Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Skład na sezon 2014

#601 Postautor: jerry78 » 15 listopada 2013, o 08:21

kibicLBN pisze:Wiesz co jerry? Od dłuższego czasu używasz argumentów na poziomie Macierewicza i jego wyznawców, zmień poziom bo nikt nie będzie z Tobą rozmawiał. Serio :?

Wiesz co kibicLBN? Lepiej mieć jakiekolwiek argumenty niż żadnych i tylko nabijać posty bez celu nic nie wnoszące do dyskusji.
A poza tym to masz jakieś upoważnienie od wszystkich, żeby się wypowiadać, że nikt nie będzie chciał ze mną rozmawiać? Chyba coś ci się w główce pomieszało. Jak ktoś jest na poziomie i ma coś do powiedzenia to zawsze można podyskutować. A do twojego poziomu niestety nie mam zamiaru równać, więc nie będę go zmieniał. Serio :?
Idź do szefa powiedz że rozumiesz cele firmy i pracuj za kilkanaście procent wynagrodzenia, i zaargumentuję podobnie: W Afryce lub na dalekim wschodzie za to samo płacą mniej. Czujesz czy nadal myślisz na poziomie Sprawki ???

Jeśli ty uważasz, że klub powinien się zadłużyć, żeby spełnić zachcianki jakiegoś tam Jelenia kosztem funkcjonowania klubu to nie mamy o czym rozmawiać, bo to oznacza, że nie masz pojęcia o czym piszesz, albo odpowiedniej wiedzy na ten temat. Żyj dalej w swoich przekonaniach. Na zdrowie.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#602 Postautor: lombard » 15 listopada 2013, o 08:36

No i trudno Daniel. Wybrałeś. A więc krzyżyk na drogę. Twoja średnia punktowa to głównie dzięki jazdom na torze w Lublinie. W nowym sezonie będziesz musiał się spinać bo tylko jeden mecz tu odjedziesz, góra dwa. Trochę kiszka, że ktoś klaszcze, dopinguje, trzyma kciuki za Ciebie a ty po prostu tak sobie mówisz cześć. Płakał nie będę. Dziurę po tobie choćby Puszakowski załata. A jak będzie miał dobre fury to i lepiej pojedzie. Powodzenia na nowych śmieciach! 8)

78mOrphe

#603 Postautor: 78mOrphe » 15 listopada 2013, o 08:47

Jelenia faktycznie szkoda, co by nie gadac, to zawodnik ktory ogolnie jest w stanie wykrecic srednia ponad 2.000 na sezon, a to juz jest duzo. Gratuluje Grudziadzowi zakontraktowania tego zawodnika, bo sadze ze beda mieli z niego spory pozytek.

Pytanie teraz co z Kuciapa, czy powtorzy wynik z poprzedniego sezonu... czy ogolnie bedzie chcial gadac z naszymi wlodarzami, czy jak Jelen wybierze inny klub (czytaj Rzeszow :) ). Sadze ze trzeba mimo wszystko powalczyc o jego kontrakt.

Na rynku jest jeszcze sporo ciekawych nazwisk, ktore pewnie znajda miejsce w I lidze, ale czy prezes bedzie w stanie kogos zakontraktowac na "rozsadnych" warunkach, bo w Lublinie innych warunkow sie nie stawia.

Sebastian Ulamek (malo prawdopodobne)
Robert Kosciecha (jw)
Peter Ljung
Peter Kildemand
Davey Watt
Niklas Porsing (ciekawe czy sie rozwinie ten talent)
Ales Dryml
Cameron Woodward
Robert Miskowiak
Scott Nicholls

no i nasi z poprzedniego sezonu - Miesiac, Kuciapa, Baran

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#604 Postautor: Łoptymista » 15 listopada 2013, o 09:22

lombard pisze:No i trudno Daniel. (ciachut). Dziurę po tobie choćby Puszakowski załata. A jak będzie miał dobre fury to i lepiej pojedzie.

Litości. Przy całej sympatii do Puzona, ale obecnie to jednak nie ten poziom co DJ. Ja wiem, ze teraz trzeba napisnac muskle i pokazywac, ze odejscie Jelenia nie boli, ale nawet w napince wypada trzymac jakis poziom.

Moze ekipa z ITVL uderzu do DS i pogada z nim dzisiaj o:
- licencji na 2014

a jak zostanie czasu to o rozmawach z zawodnikami, ilu zuzlowcow dostalo od nas konkretne propozycje i takich tam pierdulach

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#605 Postautor: Gelo » 15 listopada 2013, o 10:01

jak w miejsce Jelenia trafi ktoś z dwójki Lampart/Chrzanowski to się wścieknę :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#606 Postautor: istred » 15 listopada 2013, o 10:05

Niezakontraktowanie Jeleniewskiego i to że zawodnicy na rozmowy przyprowadzają prawników jest skutkiem tego co Sprawka zrobił przed RF. I wcale się temu nie dziwie. Sam gdybym był na miejscu Jeleniewskiego to temu klubowi podytkowałybm znacznie twardsze warunki do spełnienia niż innemu.

I generalnie widzę, że nikt nie chce się odnosić do absurdalnych argumentów (czasami naprawdę lepiej nie mieć żadnych). Ja to zrobię.
- stawki w Szwecji czy Anglii są niższe?
Jesteśmy w Polsce. W Polsce jest taki rynek i takie ceny jakie są i trzeba być ślepym żeby tego nie zauważyć. I trzeba być świnią żeby najpierw podpisać kontrakt za stawkę X, a później go "negocjować", gdy zawodnik jest pod ścianą, bo nie ma możliwości zmiany klubu. Przed tym sezonem Jeleniewski był wolnym zawodnikiem i nic dziwnego, że wybrał klub, który takich numerów nie robi.
A szkoda, bo Jeleniewski jest idealnym zawodnikiem dla klubu z Lublina, a klub z Lublina jest idealny dla Jeleniewskiego.
- Jeleniewski zachował się nie fair bo był prowodyrem buntu?
To już trzeba być ślepym (albo oślepionym czyimś blaskiem) żeby nie widzieć, że bunt był skutkiem bardzo brzydkiego zagrania klubu - nie spotykanego w polskim żużlu.
A do twojego poziomu niestety nie mam zamiaru równać, więc nie będę go zmieniał.
Nie równać, a aspirować.

Awatar użytkownika
Loljan

#607 Postautor: Loljan » 15 listopada 2013, o 10:27

Rozmowy z Ułamkiem są prowadzone. Faktycznie REALL złożył propozycję wsparcia indywidualnym sponsoringiem zawodnika i oczekuje wsparcia klubu w pokryciu pozostałych kosztów na partnerskich relacjach. O ile się orientuję to klub wysłał ofertę kompletną do zawodnika ale nie jest ona wystarczająca. Rozmowy trwają i wbrew pozorom nie jest to takie "niereallne" by Sebastian u nas jeździł.
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

jerry78
Trener

#608 Postautor: jerry78 » 15 listopada 2013, o 10:28

istred pisze:Przed tym sezonem Jeleniewski był wolnym zawodnikiem i nic dziwnego, że wybrał klub, który takich numerów nie robi.[...]
To już trzeba być ślepym (albo oślepionym czyimś blaskiem) żeby nie widzieć, że bunt był skutkiem bardzo brzydkiego zagrania klubu - nie spotykanego w polskim żużlu.

Z każdym kolejny postem kompromitujesz się i wykazujesz sporą niewiedzą. Dlatego najpierw doczytaj, doucz się, a potem komentuj. W googlach na pewno znajdziesz kiedy ostatnio Grudziądz renegocjował kontrakty i czy renegocjacja kontraktów była czymś niespotykanym w polskim żużlu w ostatnich latach.

Awatar użytkownika
TomBronx

#609 Postautor: TomBronx » 15 listopada 2013, o 10:30

istred zgadzam się w 100%. Jest to normalne, że kibice podchodzą do sprawy emocjonalnie jak zawodnik nie jest lojalny to out (podobne mam odczucia), ale jest druga strona medalu - patrząc z perspektywy pracy bo dla zawodnika jest to w większości przypadków forma utrzymania, życia. Do tego jak ma się na utrzymaniu rodzinę, jest się za nią odpowiedzialny podejmuje się takie decyzje z myślą o nich. Jakby mój pracodawca robił takie akcje jak DS w tamtym sezonie to również nie chciał bym z nim dalej współpracować.
Życzę Danielowi samych 3 i udanego sezonu 2014 w zespole Grudziądza.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#610 Postautor: istred » 15 listopada 2013, o 10:51

jerry78 pisze:Z każdym kolejny postem kompromitujesz się i wykazujesz sporą niewiedzą. Dlatego najpierw doczytaj, doucz się, a potem komentuj.
Ode mnie to się odpier...
W googlach na pewno znajdziesz kiedy ostatnio Grudziądz renegocjował kontrakty i czy renegocjacja kontraktów była czymś niespotykanym w polskim żużlu w ostatnich latach.
Życzę ci, żebyś też kiedyś znalazł się w takiej sytuacji "normalnego" negocjowania kontraktu.
Np. chcesz zamienić mieszkanie. Znalazłeś nowe, zawierasz umową przedwstępną z niewielką zaliczką (załóżmy 2 tys.), bo przecież kontrahent to wzór uczciwości, a gotówkę zawsze lepiej mieć przy sobie, później sprzedajesz swoje mieszkanie, żeby zapłacić za nowe. Sprzedałeś, masz kasę, a kontrahent wpada na pomysł negocjowania (bo przecież gdzieś tam są mieszkania za cenę niższą niż się umówiliście) - nie checsz się zgodzić na jego warunki? OK. Kontrahent to wzór uczciwości, więc odda ci podwójną zaliczkę - 4 tysiące i możesz sobie na wczasy do Egiptu pojechać. Interes życia, a kontrahent to przecież złoty człowiek. ;)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#611 Postautor: niespokojny » 15 listopada 2013, o 10:58

A mało to przypadków było redukcji zatrudnienia i redukcji wypłaty? Gdzie wy żyjecie ludzie? Znam wiele przypadków, którym w czasach kryzysu proponowano zwolnienie albo redukcję zarobków o 30-50%. I ludzie się godzili zostać! Oczywiście jak ktoś zarabia minimalną to już nie ma z czego obcinać ale Daniel raczej groszy nie zarabia. Mnie bardzo zniesmaczyło jego wystąpienie i że to on dowodził całym tym buntem. Podjudzał resztę i narobił strasznego syfu. Klubowi z miasta z którego pochodzi, nauczył się jeździć, ma mnóstwo kibiców i w końcu który spuścił do II ligi swoim efektownym wytępem w Daugavpilis. Dla mnie złotówa i tyle w temacie. I śmieszy mnie postawa tutejszych wafli, znajomków zawodników.
stefanzdzialek pisze:Czy będzie miał zakaz czy nie to mam nadzieję, że trzaśnie 18 pkt w Lublinie i 15 przeciwko KMŻ w Grudziądzu, chociaż go zbytnio nie lubię, to życzę mu tego z całego serca, a przed meczem w Lublinie mam nadzieję że jednak uda mu się potrenować, już moja w tym głowa.

Nie zapomnij mu jeszcze zrobić dobrze po wszystkim. Żałuje że stałem w jego obronie w sezonie 2012. Gdyby pojechał na zakładanym poziomie to Lublin byłby w ekstralidze a nie Gniezno.

Sprawka jak wiadomo jest nieudolny i nie ma żadnego planu rozwoju tego ośrodka. Ale trzeba brać pod uwagę że jego obecność na wiecach Wojciechowskiego to nie przypadek. Nie zdziwił bym się jeżeli honorowy sterowałby z tylnego siedzenia. A żeby nie stracić wpływów to nie spieszy się z SA.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#612 Postautor: Gelo » 15 listopada 2013, o 11:00

do istreda - nie to żebym sie czepiał - ale już haftujesz. obie strony smrodu z RF nie są bez winy i koniec. Jednej z tych stron nie ma już w Lublinie. Rzecz teraz w tym, żeby przyczyna tego smrodu a wiec oszczędzanie okazała się opłacalna i w miejsce Jelenia pojawili się lepsi od niego zawodnicy.

jerry78
Trener

#613 Postautor: jerry78 » 15 listopada 2013, o 11:01

istred pisze:Ode mnie to się odpier...

Nie wierzę, Istredowi zabrakło argumentów :lol: W każdym razie vice versa, bo ty pierwszy zacząłeś.
Twoje życzenia mam daleko w dupie i postaraj się nie czytać moich postów (możesz zresztą sobie to skonfigurować w ustawieniach, żeby ich nie widzieć, jeśli potrafisz ;)). KibicLBN też powinien z tego skorzystać.
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2013, o 11:03 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#614 Postautor: istred » 15 listopada 2013, o 11:03

Argumentów? Jeśli chcesz dyskutować to rób to ad rem, a nie ad personam.

Rzecz teraz w tym, żeby przyczyna tego smrodu a wiec oszczędzanie okazała się opłacalna i w miejsce Jelenia pojawili się lepsi od niego zawodnicy.
Jasne. Problem polega tylko na tym, że takiego Jeleniewskiego - zawodnika mimo wszystko przeciętnego - bardzo ciężko będzie w naszym klubie zastąpić, bo żeby robił wynik taki jak Jeleniewski musi być zawodnikiem dużo lepszym od niego.

A nazywanie Jeleniewskiego złotówą w tym przypadku to trochę nieporozumienie, bo nie sądzę, żeby kwestie finansowe były akurat w tym przypadku kluczowe.

I nie żebym był jakims wielkim zwolennikiem Daniela, bo on mi ani ziębi, ani grzeje, ale jego brak jest wyjątkowo niekorzystny dla klubu, bo można byłoby mieć niezłego (na warunki lubleskie) zawodnika, za stosunkowo niewielkie pieniądze.

Awatar użytkownika
Loljan

#615 Postautor: Loljan » 15 listopada 2013, o 11:11

jerry78 pisze: Dlatego najpierw doczytaj, doucz się, a potem komentuj. W googlach na pewno znajdziesz kiedy ostatnio Grudziądz renegocjował kontrakty i czy renegocjacja kontraktów była czymś niespotykanym w polskim żużlu w ostatnich latach.

Daleko nie trzeba szukać, podczas meczu z GKM w Lublinie Fiałek otwarcie mówił że w kontraktach zawodników jest zapis o obcięciu stawek (nawet wstecz!) w przypadku braku awansu. No i jak mówił tak zastosował. Koncepcja przebudowy składu jest w pewnym sensie konsekwencją tej sytuacji (angole się oburzyli, ale...).

A co do Jelenia to nie wiem czy ktoś to poruszał (nie czytałem wszystkiego) ale po wyjściu ze spotkania od DS przed RF zadzwonił do rzeszowiaków by Ci nie odbierali telefonów od Prezesa...to chyba wiedzą wszyscy ale czasem o tym zapominają.
Wybrał GKM, Jego prawo. Podkreślam, jest spora liczba dobrych zawodników do wyjęcia a inne kluby naprawdę nie są w stanie proponowac wyższych (realnych) kwot. Zawodnicy będą marudzić, negocjowac ale w końcu będą musieli podjąć decyzję.
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

jack08

#616 Postautor: jack08 » 15 listopada 2013, o 11:14

istred pisze:bo można byłoby mieć niezłego (na warunki lubleskie) zawodnika, za stosunkowo niewielkie pieniądze.

Skąd ty to wiesz? Nie masz absolutnie żadnej wiedzy w tym zakresie, więc po co się wypowiadasz? Może właśnie są lepsi zawodnicy za mniejszą kasę niż chciał Jeleniewski?

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#617 Postautor: Hans » 15 listopada 2013, o 11:20

Jerry piszesz ze klub mógłby ucierpieć bardzo finansowo na kontrakcie jelenia. To jest w tym klubie kasa? Takie oszczędności przecież porobione byly...

Dario jest najlepszym lekarstwem na żużel. Leczy niezwykle skutecznie :wink:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#618 Postautor: $korzen$ » 15 listopada 2013, o 11:21

istred pisze:Argumentów? Jeśli chcesz dyskutować to rób to ad rem, a nie ad personam.

Rzecz teraz w tym, żeby przyczyna tego smrodu a wiec oszczędzanie okazała się opłacalna i w miejsce Jelenia pojawili się lepsi od niego zawodnicy.
Jasne. Problem polega tylko na tym, że takiego Jeleniewskiego - zawodnika mimo wszystko przeciętnego - bardzo ciężko będzie w naszym klubie zastąpić, bo żeby robił wynik taki jak Jeleniewski musi być zawodnikiem dużo lepszym od niego.

A nazywanie Jeleniewskiego złotówą w tym przypadku to trochę nieporozumienie, bo nie sądzę, żeby kwestie finansowe były akurat w tym przypadku kluczowe.

I nie żebym był jakims wielkim zwolennikiem Daniela, bo on mi ani ziębi, ani grzeje, ale jego brak jest wyjątkowo niekorzystny dla klubu, bo można byłoby mieć niezłego (na warunki lubleskie) zawodnika, za stosunkowo niewielkie pieniądze.

Niewielkie pieniadze? :shock: :shock: Zapewniam cie, ze Jelen 2 lata temu dostal taki hajs, ze jego owczesna dyspozycja aspirowala do detki roku. Dlatego tez w owym okresie jechalem po nim jak po psie. To raz, dwa to zawodnik przecietny az do bolu i w przyszlym roku moze zrobic znowu srednia 2,2 ale moze tez zrobic wymeczone 1,6. Nie jest wart nawet takiej kasy jaka placono mu do tej pory. Ciezko zastapic Jelenia? Co za brednie, sa dziesiatki zawodnikow ktorzy zastapia go z nawiazka. Jak ktos kiedys madrze wspomnial, TZ-u juz nie ma wogole a KMZ-u nie ma w ekstralidze glownie dzieki naszemu matadorowi. Na prawde bardzo mocno sie dziwie (przynajmniej na chwile obecna) waszym placzom. Setki razy bardziej dolowalem sie jak odchodzil Karlsson czy Misiek. Nie ma nad kim plakac.

jerry78
Trener

#619 Postautor: jerry78 » 15 listopada 2013, o 11:43

Hans pisze:Jerry piszesz ze klub mógłby ucierpieć bardzo finansowo na kontrakcie jelenia. To jest w tym klubie kasa? Takie oszczędności przecież porobione byly...

Ja pisałem, że raczej nie było chęci porozumienia między obu panami. Tzn. bardziej obrazowo:
Dariusz Sprawka mówi: kochany Danielku, chcemy bardzo żebyś jeździł u nas w klubie, oferujemy ci 10tyś za podpis i 500zł za punkt. Daniel Jeleniewski mówi, kochany prezesie, bardzo chce jeździć w Lublinie, ale za 300tyś za podpis i 4 tyś za punkt. I każdy stoi ostro na swoim. Rozumiesz? :)
Czy jest kasa w klubie to zobaczymy po kontraktach max za 30 dni. Sam jestem tego ciekawy.

Loljan pisze:Daleko nie trzeba szukać, podczas meczu z GKM w Lublinie Fiałek otwarcie mówił że w kontraktach zawodników jest zapis o obcięciu stawek (nawet wstecz!) w przypadku braku awansu. No i jak mówił tak zastosował. Koncepcja przebudowy składu jest w pewnym sensie konsekwencją tej sytuacji (angole się oburzyli, ale...).

Akurat Grudziądz ma już niezłe doświadczenia w obcinaniu wynagrodzenia. A było to całkiem niedawno:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/15774 ... grudziadzu
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2013, o 12:41 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#620 Postautor: Łoptymista » 15 listopada 2013, o 12:05

30 dni to bylo wczoraj

teraz juz tylko 29.

No i co z licencja. Wszystko i wszyscy polaceni. Skoro Loljan wie do kogo wydzwania Jelen i co mowi do swojej komorki to moze i o tym napisze;)

Mad
Senior

#621 Postautor: Mad » 15 listopada 2013, o 12:09

Ja tam wierzę, że dostaniemy licencje nr 1 w końcu Sprawka nikogo jeszcze nie oszukał i nie zawiódł :)

Awatar użytkownika
Loljan

#622 Postautor: Loljan » 15 listopada 2013, o 12:29

Łoptymista pisze:

Skoro Loljan wie do kogo wydzwania Jelen i co mowi do swojej komorki to moze i o tym napisze;)

To wie również ten do którego dzwonił, jak i panowie z NSA.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#623 Postautor: mlody26 » 15 listopada 2013, o 12:52

Loljan pisze:A co do Jelenia to nie wiem czy ktoś to poruszał (nie czytałem wszystkiego) ale po wyjściu ze spotkania od DS przed RF zadzwonił do rzeszowiaków by Ci nie odbierali telefonów od Prezesa...to chyba wiedzą wszyscy ale czasem o tym zapominają..

Beka gościu. Ośmieszasz się :D

Awatar użytkownika
Loljan

#624 Postautor: Loljan » 15 listopada 2013, o 12:56

mlody26 pisze:
Beka gościu. Ośmieszasz się :D

Nie wiem w jakim świecie żyjesz ale w nim zostań. pozdrawiam Cię.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#625 Postautor: Łoptymista » 15 listopada 2013, o 13:38

Mlody uwazaj NSA czuwa. Nie draznij ich, bo bedziesz musial uciekac tak samo jak Snowden.

A skoro o telefonach mowa, to o ile dobrze pamietam to zawodnicy maja klopot z dodzwanianiem sie do prezesa, szczegolnie wtedy gdy chodzi o kase za wystawione faktury, ale to pewno tylko plotki.

Z reszta co ja wiem, nawet nie mam konta na syfach:p

Ale powaznie Loljan skoro tyle wiesz, to napisz co z licencja.