#893 Postautor: harry » 21 listopada 2013, o 10:21
No i juz wiadomo dlaczego Daniel nie dostał propozycji.
No i wydaje mi się błąd prezesa przy karach. Ukarany Daniel ma więcej niż pozostali. Tym samym ułatwił drogę obrońcom Daniela, bo z automatu odrzucą ten zarzut a prezes bedzie się musiał mocno tłumaczyć i udowadniać dlaczego taki podział kar a nie inny. I tu nie wystarczy że mu się coś wydaje, tylko konkretne, twarde dowody.
Pomijam juz fakt chyba kolejnego przejęzyczenia, że prezes jest pracodawcą żużlowców. Nie jest pracodawcą tylko partnerem biznesowym a już hasło o tym że on nie pozwoli sobie na konferencję to związki zawodowe powinny chyba jakiś protest wystosować. Nawet jeżeli są takie zapisy w kontraktach to chyba są sprzeczne z ustawami, które mówią o wolności zgromadzeń (?) lub coś podobnego. A jak wiadomo zapis w umowie jako niższy rangą nie może być w sprzeczności z ustawą lub konstytucją. Do tego jeżeli domaga się od żuzlowców pieniedzy bo jest rozliczany z bylejakości konferencji to chyba będzie przed sądem musiał udowodnić ile konkretnie stracił na zorganizowaniu takiej a nie innej konferencji.
No i jeszcze jeden szczegół. Prezes sam był na tej konferencji co widziało kilkadziesiąt osób. Czy przed tą konferencją powiedział zawodnikom publicznie że jest ona nielegalna? Bo to że wysłał im coś mailem na ten temat, po otrzymaniu zaproszenia to nie wierzę. Jeżeli był i nie zgłaszał sprzeciwów to tak naprawdę tę konferencje uprawomocnił. A teraz próbuje odwracać kota ogonem. Z doświadczenia wiem, że takie zachowanie i kombinacje sądom się bardzo nie podobają.
Jednym słowem, tak jak pisałem wcześniej prezes da zarobić mecenasom, sądom i wystawi się na publiczne pranie brudów bo nie sądzę że dziennikarze nie skorzystają z takiej okazji jaką będą rozprawy. W takiej sytuacji gadanie o wizerunku klubu jest chyba trochę śmieszne. Rozumiem że Gniezno które jest bankrutem chwyta się takich kompromitujących okazji ale my chyba bankrutami jeszcze nie jesteśmy.
No i teraz nasz skład musi być naprawdę dużo lepszy od ostatniego bo kibice już tego nie zrozumią i nie przełkną. Ciężki okres dla prezesa, oj ciężki.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski