprawami, na które i tak nie mamy wpływu. Dlatego nie mam telewizora, nie interesuję sie polityką, jak również zarobkami innych. Na kontraktowanie zawodników też wpływu nie mam więc się tym nie podniecam. I spokojniejszy jestem dzięki temu
Fakt, zazdroszczę. Ja tak nie mam, niestety.
Edycja jednak.
Jak tak sobie trochę pomyślałem nad Twoim postem to jednak doszedłem do wniosku, że nie jest on do końca pozytywny. Bo takich nieinteresujących to wszyscy uwielbiają. Przede wszystkim wszelkiej maści politycy i przeróżni prezesi i dyrektorzy właśnie miejskich spółek i firm. I każdy z nich takich ludzi nieinteresujących się życzą pewnie sobie pod choinkę i w życzeniach wigilijno-noworocznych. A gdyby wszyscy myśleli, że nic nie mogą zmienić to pewnie jeszcze pod zaborami byśmy byli albo w głębokim komunizmie jeszcze siedzieli. No takim biernym to nie można być. Trzeba chociaż próbować.
Edycja jednak.
Jak tak sobie trochę pomyślałem nad Twoim postem to jednak doszedłem do wniosku, że nie jest on do końca pozytywny. Bo takich nieinteresujących to wszyscy uwielbiają. Przede wszystkim wszelkiej maści politycy i przeróżni prezesi i dyrektorzy właśnie miejskich spółek i firm. I każdy z nich takich ludzi nieinteresujących się życzą pewnie sobie pod choinkę i w życzeniach wigilijno-noworocznych. A gdyby wszyscy myśleli, że nic nie mogą zmienić to pewnie jeszcze pod zaborami byśmy byli albo w głębokim komunizmie jeszcze siedzieli. No takim biernym to nie można być. Trzeba chociaż próbować.
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2013, o 00:12 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
harry pisze:Może innych nie interesuje ale kilka osób na tym forum na pewno.
Nie o to mi harry chodziło. Chodziło mi o tę połowę budżetu z miasta. Ale mniejsza o to.
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2013, o 08:28 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
meesha pisze:Twoja sprawa czym się interesujesz czym nie. Jak Cię nie obchodzą zarobki naszego prezesa to nikt się chyba nie popłacze z tego powodu.
Życie jest za krótkie żeby nerwy sobie szarpać sprawami, na które i tak nie mamy wpływu. Dlatego nie mam telewizora, nie interesuję sie polityką, jak również zarobkami innych. Na kontraktowanie zawodników też wpływu nie mam więc się tym nie podniecam. I spokojniejszy jestem dzięki temuPolecam.
jeśli jesteś taki spokojny , nie masz telewizora , nic ciebie ( celowo piszę z małej litery ) nie obchodzi więc odstaw kompa i nie w@..... innych