Skład na sezon 2014
Re: Skład na sezon 2014
meesha pisze:Przejezdzalem przed chwila kolo stadionu i nie stal bus zadnego zawodnika. Tragedia!
Oni przyjeżdżają MPKami - incognito. Tak bardzo wstydzą się negocjować z klubem o tak nędznej opinii.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
Nie wierzę w to ,że Sprawka nie negocjuje albo ,że nie kończy już niektórych negocjacji. Zarzutem natomiast może wobec niego być to ,że na swój sposób unika kontaktu z mediami. Karze kibicom słuchać o kolejnych transferach w innych klubach a sam nawet nie odezwie się do kibiców z Lbn i nie powie: nie martwcie się będzie O.K cały czas pracujemy o wynikach poinformujemy wstępnie tego a tego dnia. Ruda Marta na początku powiedziała ,że skład poda w grudniu i jest tam trochę spokojniej. A u nas nic tylko: http://www.youtube.com/watch?v=93lqnjRDj_c
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
DrPaiHiWo pisze:Nie wierzę w to ,że Sprawka nie negocjuje albo ,że nie kończy już niektórych negocjacji. Zarzutem natomiast może wobec niego być to ,że na swój sposób unika kontaktu z mediami. Karze kibicom słuchać o kolejnych transferach w innych klubach a sam nawet nie odezwie się do kibiców z Lbn i nie powie: nie martwcie się będzie O.K cały czas pracujemy o wynikach poinformujemy wstępnie tego a tego dnia. Ruda Marta na początku powiedziała ,że skład poda w grudniu i jest tam trochę spokojniej. A u nas nic tylko: http://www.youtube.com/watch?v=93lqnjRDj_c
a może zamiast doszukiwać się tu drugiego dna to najzwyczajniej Sprawka może nie ma się czym pochwalić i stąd ta Turnałka.
Spokojnie, pożyjemy, zobaczymy. Ja tam zwolennikiem Sprawki nie jestem, ale też nie ma co jechać za byle co po nim. Zobaczymy skład bedziemy dyskutować.
A ja wierzę w jego zdolności finansow-negocjacyjne i myślę że czymś nas jeszcze pozytywnym zaskoczy.
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"
Blinki pisze:A ja wierzę w jego zdolności finansow-negocjacyjne i myślę że czymś nas jeszcze pozytywnym zaskoczy.
Jezuuuu wymiotować mi się chce jak czytam takie rzeczy ! Jakie zdolności ? Facet zaprezentował przed sezonem swoje zdolności gdy mówi że nie podpisuje kontraktów wirtuallnych tylko realne, a jak się skończyło wiem wszyscy ! To on oszukał wszystkich i jeszcze ich karze za to ! SZOK !
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah
"
człowieku kto tu kogo oszukał.
Po pierwsze nie znamy kontraktów zawodników, nie wiemy jak były z konstruowane
Po drugie ktoś, coś, kiedyś.... itd. powiedział, napisał, na tym czy innym forum
Po trzecie może i nie jest to popularne ale obniżki wynagrodzenia zdarzają się wszędzie.
Po czwarte jak dotąd DS wygrywał (czyt. Kontraktował taki skład który emocji raczej nam dostarczał, no może po za RF)
Po piąte NIE LUBIĘ TEGO CZŁOWIEKA (czyt. DS)
Po pierwsze nie znamy kontraktów zawodników, nie wiemy jak były z konstruowane
Po drugie ktoś, coś, kiedyś.... itd. powiedział, napisał, na tym czy innym forum
Po trzecie może i nie jest to popularne ale obniżki wynagrodzenia zdarzają się wszędzie.
Po czwarte jak dotąd DS wygrywał (czyt. Kontraktował taki skład który emocji raczej nam dostarczał, no może po za RF)
Po piąte NIE LUBIĘ TEGO CZŁOWIEKA (czyt. DS)
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"
Dobra to mało ważne, niech ktoś lepiej powie co z Oskarem?
Dla ułatwienia to zebrałem w inną formę
1. Antonio Lindbaeck, skreślony Łódź
2. Peter Ljung, prawdopodobnie Gdańsk
3 .Ales Dryml,
4. Robert Miśkowiak,
5. Robert Kościecha,
6. Jurica Pavlic,
7. Rafał Okoniewski, prawdopodobnie Grudziądz
8. Maciej Kuciapa, prawdopodobnie Rzeszów
9. Fredrik Lindgren,prawdopodobnie Gdańsk
10.Scott Nicholls,
11.Paweł Miesiąc, nie nasz ci on
12.Cameron Woodward, prawdopodobnie Rzeszów
13. Mateusz Szczepaniak,
14. Michał Szczepaniak, prawdopodobnie Rzeszów
15. Sebastian Ułamek, prawdopodobnie Gdańsk
16. Ilja Czałow,
17. Mads Korneliussen,
18. Leon Madsen, skreślony Gdańsk
19. Bjarne Pedersen,prawdopodobnie Gdańsk
20. Hans Andersen,
21. Piotr Świderski, prawdopodobnie Gorzów
22. Davey Watt,
23. Jonas Davidsson,
24. Dawid Lampart,
25. Kamil Brzozowski,
26. Dennis Andersson,
27. Damian Adamczak
28. Renat Gafurov, prawdopodobnie Gdańsk
29. Artur Mroczka, prawdopodobnie Gdańsk
30. Keni Larsen, prawdopodobnie Rzeszów
31. Rory Schlein, skreślony Dauga
32. Tomek Chrzanowski
33. Mariusz Puszakowski, skreślony Łódź
34. Zorro
35. David Ruud skreślony Ostrów
36. Jakub Jamróg prawdopodobnie Łódź
37. Peter Karlsson
38. Martin Smoliński
39. Craig Cook
40. Karol Baran nie nasz ci on
41. Nicolai Klindt
Jeżeli plotki się potwierdzą to zaczyna się robić ciasno. Jeszcze oczywiście można byłoby cos sensownego stworzyć np Miśkowiak ( dopiero w sobotę zadecyduje gdzie będzie jeździł),Dryml, Nichols, H.Andersen, Schlain, Lampart, Watt. Czekamy na nich.Ale jeszcze sporo dziur w składzie Rzeszy, braki w Rybolu a Bydza i Gniezno kompletnie bez składu. Jak oni wejdą do gry to faktycznie może być już pozamiatane.
1. Antonio Lindbaeck, skreślony Łódź
2. Peter Ljung, prawdopodobnie Gdańsk
3 .Ales Dryml,
4. Robert Miśkowiak,
5. Robert Kościecha,
6. Jurica Pavlic,
7. Rafał Okoniewski, prawdopodobnie Grudziądz
8. Maciej Kuciapa, prawdopodobnie Rzeszów
9. Fredrik Lindgren,prawdopodobnie Gdańsk
10.Scott Nicholls,
11.Paweł Miesiąc, nie nasz ci on
12.Cameron Woodward, prawdopodobnie Rzeszów
13. Mateusz Szczepaniak,
14. Michał Szczepaniak, prawdopodobnie Rzeszów
15. Sebastian Ułamek, prawdopodobnie Gdańsk
16. Ilja Czałow,
17. Mads Korneliussen,
18. Leon Madsen, skreślony Gdańsk
19. Bjarne Pedersen,prawdopodobnie Gdańsk
20. Hans Andersen,
21. Piotr Świderski, prawdopodobnie Gorzów
22. Davey Watt,
23. Jonas Davidsson,
24. Dawid Lampart,
25. Kamil Brzozowski,
26. Dennis Andersson,
27. Damian Adamczak
28. Renat Gafurov, prawdopodobnie Gdańsk
29. Artur Mroczka, prawdopodobnie Gdańsk
30. Keni Larsen, prawdopodobnie Rzeszów
31. Rory Schlein, skreślony Dauga
32. Tomek Chrzanowski
33. Mariusz Puszakowski, skreślony Łódź
34. Zorro
35. David Ruud skreślony Ostrów
36. Jakub Jamróg prawdopodobnie Łódź
37. Peter Karlsson
38. Martin Smoliński
39. Craig Cook
40. Karol Baran nie nasz ci on
41. Nicolai Klindt
Jeżeli plotki się potwierdzą to zaczyna się robić ciasno. Jeszcze oczywiście można byłoby cos sensownego stworzyć np Miśkowiak ( dopiero w sobotę zadecyduje gdzie będzie jeździł),Dryml, Nichols, H.Andersen, Schlain, Lampart, Watt. Czekamy na nich.Ale jeszcze sporo dziur w składzie Rzeszy, braki w Rybolu a Bydza i Gniezno kompletnie bez składu. Jak oni wejdą do gry to faktycznie może być już pozamiatane.
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2013, o 14:22 przez harry, łącznie zmieniany 4 razy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Zwróciłbym uwagę na Juricę Pavlica. Jeżeli mają być komisarze i mamy jeździć na betonie to on powinien się nadziać. Dobry startowiec lubiący beton. Eliga dla niego trochę za dużo ale w I lidze mógłby robić wynik lepszy niż Kuciapa. A facet miał kiepski sezon to będzie chciał się odbudować. A jak wiadomo u nas to wychodzi najlepiej.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:Jeszcze oczywiście można byłoby cos sensownego stworzyć np Miśkowiak ( dopiero w sobotę zadecyduje gdzie będzie jeździł)
No jak to? Przecież dopiero co 2 osoby próbowały nas tu wszystkich przekonać, że Misiek już podpisał
Bydgoszcz na pewno coś tam skleci bo mają na zawodników przeznaczyć 2,0 - 2,5mln
http://www.espeedway.pl/news,budzet_byd ... 08,12.html
I jeszcze info, ile tacy zawodnicy jak Walasek i Okoniewski żądają kasy
Podobno Walasek chce 500 tys. zł za podpis i 5000 zł za punkt. Marzy mu się również indywidualny sponsor. Swoje oczekiwania ma także Rafał Okoniewski. Z naszych informacji wynika, że jego oferta, to 400 tys. zł za podpis i od 4 do 5 tys. zł za punkt. Zarówno Walasek, jak i Okoniewski są na celowniku Wybrzeża.
To mniej niż myślałem - Walasek, a dużo więcej niż przyzwoitość - Okoniewski. Za tą cenę to on klubu nie znajdzie. THJ z tego co dało się słyszeć w Gdańsku wziął za sezon 2013 jedną banieczkę.
Jeszcze jest jeden dobry zawodnik na I ligę. Krzysztof Jabłoński.
Zielona Góra ma 6 seniorów:
Jarosław Hampel
Piotr Protasiewicz
Andreas Jonsson
Patryk Dudek
Aleksander Loktajew
Mikkel B. Jensen
a Jabłoński jeszcze nie przedłużył kontraktu i być może nie będzie zainteresowany być tym siódmym.
Zielona Góra ma 6 seniorów:
Jarosław Hampel
Piotr Protasiewicz
Andreas Jonsson
Patryk Dudek
Aleksander Loktajew
Mikkel B. Jensen
a Jabłoński jeszcze nie przedłużył kontraktu i być może nie będzie zainteresowany być tym siódmym.
harry pisze:Zwróciłbym uwagę na Juricę Pavlica. Jeżeli mają być komisarze i mamy jeździć na betonie to on powinien się nadziać. Dobry startowiec lubiący beton
damn, harry, ty na serio?
harry pisze:Zwróciłbym uwagę na Juricę Pavlica. Jeżeli mają być komisarze i mamy jeździć na betonie to on powinien się nadziać. Dobry startowiec lubiący beton. Eliga dla niego trochę za dużo ale w I lidze mógłby robić wynik lepszy niż Kuciapa. A facet miał kiepski sezon to będzie chciał się odbudować. A jak wiadomo u nas to wychodzi najlepiej.
Z Pavlicem jesteśmy już po rozmowach. Wiem o tym za pośrednictwem ekipy Jurica.
Po rozmowach to znaczy były rozmowy i bez efektów?
harry pisze:Po rozmowach to znaczy były rozmowy i bez efektów?
Wręcz przeciwnie podobno, ale nie chcieli nic więcej puścić pary z gęby, tylko tyle że sam Jurica bardzo był zadowolony z rozmów. Jeszcze jeden klub mocno o niego walczy i ma dylemat co zrobić. Więcej nie mówili bo im zabroniono.
Taaa, LublinM, pisz dalej co wiesz. Tylko zdawaj sobie sprawę z tego, że pewnymi wpisami możesz zaszkodzić klubowi w negocjacjach.
Też mógłbym wypisać kilka nazwisk, które są na 99% w Lublinie, ale w ten sposób można tylko wszystko spierdaczyć.
Też mógłbym wypisać kilka nazwisk, które są na 99% w Lublinie, ale w ten sposób można tylko wszystko spierdaczyć.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2013, o 21:32 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
pieprzyć przez "rz" 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
jerry78 pisze:Taaa, LublinM, pisz dalej co wiesz. Tylko zdawaj sobie sprawę z tego, że pewnymi wpisami możesz zaszkodzić klubowi w negocjacjach.
Też mógłbym wypisać kilka nazwisk, które są na 99% w Lublinie, ale w ten sposób można tylko wszystko spiepszyć.
Nie martw się nic złego się nie wydarzy z tego powodu w tym przypadku. Albo będzie ok albo nie. O Miśkowiaku wiadomo z kim rozmawia i niczego to nie zmieni. Może będzie u nas a może w Rzeszowie albo w Grudziądzu. Sam zawodnik o tym mówił i on zadecyduje i tylko on. Czasami zawodnik wybiera klub nie tylko ze względu na kontrakt finansowy albo patrzy też na inne kwestie. Takie życie.
- niespokojny
- Trener
A Lampart już podpisał czy dalej wybiera?
.
Tak bardziej poważnie to ja podejrzewam że konkurencja wie z kim kto negocjuje. Na pewno ci co podjęli z danym zawodnikiem negocjacje.
Tak bardziej poważnie to ja podejrzewam że konkurencja wie z kim kto negocjuje. Na pewno ci co podjęli z danym zawodnikiem negocjacje.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Co do Jelenia i reszty buntowników użyję dwóch przysłów:
"Pokorne ciele dwie matki ssie"
"Nie kąsaj ręki , która cię karmi "
"Pokorne ciele dwie matki ssie"
"Nie kąsaj ręki , która cię karmi "