Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
GIGI
Trener

Re: Skład na sezon 2014

#626 Postautor: GIGI » 15 listopada 2013, o 13:45

Hmm to może z tej strony: Jakby Sprawka nie był pewien zakontraktowania ''armaty'' na sezon 2014 to za cholere nie puściłby Jelenia do Grudziądza.

Awatar użytkownika
Loljan

#627 Postautor: Loljan » 15 listopada 2013, o 13:47

Nie wiem co z licencją, nie pytałem. Ode mnie telefony DS odbiera, raz się zdarzyło że nie odebrał ale oddzwonił. Ale w sumie to ze 3 razy gadaliśmy przez telefon więc nie jest to miarodajne:) jak nie macie konta na syfach to w sumie mała strata nie ma co się martwić z tego powodu. Jak nie odbiera od zawodników to niedobrze. Jak znam życie to taki problem ma większośc księgowych dzwoniących do dłużników:))))
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

Zaratustra
Kadrowicz

#628 Postautor: Zaratustra » 15 listopada 2013, o 14:01

GIGI pisze:Hmm to może z tej strony: Jakby Sprawka nie był pewien zakontraktowania ''armaty'' na sezon 2014 to za cholere nie puściłby Jelenia do Grudziądza.

Może i tak, tyle tylko, że jest jedno "ale". Wymiana Jelenia na - na przykład - Miśkowiaka niczego nie załatwia. Skład równy (lub prawie równy)potencjałem do zeszłorocznego nie zapewni Sprawce spełnienia planu minimum, czyli wejścia do "4", a i o utrzymanie nie będzie łatwo. Co innego, gdyby Sprawka szykował nam dwie - no nazwijmy to - armaty, wtedy rozumiałbym "nie zabijanie" się o Jelenia. Dwójka Miśkowiak, B.Pedersen i - pomimo mojej sympatii do Jelenia - starał się będę "nie pamiętać" o utracie Daniela. Myślę, że duże grono kibiców podobnie..

Do tej dwójki jeden z trójki Baran, Woodward, Miesiąc (chociaż najbardziej chciałbym Kuciapę) + dwójka nowych "średniaków" + kumaty junior i możemy jechać o czwórkę. Tak to widzę oczyma wyobraźni :D

PS. Jest trochę poinformowanego "ludzia" na forum, więc jeśli zdarzyłoby się jakimś cudem zakontraktowanie takowych armat, to ja poproszę jeszcze info z kim (jakim klubem) Sprawka wygrał w starciu o te armaty ;)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#629 Postautor: grzesieck » 15 listopada 2013, o 14:24

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/39772 ... lem-nawet-

czyzby Dariusz zapomnial oferty przedstawic Jeleniowi? ktos tu klamie, pytanie kto :D
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
istred
Trener

#630 Postautor: istred » 15 listopada 2013, o 14:29

Dwójka Miśkowiak, B.Pedersen i - pomimo mojej sympatii do Jelenia - starał się będę "nie pamiętać" o utracie Daniela. Myślę, że duże grono kibiców podobnie..
Do tej dwójki jeden z trójki Baran, Woodward, Miesiąc (chociaż najbardziej chciałbym Kuciapę)
Jeżeli Kuciapa to OK. Jeżeli ktoś z pozostałych to generalnie nie jest to jednoznacznie z silniejszym składem.

W zeszłym sezonie Kuciapa i Jeleniewski mieli bardzo dobre wyniki. Dwójka Miśkowiak i Pedersen mogłaby to wyrównać, ale poprawienie nie jest oczywiste. Dopiero do tej dwójki musiałaby być trzecia podobna "armata" - wtedy moglibyśmy realnie mówić o wzmocnieniu ubiegłorocznego składu.
Warto też pamiętać, że nie zapowiada się, żebyśmy mieli juniora punktującego choćby na takim poziomie jak Łukaszewski.

Awatar użytkownika
Ramzes

#631 Postautor: Ramzes » 15 listopada 2013, o 14:42

Moim zdaniem Daniel mówi prawdę. Od dawna po mieście krążyły pogłoski o tym, ze prezes nie jest zainteresowany usługami daniela. Słowo klucz: runda finałowa
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2013, o 14:49 przez Ramzes, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#632 Postautor: istred » 15 listopada 2013, o 14:48

Ja pisałem, że raczej nie było chęci porozumienia między obu panami. Tzn. bardziej obrazowo:
Dariusz Sprawka mówi: kochany Danielku, chcemy bardzo żebyś jeździł u nas w klubie, oferujemy ci 10tyś za podpis i 500zł za punkt. Daniel Jeleniewski mówi, kochany prezesie, bardzo chce jeździć w Lublinie, ale za 300tyś za podpis i 4 tyś za punkt. I każdy stoi ostro na swoim. Rozumiesz? :)
Czyli, że ktoś kłamie. :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#633 Postautor: Łoptymista » 15 listopada 2013, o 15:03

grzesieck pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/397720/daniel-jeleniewski-dla-sportowefaktypl-odszedlem-dla-pieniedzy-nie-mialem-nawet-

czyzby Dariusz zapomnial oferty przedstawic Jeleniowi? ktos tu klamie, pytanie kto :D

Ciekawe.
Szczegolnie te słowa
Zarzuca mi się na forach, że zmieniłem klub dla pieniędzy. Nawet nie miałem na "stole" dwóch ofert

niektóre mądrołki z forum powinny wziąć sobie do serca.

Szkoda Daniela, oby za kilka tygodni nie okazało się też, że szkoda i nas - kibiców.
Wychodzi na to, ze KMZ ma strategie pt pozbywac sie najlepszych. W tamtym roku Misiek i Dawid. W tym Jelen i pewno caly rzeszowski sklad.

jerry78
Trener

#634 Postautor: jerry78 » 15 listopada 2013, o 15:12

grzesieck pisze:ktos tu klamie, pytanie kto :D

istred pisze:Czyli, że ktoś kłamie. :)

Nie widziałem, żeby ktoś tutaj na forum pisał, że Jeleń dostał pisemną propozycję..., której brak de facto klubowi zarzuca.
Zresztą znając życie to zaraz prezes wyskoczy z zupełnie innymi faktami i najprawdziwszej prawdy nikt się nie dowie.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#635 Postautor: Łoptymista » 15 listopada 2013, o 15:21

Heh, ale to jak klub moze chciec sie dogadac z zawodnikiem skoro nawet nie przedstawia mu swojej oferty?
W tamtym roku w identyczny sposob DS potraktowal Miska. Nie przedsatwil nawet facetowi swoich warunkow. Oczywiscie w mediach powiedzial, ze przekazal, ale jak RM zaprotestowal to DS podkulil ogon i przyznal, ze jednak nie skladal zadnej propozycji.

Zobaczymy co prezes zrobi. Zwykle w ciagu 24 godz komentuje rozne fakty. Choc ja bym wolal, aby DS zastosowal tzw ucieczke doprzodu i pochwalil sie, najlepiej jeszcze dzisiaj:
licencja
kontraktami zawodnikiami, ktorzy nadadza sie do walki w nowej, trudniejszej pierwszej lidze.

Zaratustra
Kadrowicz

#636 Postautor: Zaratustra » 15 listopada 2013, o 15:49

istred pisze:
Dwójka Miśkowiak, B.Pedersen i - pomimo mojej sympatii do Jelenia - starał się będę "nie pamiętać" o utracie Daniela. Myślę, że duże grono kibiców podobnie..
Do tej dwójki jeden z trójki Baran, Woodward, Miesiąc (chociaż najbardziej chciałbym Kuciapę)
Jeżeli Kuciapa to OK. Jeżeli ktoś z pozostałych to generalnie nie jest to jednoznacznie z silniejszym składem.

W zeszłym sezonie Kuciapa i Jeleniewski mieli bardzo dobre wyniki. Dwójka Miśkowiak i Pedersen mogłaby to wyrównać, ale poprawienie nie jest oczywiste. Dopiero do tej dwójki musiałaby być trzecia podobna "armata" - wtedy moglibyśmy realnie mówić o wzmocnieniu ubiegłorocznego składu.
Warto też pamiętać, że nie zapowiada się, żebyśmy mieli juniora punktującego choćby na takim poziomie jak Łukaszewski.

No zgadza się. Tak, jak pisałem kilka stron wcześniej, trójkę typu Ułamek, Miśkowiak, B.Pedersen biorę w ciemno i "klaskam" w stronę prezesu. Tyle, że do tego potrzebny jest :

a) dużo większy budżet,

b) ktoś u steru, kto nie boi się podjąć ryzyka kontraktując nie tanich żużlowców

c) dobry negocjator/strateg itp. itd. bo - nie ukrywajmy - żeby zakontraktować całą tego typu trójkę, to oprócz pieniędzy trzeba mieć w sobie "ten kiepełek" i wygrać tasowania z innymi klubami. Nie wiem, czy nasz obecny prezes takim strategiem może zostać, ale to, że do tej pory nie pokazał się z takiej strony, jest dla mnie oczywiste.

b) a po czwarte Istred zaraz ktoś tu na forum każe nam zejść na ziemię 8) :D

d) a po piąte z taką trójką i ewentualnym trafieniem ze średniakami, można walczyć o wygranie tej ligi, co z kolei wiąże się z tym...i z tym...i z tym... ;)

Podsumowując, wiem co być powinno, by skład ocenić jako mocniejszy, a z drugiej strony - póki co - nie podejrzewałbym o coś takiego naszego "wodza" ;)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#637 Postautor: istred » 15 listopada 2013, o 15:59

Tak, jak pisałem kilka stron wcześniej, trójkę typu Ułamek, Miśkowiak, B.Pedersen biorę w ciemno i "klaskam" w stronę prezesu.
Wtedy to nawet ja się do klaskania przyłączę :)
a po czwarte Istred zaraz ktoś tu na forum każe nam zejść na ziemię 8) :D
Ale zaraz. Przecież odpuściliśmy Jeleniewskiego, bo prezes ma zakontraktować superzajebistyskład, więc o takim składzie piszesz :)

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#638 Postautor: kleczes_GKM » 15 listopada 2013, o 16:23

Co do renegocjacji kontraktów w Grudziądzu, to ta miała miejsce kiedy GKM nie awansował do pierwszej czwórki i co za tym idzie nie zrealizował zakładanego celu. U nas zawodnicy zarabiali mniej za karę(choć i tak ta obniżka była kontrowersyjna, delikatnie rzecz ujmując), u Was obniżkę dostali "w nagrodę" za zrealizowanie celu, więc to porównanie Jerry78 jest wg mnie bezzasadne. Pisałem już o tym, przed meczem Motor - GKM w rundzie finałowej.

Co do Jelenia, to kojarzył mi się z dobrymi występami na Hallera, ale jak się okazuje te miały miejsce już kilka lat temu :D

Jak uda się Wam z Ułamkiem, to będzie bardzo dobra zmiana. No i jego osoba powinna przyciągnąć innych dobrych grajków.

Pzdr

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#639 Postautor: Mars » 15 listopada 2013, o 16:37

Czy to takie trudne do zrozumienia Prezes nie chce nikogo z sezonu 2013. Będzie budowana nowa drużyna.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Mad
Senior

#640 Postautor: Mad » 15 listopada 2013, o 16:41

Mars pisze:Czy to takie trudne do zrozumienia Prezes nie chce nikogo z sezonu 2013. Będzie budowana nowa drużyna.

W tym roku to już trzecia!

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#641 Postautor: mustafa » 15 listopada 2013, o 16:54

Zaratustra pisze:b) a po czwarte Istred zaraz ktoś tu na forum każe nam zejść na ziemię 8) :D

"zejścia na ziemię" to szukaj na forum kibiców Gniezna i Bydgoszczy, tutaj sami eksperci i marzyciele ;)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#642 Postautor: $korzen$ » 15 listopada 2013, o 17:02

I ja ten pomysl w zasadzie popieram. Kuciapa od momentu spadku Jozefow byl przekreslony i trzeba byc durniem zeby wierzyc, ze u nas zostanie. Jelenia powiedzmy, ze chcialem - ale jego odejscie mnie poki co wogole nie martwi. Baran - jak sami widzieliscie - w I lidze pewnego baaaardzo przecietnego pulapu nie przeskoczy i generalnie juz mi sie przejadl, zrobil wiele dobrego, ale ja chetnie od niego odpoczne. Cos sie konczy - cos sie zaczyna. Woodward, mimo, ze darze go ogromna sympatia i zanim z nim podpisalismy bylem chyba jedyny ktory go proponowal tez bedzie mocno ryzykowny w przyszlym sezonie. To jest bardzo dobry zawodnik, ale zeby wypalil w przyszlym roku trzeba by mu wybic z glowy dlugie tory i miec na kazdym przedmeczowym treningu bo widac wyraznie, ze bez treningu na betonie sie gubi. No a ze to prawie nierealne to mamy problem. Nie sadzilem, ze to kiedykolwiek powiem, ale z obecnego skladu z czystym sumieniem zostawil bym tylko.... Miesiaca! 8) W poprzednim sezonie zrobil baaaardzo duzy progres formy i gdyby nie te legendarne starty juz dzisiaj bila by sie o niego cala I liga... w kazdym badz razie ja bym Miesiaca nie odpuszczal. Reszta tak jak wyzej.

henek1234
Szkółkowicz

#643 Postautor: henek1234 » 15 listopada 2013, o 19:01

istred pisze:
Tak, jak pisałem kilka stron wcześniej, trójkę typu Ułamek, Miśkowiak, B.Pedersen biorę w ciemno i "klaskam" w stronę prezesu.
Wtedy to nawet ja się do klaskania przyłączę :)
a po czwarte Istred zaraz ktoś tu na forum każe nam zejść na ziemię 8) :D
Ale zaraz. Przecież odpuściliśmy Jeleniewskiego, bo prezes ma zakontraktować superzajebistyskład, więc o takim składzie piszesz :)

:lol: :lol: :lol: :lol:
to i ja się przyłączę do tego klaskania :lol: :lol: :lol:
ale wiemy wszyscy że to nie realne :lol: Ułamek ha ha ha, Misiek :lol: B Pedersen :lol: :lol: jak dsa nie stać na Łełka :(
to o czym tu mowa :D

Awatar użytkownika
Paweł

#644 Postautor: Paweł » 15 listopada 2013, o 19:41

Jak nas nie stać na Miesiąca to i Rempała i Piszcz też powinni być niezłym wyzwaniem finansowym.
Na nieszczęście na forum teraz coraz więcej ludzi, którzy są takimi ludzkimi "Piszczami". Tak jak on w żużlu nic nie znaczy, tak niektórzy tu na forum. Pieprzysz Henek trzy po trzy jak pokaleczony, napieprzasz buziek jakbyś chodził do podstawówki, a pożytku tu z Ciebie żadnego. Proszę Cię o jedno, udowodnij mi, że mylę się, że potrafisz napisać coś co będzie miało ręce i nogi, sens, cokolwiek.

max3
Zawodowiec

#645 Postautor: max3 » 15 listopada 2013, o 20:19

Nermark w Grudziądzu a nasz pseudo prezes i cała jego swita nie sa wstanie zatrzymać nawet Jeleniewskiego ,mogę sie założyć ,ze zatrudni Lamparta zostawi Miesiąca i zakontaktuje Sucheckiego lub Puszakowskiego...i na lidera Miskowiaka .Mam nadzieje ,ze sie mylę .

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#646 Postautor: Mars » 15 listopada 2013, o 20:26

coś ty z tym Jeleniewskim nikt go nie chciał w klubie , a co dopiero rozmawiać ;)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

henek1234
Szkółkowicz

#647 Postautor: henek1234 » 15 listopada 2013, o 20:32

Paweł pisze:Jak nas nie stać na Miesiąca to i Rempała i Piszcz też powinni być niezłym wyzwaniem finansowym.
Na nieszczęście na forum teraz coraz więcej ludzi, którzy są takimi ludzkimi "Piszczami". Tak jak on w żużlu nic nie znaczy, tak niektórzy tu na forum. Pieprzysz Henek trzy po trzy jak pokaleczony, napieprzasz buziek jakbyś chodził do podstawówki, a pożytku tu z Ciebie żadnego. Proszę Cię o jedno, udowodnij mi, że mylę się, że potrafisz napisać coś co będzie miało ręce i nogi, sens, cokolwiek.

o jakie ręce i nogi chodzi Tobie , przecież co jeden wielki cyrk i robienie w wała kibiców, na każdym kroku kłamstwa człowieka tylko zwanego prezesem przez przypadek . Jeśli w składzie budowanym hmmm budowanym :) znajdą się tacy zawodnicy jak wymieniani Ułamek, Misiek, Cam , Miesiąc, B. Pedersen czy to P Kildemand nawet pomijając juniorów przestanę cokolwiek pisać na tym forum i czerwony dywan będę wykładał dsowi przed bramą stadionu .

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#648 Postautor: Maxx » 15 listopada 2013, o 21:50

Póki co, na dzień dzisiejszy nie znajduję ani jednego powodu, żeby bronić Sprawki. Właśnie pozbawil kibiców jedynego wychowanka lubelskiego klubu, który na dodatek prezentował przyzwoity poziom. Kicha i tyle.
Zupełnie nie rozumiem argumentów ludzi piszących na tym forum o jakichś wygórowanych żądaniach finansowych Daniela. Nie bylo takowych.
Na dzisiaj wygląda to tak: Mamy Kudriaszowa, Sprawka pozbył się Jelenia. Bilans zajebisty...

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#649 Postautor: Hans » 15 listopada 2013, o 21:57

Ale jaki efekt finansowy jaki zajebisty!

Dario i tak wywalisz grube tauzeny jak będziesz pod sciana a sredniaki to nie Pederseny ze zejdą 700 tysięcy ze stawek po tygodniu.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#650 Postautor: Maxx » 15 listopada 2013, o 22:01

Dario to ma póki co na dzień dzisiejszy rękę w nocniku...