Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

#1376 Postautor: harry » 22 listopada 2013, o 10:50

niespokojny pisze:Co wy się z tego sądu uczepiliście? Klub można uznać za pierwszą instancję od której jest odwołanie do Trybunału PZMot. Sądy to ostateczność, a wcześniej i tak będą musieli zapłacić inaczej zostaną zawieszeni. Jesteś prawnikiem? Bo po twoich wpisach to nie sądzę.

Serio??? To teraz najpierw kara potem odwołanie? Dla mnie to absolutna nowość. Zawsze myślałem że jak wyrok się nieuprawomocni to nie ma mowy o karze. Jak jest odwołanie do instancji wyższej to wstrzymuje wykonanie kary. No ale w tym państwie wszystko jest możliwe. Dobrze że nie ma kary śmierci, bo ciekawe jak skazani w pierwszej instancji by się odwoływali ? :wink: :lol:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jerry78
Trener

#1377 Postautor: jerry78 » 22 listopada 2013, o 10:58

Ale ja naprawdę nie rozumiem po co ta cała dyskusja.
Harry i istred, opieracie się na domysłach, nie macie wgląd w umowy, które były zawierane z zawodnikami, więc cały czas teoretyzujecie. Fajnie, że znacie się na przepisach, ale to za mało.
Umowy były bardzo dokładnie analizowane przez kilku niezależnych prawników wynajętych przez klub i dopiero po tej analizie zapadła decyzja o nałożeniu kar.
A co z tego wyniknie to już problem zawodników i klubu.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1378 Postautor: niespokojny » 22 listopada 2013, o 11:05

harry pisze:
niespokojny pisze:Co wy się z tego sądu uczepiliście? Klub można uznać za pierwszą instancję od której jest odwołanie do Trybunału PZMot. Sądy to ostateczność, a wcześniej i tak będą musieli zapłacić inaczej zostaną zawieszeni. Jesteś prawnikiem? Bo po twoich wpisach to nie sądzę.

Serio??? To teraz najpierw kara potem odwołanie? Dla mnie to absolutna nowość. Zawsze myślałem że jak wyrok się nieuprawomocni to nie ma mowy o karze. Jak jest odwołanie do instancji wyższej to wstrzymuje wykonanie kary. No ale w tym państwie wszystko jest możliwe. Dobrze że nie ma kary śmierci, bo ciekawe jak skazani w pierwszej instancji by się odwoływali ? :wink: :lol:

Z tego co mi wiadomo to jeśli Trybunał podtrzyma decyzję to nie mają wyboru. Ile razy kluby musiały najpierw zapłacić a poźniej się odwoływały wyżej? Pierwszy z brzegu przykład do Leszno i Rzeszów. Z Krakowem też coś było i z Łodzią. Także panowie teoretycy, żeby nie powiedzieć gdybycze, wyluzujcie bo wam guma w majtach strzeli :lol: . Jakby nie było klub może sobie spać spokojnie, a straszenie prawnikami zatrzymajcie na 1 kwietnia :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1379 Postautor: niespokojny » 22 listopada 2013, o 11:43

Wiesz co... nie chce mi się :D . Mam ważniejsze rzeczy do roboty niż brnięcie z Tobą w polemikę 8) . Ale podam inny przykład bo pamiętam. Niejaki klub zwany Wybrzeżem Gdańsk nałożył kary na Bogdanowsa i Świderskiego za złe przygotowanie do sezonu. Bogdanows odpuścił, Świderski oddał sprawę do sądu. Wybrzeże potrąciło karę od zaległego wynagrodzenia Świderskiego. Licencję otrzymało, ale założyło subkonto z ew. kwotą do oddania zawodnikowi - chociaż w obliczu ich sytuacji finansowej to nie wiem jak to teraz wygląda. Inny przykład Krosno - albo Smoliński zapłaci 100 tys albo zostanie zawieszony. Niedawno jacyś zawodnicy też płacili, ale nie chce mi się szukać i nie czuję potrzeby wyprowadzania cie z błędu :)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#1380 Postautor: losiu » 22 listopada 2013, o 21:06

Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#1381 Postautor: Złoty » 22 listopada 2013, o 23:40

każdy orze jak może 8)

Awatar użytkownika
Loljan

#1382 Postautor: Loljan » 23 listopada 2013, o 12:00

niespokojny pisze:W Niedawno jacyś zawodnicy też płacili, ale nie chce mi się szukać i nie czuję potrzeby wyprowadzania cie z błędu :)

Miedziński i Sullivan
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec